Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

BHFanaticos_
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la BHFanaticos_ » 03 dec 2008, 10:53

mgogic je napisao/la:Ama sta god da urade bolje nego da MB ostane!Kad bi igrali bez trenera bolje bi prosli!Citam danas u novinama,KS BiH nisu jos se culi sa MB,ne mogu da ga dobiju na telefon,samo ponekad im posalje email!Pa ovo je crni humor jebote,gdje im je obraz,pa nismo mi neka zajebancija,ljudi mi smo top 15 timova Evrope,a za 2 godine i top 10 bi realno mogli da budemo,a ne mozemo na prvenstvo da se plasiramo!
ako se nemozemo na prvenstvo da plasiramo onda ni nismo u TOP 15 ili 10!!!! danas ima dosta slicnih raprezentacija kao sto je nasa!!!
T r i V j e r e J e d n a N a c i j a !!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2008, 19:46

zaboravio postaviti ranije:
Interesantni Begić, Rizvić i Preldžić
Akcija povratka naših košarkaša može biti uspješna, kaže Đonlagić.

U ovom momentu više od 200 košarkaša porijeklom iz Bosne i Hercegovine brani boje inozemnih klubova i reprezentacija. Neke od njih, koji su prihvatili košarkaška državljanstva drugih država, naš će Savez pokušati vratiti u dres s bh. grbom.

Uporište je pronađeno u propisima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) prema kojem generalni sekretar, u specijalnim slučajevima, može dati pravo igraču da nastupa za državu iz koje vuče porijeklo bez obzira na to da li je igrao za druge selekcije.

Želja igrača

Član Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH i Takmičarske komisije FIBA-e Mirsad Đonlagić smatra da akcija može imati uspješan ishod. Za početak, potrebno je sačiniti listu igrača i pribaviti svu dokumentaciju koja bi se trebala naći pred generalnim sekretarima Svjetske i kontinentalne federacije, Patrikom Baumanom (Patrick Baumann, FIBA svijeta) i Narom Zanolinom (FIBA Europa).

- Sa obojicom imam odlične relacije, ali je ključna stvar u tome koliko ćemo biti konkretni i temeljiti - kaže Đonlagić.

S pravne strane, presudna je želja igrača, mada Đonlagić ističe da će se razgovor morati obaviti i sa federacijama čije košarkaško državljanstvo imaju eventualni povratnici.

- Ne smijemo sebi dozvoliti bahatost niti raditi bilo šta što bi nam moglo donijeti štetu. Sigurno ćemo kontaktirati sa svim zainteresiranim stranama - dodaje Đonlagić.

Adut Saveza

Glavnu će ulogu u ovom procesu imati selektori, ali se već sada može pretpostaviti da bi se pažnja mogla usmjeriti na krilo Emira Preldžića iz turskog Fenerbahče Ulkera te na centre Mirzu Begića iz ljubljanske Olimpije i Hasana Rizvića, člana ukrajinskog Azovmaša.

Sva trojica imaju košarkaško državljanstvo Slovenije, ali kao naturalizirani igrači, što znači da samo jedan od njih može igrati na zvaničnim mečevima. To je, svakako, adut kojim bi se mogao poslužiti naš Savez u eventualnim kontaktima sa ovim košarkašima.

Primjer Vasiljevića

Đonlagić naglašava da je KSBiH već preduzimao slične akcije sa uspješnim epilogom. Prije petnaestak godina, nekoliko je naših reprezentativaca imalo hrvatsko košarkaško državljanstvo pa su ipak zaigrali u dresu BiH. Posljednji je primjer Saša Vasiljević, koji je prije dvije godine, također, dobio status bh. igrača, mada je igrao u Srbiji.

Autor: E. J.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 04 dec 2008, 11:06

BHFanaticos_ je napisao/la:
mgogic je napisao/la:Ama sta god da urade bolje nego da MB ostane!Kad bi igrali bez trenera bolje bi prosli!Citam danas u novinama,KS BiH nisu jos se culi sa MB,ne mogu da ga dobiju na telefon,samo ponekad im posalje email!Pa ovo je crni humor jebote,gdje im je obraz,pa nismo mi neka zajebancija,ljudi mi smo top 15 timova Evrope,a za 2 godine i top 10 bi realno mogli da budemo,a ne mozemo na prvenstvo da se plasiramo!
ako se nemozemo na prvenstvo da plasiramo onda ni nismo u TOP 15 ili 10!!!! danas ima dosta slicnih raprezentacija kao sto je nasa!!!
Nisam se dobro izrazio ocigledno,mislio sam po igrackom kadru da smo jaki!Ipak dosta jakih igraca imamo,koji igraju znacajnu rolu u Evropskoj kosarci.
BTW jel neko gledao sinoc Partizan-Efes?Nekako me Efes podsjetio na nasu reprezentaciju,igracki kadar-dobar,
igra-NULA!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 04 dec 2008, 11:39

mgogic je napisao/la:
BHFanaticos_ je napisao/la:
Nisam se dobro izrazio ocigledno,mislio sam po igrackom kadru da smo jaki!Ipak dosta jakih igraca imamo,koji igraju znacajnu rolu u Evropskoj kosarci.
BTW jel neko gledao sinoc Partizan-Efes?Nekako me Efes podsjetio na nasu reprezentaciju,igracki kadar-dobar,
igra-NULA!
zakljucak - efesu je slab trener?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 dec 2008, 12:09

Iako ovo nije tem ovog topica, da se ipak uključim u diskusiju:
Partizan je pobjedio Efes upravo dominacijom pod košem, omjer skokova , realizacija ispod koša, je bila na strani partizana. Po meni trener Efesa nije kriv jer u sastavu ima SAMO TRI visoka igrača(GONLUM, KEREM, PEKER, KAYA, KAKIOUZIS, MICHAILIS), tako da je partizan bez velikih problema dobio.Efes je povremeno igrao i sa 4 niska igrača + centar smiješno; nasuprot tome DV je igrao , naravno, kako jest pametan sa TRI VISOKA (rakočević,veličković,Lasme; Vranješ,Vesely, Lasme; Veličković,lasme,Vesely)I DVA VANJSKA IRAČA(ko o čemu ja o tome :roll: ) i bezbeli iskoristio to za sigurnu realizaciju i pobjedu.
Efes nema apsolutnio nikakvih šansi za prolaz dalje, i siguran sam da bi i KK Bosna ove "Turke" ODERALA, bez velikih problema , naravno sa VV kao trenerom. ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 04 dec 2008, 12:12

ars01 je napisao/la:Iako ovo nije tem ovog topica, da se ipak uključim u diskusiju:
Partizan je pobjedio Efes upravo dominacijom pod košem, omjer skokova , realizacija ispod koša, je bila na strani partizana. Po meni trener Efesa nije kriv jer u sastavu ima SAMO TRI visoka igrača(GONLUM, KEREM, PEKER, KAYA, KAKIOUZIS, MICHAILIS), tako da je partizan bez velikih problema dobio.Efes je povremeno igrao i sa 4 niska igrača + centar smiješno; nasuprot tome DV je igrao , naravno, kako jest pametan sa TRI VISOKA (rakočević,veličković,Lasme; Vranješ,Vesely, Lasme; Veličković,lasme,Vesely)I DVA VANJSKA IRAČA(ko o čemu ja o tome :roll: ) i bezbeli iskoristio to za sigurnu realizaciju i pobjedu.
Efes nema apsolutnio nikakvih šansi za prolaz dalje, i siguran sam da bi i KK Bosna ove "Turke" ODERALA, bez velikih problema , naravno sa VV kao trenerom. ;)
imas pravo ovo nije topic za to, zamolicu admine da ovo prebace u topic EL
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

BHFanaticos_
Kontakt:

Post Postao/la BHFanaticos_ » 04 dec 2008, 22:30

joooj Mrsica i Teletovica na vecerasnjoj tekmi Fenerbache-tau!!! odlicna igra!!
Preldzic isto dobar!!!
T r i V j e r e J e d n a N a c i j a !!!

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 04 dec 2008, 22:56

Za one koji nemaju ogranicenje za download,mislim da ce biti utakmica Fener-Tau na sport-scene.com da se skine,pocev od sutra!Utakmice su uglavnom teske od 700MB-1,4GB,brzina dobra!Naravno govorimo o torrent stranici,treba registracija!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 dec 2008, 23:22

BHFanaticos_ je napisao/la:joooj Mrsica i Teletovica na vecerasnjoj tekmi Fenerbache-tau!!! odlicna igra!!
Preldzic isto dobar!!!
Kad već spominješ onog izdajnika Preldžića, mogao si spomenuti i Turkcana Mirsada,Erdena Semiha,Basaka Rasima i Omera Onana jer su i oni sa područja ex Yu, iz Sanđaka. ;)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 dec 2008, 23:30

samo da prebacim svoj post iz Euroleague ovdje :D ..akteri posta su na kraju imali i jos bolji ucinak:

gledam sad ovu utakmcicu ferbahče-tau i uvjerim se u genijalnost selekra BiH reprezentacije,i Markovica i Bajramovica,uvjeris se da koliko god dobre igrace imamo trener je nas najveci problem....nacin na koji je Markovic otpisao Mrsica je strsan,pa covjek sa 38 godina udje u 2.cetvrtini zavali 15 poena za 10 minuta,podijeli par strasnih pasova,sa 38 god.igra odlicnu odbranu,preuzima odgovornost,savrsen igrac za onaj nas "crni period" kad nas sve stane,kad niko nema srca preuzet odgovornost..i jedan takav igrac treba da bude rezerva nekom junioru prije 2 godine,a i sad bi mogao pruzat strasne partije....zatim Teletovic za 10 min ubaci 7 poena i ostvari dosta skokova,odlicno zatvori reket kod MB-a je na klupi rezerva ovci slobodno cu rec,Kenanu Bajramovicu...zatim Kikanovic koji sinoc u euro kupu ubaci 15 poena cini mi se je rezerva bukvi Jazvinu...pa se prije 3-4 godine u punom mejdanuu igru uvodi Valjevac a Teletovic ostavlja na klupi,gdje je sad jedan,a gdje drugi....pa poznata svadja MB-a sa Hukicem...JEDINA STVAR KOJU PRIMJETIM OVDJE JE OCIGLEDAN ANIMOZITET SELEKTORA KOJI DOLAZE IZ KK BOSNA PREMA TUZLACIMA I IGRACIMA PONIKLIM U DITI...NEK MI NEKO NA DRUGI NACIN OBJASNI OVIH 4-5 SLUCAJEVA..da vam malo pomognem ZAJEDNICKO U SVIM JE DA JE IGRAC TUZLAK TREBA DA BUDE REZERVA MANJE KVALITETNOM IGRACU KK BOSNE
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 04 dec 2008, 23:43

ars01 je napisao/la:
BHFanaticos_ je napisao/la:joooj Mrsica i Teletovica na vecerasnjoj tekmi Fenerbache-tau!!! odlicna igra!!
Preldzic isto dobar!!!
Kad već spominješ onog izdajnika Preldžića, mogao si spomenuti i Turkcana Mirsada,Erdena Semiha,Basaka Rasima i Omera Onana jer su i oni sa područja ex Yu, iz Sanđaka. ;)
o cemu ti bola pricas? izdajnik jel? e svasta's procitat ovdje.
de se ti malo bolje informisi pa onda pisi nebuloze. :roll:
al fino se raspitaj zasto preldzic ne igra za bosnu, ne samo on vec jos neki ljudi a ostavi po strani te mahalske

cao

@ultras tz, u pravu si, sto posto je do selektora, ali mislim i do kosarkaskog saveza koji ga ponovo vraca nakon prijasnjih neuspjelih serija. menso je **** i uhelacice nam reprezentaciju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 dec 2008, 09:35

ars01 je napisao/la:
Preldzic isto dobar!!!
ars, nemoj tako o preldzicu, neznas njegovu pricu i sta su mu iz KS BiH radili, ali vidjeces da on za sloveniju vise nece nastupiti i budi siguran ako djonlagic uspije prvi ce poletjeti za nas zaigrati

i naravno emir je bosanac, ovi su ipak sandzaklije, pa im je turska domovina koliko BiH

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 dec 2008, 09:42

ultrasstyle_tz je napisao/la:JEDINA STVAR KOJU PRIMJETIM OVDJE JE OCIGLEDAN ANIMOZITET SELEKTORA KOJI DOLAZE IZ KK BOSNA PREMA TUZLACIMA I IGRACIMA PONIKLIM U DITI...NEK MI NEKO NA DRUGI NACIN OBJASNI OVIH 4-5 SLUCAJEVA..da vam malo pomognem ZAJEDNICKO U SVIM JE DA JE IGRAC TUZLAK TREBA DA BUDE REZERVA MANJE KVALITETNOM IGRACU KK BOSNE
ne postoji animozitet prema tuzlacima ili slobodinim igracima, bar kod nene, a menso je jednostavno nesposoban

mrsic je igracina, ali kazu da ima prenosa, pa zna poremetiti odnose u ekipi

mgogic
Kontakt:

Post Postao/la mgogic » 05 dec 2008, 12:04

Nakon onog sinoc,obavezno treba vratiti Mrsica u reprezentaciju,covjek sa njegovim iskustvom nam je nephodan ako hocemo da razmisljamo o EP.Ako kod Boshe moze da igra,sto to ne moze kod MB?
Ipak koliko god mi pricali,i zamisljali,doci ce na red i baraz,i onda cemo opet da se nerviramo,i da nam se igraju sa zivcima,i onda ce Bajramovic da ostane selektor jer ce da mu odbiju neopozivu ostavku,i tako u krug!

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 05 dec 2008, 12:24

ultrasstyle_tz je napisao/la:samo da prebacim svoj post iz Euroleague ovdje :D ..akteri posta su na kraju imali i jos bolji ucinak:

gledam sad ovu utakmcicu ferbahče-tau i uvjerim se u genijalnost selekra BiH reprezentacije,i Markovica i Bajramovica,uvjeris se da koliko god dobre igrace imamo trener je nas najveci problem....nacin na koji je Markovic otpisao Mrsica je strsan,pa covjek sa 38 godina udje u 2.cetvrtini zavali 15 poena za 10 minuta,podijeli par strasnih pasova,sa 38 god.igra odlicnu odbranu,preuzima odgovornost,savrsen igrac za onaj nas "crni period" kad nas sve stane,kad niko nema srca preuzet odgovornost..i jedan takav igrac treba da bude rezerva nekom junioru prije 2 godine,a i sad bi mogao pruzat strasne partije....zatim Teletovic za 10 min ubaci 7 poena i ostvari dosta skokova,odlicno zatvori reket kod MB-a je na klupi rezerva ovci slobodno cu rec,Kenanu Bajramovicu...zatim Kikanovic koji sinoc u euro kupu ubaci 15 poena cini mi se je rezerva bukvi Jazvinu...pa se prije 3-4 godine u punom mejdanuu igru uvodi Valjevac a Teletovic ostavlja na klupi,gdje je sad jedan,a gdje drugi....pa poznata svadja MB-a sa Hukicem...JEDINA STVAR KOJU PRIMJETIM OVDJE JE OCIGLEDAN ANIMOZITET SELEKTORA KOJI DOLAZE IZ KK BOSNA PREMA TUZLACIMA I IGRACIMA PONIKLIM U DITI...NEK MI NEKO NA DRUGI NACIN OBJASNI OVIH 4-5 SLUCAJEVA..da vam malo pomognem ZAJEDNICKO U SVIM JE DA JE IGRAC TUZLAK TREBA DA BUDE REZERVA MANJE KVALITETNOM IGRACU KK BOSNE
sve si uprvau za greske selektora, samo si fulio razlige tih poteza. Glavi razlog je sto je menso nesposoban, i sto je njegov vrh da bude trener kadeta nekog kluba u nasoj ligi. To o cemu ti pricas nekakav odnos tuzla-sarajevo nema nikakave veze. pa vidi odakle je mensur i gdje je poceo karijeru

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 dec 2008, 12:59

ma nije to odnos Tuzla-Sarajevo..nego KK Bosna-ostali klubovi,konkretno Dita,jer ostali rijetko kad izbace igraca reprezentativg kalibra...mislite da u kosarkaskoj reprezentaciji nema uticaja menadzera kao u fudbalu..Imamovic selektora postavlja automatizmom trener KK Bosna,selektor BiH,2 plate ;) ...dok trener odgovaraju automatizmom forsirajuci igrace Bosne,obezbjedjujuci sebi selektorsku poziciju kad ne budu imali gdje drugo.. svako mazi ruku sto ga hrani ;)
a ima ba Mrsa prenosa,takva je to familija :D ,valjda je njeg njegov otac oborio il je sredio da bude oboren u cetvrtom masinske da duze u Tuzli ostane :D ..al bolji Mrsa sa prenosima koji u 38.godini dadne 12 poena za cetvrtinu eurolige,zavali 30 poena Tony Parkeru,nego sto ce Nesovic ikad bit u svojoj karjeri bez tih prenosa...
medjutim morao je Neno otjerat Mrsu,MB Hukica,ko vec Mujezinovica jer to su novi treneri koji su fakticki igrali sa tim momcima i nemaju nikakvog autoriteta prema njima..igraci koji rade sa najboljim europskim strucnjacima uvidjaju s kakvim neznalicama posla imaju i logicno da ih ne jebu ni 2%..pa i sad se sjetim jednog time out-a kad Markovic nesto objasnjava,a Mrsa ga u pm posla..budite sigurni da nece ni Teletovic jos dugo ovak smiren bit,uostalom jednom je i napustio pripreme,ak nastavi bit rezerva onom hajvancetu Bajramovicu,ja na njegovom mjestu,kao i pola igrc sigurn i vec "pukli",Prce je zbog manje stvari "pukao"..al i Menso je kralj u prvoj petorci u Tz i Kikan i Mirza hahaha sjetio se "slcaja Valjevac" kad mu je 6000 ljudi gospodju mamu prozivalo,mora da je zena mjesec dana stucala poslije,pa da se to nebi ponavljalo hinjo ih u prvu petorku stavi hahaha
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 dec 2008, 15:47

ja ne znam stvarno nista o tome da mrsic kvari atmosferu u reprezentaciji.

to sto covjek ne zeli spavati u sobi sa ZOHARIMA tokom evropskog prvenstva nije nikakvo kurcenje, vec samo zahtijeva normalne uslove

i zbog toga se ostali igraci pobune (kolovodju cete sami prepoznati) i tu pukne tikva

mensina najveca greska u ovim kvalifikacijama je nepozivanje domercanta i dolazak bremera, koji je samo gusio malog gordica

@ultrasstyle_tz: odakle znas da li je MB majka uopste ziva? nije uljudno stvarno,,,
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 05 dec 2008, 16:05

Nermine,
Prelđič je sa nepunih 18 godina otišao u Slovan i to je sasvim u redu, dečko otišao po afirmaciju i mogućnost napredka, jer nije dobio šansu u Čeliku ,što je opet problem Zeničana i tamo je uz dobar rad i pruženu šansu napravio ogroman iskorak u karijeri. Druga je stvar što je primio njihovo državljanstvo, jer je mogao i bez toga igrati u Slovanu,ali on nije jedini izuzetak jer su isto učinili i Rizvič,Alispahič koji su također u tim godinama života otišli u Sloveniju i primili njihova državljanstva.Nije to samo specijalitet zeničana jer i Tuzlaci su slični po tom principu: počelo je sa Mulaomerovićem,nastavilo sa Begičem i Kurilićem koji su primali tuđa košarkaška državljanstva.
na sreću , naše Sarajlije nisu takvi PATRIOTI, jer jednom Dini Bilaloviću,Neni Markoviću,Mujezinoviću,Firiću i inim košarkašima ni pod razno nije padalo da uzimaju tuđa košarkaška državljanstva, iako su imali ponuda da zaigraju za druge repke.
Također, treba napomenuti da i mnogo spominjani MRŠIĆ Damir, je imao hrvatsko košarkaško državljanstvo i da samo iz jednog razloga nije zaigrao za Hrvatsku, a TO JE DA NIJE IMAO TAJ KVALITET KOJI BI OMOGUĆIO DA ZAIGRA PORED jednog Mulaomerovića, Perasovića i drugih sjajnih bekova za izabranu vrstu Hrvatske.
Tek poslije par godina peripetija oko povrata košarkaškog državljanstva mu je odobreno da nastupi za našu repku.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 dec 2008, 16:39

begic je tuzlak isto ko sto je firic sarajlija

ne pisi o necemu o cemu pojma nemas

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 05 dec 2008, 17:20

KK_Bosna je napisao/la:begic je tuzlak isto ko sto je firic sarajlija

ne pisi o necemu o cemu pojma nemas
Begič je iz Bijeljine, a firke je kao mlad igrač od 16-17 godina došao u sarajevo, i još i danas živi u sarajevu, i vodi školu košarke Sparsa, ako se ne varam.
Takav Firić bi pod hitno trebao da se ukljući u stručni štab Kk Bosne i prije Šehovca i Redžića.

Ipak ja imam POJMA, a ti se ne bi trebao tako neodgovorno ponašati, i na kraju krajeva , u konverzaciji sa mnom uvijek IZVUČEŠ DEBLJI kraj. ;)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.