Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

work
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la work » 06 jul 2013, 12:17

Šta se ovdje piše?! O kakvom pobjedničkom mentalitetu Del Potra se govori? Čovjek je kroz karijeru više puta pokazivao da ima čelične živce i izgrađen pobjednički instinkt. Hoćete da vam kažem šta se jučer dogodilo? Nećete vjerovati, Đoković je jednostavno bolji, kompletniji i fizički spremniji teniser. Da, nikakve mentalne blokade i slićne gluposti, pobjedio je bolji teniser kakvog li iznenađenja.

Žensko finale ne komentarišem zato što je to interesantno kao gledanje starih žena kako pletu ili šta već rade sa onim iglama i koncima.

Finale muškaraca je 50%-50%. Nijanse su razlike između ovih igrača i odluka će biti vođena od raspoloženja njih dvojice. Ako Novak bude servirao kao u Australiji, Murray će imati velikih problema(ako se dobro sjećam tu ga nije breaknuo niti jednom) Isto tako, vrijedi za obrnutu situaciju. Meč će vjerovatno biti odlučen u nekoliko poena koji će dovesti do promjene momentuma jer ovi igrači znaju skoro sve o snagama i slabostima svog protivnika, nema tu tajni.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 12:17

Masna kosa :lol:

Sabine je veliki favorit na ovom meču. Upravo to može stvoriti nerevozu kod nje. Drugo finale u Wimbledonu za Bartoli nakon 2007 godine i poraza u finalu od Venus Williams.

Do sada su odigrale 3 meča međusobno i sva tri je dobili Sabine.

2009 godine 2:0 u setovima za Lisicki.
2011 godine 2:0 u setovima za Lisicki.
2011 godine na Wimbledonu 2:1 za Lisicki.

Mislim da su prve dvije pobjede bili na šljaci.

Sabine je takva igračica koja može dobiti set hladno 6:1, 6:2, no također i izgubiti jedan takav. Servis joj je ubitačan i ako je danas bu slušao Marion nema šanse. Po meni je ključni 1 set, ako ga Sabine dobije 99% uzima ovo finale.

Što Nijemcima leži ova Britanija nešto :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Einigkeit und Recht und Freiheit
für das deutsche Vaterland!
Danach lasst uns alle streben

brüderlich mit Herz und Hand!
Einigkeit und Recht und Freiheit

sind des Glückes Unterpfand:
Blüh im Glanze dieses Glückes,
blühe, deutsches Vaterland !!!!!!!!!!!!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 jul 2013, 12:21

valencia apsolutno tačno... u tenisu nema nezasluženo, nema na sreću, sem kada na meč loptu, lopta koja ide u aut pogodi sajlu i poput najboljeg dropa se spusti u teren... naravno treba doći do toga da ne zavisis od spleta okolnosti već da ti budeš taj koji odlučuje..
lisicki igra turnir kada je toliko sigurna, kada zna i kada gubi u trecem setu da će dobiti.. e sada Bartoli je ovo drugo finale, a Liji prvo, plus Sabina je od onih koje se daju navuci na tanak led, cupkanjem, poskakivanjem, zamahivanjem i ostali trol smicalicama Francuske teniserke...
muško zdravi su, spremni i orni.... jedva cekam...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

teletovic12
Kontakt:

Post Postao/la teletovic12 » 06 jul 2013, 12:51

ma razbit ce je sabine danas 6-2 6-3 samo pogledajte protivnice bartoli od prvog kola pa pogledajte protivnice lisicki

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 06 jul 2013, 13:03

Work

Naravno da ima (napisao sam 'Delpo ima damu za velike stvari'). Imao je i Djokovic u vrijeme kada je znao pobjediti Federera i Nadala, ali je cesce gubio u neizvjesnim duelima. Falilo je ono 'nesto', radilo se o nijansama... Te nijanse potrebne za nadmoc (igracku i mentalnu) u kljucnim trenucima Djokovic je stekao kontinuiranim igrama na vrhunskom nivou.. Delpo je imao previse resetovanja u karijeri da bi mogao dobiti te sitne 'stvarcice' koje donose pobjedu u duelima gdje su protivnici izjednaceni. Veliki je uspjeh sto taj momak igra ovakav tenis uprkos silnim povredama.

Sa ovim nimalo ne podcjenjujem Djokovica.. Bolji je igrac od Delpa. Da nije bilo povreda, Delpo bi mu sigurno bio blizi, koliko, to ne znamo :)..

Dantes

Pa naravno. Svaka pobjeda je zasluzena, posebno u sportu kao sto je tenis. Odigras bruku poena i onda se zalis na srecu. Nigdje veze..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 06 jul 2013, 13:06

Kad se neko javi i kaže da je žensko finale nezanimljivo i da nije privlačno.

Pa po meni je meč između Lisicki i Radwanske bio bolji od pola muških mečeva. Meni ta muška konkurencija u tenisu opšte nije ko što je nekad bila. Bude dobrih mečeva, ali evo toliko dugo vremena se sve vrtilo oko 3-4 igrača. A uz to današnji teniseri po atraktivnosti daleko od vremena kada su igrali Becker, Stich, Ivanišević, Agassi....To je tad bila atrakcija, egzibicije , užitak.....

Jučer je npr duel između Đokovića i Del Potroa ponudio puno toga, stvarno zanimljivo, atraktivno....Veliki dio sam meča gledao. Bude tu mečeva zanimljivih, naravno da su sudari Federera i Đokovića, Đokovića i Nadala, Nadala i Federera znali nudit mnogo toga. Ali generalno u muškoj konkurenciji mi se puno tu sve vrti oko linijaša i često mi taj tenis i nije toliko zanimljiv, naspram nekih protekli vremena.

Što se današnjeg finala tiče, tu se nadam da će Sabine ovaj veliki uspjeh dosadašnji okruniti titulom. Sabine ima samo problem što brzo želi doći do poena, što nekad bude preagresivna, preofanzivna....A u suštini sjajno igra i zaslužila je da uzme. Bartoli ima više iskustva, njen taj duh, tu motivisanost cijenim. Borbena teniserka, nabrijana....Ipak Sabine ulazi kao favorit i ako provede svoju igru i bude ovoliko mentalno jaka kao do sada, trebala bi dobiti....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 06 jul 2013, 13:12

Ako Djokovic bude 100% fit, u sto manje vise nema sumnje bez obzira na jucerasnji maraton gdje sam navijao za Delpa, mislim da Skot nema sta trazit. Juce da je igrom slucaja Andy igrao protiv Delpa mislim da bi ga Argentinac glat dobio sa onom igrom. Jedina sansa za 'domacina' je da Nole nije u elementu i da ovaj odigra onako kako do sad nije igrao na ovogodisnjem turniru a i tad ce bit mislim jedva 50-50. U svakom drugom slucaju Djokovic 3-0 ili 3-1.
Edit: vidim i kladionice se slazu sa mojim misljenjem ;)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 06 jul 2013, 14:45

Kladionice idu ziheraski, kao i uvek.

Nema se tu sta napisati novog. Djokovic nije favorit protiv Murraya na travi u Engleskoj. Pogotovo ne Djokovic koji se mrcvario 5 sati sa JMDPom. Uspeo je nekako da iscupa taj mec uprkos katastrofalnom BHu, kog je zaboravio u hotelu (sto mu se isto desilo i u RGu, ali mu Nadal nije dozvolio da se izvuce). Djokovic je na servis i trcanje dobio Delpa.
To nece biti moguce protiv AMa, koji je strasan ritern igrac. Morace i sa FH i sa BH krila da bude na optimalnom nivou, ako se uopste nada pobedi. 15000 navijaca koji smetaju + najbolji grasscourter sveta trenutno + umor - mnogo je to za prevazici, ali se tako ulazi u legendu.

Murray takodje igra za istoriju. 77 godina traje britanski "post", a nikada 1 Britanac nije bio blizi tituli. Da nije skinuo mrak na USO prosle godine, moglo bi se smatrati da je pritisak domaceg terena nesto sto Murray ne moze da probije bez svestrane pomoci Djokovica, koji zna da postane 1 UE masina u najvaznijim mecevima ove sezone. Ovako, taj pritisak je samo propratni efekat, a ne planina na koju se ne moze popeti.

Prognoza: Murray u 4 seta, nazalost.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 14:49

Sretno Sabine 8-)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 jul 2013, 14:56

Slažem se sa stavom komentatora na SK, Sabine mora ući dobro u meč jer Bartolli uvijek dobro ulazi u iste, Sabine je poznata po tome da zna ući u serije grešaka i tu je njena slabost.
Bartolli je staložena teniserka, iskusnija i to je još jedna prednost na njenu stranu.

Ali je kvalitet na strani Lisicki, nema sumnje, igrala je protiv agresivnije teniserke, Serene, i dobila je, samo da odigra kako zna i mislim da će biti dovoljno.

Inače, vodi 3-1 protiv Bartolli, ali ovo je nešto drugo, Bartolli još nije izgubila set na ovom Wimbledonu.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 06 jul 2013, 15:15

Odma brejk :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jul 2013, 15:15

MaGiCa je napisao/la:Kladionice idu ziheraski, kao i uvek.

Nema se tu sta napisati novog. Djokovic nije favorit protiv Murraya na travi u Engleskoj. Pogotovo ne Djokovic koji se mrcvario 5 sati sa JMDPom. Uspeo je nekako da iscupa taj mec uprkos katastrofalnom BHu, kog je zaboravio u hotelu (sto mu se isto desilo i u RGu, ali mu Nadal nije dozvolio da se izvuce). Djokovic je na servis i trcanje dobio Delpa.
To nece biti moguce protiv AMa, koji je strasan ritern igrac. Morace i sa FH i sa BH krila da bude na optimalnom nivou, ako se uopste nada pobedi. 15000 navijaca koji smetaju + najbolji grasscourter sveta trenutno + umor - mnogo je to za prevazici, ali se tako ulazi u legendu.

Murray takodje igra za istoriju. 77 godina traje britanski "post", a nikada 1 Britanac nije bio blizi tituli. Da nije skinuo mrak na USO prosle godine, moglo bi se smatrati da je pritisak domaceg terena nesto sto Murray ne moze da probije bez svestrane pomoci Djokovica, koji zna da postane 1 UE masina u najvaznijim mecevima ove sezone. Ovako, taj pritisak je samo propratni efekat, a ne planina na koju se ne moze popeti.

Prognoza: Murray u 4 seta, nazalost.
Potpisujem post, i ja slično razmišljam. Međutim, daleko od toga da je "donji" i da ne može do titule. Murray ipak nije neko koga ne može dobiti. Naprotiv...

Nego, ono što me iznenadilo kod jučerašnjeg Đokovića su i pojedine greške načinjene iz forehanda, kojih nije bilo toliko mnogo ali su učinjene u trenucima kada je imao break lopte ili ih je mogao imati. Dakle, trebao je poen završiti FH winnerom, ali je zapucao isti u mrežu 2x. Toliko sam puta vidio, možda ih je bilo i više jer nisam gledao susret od samog početka.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 06 jul 2013, 15:17

a sto ne mogu ovu bartoli :evil: :mrgreen:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 06 jul 2013, 15:18

Odma vraca krava :evil:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jul 2013, 15:26

pravo zagrizla ova debela bartoli :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 15:27

To je ta trema o kojoj sam govorio :roll:

Delpa10
Kontakt:

Post Postao/la Delpa10 » 06 jul 2013, 15:29

Tacno bi joj otkinuo ruku kad vidim dvorucni forehead :mrgreen:

Ovo ide u 3 seta. Trebat ce se lisicki malo bolje koncentrisat u drugom setu i moze se vratiti u mec. Prvi set je izgubljen meni se cini,a ako ovako nastavi igrati ne pise joj se dobro.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

STORIA DI UN GRANDE AMORE!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 jul 2013, 15:29

kakva trema, ubi je debela patuljcica :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 06 jul 2013, 15:32

strasna teniserka ova lisicki - :lol:
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2013, 15:38

Samo da dobije svoj servis napokon :roll: :evil:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.