Hoce,shvatice oni nas potpuno ozbiljno.Ne spadaju oni u takve ekipe koje su unaprijed obezbijedile prolaz i da na protivnika gledaju neozbiljno.Oni ce dati sve od sebe da u prvoj utakmici rijese svoj mir za prolaz dalje,cisto iz cinjenice da oni ne znaju ili nisu sigurni i bojazljivi su na varijantu gdje dolaze u goste.Mi nismo evropska elita i kao takvi smo nepoznanica i nezgodni za svaku ekipu koja gostuje,iz razloga sto oni nemaju pravo vidjenje o tome kakva je situacija ovde,kakvi su ljudi ovde,bio je rat,nategnuti odnosi itd.Svi su malo bojazljivi kada treba gostovati u BiH i pri tome su oprezni.U to budite sigurni.Zato ce svakako i na sve moguce nacine da probaju da obezbijede prolaz dalje vec u prvoj utakmici kako bi bili rastereceniji.
Zato mi moramo poginuti dole kako bi uspijeli da se sto bolje odupremo njihovim napadima.Oni ce igrati napadacki,a mi moramo u svakom trenutku biti blizu njihovim igracima i probati anulirati sto vise njihovih suteva prema golu,jer se vidi da oni sajbaju iz bilo koje pozicije odakle lopta moze ici prema golu.Imaju brzu transformaciju prema napadu,a u odbrani se vidi da pokusavaju igrati u liniji i da prave sto vise ofsajd zamki.Vjerovatno zato sto su sporiji,pa im onda linija igra na te varijante.Mi ni u snu ne smijemo pokusati da igramo tako u odbrani i na ofsajd zamku.Ni u snu.A probati kontrama,to je ono sto mozemo,malo ih iznenaditi ponekom kontrom,ako se na trenutak opuste.Bitno je da moramo izgurati trkom svih 90 minuta,kao da nam je zivot u pitanju.
Cujem da se odlicno radi na ovim pripremama i to mi ulijeva nadu,da cemo snagom biti na nivou i da cemo moci trcati 90 minuta.Samo borba,rovovska,nas moze dovesti u poziciju da ostanemo solidni poslije prve utakmice.A onda u uzvratu,sa pritiskom publike,mozda eventualno i iznenaditi.No za ovakav scenario ce nam trebati 150% pravog pristupa,isto toliko posto srece,i da imamo bas svoj dan kada je igra u pitanju.Nerealno i zvuci nadljudski,ali sa ekipama koje imaju vec ozbiljne evropske rezultate,samo pod tim uslovima se moze uraditi nesto,bar da ih propisno namucimo.Nadam se da ce se desiti bas ovakav scenario.To bi nase diglo u svakom smislu u odnosu na nasu ligu i na neke druge moguce domete,vec dogodine.Samo hrabro i borbeno i nema tu neke visoke filozofije.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !