uh, ne daj bože.. bolje da nam je kao na tahitiju.AgresivnoDjubre je napisao/la:Kad nam fudbal bude kao u Engleskoj,onda uredu.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
NAPRIJED NARODE!
Ne kontam baš šta je htio reći Agresivni, valjda da su huligani OK ako fudbal nije dobar.
A ovo će se sprovesti tako što će se odrediti rigorozne kazne ako se utvrdi da je osoba bila na utakmici.
A ovo će se sprovesti tako što će se odrediti rigorozne kazne ako se utvrdi da je osoba bila na utakmici.
- AdiRajvosa
- Kontakt:
Ima li kakvih informacija sta je sa TV prenosima?
Je li opet ista varijanta i sa BHT i sa Arenom???
Je li opet ista varijanta i sa BHT i sa Arenom???
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
Nije tvoje da kontas.Edol je napisao/la:Ne kontam baš šta je htio reći Agresivni, valjda da su huligani OK ako fudbal nije dobar.
Furaju se na Engleze i njihove kazne za huligane.Pa kad nam bude kao u Engleskoj,nek uvode takve kazne.
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
Značu u Banja luku mogu ići na utakmicu a u Sarajevo ne mogu

Nego zna li neko kako se određuju parovi svih 15 kola imal neki sistem ili nešto?

Nego zna li neko kako se određuju parovi svih 15 kola imal neki sistem ili nešto?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Oni ne mogu sprovesti kazne ni za svakodnevne,uobicajne prekrsaje,a tek da se zabavljaju oko fudbala.Edol je napisao/la:Ne kontam baš šta je htio reći Agresivni, valjda da su huligani OK ako fudbal nije dobar.
Normalno da ne bude zabune i ja sam za ovaj zakon,ali kakva smo drzava nema od toga nista.Jos plus na nivou entiteta,sto rece ovaj iznad mogu u BL a ne mogu u SA.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- AgresivnoDjubre
- Kontakt:
@samo_ljevo
Izvini sto te pitam,kojoj navijackoj skupini ti pripadas ?
Cudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, a jos cudnije kako nam cesto bas to malo nedostaje.
Ma u pravu si, treba pustiti da se divlja dok se fudbal ne popravi, nikako to ne smije drugim redoslijedom, jok...AgresivnoDjubre je napisao/la:Nije tvoje da kontas.Edol je napisao/la:Ne kontam baš šta je htio reći Agresivni, valjda da su huligani OK ako fudbal nije dobar.
Furaju se na Engleze i njihove kazne za huligane.Pa kad nam bude kao u Engleskoj,nek uvode takve kazne.
Mislim da ovo zaista mora biti regulisano u svakoj normalnoj zemlji. To je nažalost druga stvar što naša zemlja ne sprovodi efikasno zakon, ali ne znači sad da treba legalizovati, šta ja znam, krađu zato što je ne možemo efikasno suzbiti. Prvo da se donese zakon, to je glavni preduslov rješavanja problema.samo_lijevo je napisao/la:Oni ne mogu sprovesti kazne ni za svakodnevne,uobicajne prekrsaje,a tek da se zabavljaju oko fudbala.Edol je napisao/la:Ne kontam baš šta je htio reći Agresivni, valjda da su huligani OK ako fudbal nije dobar.
Normalno da ne bude zabune i ja sam za ovaj zakon,ali kakva smo drzava nema od toga nista.Jos plus na nivou entiteta,sto rece ovaj iznad mogu u BL a ne mogu u SA.
A vezano za entitete, BiH je jednostavno takva i mislim da se ovako nešto uopće nije moglo donijeti na državnom nivou.
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 09 jul 2013, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nisam ja u tim vodama.AgresivnoDjubre je napisao/la:@samo_ljevo
U svakom slucaju korak naprijed. S vremenom ce to dolaziti na svoje.samo_lijevo je napisao/la:Ko ce to kod nas sprovesti?SamoZeljo je napisao/la:AMIN!FBiH: Huliganima do 5 godina zabrane pristupa na utakmicama
Negdje i nekako se mora poceti. Npr. od pocetka, a to je donosenje zakona.
Ne znam zasto svaku dobru vijest osudimo na propast.
P.S. Nema samo Engleska ovaj zakon, imaju skoro svi. (mozda cak i svi)
Imaju svi, pitanje je samo koliko se on primjenjuje u odredjenim sredinama.
Oni mogu sebi dopustiti takav zakon zato što imaju gledaoce."Huligani" su u manjini.Dok je kod nas obrnuto, da nema "huligana" imali bi posjetu od 100-200 ljudi na utakmicama.
DRUG NEBI TI PUNCA
Odlican zakon,jos kad bi napravili rigorozniji pretres,zabrana ulaska aloholiziranim i ne mogucnost unosenja trave i ostalih droga..Idealno.
Nekima veca furka doci na utakmicu da se napuse nego da odgledaju,ne znaju nabrojati prvih 11 al znaju smotati joint i zapaliti baklju.

Nekima veca furka doci na utakmicu da se napuse nego da odgledaju,ne znaju nabrojati prvih 11 al znaju smotati joint i zapaliti baklju.
1946
Po kojem se principu određuje raspored odigravanja utakmica PLBiH tj. kako se vrši ždrijeb?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bergerove_tablice" onclick="window.open(this.href);return false;samocelik je napisao/la:Po kojem se principu određuje raspored odigravanja utakmica PLBiH tj. kako se vrši ždrijeb?
Klubovi izvlace (ili biraju, ne znam) brojeve, ostalo je sve po automatizmu prema tablici zavisno od broja ekipa (u nasem slucaju 16).
Klubovi budu onaj broj koji su bili na tablici prethodne sezone, ali imaju pravo da mijenjaju. Nesto u tom smislu
E hvala drugar to sam tražio 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Slobodna BosnaNakon nekoliko decenija, u kojima je donekle restauriran tek stadion u Zenici, na proljeće počinju prvi ozbiljniji radovi na nogometnoj infrastrukturi u BiH; SB piše o programu obnove koji će finansirati UEFA i koji je jedna vrsta nagrade novom rukovodstvu NS BiH
Konačno. Nakon što su prošle decenije od ozbiljnijih građevinskih radova, na proljeće iduće godine počinje prva faza obnove trinaest nogometnih stadiona u Bosni i Hercegovini. Novac je, nakon nekoliko mjeseci pregovora koje su sa čelnicima evropske nogometne asocijacije vodili prvi ljudi NS BiH na čelu sa agilnim predjednikom Elvedinom Begićem i njegovim suradnicima iz Saveza, obezbijeđen iz fondova UEFA-a a ovaj projekat obnove travnjaka i ostalih dijelova stadiona mogao bi biti vodilja za kasnije projekte kompletnog renoviranja sportske infrastrukture u BiH.
Riječ je o grantu vrijednom oko milion eura, koji je rukovodstvo NS BiH dogovorilo sa dužnosnicima UEFA. Jasno, taj je iznos nedovoljan za temeljitu rekonstrukciju ovdašnjih stadiona, no osnovica je za dobar početak. Riječ je o novcu koji je izvorno namijenjen za rekonstrukciju terena na ovdašnjim stadionima. Rekonstrukcija podrazumijeva sklanjanje postojećeg travnjaka, radove na pripremi za postavljanje novog, drenažu, nasipe i, konačno, novu travu.
U početnoj fazi izabrano je trinaest klubova koji će dobiti novac za rekonstrukciju stadiona na kojima igraju. Riječ je o Sarajevu, Željezničaru, Olimpicu, Slaviji, Zrinskom, Veležu, Leotaru, Širokom, Travniku, Čeliku, Rudaru, Borcu i Zvijezdi. Klubovi su birani na osnovu staža u Premijer ligi pa će tako najviše novaca dobiti oni koji najduže igraju u njoj. Nakon ovih trinaest klubova, nešto novca podijelit će se i ostalim timovima koji su igrali u Premijer ligi. U prvom dijelu programa ovih trinaest timova dobit će po 89 hiljada eura koje će moći iskoristiti za obnovu travnjaka.
Obnova terena neophodna je Slaviji, Veležu, Zrinskom... i taj će im novac itekako dobro doći. Jer tereni na ovim objektima su više krompirišta no travnjaci. Posebice u jesenjim i proljetnim mjesecima. Međutim, kako postoje klubovi čiji su travnjaci u dobrom stanju, recimo, Čelik, Sarajevo ili Željezničar, ovi će klubovi novac moći usmjeriti u rekonstrukciju nekih drugih dijelova stadiona. Tako će, recimo, na Grbavici moći rekonstruirati svlačionice ili neki drugi dio zapadne tribine, na Koševu bi se mogao opremiti prostor za novinare i slično...
No, ono što je u cijeloj priči oko ovog projekta najzanimljivije jeste način na koji će se klubovima isplaćivati novac za građevinske radove. Naime, kako nam je potvrdio predsjednik NS BiH, Elvedin Begić, novac neće biti uplaćivan na račun ni Saveza niti klubova kako bi se onemogućile eventualne manipulacije. Naime, novac je već obezbijeđen a NS je pripremio aplikacije za sve klubove. Kada im se dostavi dokumentacija, oni će u tačno predviđenom roku morati raspisati tender za radove za koje se odluče i onda, nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača, dokumentaciju dostaviti natrag u NS BiH.
Kad projekat bude odobren, podaci se dostavljaju UEFA-i koja novac uplaćuje na račun izvođača radova. Rokovi su striktni i ukoliko se radovi ne okončaju na vrijeme, klubovi mogu biti sankcionirani. Ovakav način finansiranja predviđen je da bi se preduprijedile eventualne zloupotrebe doniranog novca, da ne bi bio upotrijebljen za plaćanje kakvih obaveza, transferiranje igrača ili slično. Isto tako, kako se neko ne bi žalio, određen je i način biranja klubova, odnosno, dužina njihovog staža u Premijer ligi.
Međutim, predviđeno je da se, ukoliko prvi dio projekta bude uspješno okončan, da se dio novaca izdvoji i za radove na stadionima, uslovno rečeno, manjih klubova pa bi i Budućnost iz Banovića ili neki sličan klub također mogao dobiti desetak hiljada eura. Aplikacije klubova trebale bi biti gotove i poslane u NS BiH do jeseni ove godine, tako da bi se sa radovima moglo početi već prvih proljetnih mjeseci. (N. Hasić)
Pored Buducnosti iz Banovica uvrstit i tuzlansku Slobodu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.