FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

barca_87
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la barca_87 » 13 jul 2013, 19:00

Saurman je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Jasta je nego gotovo a 22 miliona je dobra cifra sto se mene tice. Sada ima para za stopera a i Villa je skinut s platne liste.
Kako je 22 mil ako stoji u klauzuli da može otići za 18 mil.?
skenderija04 je napisao/la: Valjda mi nece zamjeriti ako malo uzurpiram temu.
1.Klauzula je cifra kojom se kvantifikuje odsteta koju ce dobiti klub u slucaju da ga napusti igrac sa vazecim ugovorom bez trgovine. To je svima jasno. E sad, ako je klauzula 18 miliona kao u slucaju Thiaga postoje tri nacina da se ona naplati.
A. Ako je klub ciji igrac zeli da ga napusti saglasan , onda klubovi naprave transfer i na taj nacin izbjegavaju placanje poreza. Ekipe unutar Spanije ne placaju PDV ( ustupak u zakonu o sportu koji ce uskoro biti aboliran zbog dugova koje imaju klubovi) . Stranci ne placaju u Spaniji. Valjda to rade u svojoj zemlji. EDIT : GRESKA. OD OVE GODINE SPANSKI KLUBOVI PLACAJU PDV.
B Tal koji su napravili Real Madrid i Real Sociedad : Real Madrid polaze klauzulu u sjediste lige zato jer je RSOC saglasan da se ide preko lige ali kao penalizacija koju placa Real Madrid. a ne da igrac polaze klauzulu. Real Madrid je morao da plati 30 miliona cijena+ stopu inflacije (2 mil) i pdv. Sve skupa 38.949.900. Real Sociedad (uprava) je dobila moralnu satisfakciju da uvijek mogu reci da je igrac sam otisao i da ga nisu prodali. Takodje, ako bi bio klasicni transfer izmedju dva kluba, onog trenutka kada bi RSOCU legle pare na racun, drzava bi im mogla zaplijeniti 20% na ime duga. Kako se radi o penalizaciji radi gubljenja igraca nece im nista uzeti. Rupa u zakonu.Madrid im je nudiio transfer na 35 miliona.Real Madrid moze reci svojim navijacima da je dobro prosao. Zasto? U tacki C :D

C. Po zakonu, i kako je zamisljeno placanje klauzule. Klauzula sluzi da igrac prekine radni odnos i prekine ugovor. Klub je ostecen i prima pare. E sad,kako se radi o fizickom licu primjenjuje se porez na prihod fizickih lica. Na ove cifre to je 50 %- To je prvo sto je RSOC rekao Madriidu. 45 miliona i vas je. Onda je pocela trgovina. Igrac hoce da ide, RSOC hoce i pare i ponos....

E sad, tebe vjerovatno zanima J.Martinez i Thiago. :D Na kraju ATH.Bilbao je pristao na transfer. Bayern je u Spaniji platio 40 miliona.(raja mjesa, kazu platili su klauzulu.Ne platili su iznos klauzule sporazumno) Da li je pdv placen u Njemackoj ne znam. Thiago ce vjerovatno biti isto rjesenje uz dogovor. Umjesto da Bayern plati sve te dadzbine postice se dogovor izmedju dva kluba.
B.
zar je tesko pogledati sta kako dva tri posta iznad sto je lik postavio za sve koji se pitaju kako to ide
a znao sam da ce opet neko pitat "a kako 22 miliona" :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jul 2013, 19:07

@Sarma je to. Ne bi me cudilo da opet upita. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jul 2013, 19:12

Dobro @Makaš Barca dobija 27 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 jul 2013, 21:12

Kako neozbiljna uprava - gube ugrace ko na traci - a niko da se pocese za odbranu. Poceli ko Murinjo glavom kroz zid da svima nesto dokazu. Grozno. :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 13 jul 2013, 21:25

Ne ide Thiago nigdje.
Vjerujte.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4 Beta
Keep walking.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 13 jul 2013, 23:59

ma pustite ljudi tiaga, nek ide decko u bayern, jasno je i njemu da jos dugo ne moze kod nas prismrditi u prvi tim, 20 miliona za njega je dobra para, nista nije placen osim troskova skolovanja,donijet ce u klupsku kasu 20 miliona, potencijal ogroman ima steta je da kod nas truhne na klupi i igra samo manje bitne utakmice, nek ide ide decko

sta cemo kad smo hegemonija i kad takav jedan igrac nema mjesta, meni je bilo jasno da ce on otici onog trenutka kad je dosao fabregas, to je bila neminovnost, ja nista ne kritikujem ni njega ni upravu, da nije bilo te klauzule, opet sumnjam da bi sad neko za njega izvalio 30-40 miliona, 20 miliona je solidna cijena za velikog talenta al jos uvijek nedokazanog igraca na vrhunskom nivou, moguce da za nekoliko godina budemo zeljeli da nam se vrati, al isto tako moguce i da nikad ne izraste u igracinu, vidjecemo

ono sto nama nedostaje je general tiago silva, samo na taj frajer fali da imamo atomsku ekipu i najbolju barcu ikada, da dodje silva, da neymar igra na nivou i ostali da igraju optimalno, imat cemo opet totalnu hegemoniju, samo je silva karika koja nedostaje

................valdez...............
alves....pike........silva........alba
................sergio.................
.......xavi..............iniesta......
..alexis.........messi........neymar

jos eventualno neki back-up napadac i odbrambeni i sjajne rezerve fabregas,maskerano,song, adriano,pedro... sjajna ekipa

s generalom u odbrani i nabrijanim neymarom, kao i monstrumom messijem, nema nikakvih razloga da ne gazimo sve od reda, samo da dodje silva, a i da tito bude zdrav i barem koliko toliko pokaze strucnost
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 jul 2013, 00:04

http://www.youtube.com/watch?v=IkJt-8dlTcE

Hegemonija je čučnula :mrgreen: e jado :D

Važno je da će 11 igrača imati 50 utakmica u nogama ... totalno losa politika kluba ...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 jul 2013, 00:17

thulkazal je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=IkJt-8dlTcE

Hegemonija je čučnula :mrgreen: e jado :D

Važno je da će 11 igrača imati 50 utakmica u nogama ... totalno losa politika kluba ...
jest cucnula, al ce se i podici

nadam se ponovo obracunu s bayernom, da vidimo kako ce to izgledati sa zdravim messijem, napaljenim neymarom, s jacom odbranom itd

hegemonija nije rekla zadnju rijec
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 14 jul 2013, 01:42

Nije mi jasna Barsa u zadnje vrijeme nikako,Tiago je bio mlada nada,momak koji je bio blizu prvih 11 i ovako ga se lako odrijese,prave greske iz proslosti kao sa Fabregasom,Pikeom itd

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 14 jul 2013, 01:44

nije mi jasan thiago nikako...u barsi ima konkurenciju u xaviju,iniesti i fabregasu...
u bayernu bi to bili švajnštajger,kros,i goetze...pa neće baš i ni tu imati neke veće šanse,još ako se uzme u obzir da su ova trojica puno mlađi i standardni njemački reprezetativci...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 jul 2013, 01:49

zlatan1982 je napisao/la:nije mi jasan thiago nikako...u barsi ima konkurenciju u xaviju,iniesti i fabregasu...
u bayernu bi to bili švajnštajger,kros,i goetze...pa neće baš i ni tu imati neke veće šanse,još ako se uzme u obzir da su ova trojica puno mlađi i standardni njemački reprezetativci...
Od Thiaga je samo Gotze mladji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 14 jul 2013, 01:53

Marquinhos u PSG-u ? :? 8-)
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 14 jul 2013, 02:12

Xavi se ozenio. Nadamo se da ce njegovoj zeni biti dovoljna godisnja placa a ne da ne placa porez kako bi njoj udovoljio :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 jul 2013, 02:19

RickBlaine je napisao/la:Xavi se ozenio. Nadamo se da ce njegovoj zeni biti dovoljna godisnja placa a ne da ne placa porez kako bi njoj udovoljio :kava:
Žena neće imati koga da joj zabije.Znaš da mali tiranin ne dozvoljava suigračima da zabijaju.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 jul 2013, 02:27

Omerbavarac je napisao/la:
zlatan1982 je napisao/la:nije mi jasan thiago nikako...u barsi ima konkurenciju u xaviju,iniesti i fabregasu...
Vjerovatno je mislio da je trojac Bayerna puno mladji od Barcinog trojca. :D

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 14 jul 2013, 02:40

L_blancos je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
Vjerovatno je mislio da je trojac Bayerna puno mladji od Barcinog trojca. :D
jeste...to sam mislio...i siguran sam da ni u bajernu neće biti u prvom sastavu a samim tim,da neće izboriti mjesto za brazil 2014..

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 14 jul 2013, 03:54

on će tamo ostati dok je Pep, čim on ode ili dobije otkaz, može se pakovati... ako Pep ne uspije prenijeti uspjehe i način igre, Bayern će se opet okrenuti domaćim snagama...a Pep vjerovatno ima "dužnost" da osvoji LP u roku 3 godine, ili igra finale u roku 2...jer teško je odbraniti LP
samo što ja baš i ne vjerujem u evropski uspjeh Pepa tamo, prvenstveno zbog toga što su za trofej najzaslužniji bili zdravi Robben i Ribery(od igrača), a oni su svoj vrhunac imali u ovoj sezoni... u prošloj su bili drugi u svemu tako da su u ovoj zapeli maksimalno...igrali sa ogromnom željom.. u sljedećoj sezoni oni neće imati toliku želju, a u Evropi sitnice puno znače... drugi igrači su odlični, ali nisu tolika klasa kao ova dvojica, a bez igrača koji je nešto posebno LP se ne može osvojiti

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 14 jul 2013, 09:54

slika

Barca zeli Valbuenu kao zamjenu za thiaga

agent valbuene je izjavio da ga je zubizareta kontaktirao i da su zaintersovani za njega
valbuena (29 godina) je veoma svestran igrac,moze igrati sve pozicije u veznom redu osim normalno na zadnjem veznom :D jer je 1,63 visok :mrgreen: ,moze igrat i na krilu.
zadnju sezonu je bio najbolji asistent francuske lige

marsej bi ga pustio za nekih 15 miliona eura

[youtube][/youtube]
ovaj prvi klip hoce tek kad udjes direkt na youtube :)
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 jul 2013, 10:29

Precijenjen.
7 mil. za njega top i neka se udaraju nogom u guzove.
Keep walking.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 14 jul 2013, 10:51

Jel igra u odbrani :D
sve ce oni ali bitni dio NIKAKO. :evil:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.