Juventini, da li ste spremni za novu sezonu? Prolaze dani brzo, jedva čekam da počne !!
[youtube][/youtube]
Da se i ja malo poigram menadžera i napišem par formacija u kojim bi mogli igrati
4-5-1
Conte je izjavio da bi Juventus mogao u novoj sezoni igrati u formaciji 4-5-1 Mislim da će to ovako izgledati:
Naravno,biće tu još mnogo rotacija. Llorente je pravi igrač za ovakve formacije,fizički spreman i dovoljno tehnički potkovan da bi mogao igrati ovog napadača a ponekad i "sidraša". Mnogo izmjena bi se tu moglo desiti Vidal/Pogba, Vidal prelazi na mjesto Teveza a ovaj ide lijevo umjesto Asamoaha, ili zamjena Giovinco/Pepe, ovo će u mnogome ovisiti o tome da li će Pepe pronaći pravu formu. U odbrani isto može biti dosta rotacija,npr da Ogbonna igra sa Bonuccijem a Barzagli ide desno što rezultira odlazak Lichta na klupu,ili Caceres umjesto Lichta a Licht na desno krilo, samo mora dosta raditi oko svog centaršuta. Lijevo uvijek može pokrivati Peluso, ili Asamoah mada očekujem još jednog bočnog tipa Kolarov ili Lulić.
4-3-3
Ova formacija,kada bi se igralo po njenom principu,donosi puno rotacija. Može se o tome naglabati 3 dana,ali eto to je nešto što bi moglo funkcionisati.Isto Asamoah uvijek može ući na krilo ili da zamjeni beka,a naravno moze igrati i u sredini. U ovoj formaciji forsirati Lichta vise nego Caceresa jer je po meni bolji trkač. Opet može zamjena Pepe/Giovinco, i naravno dodajte još Vučinića. Uh kako me samo zaboli glava sad kad pomislim koliko napadača imamo, prodavati pod hitno. Odbrana manje više ostaje ista.
I formacija 3-5-2 o kojoj se nema šta pričati, standardan 3 nazad, sredina ista samo u napad dodajte zvijerke Llorentea i Teveza.
Opet očekujem dominaciju u Italji,10 kup i da dodamo srebrenu zvjezdicu. Naravno uz to očekujem najmanje polufinale Lige Šampiona Sretno nam i da dovedemo do početka priprema jednog klasnog lijevog bočnog
Pa povrijedio je se u onoj posljednjoj utakmici za Crnu Goru protiv Ukrajine, ali je se spominjalo da će morati pauzirati 15 dana, sad ne znam je li se oporavio.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
Trequartista je napisao/la:Pa povrijedio je se u onoj posljednjoj utakmici za Crnu Goru protiv Ukrajine, ali je se spominjalo da će morati pauzirati 15 dana, sad ne znam je li se oporavio.
Nije ispituju situaciju jer znaju da je kod nas guzva u napadu oni su prosle godine i Quagli trazili od nas Vucinica bi im prodao ako ponude dobru cifru
imamo 6 napadaca pod ugovorom u prvom timu, i jos zelimo i 7.og. Moze ali tek nakon sto najmanje 2 odu. Prvo prodati dvojicu pa onda ici po Jovetica ili desnokrilnog napadaca.
Moj izbor za prodaju su Kvaljarela i Matri jer Vucinic ima kvalitet i ispred sebe jos najmanje 2 dobre sezone posebno sa dobrim suigracima u napadu, a jos uvijek imam neku nadu u Djovinka. Matri i Kvaljarela nit kvaliteta nit nade, balvani za koje ako ukupno dobijemo oko 15 miliona smatrat cu da je Marota odradio odlican posao. Razlike u platama su minorne kolika je razlika u kvaliteti.
Matrija mozda i nekako prodamo dok mi Kvaljarela sve vise mirise na novog Jakintu.
Ja mislim da je prvi na redu Q jer dolaskom teveza tek sad se nece naigrat. Volio bi da giovinco ostane,moze igrati vise pozicija. Tako da uz Q logicno bi bilo Matri ili Vucinic. Ja nesto imam osjecaj da u narednih 15 tak dana dvojica nas napustaju,Quagliarella i Matri/Vucinic.
Dolazak Gomeza u Fiorentinu bi moglo biti vrlo dobro za nas. Izgleda da su ga platili 15 + 4,morat ce prodati Jovetica da se se cupaju
Prodati Giovinca za nekih 15-ak miliona € u ovom prijelaznom roku bi bio posao stoljeća. Da se razumijemo, meni je jako drag igrač i krivo mi je što nikad nije uspio u dresu Juventusa, ali svi znamo da nikad neće vrijediti više od toga htjeli to priznati ili ne.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!
I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.
Conte danas odlucio na sastanku sa svojim suradnicima da cemo slijedcu sezonu igrati 4-3-3 formaciju naravno nece iskljuciti totalno 3-5-2 ali bitno manje ce se koristiti danasnjim dogovorom Contea za formaciju dat je zadatak Marotti da sto prije rijesi Jo Jo i Kolarova ili Zunigu jer Conte ih vidi idealne igraca za 4-3-3 formaciju