Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

arelinho
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la arelinho » 10 jul 2013, 20:16

Moze li neko reci termine i mjesta odigravanja utakmica nase repke u grupnoj fazi.
Unaprijed hvala

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 jul 2013, 20:19

arelinho je napisao/la:Moze li neko reci termine i mjesta odigravanja utakmica nase repke u grupnoj fazi.
Unaprijed hvala
http://www.rsbih.com/dokumenti/sp2013-j ... darski.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 11 jul 2013, 11:25

zna li oko ista o ovoj koreji na nas kvota u lutriji 2.55 a iz 1/1 3.8 fine pare se mogu uzeti

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 11 jul 2013, 19:12

slika
Josip Peric i Dejan Malinovic (Y)

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jul 2013, 00:53

POTVRDILI DA OPTIMIZAM BH. TIMA NIJE BEZ TEMELJA

U generalnoj probi i ukupno petoj test utakmici u posljednjoj fazi priprema za skorašnje Svjetsko rukometno prvenstvo u Bosni i Hercegovini (14. do 28. srpnja), U-21 reprezentacija naše zemlje je savladala Hrvatsku u sarajevskoj Zetri 32:29 (15:12) te tako najavila da visoko postavljene ambicije bh. rukometaša nisu optimizam bez temelja.

- Zadovoljni smo dobrim dijelom jer smo ponovili agresivnost i trčanje u oba smjera kakvo smo imali i u Širokom Brijegu prije par dana.

Za razliku od te utakmice smo imali puno bolju taktičku odgovornost u fazi napada što je rezultiralo većim brojem golova, ali smo i primili puno pogodaka jer pojedinci nisu ispunjavali zadatke u obrani.

Napravili smo više individualnih pogrešaka u obrani i na to ćemo upozoriti igrače, komentar je izbornika Zdenka Grbavca.

Najučinkovitiji bh. reprezentativci su bili Ivan Miličević, Josip Perić i Damir Halilković s po 5 golova, Ivan Milas je zabio 4, Said Ajkunić, Muhamed Zulfić i Petar Bubalo po 3, Josip Ereš i Elmir Građan po 2. Za Hrvatsku je Šime Ivić postignuo 9, Ante Kaleb 6, Ante Tokić i Mirko Herceg po 3, a Stipe Mandalinić i Teo Ćorić po 2.

- Hrvatska ima visok rejting i nije mala stvar pobijediti ih bez obzira na sve okolnosti. Dokazali smo da se u dosta segmenata možemo nositi s njima iako oni imaju malo više iskustva.

Krenuli su i u pripreme kasnije bazirajući se na drugi dio natjecanja jer su uvjereni da će proći skupinu bez problema, rekao je Grbavac.

Ovaj put je igrao i pivot Elmir Građan dvadesetak minuta, ali se ispostavilo da još uvijek nije potpuno spreman. U taboru našeg tima očekuju da će ipak biti fit do prve utakmice.

- Ponovno nije nastupio ni Dejan Malinović, ali će biti spreman za 1. kolo. Nedostajao je i desni vanjski Elis Memić koji ima ozljedu ramena šuterske ruke, kazao je Grbavac.

Do početka prvenstva je ostalo svega par dana za posljednje pripreme.
- Ostaje nam uraditi ispravke na taktičkoj razini, popraviti elemente igre u napadu i obrani te održati fizičku spremu.

Tempirali smo formu za fazu natjecanja po skupinama, govori Grbavac.
Bh. tim će na otvaranju natjecanja u okviru skupine C dočekati tim Južne Koreje koja je po kladionicama i favorit ovog dvoboja.

- Naša reprezentacija je velika nepoznanica za mnoge, zato i jest tako. Imamo snimke utakmica Južne Koreje, znamo njihov stil igre i po tome ćemo se pripremiti, zaključio je Zdenko Grbavac.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 12:09

Gledajući sastav ove naše repke ja sam optimista za fin rezultat na ovom prvenstvu a i za budućnost reprezentacije, dugo su na okupu, većina igraju zajedno u Borcu, vidim ima ih i fin broj koji igraju za neke strane klubove + Malinović koji je od naredne sezone u Sloveniji moći će nastaviti dalje svoj razvoj vani ;) Izgleda obećavajuće pa vidjećemo šta će biti ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2013, 15:41

legenda reala je napisao/la:Gledajući sastav ove naše repke ja sam optimista za fin rezultat na ovom prvenstvu a i za budućnost reprezentacije, dugo su na okupu, većina igraju zajedno u Borcu, vidim ima ih i fin broj koji igraju za neke strane klubove + Malinović koji je od naredne sezone u Sloveniji moći će nastaviti dalje svoj razvoj vani ;) Izgleda obećavajuće pa vidjećemo šta će biti ;)
Hoce li biti raje iz Gorazda?
Ja licno jedva cekam da pocne,samo me "strah" male posjete,ali valjda se varam.
Ne bih volio da se momci razocaraju zbog eventualno male posjete.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 15:44

samo_lijevo je napisao/la: Hoce li biti raje iz Gorazda?
Pa uvijek ona ekipa negdje u ćošku bude, igrala repka ili Bosna S

Samo šteta što se u Sarajevu i Zenici igra ovo prvenstvo al haj :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2013, 15:46

legenda reala je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la: Hoce li biti raje iz Gorazda?
Pa uvijek ona ekipa negdje u ćošku bude, igrala repka ili Bosna S

Samo šteta što se u Sarajevu i Zenici igra ovo prvenstvo al haj :mrgreen: :mrgreen:
Pa za tu raju i pitam,Zisko i zastava RK Gorazde. :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 jul 2013, 16:03

samo_lijevo je napisao/la:
Pa za tu raju i pitam,Zisko i zastava RK Gorazde. :D
Ne znam Zisko nije najboljeg zdravlja u zadnje vrijeme možda on i ne bude, za ostale ne znam, ali većinom oni s bubnjevima budu tu

rrukometnalopta
Kontakt:

Post Postao/la rrukometnalopta » 12 jul 2013, 16:08

Bice jedan autobus djecaka iz Gorazda u nedelju u Zetri,,,moramo da podrzimo nasu repku a i naseg sugradjanina Elmira Građana djecaka sa Drine,,,,nadamo se da ce Zisko biti tu,,,bice nas

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jul 2013, 16:51

da hoće sve ekipe slati svoje omladince na utakmice Reprezentacije bilo bi odlično i za omladince ,a i Reprezentaciju...

Bravo Goražde !

op.a - svaka čast sportsport.ba na ovim video izvještajima , nadam se da će nastaviti tu praksu javljanja do kraja Svjetskog Prvenstva !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2013, 17:03

Termin ne moze biti bolji,ulaz besplatan,svjetsko prvenstvo,pa sta ti vise treba da dodjes?
Doci ce raje,jos kada bi dosli oni BHF ili L ne znam ni ja kako vec,momci bi ginuli siguran sam.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jul 2013, 17:20

Evo i "Live Stream" za sve grupe , trebalo bi ga zatamniti u Sarajevu :mrgreen:

http://www.bhrt.ba/226.html" onclick="window.open(this.href);return false;

rrukometnalopta
Kontakt:

Post Postao/la rrukometnalopta » 12 jul 2013, 17:48

Sve su ljudi fino namjestili samo trebamo dodji i bodriti zmajeve..

dzopan123
Kontakt:

Post Postao/la dzopan123 » 12 jul 2013, 20:01

Ljudi ,ako je neko kontao autom redovno da ide sa Ilidze , Stupa na tekme nek se javi ako ima slobodno mjesto :) Djelimo gorivo :D

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 12 jul 2013, 22:15

Ja sam u nedoumici gdje se igra utakmica sa Korejom Zetra ili Skenderija.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 12 jul 2013, 22:19

kaca je napisao/la:Ja sam u nedoumici gdje se igra utakmica sa Korejom Zetra ili Skenderija.
Zetra

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 12 jul 2013, 22:34

Malo sam čačkao po ovom ehf-u i naleti na ove rostere Reprezentacija http://www.ihf.info/IHFCompetitions/Wor ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

primjetio sam da imamo poprilično visoku ekipu , golmani Serdarević 2.00 , Čavar 1.97 , Kasumović 2.02 , Milas 1.96 , ostali gotovo svi oko 1.90 , dok kod Koreje samo dvojica preko 1.90 ostalo 175-180 ...
kaca je napisao/la:Ja sam u nedoumici gdje se igra utakmica sa Korejom Zetra ili Skenderija.
i meni nije jasno ...spominjali su da će se u Skenderiji igrati grupa , a sada piše da se igra u "Olimpic Hall" :?

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 jul 2013, 23:55

no rules je napisao/la:Malo sam čačkao po ovom ehf-u i naleti na ove rostere Reprezentacija http://www.ihf.info/IHFCompetitions/Wor ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

primjetio sam da imamo poprilično visoku ekipu , golmani Serdarević 2.00 , Čavar 1.97 , Kasumović 2.02 , Milas 1.96 , ostali gotovo svi oko 1.90 , dok kod Koreje samo dvojica preko 1.90 ostalo 175-180 ...
i meni nije jasno ...spominjali su da će se u Skenderiji igrati grupa , a sada piše da se igra u "Olimpic Hall" :?
U Zetri se igra grupna faza nase grupe, a u Skenderiji zavrsnica cijelog turnira.....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.