FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

hule_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la hule_barca » 13 jul 2013, 02:43

Dzoni je napisao/la:
amertiger je napisao/la:Thigao i Rafinha prije 17 godina ;)

http://www.crtvg.es/informativos/rafinh ... nos-625000
Znaci dajver se ne postaje nego se radja.
Kakav scouting!
:lol: :lol: :lol:
Mes Que Un Club

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jul 2013, 10:47

slika

polako uskoro pocinje borba za trofeje
evo jedan vec u augustu ,superkup,iako manje bitan ali za dobar pocetak sezone bilo bi dobro ga osvojiti (ili cak i nije ,kad se uzme u obzir prosla sezonu reala a i predprosla barce :mrgreen:,ko uzme superkup ne uzme i la ligu :D )

prva utakmica u madridu(al u drugom dijelu madrida :mrgreen: ) 21.augusta u 23 sata,uzvrat 28. na nou campu u istoj satnici
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 13 jul 2013, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jul 2013, 10:55

Prema pisanju Sporta, Barcelona će želju Cristiana Tella da ostane u Barceloni nagraditi novim dvogodišnjim produženjem ugovora (do 2018. godine), uz bolju plaću, ali i podizanje otkupne klauzule sa 10 na 30 miliona eura.

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 13 jul 2013, 11:03

To se nesto ko stoka iz uprave spametovala. :shock: Cuj nagraditi produzenje ugovora.
A igraci - sve nesto vece od kluba. :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jul 2013, 11:16

Joj kako je zanimljivo citati izlive inspiracije gdje svi misle da bi obavljali bolji posao od Uprave kluba. Ljudi primaju platu za to sto rade i snosit ce posljedice. Nikome ni u dzep ni iz dzepa (mislima a forumase), bilo sta da se uradi. To se vodi briga o finansijama kluba, pojacanjima, juniorima, katedima, pionirima itd. a niko ne moze ni prismrditi klubu. Opustite se ljudi, uzivajte u igrama kluba, a te ideje sto imate, pa imaju ljudi za takvo nesto, gdje vjerovatno bude milion ideja, a bira se ona za koju su svi. Vjerovatno se tu nalaze ideje i koje vi izlazete, ali neko pametniji i strucniji od nas odluci.da.to ipak nije najbolje za klub. Ako se desi nesto lose, leti se iz kluba itd. a lako je sjediti kuci i palamuditi o nakimm odlukama kada se ne snose nikakve posljedice.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 13 jul 2013, 11:53

Jedan dobar post u vezi toga kako funkcionisu klauzule :)
skenderija04 je napisao/la:
BHF_Manijak je napisao/la:Cekaj ba sad, **** me svak ja to nista ne kontam kako u Spaniji funkcionise?!?! :-? :roll: Znaci ti klauzule koje igraci imaju u ugovorima, kod njih nisu iste kao u drugim drzavama kao npr. sto je Bayern za Goetzea platio 37 mil eura i kraj price, bez jos nekih dodatnih 94589438 miliona...
Fakat ne kontam kako to kod njih hoda sa pdv-om, ovim, onim i slicno... Skenderija, moze li detaljnije, sta je sad konkretno problem sa ovim transferom Iljaremendija, sta je Real nudio da se dogovore?
:D :D :D :D
Valjda mi nece zamjeriti ako malo uzurpiram temu.
1.Klauzula je cifra kojom se kvantifikuje odsteta koju ce dobiti klub u slucaju da ga napusti igrac sa vazecim ugovorom bez trgovine. To je svima jasno. E sad, ako je klauzula 18 miliona kao u slucaju Thiaga postoje tri nacina da se ona naplati.
A. Ako je klub ciji igrac zeli da ga napusti saglasan , onda klubovi naprave transfer i na taj nacin izbjegavaju placanje poreza. Ekipe unutar Spanije ne placaju PDV ( ustupak u zakonu o sportu koji ce uskoro biti aboliran zbog dugova koje imaju klubovi) . Stranci ne placaju u Spaniji. Valjda to rade u svojoj zemlji. EDIT : GRESKA. OD OVE GODINE SPANSKI KLUBOVI PLACAJU PDV.
B Tal koji su napravili Real Madrid i Real Sociedad : Real Madrid polaze klauzulu u sjediste lige zato jer je RSOC saglasan da se ide preko lige ali kao penalizacija koju placa Real Madrid. a ne da igrac polaze klauzulu. Real Madrid je morao da plati 30 miliona cijena+ stopu inflacije (2 mil) i pdv. Sve skupa 38.949.900. Real Sociedad (uprava) je dobila moralnu satisfakciju da uvijek mogu reci da je igrac sam otisao i da ga nisu prodali. Takodje, ako bi bio klasicni transfer izmedju dva kluba, onog trenutka kada bi RSOCU legle pare na racun, drzava bi im mogla zaplijeniti 20% na ime duga. Kako se radi o penalizaciji radi gubljenja igraca nece im nista uzeti. Rupa u zakonu.Madrid im je nudiio transfer na 35 miliona.Real Madrid moze reci svojim navijacima da je dobro prosao. Zasto? U tacki C :D

C. Po zakonu, i kako je zamisljeno placanje klauzule. Klauzula sluzi da igrac prekine radni odnos i prekine ugovor. Klub je ostecen i prima pare. E sad,kako se radi o fizickom licu primjenjuje se porez na prihod fizickih lica. Na ove cifre to je 50 %- To je prvo sto je RSOC rekao Madriidu. 45 miliona i vas je. Onda je pocela trgovina. Igrac hoce da ide, RSOC hoce i pare i ponos....

E sad, tebe vjerovatno zanima J.Martinez i Thiago. :D Na kraju ATH.Bilbao je pristao na transfer. Bayern je u Spaniji platio 40 miliona.(raja mjesa, kazu platili su klauzulu.Ne platili su iznos klauzule sporazumno) Da li je pdv placen u Njemackoj ne znam. Thiago ce vjerovatno biti isto rjesenje uz dogovor. Umjesto da Bayern plati sve te dadzbine postice se dogovor izmedju dva kluba.
B.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 13 jul 2013, 11:55

Navodno je Alcantara saopstio svoju odluku upravi, njegova zelja je Bayern
a sad sto prije ovo rjesiti i poslati ga put Munchena i ne dramiti previse, momak zna sta je najbolje za njega
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 13 jul 2013, 12:47

miki_92 je napisao/la:Navodno je Alcantara saopstio svoju odluku upravi, njegova zelja je Bayern
a sad sto prije ovo rjesiti i poslati ga put Munchena i ne dramiti previse, momak zna sta je najbolje za njega
nemoj dok ne bude sluzbeno :mrgreen:
zao mi je sto zbog nesposobnosti gubimo takvog igraca :(
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jul 2013, 13:33

neo je napisao/la:Jedan dobar post u vezi toga kako funkcionisu klauzule :)
skenderija04 je napisao/la:
BHF_Manijak je napisao/la:Cekaj ba sad, **** me svak ja to nista ne kontam kako u Spaniji funkcionise?!?! :-? :roll: Znaci ti klauzule koje igraci imaju u ugovorima, kod njih nisu iste kao u drugim drzavama kao npr. sto je Bayern za Goetzea platio 37 mil eura i kraj price, bez jos nekih dodatnih 94589438 miliona...
Fakat ne kontam kako to kod njih hoda sa pdv-om, ovim, onim i slicno... Skenderija, moze li detaljnije, sta je sad konkretno problem sa ovim transferom Iljaremendija, sta je Real nudio da se dogovore?
:D :D :D :D
Valjda mi nece zamjeriti ako malo uzurpiram temu.
1.Klauzula je cifra kojom se kvantifikuje odsteta koju ce dobiti klub u slucaju da ga napusti igrac sa vazecim ugovorom bez trgovine. To je svima jasno. E sad, ako je klauzula 18 miliona kao u slucaju Thiaga postoje tri nacina da se ona naplati.
A. Ako je klub ciji igrac zeli da ga napusti saglasan , onda klubovi naprave transfer i na taj nacin izbjegavaju placanje poreza. Ekipe unutar Spanije ne placaju PDV ( ustupak u zakonu o sportu koji ce uskoro biti aboliran zbog dugova koje imaju klubovi) . Stranci ne placaju u Spaniji. Valjda to rade u svojoj zemlji. EDIT : GRESKA. OD OVE GODINE SPANSKI KLUBOVI PLACAJU PDV.
B Tal koji su napravili Real Madrid i Real Sociedad : Real Madrid polaze klauzulu u sjediste lige zato jer je RSOC saglasan da se ide preko lige ali kao penalizacija koju placa Real Madrid. a ne da igrac polaze klauzulu. Real Madrid je morao da plati 30 miliona cijena+ stopu inflacije (2 mil) i pdv. Sve skupa 38.949.900. Real Sociedad (uprava) je dobila moralnu satisfakciju da uvijek mogu reci da je igrac sam otisao i da ga nisu prodali. Takodje, ako bi bio klasicni transfer izmedju dva kluba, onog trenutka kada bi RSOCU legle pare na racun, drzava bi im mogla zaplijeniti 20% na ime duga. Kako se radi o penalizaciji radi gubljenja igraca nece im nista uzeti. Rupa u zakonu.Madrid im je nudiio transfer na 35 miliona.Real Madrid moze reci svojim navijacima da je dobro prosao. Zasto? U tacki C :D

C. Po zakonu, i kako je zamisljeno placanje klauzule. Klauzula sluzi da igrac prekine radni odnos i prekine ugovor. Klub je ostecen i prima pare. E sad,kako se radi o fizickom licu primjenjuje se porez na prihod fizickih lica. Na ove cifre to je 50 %- To je prvo sto je RSOC rekao Madriidu. 45 miliona i vas je. Onda je pocela trgovina. Igrac hoce da ide, RSOC hoce i pare i ponos....

E sad, tebe vjerovatno zanima J.Martinez i Thiago. :D Na kraju ATH.Bilbao je pristao na transfer. Bayern je u Spaniji platio 40 miliona.(raja mjesa, kazu platili su klauzulu.Ne platili su iznos klauzule sporazumno) Da li je pdv placen u Njemackoj ne znam. Thiago ce vjerovatno biti isto rjesenje uz dogovor. Umjesto da Bayern plati sve te dadzbine postice se dogovor izmedju dva kluba.
B.
e bas je lijepo objasnjeno ,nek procita ko do sada nije znao i ne pita sto ovako sto onako ,sve ovdje lijepo objasnjeno na tenane :)

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 13 jul 2013, 13:39

thiago u bayernu u narednih nekoliko sati (sport.es)
slika

ukratko ,barca trazi 22 miliona od bayerna da zakljuce dogovor,i bayernu ovo godi jer bi u slucaju propalog dogovora morao platiti vise od ove cifre ako zeli thiaga u svojim redovima ,barca ce probati dobiti i neke bonuse za uspjehe(osvojene titule) u naredne dvije sezone thiaga u bayernu

MES QUE UN CLUB !!!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 13 jul 2013, 13:49

miki_92 je napisao/la:Navodno je Alcantara saopstio svoju odluku upravi, njegova zelja je Bayern
Hoće da radi s Guardiolom ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 13 jul 2013, 14:36

Marquinhos izgleda u PSG-u, nadam se kao zamjena za Thiaga Silvu. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 13 jul 2013, 14:46

jeli to fakat sve zavrseno sto se tice transfera tiaga u bayern i ceka se samo zvanicno u ponedeljak.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jul 2013, 18:05

Jasta je nego gotovo a 22 miliona je dobra cifra sto se mene tice. Sada ima para za stopera a i Villa je skinut s platne liste.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 jul 2013, 18:12

M4kaveli je napisao/la:Jasta je nego gotovo a 22 miliona je dobra cifra sto se mene tice. Sada ima para za stopera a i Villa je skinut s platne liste.
Kako je 22 mil ako stoji u klauzuli da može otići za 18 mil.?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 jul 2013, 18:14

Saurman je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:Jasta je nego gotovo a 22 miliona je dobra cifra sto se mene tice. Sada ima para za stopera a i Villa je skinut s platne liste.
Kako je 22 mil ako stoji u klauzuli da može otići za 18 mil.?
Nekakav porez dodatni ako igrač ode bez dozvole kluba,zato smo i mi morali više dati za Illaramendija.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jul 2013, 18:16

Sporazumno, nit se placa klauzula nit porez.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 13 jul 2013, 18:21

Steta, ali sada se podhitno mora dovest pravi stoper.

I ne zelim cut za nikakve mlade talente kao ovaj Romin stoper, vec iskusnog kao Thiago Silva :mrgreen: 8-)

Para se ima, tako da nema izgovora.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 13 jul 2013, 18:28

Damian je napisao/la:Steta, ali sada se podhitno mora dovest pravi stoper.

I ne zelim cut za nikakve mlade talente kao ovaj Romin stoper, vec iskusnog kao Thiago Silva :mrgreen: 8-)

Para se ima, tako da nema izgovora.
Ne bi me iznenadilo da vam ga Valdano sad proda za šteku cigara.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 jul 2013, 18:35

Nego Xavi Hernández i njegova zaručnica Núria Cunillera danas će se vjenčati u gradiću Blanes (Costa Brava), u neposrednoj blizini nama mnogo poznatijeg Lloret de Mara.

Otkad mu je trebalo, recimo Neymar vec sina ima. :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Beli98 i 6 gostiju.