Ćiro Blažević
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- TheManiacs
- Kontakt:
Re: Ćiro Blažević
Ćiro Blažević: Odlazim, presudili ste mi!
Nakon što je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, odlučio ostati na funkciji (u petak 4. decembra Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH trebao je verificirati njegov ostanak), uslijedio je udarac navijača koji ga je, kaže, oborio.
- Uvijek sam bio za navijače i kad su oni protiv mene, nemam druge solucije nego odustati. Neću više biti izbornik BiH. Oni su presudili! Što ću ja sad protiv njih? Neću! To je njihova želja, neka uzmu koga oni žele. Bili su mi potpora i snaga kad je trebalo i neću ih sad razočarati. Vidjet ćemo što će reći na Izvršnom odboru, ali predložit ću rastavu braka - kazao je Miroslav Blažević za Slobodnu Dalmaciju.
Podsjećamo, navijačka skupina reprezentacije Bosne i Hercegovine, BH Fanaticosi, oglasila se otvorenim pismom u kojemu su optužili Ćiru da je spasio “bagru i lopove”, te im dao još dvije godine da troše ugled BiH.
- Nisam pročitao to pismo, ali sam čuo što su napisali. Jako mi je žao što je došlo do ovoga, odnosno što odlazim. Momčad koju smo stvorili je najbolja na svijetu, ma prošetali bismo se kroz kvalifikacije za Euro 2012. godine. Ali, neka, oni su htjeli da ja ne budem tu, neka im je na čast. Ko god dođe, imat će iste probleme.
Optužuju vas da štitite “bagru i lopove”.
- Štitim nevine ljude! Nisam za radikalne promjene, navijači su radikalni. Smirivao sam situaciju, i dalje ću je smirivati i štititi te ljude jer nikome nisu ništa skrivili. Za mene je istina najvažnija stvar. Njih navijači od prije imaju na zubu, ja sam to smirio rezultatima, a sada su i mene napali. Žigosali su ljude koji to nisu zaslužili. Zamjeraju im da su izbacili Kodru, a zapravo se on sam izbacio, to ih valjda muči. Čini mi se da je to beznadan slučaj... - poručio je Blažević u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.
Hoćete li ostati pri reprezentaciji BiH na nekoj drugoj funkciji, kao savjetnik, recimo?
- Kakav bih ja savjetnik, sine, bio, a pun sam energije!?
Imate ponuda da preuzmete neku klupu?
- Za sada nema ništa, ali bit će, bit će!
Klub ili reprezentacija?
- Radije klub - zaključio je Blažević
Nakon što je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, odlučio ostati na funkciji (u petak 4. decembra Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH trebao je verificirati njegov ostanak), uslijedio je udarac navijača koji ga je, kaže, oborio.
- Uvijek sam bio za navijače i kad su oni protiv mene, nemam druge solucije nego odustati. Neću više biti izbornik BiH. Oni su presudili! Što ću ja sad protiv njih? Neću! To je njihova želja, neka uzmu koga oni žele. Bili su mi potpora i snaga kad je trebalo i neću ih sad razočarati. Vidjet ćemo što će reći na Izvršnom odboru, ali predložit ću rastavu braka - kazao je Miroslav Blažević za Slobodnu Dalmaciju.
Podsjećamo, navijačka skupina reprezentacije Bosne i Hercegovine, BH Fanaticosi, oglasila se otvorenim pismom u kojemu su optužili Ćiru da je spasio “bagru i lopove”, te im dao još dvije godine da troše ugled BiH.
- Nisam pročitao to pismo, ali sam čuo što su napisali. Jako mi je žao što je došlo do ovoga, odnosno što odlazim. Momčad koju smo stvorili je najbolja na svijetu, ma prošetali bismo se kroz kvalifikacije za Euro 2012. godine. Ali, neka, oni su htjeli da ja ne budem tu, neka im je na čast. Ko god dođe, imat će iste probleme.
- Štitim nevine ljude! Nisam za radikalne promjene, navijači su radikalni. Smirivao sam situaciju, i dalje ću je smirivati i štititi te ljude jer nikome nisu ništa skrivili. Za mene je istina najvažnija stvar. Njih navijači od prije imaju na zubu, ja sam to smirio rezultatima, a sada su i mene napali. Žigosali su ljude koji to nisu zaslužili. Zamjeraju im da su izbacili Kodru, a zapravo se on sam izbacio, to ih valjda muči. Čini mi se da je to beznadan slučaj... - poručio je Blažević u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.
Hoćete li ostati pri reprezentaciji BiH na nekoj drugoj funkciji, kao savjetnik, recimo?
Klub ili reprezentacija?
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987
THE MANIACS 1987
meni je ciro jasan,on ovdje ima medijsku paznju koju zeli i koju nigdje nece vise imati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Meni niste jasni VI koji se mjesec dana bakcete oko idiota kakav je ciro.....ovu temu treba zakljucati, jer je svima jasno ko je i sta je ciro....onima kojima nije jasno nek se zapitaju!!!!! OVA TEMA JE GLUPOST , jer se raspravlja o glupsonu i manipulatoru.....
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
TheManiacs je napisao/la:Ćiro Blažević: Odlazim, presudili ste mi!
haj idi, sretno ti kad budeš vodio drugu reprezentaciju ili neki klub ali kod nas ti više nije mjesto
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
'ta vam je ...Mirza_Hordas je napisao/la:TheManiacs je napisao/la:Ćiro Blažević: Odlazim, presudili ste mi!
haj idi, sretno ti kad budeš vodio drugu reprezentaciju ili neki klub ali kod nas ti više nije mjesto
Ciro:Sa BIH idem na EP

Koliko li mu ova BAGRA iz saveza placa za ovoTheManiacs je napisao/la:Ćiro Blažević: Odlazim, presudili ste mi!
Klub ili reprezentacija?

TheManiacs je napisao/la:Ćiro Blažević: Odlazim, presudili ste mi!
Klub ili reprezentacija?
I kad mi neko kaze dobar je Ciro, nije on ko oni????
Nevini ljudi ne dobijaju 5 godina tvorze, CIROOOOO
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
- Kontakt:
Joj koliko se sere sa ovom pricom o odlasku Cire Blazevica... Ovo samo novinari napuhavaju situaciju podkuhani od strane nekog politicara jer su svi svjesni da imamo sjajnu generaciju mladih igraca koji ce se ostane li ciro trener prosetati kvalifikacijama za evropsko prvenstvo...
Pa neka vam budu samo cinjenice te da je Ciro bez obzira sto mu rade o glavi najavio odlazak u Svicarsku da razgovara sa malim Seferovicem i Hajrovicem o nastupima za nasu selekciju.. i pitanje je koji je prethodni selektor imao u vidu uopste ove mlade nade koje rastu i igraju fudbal sirom svijeta a svi smo svjesni koga smo sve izgubili i sta ti isti igraci koji su se nekad davno nudili rade za druge reprenzitacije... Za savez nisam ali za Cirin ostanak na kormilu repke definitivno jesam.
Pa neka vam budu samo cinjenice te da je Ciro bez obzira sto mu rade o glavi najavio odlazak u Svicarsku da razgovara sa malim Seferovicem i Hajrovicem o nastupima za nasu selekciju.. i pitanje je koji je prethodni selektor imao u vidu uopste ove mlade nade koje rastu i igraju fudbal sirom svijeta a svi smo svjesni koga smo sve izgubili i sta ti isti igraci koji su se nekad davno nudili rade za druge reprenzitacije... Za savez nisam ali za Cirin ostanak na kormilu repke definitivno jesam.
Pirke_TM87 je napisao/la:Joj koliko se sere sa ovom pricom o odlasku Cire Blazevica... Ovo samo novinari napuhavaju situaciju podkuhani od strane nekog politicara jer su svi svjesni da imamo sjajnu generaciju mladih igraca koji ce se ostane li ciro trener prosetati kvalifikacijama za evropsko prvenstvo...
Aha, hoce kao sto je otisao da poprica sa Papcem, kao sto je otisao da vidi tog malog u Newcastle-u, kao sto je otisao da bar pogleda jednog svog igraca prije baraza kao sto je to obecavao. Isto sto je obecao da ce otici da sad pogelda tekmu Wolfsburga protiv ManU. Dajte ljudi manite se njegovi lazi. Neznam sta vam jos treba da slaze pa bi promijenili misljenje bar malo, pa da realno gledate na stvari.
Ps. Ode nam Ciroguz u glumce, evo ga snima film u Begisu...hahahhahahahaha...Toliko o odlasku da gleda Dzeka i Misketa ove sedmice.

Jel mehki 

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-
- Kontakt:
Jarane sa Cirom kakvim takvim gledao si i nadao si se necemu kroz Baraz isto kao i ja... ali nama izgleda treba neko kao Blaz Sliskovic koji je dovodio neke svoje bahile da bi se prodavali i na njegov racun niko nikad nije uputio ni jednu jedinu prituzbu... I ti kao veliki poznavalac fudbala budi realan pa reci, da li bi ti Papcu ustupio mjesto umjesto recimo Nadarevica koji je prosao cijele kvalifikacije sa repkom pa ispao supak, ili bi ostao covjek pa izveo ono najbolje sto imas i opet se dostojno suprotstavio ekipi kao sto je Portugal, i to ne samo dostojno, jer da nije bilo nekih sudijskih malverzacija portugal bi nas gledao na prvesntvu a ne mi njih...Adinjo je napisao/la:Pirke_TM87 je napisao/la:Joj koliko se sere sa ovom pricom o odlasku Cire Blazevica... Ovo samo novinari napuhavaju situaciju podkuhani od strane nekog politicara jer su svi svjesni da imamo sjajnu generaciju mladih igraca koji ce se ostane li ciro trener prosetati kvalifikacijama za evropsko prvenstvo...
Aha, hoce kao sto je otisao da poprica sa Papcem, kao sto je otisao da vidi tog malog u Newcastle-u, kao sto je otisao da bar pogleda jednog svog igraca prije baraza kao sto je to obecavao. Isto sto je obecao da ce otici da sad pogelda tekmu Wolfsburga protiv ManU. Dajte ljudi manite se njegovi lazi. Neznam sta vam jos treba da slaze pa bi promijenili misljenje bar malo, pa da realno gledate na stvari.
Ps. Ode nam Ciroguz u glumce, evo ga snima film u Begisu...hahahhahahahaha...Toliko o odlasku da gleda Dzeka i Misketa ove sedmice.
harishp je napisao/la:Jel mehki
Nije

Sa Bakom nam je samo trebao jedan gol, JEDAN da odemo na veliko takmicenje. Tako da nije nista Ciroguz bolji od njega ako cemo tako gledati.
A ovo za Papca, pravit cu se da nisam ni vidio.
A ovo za Papca, pravit cu se da nisam ni vidio.
Ja cu ipak morati za Papca nesto da dopisem.
Da je se Papac odazvao Ciri opet bi dobio crveni zbog Spahica
Spahic marise po protivnickim igracima a ovaj vazda dezurni krivac

Da je se Papac odazvao Ciri opet bi dobio crveni zbog Spahica

Spahic marise po protivnickim igracima a ovaj vazda dezurni krivac

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- rob do bagro
- Kontakt:
Selektor bh. reprezentacije na snimanju u Beogradu
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević boravi u Beogradu gdje snima kadrove filma ''Montevideo, Bog te video''.
Film će svoju promociju doživjeti naredne godine, a tema je tridesete godine prošlog vijeka kada je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije učestvovala na prvom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju.
Popularni Ćiro, jedan od najprepoznatljivijih fudbalskih ličnosti na prostorima bivše SFRJ, u filmu glumi nekadašnjeg selektora Jugoslavije, Antu Pandakovića. Iskusni trener za B92 je rekao:
- Ja sam pokušao svojim entuzijazmom i vjerom da ću uspjeti u tome ujedinjiti narode u BiH, međutim, nedostaje mi plasman na Svjetsko prvenstvo, on bi napravio potrebno, jer se svi priklanjaju pobjedniku. Oni koji to nisu, njih lako napuštaju – rekao je Blažević.
Dobar naziv filma...BOG te video kakav si lazov i manipulator
Selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević boravi u Beogradu gdje snima kadrove filma ''Montevideo, Bog te video''.
Film će svoju promociju doživjeti naredne godine, a tema je tridesete godine prošlog vijeka kada je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije učestvovala na prvom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju.
Popularni Ćiro, jedan od najprepoznatljivijih fudbalskih ličnosti na prostorima bivše SFRJ, u filmu glumi nekadašnjeg selektora Jugoslavije, Antu Pandakovića. Iskusni trener za B92 je rekao:
- Ja sam pokušao svojim entuzijazmom i vjerom da ću uspjeti u tome ujedinjiti narode u BiH, međutim, nedostaje mi plasman na Svjetsko prvenstvo, on bi napravio potrebno, jer se svi priklanjaju pobjedniku. Oni koji to nisu, njih lako napuštaju – rekao je Blažević.
Dobar naziv filma...BOG te video kakav si lazov i manipulator
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ante Pa.......... 

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- Radioglava
- Kontakt:
Ne znam za vas, ali ja nisam nikad vidio nekog selektora da snima film...eto koliko je Ćiro ozbiljan.
Boje bi mu bilo da jednom ode pogledati utakmicu nekog reprezentativca, jer kažu da to pravi selektori rade.
Boje bi mu bilo da jednom ode pogledati utakmicu nekog reprezentativca, jer kažu da to pravi selektori rade.

Pa mikadica,pa Rtl show nogometni,pa film,pa pjesme dueti.
pa čovijek svestran
mora ne sve stić 
pa čovijek svestran

Nisam htio ništa pisati posljednjih dana na ovoj temi, puno svakakve balavurdije i nadhrkanih stručnjaka, ali javljam se pošto imam informaciju preko svojih izvora (pouzdaniji ne mogu biti) da Ćiro ostaje 100 posto. Pod prvo zato što ima medijsku pozornost, bilo negativnu ili pozitivnu njemu oboje paše, te zatim što ima podršku svlačionice i kapitena. U ovim godinama i nema nekih ponuda koje bi ga zadovoljile, ne sa financijske strane, tu je imao jednu ponudu iz Kuvajta, sa cifrom za koju bi većina vas skinula gaće i okrenula guz, ali novac njemu u tim godinama ne znači ništa. Također jedan od glavnih razloga je preko 1000 pisama, Sms poruka običnih građana BiH i navijača, u kojima se izražava podrška njemu i igračima... Također Ćiro laf je dobro proučio Bhf i shvatio je da se tu ipak radi o samo navijačkoj grupi, a ne udruženju svih navijača kako je on mislio. No ne želi da ih pere i ismijava u medijima nego je to odlučio iskulirati na način kako to samo stari laf zna. Sve u svemu Ćirkan nam ostaje, na vašu radost ili žalost. Iskreno ja volim što ostaje, ne što sam njegov fan već zato što u ovom trenutku nema kandidata sa referencama koji bi mogao preuzeti reprezentaciju. Kamo sreće da Vaha, Dušan i ostatak ekipe stoje u redu...
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
A ja sve konto da cemo Cirkana sutra vidjeti u Njemackoj kako budno posmatra i bodri nase ljiljane...
Eh Ciro Ciro,jos si jedan minus zaradio...ali jos nije kasno,mozda sutra uhvatis zadnji let za Volkswagen arenu....
Eh Ciro Ciro,jos si jedan minus zaradio...ali jos nije kasno,mozda sutra uhvatis zadnji let za Volkswagen arenu....

Zaboravih napisati, jedino napušta poziciju u slučaju poziva Dinama, a gledajući dobre rezultate Dinama u evropi i povjerenje Jurčića od strane navijača i Mamića, taj scenarij nije realan.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.