Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

reptile
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la reptile » 11 jul 2013, 20:33

slika
shandrlike-tandrlike

BritishCore
Kontakt:

Post Postao/la BritishCore » 11 jul 2013, 20:34

reptile je napisao/la:slika
komplikovano je veoma za rušioca, al evo najbolje moguće objašnjenje njegove situacije :
kraljttbvb je napisao/la:
ZgemboAdislic je napisao/la:Zar nisu osobno i sportsko drzavljanstvo dvije razlicite stvari? E vala bas sere sa Njemackim drzavljanstvom, kao da je tamo neki sto ce kebabe po ulici prodavat pa mora o tome glavu razbijat, a ne profesionalni fudbaler koji treba da zaradi desetine miliona eura tokom karijere.
Krene sa sapketom na pripreme u Ameriku i mora se peglati oko vize i ostalih stvari. Uzimanjem naseg drzavljansta samo ce otezati klubu jer ce uvijek neko trebati ici po vizu i ostala dopustenja, jer nam pasos toliko vrijedi - u vecinu drzava na planeti mozes uci jedino ako fino (vise puta) zamolis... Uz njemacki pasos mu nista ne treba, sve granice prolazi.
Bio bi veliko pojacanje za reprezentaciju, ali jos on ne moze lupiti sakom o sto u klubu i reci: sa me briga sto ce vam to stvoriti probleme, ja odustajem od Njemackog pasosa.

pametnom dosta

:!:
"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jul 2013, 21:10

Da, Schalkeu ce bit strasan problem sredit vize ako slucajno budu isli negdje na pripreme i to je razlog. :roll:

Jedini razlog je taj sto lik jos zeli da igra za Njemacku i ako bude dovoljno kvalitetan za njihovu A-repku (u sto cisto sumnjam), i zaigrat ce za njih. Na nasu srecu vjerovatno nece i pocet ce igrat za BiH i prosipat kako je patriJota. Stara prica.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 11 jul 2013, 21:28

ovo gore napisano je glupost neviđenih razmjera .. rušilac ako želi igrati za nas, a vjerujem da želi, on će te stvari oko papirologije i riješiti .. prije SP nam i ne treba, a do tad će to već riješiti ;)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 11 jul 2013, 21:58

Ma cista glupost. Ovi nisu svijestni da je kod fudbalera skroz drugacije regulirano. Pa dzeko preso od Ceske, do Njemacke pa Engleske sve sa bosanskim pasosom. Ako momciluka hoce igrat za nas nema nikakve preprke pred njim , jedina preprka koja moze biti je u njegovoj ogromnoj glavi :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 jul 2013, 22:01

JTS je napisao/la:ovo gore napisano je glupost neviđenih razmjera .. rušilac ako želi igrati za nas, a vjerujem da želi, on će te stvari oko papirologije i riješiti .. prije SP nam i ne treba, a do tad će to već riješiti ;)
Jeste eto on ceka da izborimo SP pa ce onda da vadi papire, treba ga poslati u 101 ljepu. Sad nam kao ne treba a neka igra na SP, vecu glupost odavno nisam cuo, to je tako nepravedno prema momcima koji se sad bore kroz kvalfikacije.

Za razliku od njega koji je davno mogao sredit papire, Hadzic i Bicakcic su to obavili i najvjervatnije ce igrati vec protiv Amerikanaca, a i u nastavku kvalifikacija.

Nismo mi karitas i marketing organizacija za igrace, pa da je Ronaldo ko ga yebe. Cuj molim te da ga zovemo za SP a on nece da rodni list izvadi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 11 jul 2013, 22:29

ne treba nam sada, nije nam neophodan .. neka to riješi do SP i zdravo .. kakva nepravda prema onima koji nastupaju u kvalifikacijama? na SP treba da idu najbolji, mjesta sentimentalnosti nema .. tako su igrači Juvea napustili klub nakon što su se vratili u Serie A .. poslužili su svrsi, al' Juve je trebao bolje i kvalitetnije za visoke ciljeve .. tako to ide .. jači tlači ;)

NON MOLLARE MAI

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 11 jul 2013, 22:34

I meni ova sematalnosti gdje mu uopste nije mjesto ide na zivce. Pa ne dobiva se mjestu u repku na ljepe oci. Najbolji ide u prvih 11 i cao.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 jul 2013, 22:43

Da, najbolji treba da budu na spisku, ali isto tako onda pustite price o yebenim patriotima kad se prica o Medunjaninu, Mujdzi, Hajrovicu i sada Kolasincu. Za ovu prvu trojicu dobro znamo sta su njihove prave zelje bile, a sve je jasnije i u vezi zadnjeg. Nema tu problema, ali onda treba govorit istinu a ne dizat ih u nebesa kao neke likove koji su se eto zrtvovali da bi igrali za BiH i kao da je to njihova zelja uvijek bila. Zelja im je otkad su skuzili da ce im to pomoc u karijeri i da nemaju kvalitet za svoje ostale opcije.

Cisto sumnjam da jedan Hajrovic voli BiH manje ili vise od Seferovica. Vec tako ispalo pa hajde.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jul 2013, 22:50

Yebe se mene ko je patriota a ko ne. Ne može se nijedan od njih porediti sa onim koji je bio na frontu i branio ovu državu. Što se mene tiče, taman im Kajmanska ostrva bila u srcu, a ovamo daju svoj maximum, briga me.
Što se tiče isticanja njih kao patriota po novinama na koncu priče, tu se u potpunosti slažem, ko su zapravo novinari da daju ocijenu ko je patriota, a ko ne ? Nek' gine kad izađe na teren, ostalo me ne zanima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 11 jul 2013, 23:21

BritishCore je napisao/la:
reptile je napisao/la:slika
komplikovano je veoma za rušioca, al evo najbolje moguće objašnjenje njegove situacije :
kraljttbvb je napisao/la:
ZgemboAdislic je napisao/la:Zar nisu osobno i sportsko drzavljanstvo dvije razlicite stvari? E vala bas sere sa Njemackim drzavljanstvom, kao da je tamo neki sto ce kebabe po ulici prodavat pa mora o tome glavu razbijat, a ne profesionalni fudbaler koji treba da zaradi desetine miliona eura tokom karijere.
Krene sa sapketom na pripreme u Ameriku i mora se peglati oko vize i ostalih stvari. Uzimanjem naseg drzavljansta samo ce otezati klubu jer ce uvijek neko trebati ici po vizu i ostala dopustenja, jer nam pasos toliko vrijedi - u vecinu drzava na planeti mozes uci jedino ako fino (vise puta) zamolis... Uz njemacki pasos mu nista ne treba, sve granice prolazi.
Bio bi veliko pojacanje za reprezentaciju, ali jos on ne moze lupiti sakom o sto u klubu i reci: sa me briga sto ce vam to stvoriti probleme, ja odustajem od Njemackog pasosa.

pametnom dosta

:!:
Sto neko navede ,Dzeko sa BIH pasosem prosao pola svijeta i bas nikakvih problema nije imao
E to je pametnom dosta.
Ovo odugovlacenje glavonje je daleko od pametnog.A da je dosta od njega,jeste i previse.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 11 jul 2013, 23:48

U Anela HAdzic apasos od 1 jula ja sam mislio on ganja samo sportsko drzavljanstvo jer je davno bio primljen kao drzavljanin ono na sjednici vijeca ministara,prije Bicakcica mozda i na mjesec..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 12 jul 2013, 03:18

Odbjegli sin,Seferovic novi je igrac Real Sociedada. Sa srecom Harise.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 12 jul 2013, 03:26

nek' mu je sa srećom .. da doživi dvostruki prijelom noge na debiju :D

NON MOLLARE MAI

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 jul 2013, 10:31

Elegant je napisao/la:
JTS je napisao/la:ovo gore napisano je glupost neviđenih razmjera .. rušilac ako želi igrati za nas, a vjerujem da želi, on će te stvari oko papirologije i riješiti .. prije SP nam i ne treba, a do tad će to već riješiti ;)
Jeste eto on ceka da izborimo SP pa ce onda da vadi papire, treba ga poslati u 101 ljepu. Sad nam kao ne treba a neka igra na SP, vecu glupost odavno nisam cuo, to je tako nepravedno prema momcima koji se sad bore kroz kvalfikacije.

Za razliku od njega koji je davno mogao sredit papire, Hadzic i Bicakcic su to obavili i najvjervatnije ce igrati vec protiv Amerikanaca, a i u nastavku kvalifikacija.

Nismo mi karitas i marketing organizacija za igrace, pa da je Ronaldo ko ga yebe. Cuj molim te da ga zovemo za SP a on nece da rodni list izvadi.
Sto me nerviraju ovakve izjave pojedinaca koji ne vide dalje od danasnjeg ili sutrasnjeg dana.Ljudi moji nije ovo zadnji SP,nit su zadnje kvalifikacije.Nakon Brazila krece sve odpocetka,a mi nismo Spanija,Njemacka,Nizozemska da nam kvalifikacije predstavljaju samo nepotrebnu formalnost.Niko nam ne garantira da cemo se kvalifikovati na naredni EP ili SP (mada vjerojatno hocemo,barem se nadam tome). Shvatite da se ovdje ne radi o Krupnikovicu kojem je nudjeno da igra za nas,i kojem je to bio zadnji voz da napravi kakvu takvu reprezentativnu karijeru ili igracu tipa Rahimica (po godinama) kojemu je ovo zadnja sansa da ode na neko veliko takmicenje.Radi se o Kolasincu, momku od 20 godina.Koji moze (prema godinama) odigrati 4 ili 5 SP-ova i isto toliko EP-ova.Niti jedan igrac njegove kvalitete i njegovih godina (kojemu je bitno samo da igra na velikom takmicenju,nebitno za koga) nece promjeniti repku samo da bi zaigrao na 1 prvenstvu.Momak ako zaigra za nas,iskljucivi motivi mu sigurno nece biti igranje u Brazilu i promocija i prodaja preko repke (momak vec sada igra u velikom klubu i nije mu potrebna nikakva promocija takve vrste).
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 12 jul 2013, 10:35

Novi Kovacevic, ja mu zelim uspjesno ispadanje iz lige dogodine i reprezentativnu karijeru Eldina Jakupovica, i da poslije Sosijedada karijeru nastavi u Spidu ili Fantomima...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 12 jul 2013, 10:38

gringobih je napisao/la:Novi Kovacevic, ja mu zelim uspjesno ispadanje iz lige dogodine i reprezentativnu karijeru Eldina Jakupovica, i da poslije Sosijedada karijeru nastavi u Spidu ili Fantomima...
Gdje ces ga u europske gigante,bolje onda u Bayer Leverkusen,koje Fantomi i Spid taslace svake godine. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 12 jul 2013, 10:40

harishp je napisao/la: Sto neko navede ,Dzeko sa BIH pasosem prosao pola svijeta i bas nikakvih problema nije imao
E to je pametnom dosta.
Ovo odugovlacenje glavonje je daleko od pametnog.A da je dosta od njega,jeste i previse.
Dovest ce njega Fahro nama kao i bracu bluz...
Oficijelna stranica igraca iz Sandjaka je Avaz....

"Imamo svoga ministra sta nam ko sme"! :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 12 jul 2013, 16:59

nezavisne novine:

Talenti Milana u Banjaluci
Talenti Milana u Banjaluci
Srna - 12.07.2013 10:53

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izrazila je zadovoljstvo što mladi fudbaleri Andrej i Mihael Modić, porijeklom iz Kotor-Varoša, igraju za poznati italijanski klub "Milan".

"Nadam se da će braća Modić vrlo brzo zaigrati u prvom timu `Milana`", rekla je Tešanovićeva novinarima nakon prijema koji je upriličila za mlade fudbalere.

Andrej i Mihael Modić kažu da već četiri godine, kao juniori, igraju u "Milanu".

"Na početku našeg boravka u Milanu bilo je teško, ali smo uspjeli da se prilagodimo uslovima i profesionalnom životu", ističu mladi fudbaleri.

Obojica se slažu da bi igrali za fudbalsku reprezentaciju Republike Srpske, ako bi bili pozvani i ako bi im to dozvolio matični klub.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 jul 2013, 17:44

http://www.romagnanoi.it/news/calcio/11 ... dis-e.html

Ko zna prevesti ovaj tekst na talijanskom. Google translate nije pomogao puno, vidim spominju Enisa Nadarevica i Milana Djurica.

http://www.corriereromagna.it/sport/201 ... -nadarevic

Izgleda da je Nadarevic na posudbi u Cesseni.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.