Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Consigliere
- Kontakt:
Re: Miralem Pjanić
Nema od ovoga nista, ostaje u Romi 99%.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Šta ti je Pjana ba, đe'š u Rusiju?!
Paulinhov prelazak u Tottenham znači da Pjana sigurno neće tamo. Previše veznjaka imaju (nekolicina njih su maltene isti tipovi igrača) i oni će gledati da se riješe pojedinaca, a ne da gomilaju igrače na pozicijama gdje su prebukirani. Parker, Huddlestone, Sandro, Dembele, Sigurdsson, Paulinho, Holtby, Townsend, Livermore, Carrolll. Uveliko se šuška kako će Huddlestone napustiti ekipu, kako je i Parker na dobrom putu da postane bivši igrač Tottenhama, tako da opet ostaje 8-9 igrača koji će se boriti za 2-3 pozicije u timu. Na stranu Pjanin kvalitet, Tottenhamu u ovom trenutku više trebaju napadač i defanzivac, tako da sam s te strane ubijeđen kako Miralema u ovoj sezoni ipak nećemo gledati na WHL-u.
Eh, pitanje je šta je s Romom i njegovim statusom tamo. Znamo da je navukao bijes navijača zbog izjave oko Lulićevog gola, zatim su se pojavile vijesti kako Garcia ne računa na njega (mislim da je to poslije demantovano), tako da...
Barcelona se riješila (će se riješiti) jednog takvog igrača (Thiago), United dovodi takvog igrača (upravo Thiago), Arsenalu nije potreban jer ganjaju zadnjeg veznog, Bayernu nije potreban, Tottenham sam već elaborirao, Real je također "misaona imenica", Juve ima predobra 3 veznjaka koja rijetko ko na svijetu može izbaciti iz postave, a Francuzi (Monaco i PSG) su se okrenuli drugim igračima + se nisu nikad ni dovodili u kontekst dovođenja Pjanića. Sve u svemu, meni ovo miriše na ostanak u Romi, što i nije toliko loše ukoliko se sredi situacija sa navijačima.

Paulinhov prelazak u Tottenham znači da Pjana sigurno neće tamo. Previše veznjaka imaju (nekolicina njih su maltene isti tipovi igrača) i oni će gledati da se riješe pojedinaca, a ne da gomilaju igrače na pozicijama gdje su prebukirani. Parker, Huddlestone, Sandro, Dembele, Sigurdsson, Paulinho, Holtby, Townsend, Livermore, Carrolll. Uveliko se šuška kako će Huddlestone napustiti ekipu, kako je i Parker na dobrom putu da postane bivši igrač Tottenhama, tako da opet ostaje 8-9 igrača koji će se boriti za 2-3 pozicije u timu. Na stranu Pjanin kvalitet, Tottenhamu u ovom trenutku više trebaju napadač i defanzivac, tako da sam s te strane ubijeđen kako Miralema u ovoj sezoni ipak nećemo gledati na WHL-u.
Eh, pitanje je šta je s Romom i njegovim statusom tamo. Znamo da je navukao bijes navijača zbog izjave oko Lulićevog gola, zatim su se pojavile vijesti kako Garcia ne računa na njega (mislim da je to poslije demantovano), tako da...
Barcelona se riješila (će se riješiti) jednog takvog igrača (Thiago), United dovodi takvog igrača (upravo Thiago), Arsenalu nije potreban jer ganjaju zadnjeg veznog, Bayernu nije potreban, Tottenham sam već elaborirao, Real je također "misaona imenica", Juve ima predobra 3 veznjaka koja rijetko ko na svijetu može izbaciti iz postave, a Francuzi (Monaco i PSG) su se okrenuli drugim igračima + se nisu nikad ni dovodili u kontekst dovođenja Pjanića. Sve u svemu, meni ovo miriše na ostanak u Romi, što i nije toliko loše ukoliko se sredi situacija sa navijačima.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma najbolje je njemu da ostane. Niti je zasluzio transfer u neki veci klub, niti mislim da bi to bilo dobro za njega. Neka odigra citavu sezonu u prvih 11 konacno, pa cemo da vidimo sljedece ljeto.
A to za navijace je nista, to ce se brzo zaboravit. Navijaci su uvijek veliki na rijecima, a pamte kao zlatne ribice.
A to za navijace je nista, to ce se brzo zaboravit. Navijaci su uvijek veliki na rijecima, a pamte kao zlatne ribice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
Kod AVB-a Bale igra u sredini iza napadaca.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- Goalgetter
- Kontakt:
I ovi novinari nikad da popuste..
Pjanic ostaje u Romi, to je gotova stvar.
Pjanic ostaje u Romi, to je gotova stvar.
- Consigliere
- Kontakt:
Iskreno, muci me neka sumnja da smo mi njega malo precjenili.
Ok, ima dobar sut... i sta jos?
U kojoj jakoj utakmici nase repke je nesto ekstra pokazao?
Nemoj te me odmah pljuvati, hocu malo da raspravljamo, od transfera nema nista.

Ok, ima dobar sut... i sta jos?
U kojoj jakoj utakmici nase repke je nesto ekstra pokazao?
Nemoj te me odmah pljuvati, hocu malo da raspravljamo, od transfera nema nista.
Fit Tony: I keep my friends close...
- Goalgetter
- Kontakt:
Kako ko, neki nisu, neki jesu. Nasi novinari, sigurn jesu, i prave od njega novog Xavija i Iniestu. Po meni je Pjanic jos uvijek samo jos talent, mada sa njegovih 23 godina, gubis taj epitet velikog talenta, i trebas izrasti u jednog velikog igraca.Consigliere je napisao/la:Iskreno, muci me neka sumnja da smo mi njega malo precjenili.![]()
Po meni, dvije njegove najbolje karakteristike su tehnika i sut. Tu bi jos izdvojio ima odlicno zavrsno dodavanje i osjecaj za slobodan prostor, te ima jako dobar pregled igre.Consigliere je napisao/la: Ok, ima dobar sut... i sta jos?
Ali jednostavno, njega dvije stvari koce razvoju a to je upravo njegova fizicka sprema, jednostavno, previse pauzira i prebrzo se povrijedi, te jos i dodatno nema srece sa tim povredama.
Druga stvar je, da se svake godine u Rimu mjenja trener, a to nije dobro za njega. Kod svakog trenera na novo dokazivanje. Dodatno ga je smetnulo to sto je Enrique gledao njega ko glavnog igraca u timu, a kod Zemana je sjedio na klupi.
Pjanic u ovoj sezoni mora eksplodirati, i pokazati sta zna, jer uvjeren sam da ima talenta za jedan veliki Europski klub, ali mu fali jos do tog...
Dobar je Pjana ali fali mu jedno 10 kg misica i malo jaca doza "krkanluka" previse mi je krhak i nekako potisten.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Da Pjana ode u EPL kao Dzeko od njega bi napravili mini-Hulka. Sjetite se kako je Dzeko bio zgoljav ko bandera kada je tek dosao u Englesku. Sa njihovim tempom je dobio na misicima kao nikada prije. Zamislite Pjanica da nabije jedno 15-20 kila u misicima? Ovako se samo odbija od sviju sto zna biti korisno kada nam treba prekrsaj ili slobodno udarac al malom princu realno treba vise pure.
shandrlike-tandrlike
Golemo mjke mi , znaci zakljucili ste da Pjanic nije sami vrh evrospkog fudbala. A nesto nisam osim Ignieste i Pjanica vidio tako okretnu 10-ku koja je sposobna da probije bilo koji bunker i napravi gol sansu . Zanimljivo kako forumasi ocjenjuju i Pjanica i Lulica, Ibisevica i jos par nenametljivih igraca od poteza do poteza . Od sedmice do sedmice.
Par novinskih clanaka , izjava trenera i misljenje se mijenja pored vlastitog para ociju i mozdanih celija.
Nije Pjanic kriv sto vecina trenera (osim Susica) do sada nije skontala da je to decko koji ne smije biti nikakav kompement poluigracima na sredini terena nego igrac koji treba da dirigira i penetrira kada svi ostali zastekaju.
Par novinskih clanaka , izjava trenera i misljenje se mijenja pored vlastitog para ociju i mozdanih celija.
Nije Pjanic kriv sto vecina trenera (osim Susica) do sada nije skontala da je to decko koji ne smije biti nikakav kompement poluigracima na sredini terena nego igrac koji treba da dirigira i penetrira kada svi ostali zastekaju.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Hehe, dusa dragakimbo je napisao/la:Golemo mjke mi , znaci zakljucili ste da Pjanic nije sami vrh evrospkog fudbala. A nesto nisam osim Ignieste i Pjanica vidio tako okretnu 10-ku koja je sposobna da probije bilo koji bunker i napravi gol sansu . Zanimljivo kako forumasi ocjenjuju i Pjanica i Lulica, Ibisevica i jos par nenametljivih igraca od poteza do poteza . Od sedmice do sedmice.
Pjanic nije odigro do sad sezonu kako treba, sve su bljesci koji kratko traju, pa povrede, 3-4 puta u sezoni. Nisu ovo 70te ili 80te svaki iyrac mora biti jak ko konj I uz to ne biti statican na terenu, sto on ruku na srcu jeste. Realno nije ni meeu 30 veznjaka na svijetu ti ga poredis s najboljim.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
A koliko pričate o tim povredama reklo bi se da je svako malo povrijeđen.
12/13 15.04.2013 19.04.2013
12/13 03.03.2013 26.03.2013
12/13 28.09.2012 08.10.2012
11/12 06.03.2012 22.03.2012
11/12 23.10.2011 29.10.2011
Gdje su te silne povrede ? Jednom 6 dana, drugi put 4 dana trajala povreda. Sada usporedite te povrede recimo Sa Ribery-om koji ima 20+ od koga je 10-tak i više sigurno po par dana.
Nije igrao jer mu Zeman nije dao. Počeo je da igra više nakon gola iz slobodnjaka protiv Lacija (Lazio).
Gledao sam Romu dosta puta na areni, uvijek je bio među najboljim igračima na terenu, s tim da nije odigrao pola utakmica na svojoj prirodnoj poziciji. Uz to bi mu statistika bila puno bolja da izvodi slobodnjake (Totti to radi, većinu). A imao bi 10+ asistencija da nije promašaja od napadača Osvaldo i Destro. Ljudi su ove sezone fulali nevjerovatne stvari.
Ko ne vjeruje, skinite utakmice Rome pa uživajte.
12/13 15.04.2013 19.04.2013
12/13 03.03.2013 26.03.2013
12/13 28.09.2012 08.10.2012
11/12 06.03.2012 22.03.2012
11/12 23.10.2011 29.10.2011
Gdje su te silne povrede ? Jednom 6 dana, drugi put 4 dana trajala povreda. Sada usporedite te povrede recimo Sa Ribery-om koji ima 20+ od koga je 10-tak i više sigurno po par dana.
Nije igrao jer mu Zeman nije dao. Počeo je da igra više nakon gola iz slobodnjaka protiv Lacija (Lazio).
Gledao sam Romu dosta puta na areni, uvijek je bio među najboljim igračima na terenu, s tim da nije odigrao pola utakmica na svojoj prirodnoj poziciji. Uz to bi mu statistika bila puno bolja da izvodi slobodnjake (Totti to radi, većinu). A imao bi 10+ asistencija da nije promašaja od napadača Osvaldo i Destro. Ljudi su ove sezone fulali nevjerovatne stvari.
Ko ne vjeruje, skinite utakmice Rome pa uživajte.
Nekako mi smijesno da covjeku od 40 i nesto sa 105 kila kazes dusa draga ..al eto sladak si i ti znaci simpatije su obostrane ..muXmania je napisao/la:Hehe, dusa dragakimbo je napisao/la:Golemo mjke mi , znaci zakljucili ste da Pjanic nije sami vrh evrospkog fudbala. A nesto nisam osim Ignieste i Pjanica vidio tako okretnu 10-ku koja je sposobna da probije bilo koji bunker i napravi gol sansu . Zanimljivo kako forumasi ocjenjuju i Pjanica i Lulica, Ibisevica i jos par nenametljivih igraca od poteza do poteza . Od sedmice do sedmice.
Pjanic nije odigro do sad sezonu kako treba, sve su bljesci koji kratko traju, pa povrede, 3-4 puta u sezoni. Nisu ovo 70te ili 80te svaki iyrac mora biti jak ko konj I uz to ne biti statican na terenu, sto on ruku na srcu jeste. Realno nije ni meeu 30 veznjaka na svijetu ti ga poredis s najboljim.
Apsoulutno nisi u pravu imas tuce igraca trenutno koji nemaju snage i kila (upravo im je to i dar) al imaju okretnost i fantasticni su igraci sve zavisi naravno o pozicije i uloge koja im se da na terenu. Pjanic je svaku tekmu repke odigrao na nivou i mozda bio nas najzvazniji igrac. U Romi nijednu utakmicu nije imao svoju prirodnu poziciju niti je bio koristen na pravi nacin. Zrtva DeRosijaaa, Totiaaa i Zemanaaa .. Pjanic , statican ??? Hmm pa momak statisticki pretrci najvise uvjek je pri vrhu te liste. Jednostavno zrtva trenutnh prilika u svojim klubovima do sada al ce njegov kapacitet da se tek pokaze nje daleko Brazil ..
To sto pojedini najveci svjetski klubovi ne nalaze shodno da ga angazuju iz raznoraznih razloga to su trenutne okolosti to je trenutno stanje i to mi nista ne govore o njegovoj kvaliteti (isti je slucaj i sa Begovicem i bio je dugo vremena sa Spahicem. Sutra kada Pjankep redje u jos veci klub oda ce valjda biti ok da se kaze da je sami vrh

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
@Neutral To što si ti naveo su pauze dok je povreda , ali nisi računao da recimo , on nakon što se oporavi provede jednu utakmicu na klupi bez obzira što je u spisku za tu utakmicu , radi opreza , pa se često desi da ga iz nekog razloga trener ostavi na klupi , pa ovo , ono.. Jednostavno to je ono što ga izbaci iz forme.
viKK je napisao/la:@Neutral To što si ti naveo su pauze dok je povreda , ali nisi računao da recimo , on nakon što se oporavi provede jednu utakmicu na klupi bez obzira što je u spisku za tu utakmicu , radi opreza , pa se često desi da ga iz nekog razloga trener ostavi na klupi , pa ovo , ono.. Jednostavno to je ono što ga izbaci iz forme.
Da, znam to. No ovdje se spominju njegove 4980344823 povrede kao da nikada ne igra.
Miralem je u Seriji A odigrao 27 meča ove sezone od mogućih 38. Samo 4 utakmice je propustio radi povrede, 2 radi kazni (žuti kartoni, i jednom crveni karton).
Te njegove povrede se ne bi trebale spominjati u kontekstu kao da zbog njih odsustvuje sa terena , već da ga one izbacuju iz forme . Ove sezone je baš super krenuo sve do one ozlijede prije utakmice sa Grčkom , gdje se prerano vratio treninzima ,i poslije toga je zaista nekako igrao loše , nije se vidio baš na terenu , kud je imao i tu nekakvu defanzivnu ulogu u ekipi , pa onda nekad i na klupu je morao ...Neutral je napisao/la:viKK je napisao/la:@Neutral To što si ti naveo su pauze dok je povreda , ali nisi računao da recimo , on nakon što se oporavi provede jednu utakmicu na klupi bez obzira što je u spisku za tu utakmicu , radi opreza , pa se često desi da ga iz nekog razloga trener ostavi na klupi , pa ovo , ono.. Jednostavno to je ono što ga izbaci iz forme.
Da, znam to. No ovdje se spominju njegove 4980344823 povrede kao da nikada ne igra.
Miralem je u Seriji A odigrao 27 meča ove sezone od mogućih 38. Samo 4 utakmice je propustio radi povrede, 2 radi kazni (žuti kartoni, i jednom crveni karton).
Da, imao je velikih oscilacija ali je on naš najbolji igrač. Momak razvaljuje i siguran sam da će u novoj sezoni aBd briljirati (ne daj Bože povrede neke).
Valjda će novi trener preferirati stil gdje Pjanić može pokazati svoje znanje. NIKAD ne mogu igrati Bradley i Florenzi, dva trkača zajedno, no dosta puta se to igralo u ovoj sezoni
Valjda će novi trener preferirati stil gdje Pjanić može pokazati svoje znanje. NIKAD ne mogu igrati Bradley i Florenzi, dva trkača zajedno, no dosta puta se to igralo u ovoj sezoni

Pa dovoljno je vidjeti koliko je on u tom usponu forme djelovao na naše igre u reprezentaciji . Utakmice protiv Latvije , Litvanije i Slovenije je praktično sam rješavao i bio igrač utakmice , šteta pa nije mogao igrati protiv Grčke , jer bi onda skoro pa sigurno pobijedili.
A inače nisam upratio , ko je trenutni trener Rome?
A inače nisam upratio , ko je trenutni trener Rome?
Bivši trener Lille-a Rudi Garcia