RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la tepsija » 14 jul 2013, 17:17

Nadam se da su ovi gelipteri kazali što su imali,pa da opet nastavimo o Veležu.
Da,i ja bih najsretniji bio kada bi imali jak omladinski pogon i kada bi okosnicu prve ekipe činili naši igrači.
Ali činjenica je da trenutno ta djeca nemaju adekvatne uslove,da je se teško nadati da svake sezone nekog novog izbacimo.To je realnost a nadati je se da će biti bolje.
Kada dosegnemo nivo rada sa mladima,kakav ima Široki,onda će doći i rezultati.
Do tada raditi na jačanju kluba,postati stabilan premerligaš,vezati ugovorima igrače i ne dati im da idu olako...i sve će doći na svoje.
Stepenicu,po stepenicu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jul 2013, 01:23

Aldin Dino Hajdarević je 22. juna 2013. bio učesnik marša mira u znak sjećanja na egzodus Bošnjaka i Hrvata Nevesinja 1992. godine....

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 15 jul 2013, 12:26

AlemC85 je napisao/la:Aldin Dino Hajdarević je 22. juna 2013. bio učesnik marša mira u znak sjećanja na egzodus Bošnjaka i Hrvata Nevesinja 1992. godine....
Jedna ispravka AlemC85 nije 2013 već 2012, tako sam ja pročitao. Išao je i put spasa preko glogova. Sportista za primjer.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 jul 2013, 13:51

Dino gine za dres. Baš kad je bila tekma protiv Širokog ima par dana, pokazao je kakav treba biti odnos igrača prema svetom dresu. Za primjer svima. Kao Vlada nekoć.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 15 jul 2013, 14:54

zizu1991 je napisao/la:Dino gine za dres. Baš kad je bila tekma protiv Širokog ima par dana, pokazao je kakav treba biti odnos igrača prema svetom dresu. Za primjer svima. Kao Vlada nekoć.
ko se sjeca Joke(jokisica) prije rata,meni Dino lici na njega samo sto je Dino malo visi,onako je agilan i borben,fali mu malo iskustva i mase,ima perspektivu ako bude pametan

FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 jul 2013, 19:30

ima li na vidiku taj još jedan igrač? 8-)

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 15 jul 2013, 19:32

AlemC85 je napisao/la:ima li na vidiku taj još jedan igrač? 8-)
nema...
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 15 jul 2013, 19:47

A brate ubi se upadajuci na ovaj net necu li ugledat vijest da je dosao neko. Ako ovako ostane realno od 8-12 mjesta. Sta je vise daj autobus daj crvene noci daj 85 kerma za clansku daj sisaj N N i opet da gledam kako se hrvemo s obarskom ili rudarom iz prijedora. Neznam RAja za vas ali mene koji sam 4to koljeno velezovca u familiji i kojem je Velez dio zivota satra ovo. Dovedite jos 2 dobra igraca je.be.m vas nespobne
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 15 jul 2013, 20:32

moRAja je napisao/la:A brate ubi se upadajuci na ovaj net necu li ugledat vijest da je dosao neko. Ako ovako ostane realno od 8-12 mjesta. Sta je vise daj autobus daj crvene noci daj 85 kerma za clansku daj sisaj N N i opet da gledam kako se hrvemo s obarskom ili rudarom iz prijedora. Neznam RAja za vas ali mene koji sam 4to koljeno velezovca u familiji i kojem je Velez dio zivota satra ovo. Dovedite jos 2 dobra igraca je.be.m vas nespobne
Dajte nam tog napadaca da raji ne propadne 85 kerma gledajuci pacenje pred golom protivnika opet :)

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 15 jul 2013, 21:22

Nije problem dat i vise para za clansku,kupit jos jedan autobus,organizovat svaki vikend na drugom kontinentu crvenu noc. Mi smo rodjeni,nas ima ko kineza i mi volimo Velez ali dajte vise nemoze ovako. Srce me boli ima 20 godina a nemogu nista. Angazujte se malo u upravi i vratite RAju na tribinu. Samo zera fali a vi isto mazlumi

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 jul 2013, 10:26

Na ovom forumu stvari izgleda opet nazad po svom pa po svom. Malo sunce obasja a vi odma daj vamo kisu.
Nemozes dovest igraca kojeg nema. Ako PLBiH ima 7-8 dobrih napadaca (a realno nema vise) i ako samo 3-4 njih su u prelazu ovo ljeto, to znaci imas samo 3-4 prilike ukupno, a i za te 3-4 prilike ces se takmiciti sa 5-6 klubova.

A posto svak ko je dobar trazi probe po Bugarskoj, Kazahstanu, Hrvatskoj... kad im propadnu te probe, oni se vracaju nazad i to svake sezone bude tik pred kraj prelaznog roka. Tako da mi ne mozemo znati jesmo li dobili napadaca do pred prvenstvo najranije, a slicna je situacija i sa svim drugim BH klubovima. Takva je situacija sa igracima u BiH uvijek i nemogu svatit tu pricu 'dovedi nam igraca, sad pa sad.'

Moze samo iz inostranstva, a to Velez radi vec odavno, i to mozda i ispadne tako. Ali smijesno je nabijati tenzije kad svi znamo kakav je BH market i kako se stvari u BH odvijaju. Sabur. Meni je drago da vidim da se Velez pokusava pojacati. To, samo po sebi, je meni pozitivna promjena u odnosu na proslost. Ako su doveli ova 3 igraca, valjda su ozbiljni da traze jos ta dva koja fale. Ali se mora bit strpljiv.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 16 jul 2013, 11:09

A kakav vise sabur brate. Evo dok saburamo 20 godina titulu osvojise Brotnjo,Siroki,Modrica,Leotar i zrinjski a mi se hrvemo sa nekim nizerazrednim ekipama. Cijenim tvoje komentare ali ovaj si usro. Dobri igraci su se trebali dovest prije mjesec a ne cekat 10 dana do prvenstva da bi doveo neku slapu koja je pila citavo ljeto

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 jul 2013, 15:27

moRAja je napisao/la:A kakav vise sabur brate. Evo dok saburamo 20 godina titulu osvojise Brotnjo,Siroki,Modrica,Leotar i zrinjski a mi se hrvemo sa nekim nizerazrednim ekipama. Cijenim tvoje komentare ali ovaj si usro. Dobri igraci su se trebali dovest prije mjesec a ne cekat 10 dana do prvenstva da bi doveo neku slapu koja je pila citavo ljeto
Jeli se salis ili mislis ozbiljno diskutovati?
Hoces da mi kazes da umjesto sacekat 3-4 igraca koji nisu nikako u BiH, treba Velez sta?
Uzet kartu za Spaniju pa dovest napadaca?
Uzet kartu za Brazil pa dovest napadaca?
Hocemo mozda nac nekoga za 100,000km, pa da nam dug bude 200,000?

Druze, budi ozbiljan i razmisli prije nego pises. Igraci u Velezovom finansijskom dometu su ili najbokji napadaci iz PLBiH i CG, ili najbolji iz drugih liga u Srbiji i Hrvatskoj. Ovi iz drugih liga i u SR i HR nisu vise pojacanja koja nama valjaju ako mislimo ici na Evropu.

Stoga, ako ces realno, imas opciju da sacekas navalu jacih igraca iz BiH kojima transfer nije uspio ili da dovodis prosjecne napadace iz HR ili SR. Nemas se sta ljutit, ali to je realnost, ako ne mislis nabijat dug opet, pa da pricamo o bojkotima igraca i odlascima u pola sezone ko prije nekoliko godina?

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 16 jul 2013, 17:11

Ma jok brate uzet cemo 5 igraca po 2000 pa da nam dug bude 110 000. Bolan sta ces ti samnom diskutovat nisi se bio ni rodio kad sam ja prije 35 godina skakao po BB. Nemozes ti iz dijaspore meni solit pamet sta i kako jer mene uzivo vise boli srce nego tebe koji pratis Velez preko streama. Koga da sacekamo?? Evo svi sto su valjali u nasoj ligi su vec nasli angazman. Mozda si mislio na Genjca iz visocke Bosne ili Cardakliju iz bihackog Jedinstva?? Daj bolan ne budi naivan nego otvori oci. Daj boze da se ja poserem usta sebi nakon ovog posta vijescu da je dosao dobar igrac ali sumnjam

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 jul 2013, 17:12

moRAja je napisao/la:Ma jok brate uzet cemo 5 igraca po 2000 pa da nam dug bude 110 000. Bolan sta ces ti samnom diskutovat nisi se bio ni rodio kad sam ja prije 35 godina skakao po BB. Nemozes ti iz dijaspore meni solit pamet sta i kako jer mene uzivo vise boli srce nego tebe koji pratis Velez preko streama. Koga da sacekamo?? Evo svi sto su valjali u nasoj ligi su vec nasli angazman. Mozda si mislio na Genjca iz visocke Bosne ili Cardakliju iz bihackog Jedinstva?? Daj bolan ne budi naivan nego otvori oci. Daj boze da se ja poserem usta sebi nakon ovog posta vijescu da je dosao dobar igrac ali sumnjam
Genjac ti je u mirovini. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 jul 2013, 17:13

danas igramo protiv Famosa u 18 h, na Bjelašnici...vajda ćemo saznati rezultat..

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 16 jul 2013, 17:21

AlemC85 je napisao/la:danas igramo protiv Famosa u 18 h, na Bjelašnici...vajda ćemo saznati rezultat..
Nadam se da ce konacno dat 3-4 gola da vidimo valja li to ista.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 jul 2013, 17:29

moRAja je napisao/la:Ma jok brate uzet cemo 5 igraca po 2000 pa da nam dug bude 110 000. Bolan sta ces ti samnom diskutovat nisi se bio ni rodio kad sam ja prije 35 godina skakao po BB. Nemozes ti iz dijaspore meni solit pamet sta i kako jer mene uzivo vise boli srce nego tebe koji pratis Velez preko streama. Koga da sacekamo?? Evo svi sto su valjali u nasoj ligi su vec nasli angazman. Mozda si mislio na Genjca iz visocke Bosne ili Cardakliju iz bihackog Jedinstva?? Daj bolan ne budi naivan nego otvori oci. Daj boze da se ja poserem usta sebi nakon ovog posta vijescu da je dosao dobar igrac ali sumnjam
pa šta bi po tebi ja trebao? pa ti si barem gledao u bivšoj državi legende VELEŽA, a mi mlađi se sjećamo početka rata...ko ne bi volio da je opet VELEŽ kao nekada, ali mu je takav grah pao, pa mora opet krenuti od nule...

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 16 jul 2013, 17:38

Aleme bili smo prije 20 godina na nuli ali sada nismo. Jbga nemozemo dovest Pogbu iz Juvea ali smo mogli zapet za Basaru,Maletica,Trivunovica. Satrat ce nas vise ovakav odnos prema klubu i posjecenost od 500 ljudi u opadanju svake godine

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 16 jul 2013, 18:51

moRaja,

Prvo, cijenim i postujem tvoje misljenje, ali mislim da me ili ne svatas ili si se prevario malo. Nisam ja govorio da se uzimaju igraci po 2000 - upravo sam govorio suprotno od toga - da se uzimaju igraci koji valjaji, ali se oni nemogu uzeti dok ne dodju na market. Stoga ih moras cekati, jer tih 3-4 koja vrijede, oni jos nisu u BiH - jer svake godine ista prica, krenu malo bolji talenti u inostranstvo, transfer propadne i eto ih nazad u BiH. Tada se oni mogu kupiti - a ne kad ja i ti ili Velez hoce.

S druge strane, ti znas da zivim van BiH ali neznas moje konekcije niti sa BiH niti sa Velezom. Ti mislis da svak iz dijaspore nista ne zna o Velezu. Kad je tako, odakle onda predstavnika dijaspore u UOu kluba? Sa druge strane, znam da i ti imas kontakte u i oko Veleza i vidim da ne pricas bezveze, ali opet mislim da grijesis. Glavom se kroz zid nemoze.

A pogresno si razumio moj post iznad - pitanje na koje sam ja odgovarao nije bilo da li Velezu treba jos pojacanja na spicu sada ove sezone, nego je pitanje bilo kako ih dovesti za ovu sezonu. A moj odgovor je bio sacekati da se ti bolji spicevi za BH prilike vrate iz propalih priprema po inostranstvu, jer ih drugacije nemozes dobiti.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.