U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kevin
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Kevin » 02 jul 2013, 15:43

dino-92 je napisao/la:dovoljno je pogledati statistike almira kasumovica. on je napadac i tu se broje golovi. koliko ih je dao? 5-6 golova zadnje 2-3 sezone vec. u juniorima talentovani napadaci daju minimalno 20 golova.
a bio je pozivan od karacica nekoliko puta, ali ocigledno je manje kvalitetan od hodzica, marica, zeca...

a to sto je dobio profesionalni ugovor neznaci nista. sto niste citirali citavu vijest. tu fino pise da je dobio ugovor da se ispuni local-player-pravilo. svaki bundesligaski klub mora imati odredjen broj igraca koji su ponikli u tom klubu.
izneses cinjenice i onda se vidi ko šta di kako ...
ha ya..cuj 5-6 golova dao u 2-3 sezone :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 02 jul 2013, 18:05

Šta je naljutilo Vladu na mediteranskim igrama?!
Objavio: **** (D.K)
utorak, 02 Juli 2013 10:19
U NSBiH su, manje je važno, da li najviše zaslugom Elvedina Begića, Jasmina Bakovića ili Denijala Pirića, uradili dosta u dovođenju bh. talenata. Na korak od debija za BiH su Ermin Bičakčić i Izet Hajrović. NSBiH je ranije „preoteo“ Švicarcima Seada, mlađeg Hajrovića. Čeka se Sead Kolašinac, a definitivno nije izgubljen ni Alen Halilović.

Tino Sušić, prvotimac Hajduka i sin Seje Sušića, dobio je bh. pasoš i sada mu se valja formom namenuti selektoru Safetu Sušiću. Tino je, baš kao i Dino Arslanagić (Standard) prošao sve belgijske selekcije. Arslanagić (21) želi igrati za BiH, ali neophodno je promijeniti sportski državljanstvo. Želja i volja nije upitna. Bahrudin Atajić je kapitalac škotskog Seltika, za kojeg se „krvavo“ bore Šveđani, ali ne i selektor Vlado Jagodić. Ako je mlad, pa još u Seltiku, a mjesecima moli da dobije šansu, valjda je to neki znak onima u Savezu da nešto porade.
I tu ne završava priča o bh. talentima. Naprotiv! Na desetine je super talentiranih mladića koji čekaju poziv iz NSBiH, rješavaju ili čekaju upute iz bh. saveza kako mogu riješiti papirologiju.

Baraž za odlazak na evropsko prvenstvo juniora, na kojem je neslavno nastupala juniorska reprezentacija BiH, pa i Mediteranske igre u Mersinu, pokazale se da je selekcija U -19 „privatno vlasništvo“ nekolicine ljudi u i oko stručnog štaba koji su forsirali igrače za prodaju, svoje rođake, ne vodeći računa o interesima reprezentacije BiH.

Što je naljutilo Jagodića i Malkočevića, koji su bili na mediteranskim igrama u Turskoj. Tek u Mersinu vidjela se katastrofalna greška selektora Karačića, koji na baraž u Austriju nije zvao Rijada Bajića, najboljeg mladog igrača u BiH. Bajić je najbolji strijelac Mediteranskih igara, ne samo naše selekcije, nego svih učesnika! Da je bio u Austriji, sigurno da naša reprezentacija ne bi doživjela debakl.

I Karačić mora snositi posljedice. Upravo takvu je poruku dobio od Izvršnog odbora koji nije usvojio njegov izvještaj. Denijal Pirić, njegov „šef“, niti jednog gestom nije želio sugerirati bilo šta oko igrača kako selektor ne bi imao alibi, ali je Pirić Karačiću i svim selektorima osigurao vrhunske uslove; pripreme po vlastitoj želji.

http://****/bih-vijesti/reprezen ... rama?.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mislim nista novo al eto....

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jul 2013, 19:46

Hebem ti novinara,pa kao da je Bajic Supermen bog te,tu nije bilo igre trpao bi Hodzic da je bilo dobre igre,nego nisu se mogli sa loptom sastaviti 80% vremena.I cuj Jagodica kritikovati zbog Atajica,i kako taj novinar zna sta se tu desava?Jel ako Jagodic obavi razgovor sa potencijalnim kandidatom mora to odmah prijaviti novinarima??? In Vlado we trust!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 jul 2013, 11:41

Cuj ''najbolji mladi igrac u BiH'' i ''sigurno da nasa reprezentacija ne bi dozivjela debakl''.

Boze dragi sto se nisam ''obrazovao'' za ''novinara''. Maltene povjerovah da pise o Ronaldu. Neš ti novinarstva...
...Život za Široki...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 11:47

Kako ga nije stid napasti Vladu Jagodića ? Ruku na srce, ima čudnih odluka, no rezultati su sjajni, tako da ne trebao tipkati njegovo ime ili makar neka ustane dok to radi.

Ima tu i dalje svega, no kako je bilo ovo je golden age. Ne možemo sada svakoga zvati, polahko ljudi moji.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 jul 2013, 12:00

Neutral je napisao/la:Kako ga nije stid napasti Vladu Jagodića ? Ruku na srce, ima čudnih odluka, no rezultati su sjajni, tako da ne trebao tipkati njegovo ime ili makar neka ustane dok to radi.

Ima tu i dalje svega, no kako je bilo ovo je golden age. Ne možemo sada svakoga zvati, polahko ljudi moji.
Ma Jagodic ima takav nacin rada on kada okupi jednu ekipu 20-25 igraca nevoli puno da mijenja. I posteno govoreci mislim da ako repka bude igrala sa jednim napadacem (sistem 4-2-3-1) to treba da bude Mesanovic jer je do sada najvise pokazao tako da i nema nesto mjesta za Atajica mozda na klupi, da bude konkurent Maleticu jer Celtic i Stutgart su tu negdje po kvalitetu. A ako se Bajic i /ili Hodzic nametnu ove sezone u Zelji onda je Vlado na slatkim mukama. Tako da nek se niko ne nadje uvrijedjen al imamo mi 5-6 igraca koji su po kvalitetu jednaki pa cak i bolji od Atajica.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 03 jul 2013, 12:13

atajic bi trebao imato prednost nad maleticem, jer ovaj drugi je jedva skupio par nastupa za drugu ekipu stuttgarta a atajic je vec prikljucen prvoj ekipi.
ali ima dosta utakmica moze na svako okupljanje po 1-2 nova igraca pozvati pa ce se vidjeti ko valja a ko ne

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 03 jul 2013, 15:41

Ne znam što se toliko polemiše o ne pozivnju Atajica kad je Jagodic rekao da će ga zvati na naredno okupljanje. Pa ne može odmah 20 novih momaka zvati. Kad zovne Atajića naće se neko novo ime koje Jagodić ne zove i tako u nedogled

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 03 jul 2013, 16:20

Atajić meni smrdi na novog Denija Avdića i Mustafu Kučukovića
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jul 2013, 17:31

Heller je napisao/la:Atajić meni smrdi na novog Denija Avdića i Mustafu Kučukovića
Nesto puno se bori za poziv reprezentacije preko medija,te zvali ga Hrvati,Svedi jedino mi nismo ,a vidio sam i sliku njegovu mislim kad sm oigrali prijateljsku sa Svedskom da je bio na tribinama,nisam siguran jel bas ta utakmica..Transfermarkt govori da je on jos u B timu Celtica i da ima smao 8minuta i A timu tako da ne znam mozda i nije potencijal al kako kazu od viska glava ne boli..

BIHsport
Kontakt:

Post Postao/la BIHsport » 05 jul 2013, 14:57

zgembo89 je napisao/la:
Heller je napisao/la:Atajić meni smrdi na novog Denija Avdića i Mustafu Kučukovića
Nesto puno se bori za poziv reprezentacije preko medija,te zvali ga Hrvati,Svedi jedino mi nismo ,a vidio sam i sliku njegovu mislim kad sm oigrali prijateljsku sa Svedskom da je bio na tribinama,nisam siguran jel bas ta utakmica..Transfermarkt govori da je on jos u B timu Celtica i da ima smao 8minuta i A timu tako da ne znam mozda i nije potencijal al kako kazu od viska glava ne boli..

Ima "nas" ili mozda vise "vas" koji bi trebali da jos igraju klikera!

Pa magarci vi poredite kruske sa bananama!
Deni i Mustafa pjevaju himne Svedske i Njemacke dok Bahrudin od prvog dana samo zeli jedno, i to je Bosna i Hercegovine!

Preko novina, pa hajte vi malo u novine pa mozda ce te biti prvi strijelac u20 lige skotske i zaigrati za prvi tim Celtica koji je iste godine dobijo Barcelonu u CL.

Svakakvih vas ima ali ocito veliki broj igrase klikerima sto bih trebao da ima u glavi!

Cast u izizetcima!

Igraci koji igraju za Arsenal, Fulham, Chalsea, Liverpool, Celtic itd. imaju uvijek mjesta u nasim mladim reprezentacijama! Njima netrebaju novinari!
I krv svoju za Bosnu moju!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 05 jul 2013, 15:50

BIHsport je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:

Pa magarci vi poredite kruske sa bananama!
nemoj da koristis mnozinu ja nisam spomenu ni DEnija ni Mustafu smao kazem ako je toliki kvalitet valjda bi ga dosad JAgodic pozvao u rep..I da to izaziva čuđenje da se tako dobar igrač,ako je dobar, nudi sam preko medija selektoru,a ovaj ga još nije pozvao nego ga prati kako je rekao..prema tome spusti loptu,bolje čitaj i ne vrijeđaj..

BIHsport
Kontakt:

Post Postao/la BIHsport » 08 jul 2013, 09:55

Nesto puno se bori za poziv reprezentacije preko medija,te zvali ga Hrvati,Svedi jedino mi nismo ,a vidio sam i sliku njegovu mislim kad sm oigrali prijateljsku sa Svedskom da je bio na tribinama,nisam siguran jel bas ta utakmica..Transfermarkt govori da je on jos u B timu Celtica i da ima smao 8minuta i A timu tako da ne znam mozda i nije potencijal al kako kazu od viska glava ne boli..[/quote]

Pa magarci vi poredite kruske sa bananama! [/quote]

nemoj da koristis mnozinu ja nisam spomenu ni DEnija ni Mustafu smao kazem ako je toliki kvalitet valjda bi ga dosad JAgodic pozvao u rep..I da to izaziva čuđenje da se tako dobar igrač,ako je dobar, nudi sam preko medija selektoru,a ovaj ga još nije pozvao nego ga prati kako je rekao..prema tome spusti loptu,bolje čitaj i ne vrijeđaj..[/quote]

Upravu si da nisi imenovao, ali istoga Atajica optuzujes sto je patriota i sto izlazi sa komentarima da zeli da igra samo za BiH!
Novinari ponavljaju njegov intervju, isto kao i od Kolosinca. Ja nevjerujem da oni bas tako daju intervju svaki dan.
A kod nas ocito je uvijek sladje uzimati igrace koji sjede na dvije stolice.
A Vladi nije pasalo da Atajica zove posto Atajic zeli igrati srcem a ne platiti za poziv da bi se prodao! (Nije iz Borca)

A sad ako si se nasao uvrijeden, izvini....
I krv svoju za Bosnu moju!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 13 jul 2013, 22:45

Ko je ovaj sto ga zabi za hajduk....
Marko Bencun kao igrao za nas... :?
http://en.wikipedia.org/wiki/Marko_Bencun" onclick="window.open(this.href);return false;
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jul 2013, 22:48

Legendo, je li ovaj Bevab ostaje u Zagrebu? Nece valjda igrat drugu ligu HR? :?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jul 2013, 23:06

Cartman je napisao/la:Legendo, je li ovaj Bevab ostaje u Zagrebu? Nece valjda igrat drugu ligu HR? :?
Ma preporučio sam ga nekim menadžerima, pa vidjećemo šta će biti do kraja prelaznog roka, svakako je šteta da ovakav potencijal propada u drugoj ligi Hrvatske
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 jul 2013, 11:47

legenda reala je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Legendo, je li ovaj Bevab ostaje u Zagrebu? Nece valjda igrat drugu ligu HR? :?
Ma preporučio sam ga nekim menadžerima, pa vidjećemo šta će biti do kraja prelaznog roka, svakako je šteta da ovakav potencijal propada u drugoj ligi Hrvatske
njegov problem je taj sto je ugovorm vezan do 2017., pa ga predsjednik nece pustiti za bas male pare :)

71000
Kontakt:

Post Postao/la 71000 » 14 jul 2013, 12:57

gringobih je napisao/la:Ko je ovaj sto ga zabi za hajduk....
Marko Bencun kao igrao za nas... :?
http://en.wikipedia.org/wiki/Marko_Bencun" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/bh_fudbal/selektor ... tavu/19375" onclick="window.open(this.href);return false;

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 14 jul 2013, 14:39

Bičakčić na slici, br 14 :-)

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 14 jul 2013, 16:52

Kakve su sanse da ova braca Modic iz Milana igraju za nas ?
pi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.