FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FCS
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FCS » 05 jul 2013, 11:42

Povećao vam se koefcijent za ovu sezonu sa 1 na 1,10 zahvaljujući pobjedama sarajeva i zrinjskog.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 05 jul 2013, 11:42

FCS je napisao/la:Povećao vam se koefcijent za ovu sezonu sa 1 na 1,10 zahvaljujući pobjedama sarajeva i zrinjskog.
(Y)
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 05 jul 2013, 11:49

kakvi maletici,trivunovici i travancici, ti otpadi nam ne trebaju i nisu dorasli gigantu, imamo mi svoju djecu, a i brko zna najbolje ;)

ps. veliki broj ekipa za djildin turnir ce pokazati ko je broj 1 u bih ;)
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 05 jul 2013, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 jul 2013, 11:57

FCS je napisao/la:Povećao vam se koefcijent za ovu sezonu sa 1 na 1,10 zahvaljujući pobjedama sarajeva i zrinjskog.
link?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 05 jul 2013, 12:07

Ne treba ti link, jednostavno izračunaš. Kao prvaci i sudionici 2 kola kvalifikacija dobijate 1 bod. Ostalo se dobija kada se od ukupnog broja bodova svih timova iz BiH uzme 20%. Znači sarajevo i zrinjski pobjedili, te osvojili 2 poena koja se dijele sa 4 tima, što iznosi 0,50 poena. 20% od 0,50 je 0,10 poena.
Tako da svi naši timovi na svoj koefcijent za ovu sezonu dodaju i ovih za sada sugurnih 0,10. A link ti je uefa clubs rankig kasiesa

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 05 jul 2013, 12:11

FCS je napisao/la:Ne treba ti link, jednostavno izračunaš. Kao prvaci i sudionici 2 kola kvalifikacija dobijate 1 bod. Ostalo se dobija kada se od ukupnog broja bodova svih timova iz BiH uzme 20%. Znači sarajevo i zrinjski pobjedili, te osvojili 2 poena koja se dijele sa 4 tima, što iznosi 0,50 poena. 20% od 0,50 je 0,10 poena.
Tako da svi naši timovi na svoj koefcijent za ovu sezonu dodaju i ovih za sada sugurnih 0,10. A link ti je uefa clubs rankig kasiesa
Izvini drug nisam ja u tome neki frajer haha. U glavnom super onda. Sto vise pobjeda to je bolje za sve.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 05 jul 2013, 12:14

aS_Roma je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Neznam jel uticila Evropska liga i ove kvalikacije na mene ali sinoc sanjam igrali 0-0 u Plzenu... Oj Boze... :lol: :mrgreen:
Pa brate prije pocetka utakmice hajmo podvuci paralelu, razlika izmedju Plzena i vas je tolika, kao izmedju Sarajeva i Libertasa recimo .. Mi smo amateri za Plzen svi iz BiH ...

Al onakav bunker da 90 minuta stoji 9 igraca iza lopte konstatno je nevjervatno , onako da se i vi postavite i da vas sreca posluzi mozete izvuci dobar rezultat , al ako primite gol u prvih 10, 15 min onda je raspad ..
Nemoj zajebavati as-roma, da ste pogodili sve od one cetiri stative, eto ti rezultata 5:0. E sada, vraga ces smjeti pustiti Plizenu da se toliko puta nalazi u 90% sansama, jer ce oni svaku drugu iskoristiti. Druga je stvar, sto vasi igrace nisu znali dokrajciti protivnika, kojeg su terenski razbili. iz moje perspektive, pusti Plizenu onoliko sansi, gotov si...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 jul 2013, 12:15

Anonimac je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
Pa brate prije pocetka utakmice hajmo podvuci paralelu, razlika izmedju Plzena i vas je tolika, kao izmedju Sarajeva i Libertasa recimo .. Mi smo amateri za Plzen svi iz BiH ...

Al onakav bunker da 90 minuta stoji 9 igraca iza lopte konstatno je nevjervatno , onako da se i vi postavite i da vas sreca posluzi mozete izvuci dobar rezultat , al ako primite gol u prvih 10, 15 min onda je raspad ..
Ma kakav bunker, ne dolazi u obzir! To se može igrati protiv prosjećnih ekipa ali kod kvalitetnih timova to ne pije vode. Oni bi znali to iskoristiti i napunili bi nas do vrha što se sinoć moglo vidjeti... posjed lopte 87 - 13%, udarci 34 - 4, to samo ovi naši nebi mogli iskoristiti kao što smo sinoć vidjeli a i oni nisu sreće imali tj. pogodili su četiri okvira gola.
plzen je ta prosjecna evropska ekipa,jesu nezgodni ,ali sto su za nas svemirski brod je druga stvar to govori da su oko 80 tog mjesta na uefinoj klubskoj listi,ali opet je to za nase klubove nedostizno
i da se mozete gore zabetonirat i doc spozitivnim rezultatom

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 05 jul 2013, 12:24

ciza je napisao/la: plzen je ta prosjecna evropska ekipa,jesu nezgodni ,ali sto su za nas svemirski brod je druga stvar to govori da su oko 80 tog mjesta na uefinoj klubskoj listi,ali opet je to za nase klubove nedostizno
Ajd ne zayebaji ;) , Plzen je iznadprosječna ekipa! U Evropi imaš: Loše ekipe tipa ovih amaterskih liga, ispod prosječne tipa nas, prosječne tipa skandinavaca i sl. koji nikad ne vide grupnu fazu, iznadprosječne tipa Plzen, Bate Borisov itd. dobre tipa ovih koji budu ispod prvaka lige petice i odlične tipa prvaka iz lige petice.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 05 jul 2013, 12:27

Anonimac je napisao/la:
ciza je napisao/la: plzen je ta prosjecna evropska ekipa,jesu nezgodni ,ali sto su za nas svemirski brod je druga stvar to govori da su oko 80 tog mjesta na uefinoj klubskoj listi,ali opet je to za nase klubove nedostizno
Ajd ne zayebaji ;) , Plzen je iznadprosječna ekipa! U Evropi imaš: Loše ekipe tipa ovih amaterskih liga, ispod prosječne tipa nas, prosječne tipa skandinavaca i sl. koji nikad ne vide grupnu fazu, iznadprosječne tipa Plzen, Bate Borisov itd. dobre tipa ovih koji budu ispod prvaka lige petice i odlične tipa prvaka iz lige petice.
ma dobro ali u evropskim okvirima,tesko se ovi iz prvih pretkola smatraju fudbalskim ekipama realno,a plzen tu kotira ko dinamo po uefi ,dobri jesu to sve stoji ali nisu ne pobjedivi,ima puno gorih mogucnosti,milim da se ne treba unaprijed predat,i ne raspast se ako se jedan gol primi

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 05 jul 2013, 12:31

Respekt prema protivniku, i krenuti na sve ili ništa
Ja te volim, volim Željo..

EdoBa
Kontakt:

Post Postao/la EdoBa » 05 jul 2013, 12:36

ima li kakvih sansi da se Nyema vratii ??

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 05 jul 2013, 13:23

Sve ce u nasoj utakmici ovisiti o tome koliko mi trke mozemo napraviti za 90 minuta.Kada se moze izdrzati puni jaki tempo,logicno umanjujes sanse za slobodan prostor protivnika sa kojim bi mogli napraviti nesto vise.

Gledajuci neke klipove Plzena,svasta se moze zakljuciti i vidi se da ta ekipa spada u ozbiljne klubove sa prilicno velikim evropskim ambicijama.Ali to ne znaci da se oni ne mogu zaustaviti dobrom trkom i presijecanjem njihovih napada na vrijeme,tridesetak metara od gola.Nasa koncentracija mora biti iznad svakog prosjeka i svaka lopta mora biti vrijedna za stici i presjeci.

Koliko mi trke mozemo napraviti u 90 minuta,zavisi od naseg veznog reda.I tu jesam malo zabrinut.Izostanci dvojice igraca koji imaju tu motoriku u nasoj ekipi me jako brinu.Svraka i Zolotic bi motorikom mozda mogli da pariraju,sad vec ne znam koliko minuta,ali bi mozda mogli da zasmetaju brzom protoku lopte koju protivnici imaju.
Ostatak veznog reda koji ima pavo da igra mi ne daju optimizam i to me malo brine.Tomic zna lopte i ima motoriku koja je dovoljna za nasu ligu,nisam siguran da on moze 90 minuta istrcati na ovom jacem nivou.Jamak je poznat po tome sto ima u nogama znanje za igranje lopte,ali njegova motorika,bar po meni nije dovoljna ni za nasu ligu,bar je tako pokazivao.Hasanovic ce vjerovatno igrati stopera,jer kako sam cuo,upitno je da li ce Skaljic moci igrati zbog nerijesenih papira.Brkovic vjerovatno nije spreman za utakmicu,Ara Hodzic je ofanzivno opredijeljen,Damir Sadikovic je negdje na toj potrebnoj poziciji,ali je totalno neiskusan,nema jos ni par minuta u nasoj ligi i po meni je rizicno ove skroz mlade igrace bacati tek tako u vatru.
Sigurno je da ce se nasa krila pridodavati nekom zbijanju sredine,pa ce se nekad pokusati izvlaciti na stranu ako bi se desilo da mognemo neku kontru napraviti.Oni bi mozda malo vise isli prema sredini,da pomognu.A to su vjerovatno Selimovic i Elvir Colic,jer po pripremama Bucan je blizu desnog boka,Zeljkovic bi mogao biti rezerva.Bar meni to sada lici na takvu situaciju,ima jos prijateljskih utakmica,moguce je da se promijeni sve to.

Znaci,generalno gledajuci,nemamo bas mnogo igraca koji su trkaci u nasem veznom redu.Imamo dvojicu koji nece igrati.Koliko cemo zbog toga uspjeti biti destruktivni,za mene je to veliki upitnik.Vrlo je vjerovatno da cemo stizanjem praviti veliki broj faulova.To bi bilo dobro,ako ti prekrsaji ne budu u zoni suta.
Sta mozemo ofanzivno?Cinjenica je da mi jos nismo odigrali zatvorenu utakmicu u evropskim sezonama.Uvijek smo se nadigravali,pa jesmo i primali silne golove,ali nismo imali autobus ispred svog gola.Da li bi nadigravanjem uspjeli izvuci neku ofanzivu za nas ,gdje bi dosli do neke povoljne sanse,to niko ne moze da zna.Da li cemo moci trkom i osvajati teren,vidjecemo.
Radi se dobro u Sloveniji.Kazu da je sve odlicno i kako treba.Neka to onda bude doza optimizma,jer je potrebno da su spremni.Odlicno smo izgledali u ovim prijateljskim susretima na terenu.A bili i ofanzivni.Tako kazu.Da li ce Amar pokusati ofanzivno da ih iznenadi.Mozda bas suprotno nasim nekim ocekivanjima,Amar krene na njihov gol,kao faktor iznenadjenja.Sve opet zavisi od nase trke i naseg veznog reda.Tu mi je poseban naglasak.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

new_primitives
Kontakt:

Post Postao/la new_primitives » 05 jul 2013, 13:30

Ima li neko link za kompletnu utakmicu ovih Čeha protiv Hapoela?
They all try to ignore us, but we wont let 'em win
The wankers try to put us down, but we will smash them in

Numaa
Kontakt:

Post Postao/la Numaa » 05 jul 2013, 13:33

Pravilnik fudbalskog turnira Dževad Begić – Đilda

- Igra se po ekipi 5 igrača i 1 golman, te su dozvoljene 2 izmjene koje se moraju najavit sudiji.
- Utakmice u grupnoj fazi se igraju 2 perioda po 6 minuta
- Pauza izmedju 2 perioda je 1 minuta
- Igrat će se GRUPNA FAZA I KNOCK OUT FAZA
- U grupi ce se nalazit 4 ekipei svako ce igrat sa svakim po jednu utakmicu (svaka ekipa ce odigrati minimalno 3 utakmice).
- Prolaz u knock out fazu ce obezbjediti prvaci grupa tj. 11 ekipa,a osminu finala ce popuniti 5 najboljih ekipa koji su zavrsili na drugom mjestu (po parametru ispod).
- Sistem koji odredjuje poredak ekipa je sljedeci : BROJ BODOVA, MEDJUSOBNI OMJER, GOL RAZLIKA, DATI GOLOVI. A ako su svi parametri jednaki onda ce ce pristupiti izvlačenju
- U knock out fazi utakmice se igraju 2 perioda po 10 minuta.
- Pauza izmedju 2 perioda je 2 minute.
- U slučaju nerješenog rezultata predviđeno je pucanje penala sa određene udaljenosti.

NAPOMENA: Na terenu zbog mogucnosti unistavanja istog je zabranjeno pušiti cigarete. Za to ce postojati predvidjeno mjesto , kao i za druge van nastavne aktivnosti . Teren služi samo u svrhu sportskog nadmetanja, i moramo ga maximalno cuvati jer na njemu ce Željina omladina učiti prve korake ka uspjehu. Druga stvar je sto je nama dat teren na obraz grupe tako da sačuvajte taj isti obraz da bi i u narednim godinama organziovali jos bolji i veći turnir. Sve razmirice rješavajte iza čoška na fin i dostojanstven način.

slika

slika

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 05 jul 2013, 13:41

@boccaccio Odličan i realan post, svaka čast!
Samo sam ja skeptičan ako to bude tako kao što kažeš tj. da će Hasanović na poziciju štopera... daj bože da to na dobro izađe. Što se tiče D. Sadikovića, mislim ipak da on neće igrati i da će tu igrati najverovatnije Jamak i Tomić. Možda si i u pravu, ko zna šta će vrijeme donijeti, vidjećemo...

P. S. (VIDEO) Osim: Mladi obećavaju, oni su naša budućnost
http://sportsport.ba/bh_fudbal/osim-mla ... ost/108446
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

BiberBiber
Kontakt:

Post Postao/la BiberBiber » 05 jul 2013, 13:46

jel vam ono menadžer amar negdje bio u zianu izgleda krao med iz neki košnica pa ga pčele izujedale joj jest čovek oteko il je mahmoran eeee face

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 05 jul 2013, 14:02

BiberBiber je napisao/la:jel vam ono menadžer amar negdje bio u zianu izgleda krao med iz neki košnica pa ga pčele izujedale joj jest čovek oteko il je mahmoran eeee face
Joj ne izlazi vam iz glave ,nocna mora zvana Amar . :lol:
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 05 jul 2013, 14:05

fsdghdsfs je napisao/la:
BiberBiber je napisao/la:jel vam ono menadžer amar negdje bio u zianu izgleda krao med iz neki košnica pa ga pčele izujedale joj jest čovek oteko il je mahmoran eeee face
Joj ne izlazi vam iz glave ,nocna mora zvana Amar . :lol:
eto njega prvo kolo da vam napravi dar mar ;)

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 05 jul 2013, 14:06

Udruženje Navijača FK Željezničara ‘TM 1987’ organizuje putovanje na utakmicu 2. pretkola Lige Šampiona:
Cijena aranžmana iznosi 170 KM
http://www.themaniacs.org/tm/vijesti/na ... vi-u-plzen
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 05 jul 2013, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ELDIABLO20 i 15 gostiju.