FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sanji
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la sanji » 04 jul 2013, 11:10

DukeOfWellington je napisao/la:
sanji je napisao/la:Kako je grcka napredovala za 5 pozicija? Pobjedom nad onim debilima ( litvanija) od 0:1?
Moraš detaljno proučit sistem bodovanja da bi ti bilo jasno ;)
Zar je toliko komplikovano :)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 jul 2013, 11:11

Pa sta ocekuju englezi.. Oni ce osvojiti pehar kad BiH udje u Evropsku uniju ili barem naprave autoput od Sarajeva do Tuzle.. To je nikad...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 jul 2013, 11:11

Joj vidi Srbije, iza Crne Gore i Albanije. Bravo Miha.

Vidim i naslov na B92 jasan: "Srbija iza Albanije". :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2013, 11:12

sanji je napisao/la: Zar je toliko komplikovano :)
I nije i jest. Trebaš odvojit' makar 15-20 minuta da detaljno pročitaš to i skontaš "kad, šta i kako".

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2013, 11:18

sajo10 je napisao/la:Pa sta ocekuju englezi.. Oni ce osvojiti pehar kad BiH udje u Evropsku uniju ili barem naprave autoput od Sarajeva do Tuzle.. To je nikad...
A šta bi ti očekiv'o na njihovom mjestu? Najstarija reprezentacija sa ugledom na 15. mjestu iza Bosne koja nikad nigdje nije otišla. Pa mi smo kad smo bili najveća truba pisali kako su ispred nas Moldavija, Armenija i slični iako ni po čemu u to doba nismo bili bolji od njih. Jednog dana kad steknemo reputaciju koju želimo da imamo onda nas niko neće uzimat u usta po tom pitanju. Ne znam holandski, al ubi me ako u njihovim medijima ne piše nešto tipa "tamo neka Kolumbija ispred nas". Argentinci vjerovatno pišu nešto tipa "levati iz Kolumbije ispred nas". Prije 20 godina je na BBC-u pisalo i tamo neki Portugal ispred nas. To je tako.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 04 jul 2013, 11:20

xinxee je napisao/la:Vidi Kolumbije majko mila,trece mjesto hahha :D
pa ljudi nizu pobjede kao i mi :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 jul 2013, 11:24

DukeOfWellington je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Pa sta ocekuju englezi.. Oni ce osvojiti pehar kad BiH udje u Evropsku uniju ili barem naprave autoput od Sarajeva do Tuzle.. To je nikad...
A šta bi ti očekiv'o na njihovom mjestu? Najstarija reprezentacija sa ugledom na 15. mjestu iza Bosne koja nikad nigdje nije otišla. Pa mi smo kad smo bili najveća truba pisali kako su ispred nas Moldavija, Armenija i slični iako ni po čemu u to doba nismo bili bolji od njih. Jednog dana kad steknemo reputaciju koju želimo da imamo onda nas niko neće uzimat u usta po tom pitanju. Ne znam holandski, al ubi me ako u njihovim medijima ne piše nešto tipa "tamo neka Kolumbija ispred nas". Argentinci vjerovatno pišu nešto tipa "levati iz Kolumbije ispred nas". Prije 20 godina je na BBC-u pisalo i tamo neki Portugal ispred nas. To je tako.
Pa dobro al Boze moj vremena se mjenjaju... Ovo je samo akoBogda nas pocetak. Ne samo u fudbalu vec i u kosarci gdje se kockice polahko slagaju.. Ima tu mnogo mladi igraca koji su velika perspektiva itd.. Ja idem po trenutasnjoj situaciji a to je da Engleska pa i nije bolje nego sto to ovaj ranking pokazuje... Eto mladje selekcije se bore sa nekim Irakom i sta ja znam, Egiptom... Sve dok se budu pretezno samo dovodili igraci iz Spanije, latin amerike itd.. fudbal ce im kakav ce biti.. Sta ja znam.. U glavnom i to za Kolumbiju i ostale repke. Oni sto prate fudbal znaju kakve oni ustvari igrace imaju. Dovoljno je reci da za Kolumbiju igraju Falcao, Rodriguez, Ramirez, Quintero i tu prica maltene staje.. Sve u svemu. Ljepo je biti cetrnaesta reprezentacija svijeta. A prije 20 godina skoro su nas dusmani htjeli da pobiju pa tako da i ova jedna mala i napacena al tako ponosna zemlja nestane. No ona nikad nece nestat. Ona ce biti jaca i jaca..

Ovo je samo pocetak...
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jul 2013, 11:26

Kakva Engleska reprezentacija. Da im nema Rusa, Amerikanaca i Arapa raspala bi im se liga.

Gdje su ti silni talenti ? Beckham, Owen, od novijih Rooney te Wilshire. Pola repke im čine polovnjaci a pola lige stranci, ako ne i više stranci.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jul 2013, 11:33

Pa to stoji. Svi su našli pod "likes of" kad su prelazili Englesku, ovo je nama prvi put da smo ispred njih i logično je da je to nama ponos, a njima bruka, tako je bilo i kad smo preskočili Brazil. Trenutno, mi smo od njih možda bolji i za više od jednog boda, al teško je gledat samo trenutno stanje. Znaš i sam da se mi non stop prisjećamo vremena prije rata i pričamo kako smo tad bili nešto. A oni su već 150 godina nešto u svjetskom fudbalu i kao što vidiš iz članka nikad nisu bili lošije plasirani od 16. mjesta. Respekt treba zaslužit', najbolji ti je primjer Hrvatska, teško da ko više smatra da je loše naći se iza njih. A to su zaslužili svojim igrama u prethodnih 20 godina. Trenutno i nisu nešto spektakularno, al imaju renome koji su zaslužili ranije. O tome ja pričam, mi smo sad odjednom iskočili tu među najbolje i naravno da nas neće dočekati raširenih ruku. Za to mjesto se treba izborit i čuvat' ga.

Evo ti ovaj Neutral, on očekuje da neko respektuje nas, a on nema respekta prema Engleskoj :lol:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2013, 12:09

Neutral je napisao/la:Kakva Engleska reprezentacija. Da im nema Rusa, Amerikanaca i Arapa raspala bi im se liga.

Gdje su ti silni talenti ? Beckham, Owen, od novijih Rooney te Wilshire. Pola repke im čine polovnjaci a pola lige stranci, ako ne i više stranci.

Povjesnicaru uozbilji se.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 jul 2013, 12:13

Sramota sto smo iza the likes of Hrvatske i Grcke. 8-)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jul 2013, 12:18

samo_lijevo je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Kakva Engleska reprezentacija. Da im nema Rusa, Amerikanaca i Arapa raspala bi im se liga.

Povjesnicaru uozbilji se.

Gdje sam to pogriješio ?

Davno su prošle 60-te zar ne ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2013, 12:24

Pa kada su Englezi igrali fudbal Arapi su jos bili cobani,Amerikanci nisu znali sta je fudbal.
Ne mozes reci da bi se liga raspala,kada je uspostavljena PL? 90-tih,nisu valjda i tada ovi nabrojani kupovali klubove.Premier liga je organizacija koju mnogi pokusavaju kopirati,ali ...

Za drugi dio tvog posta se slazem.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jul 2013, 12:28

samo_lijevo je napisao/la:Pa kada su Englezi igrali fudbal Arapi su jos bili cobani,Amerikanci nisu znali sta je fudbal.
Ne mozes reci da bi se liga raspala,kada je uspostavljena PL? 90-tih,nisu valjda i tada ovi nabrojani kupovali klubove.Premier liga je organizacija koju mnogi pokusavaju kopirati,ali ...

Aham, ja sam mislio da aludiraš na repku :)

Kada su Arapi bili razvijeni drugi nisu znali šta je topla voda :mrgreen:

Uglavnom spominjao sam njih, Ruse itd radi kupnje igrača . Evo pogledaj koga su sve Chelsea, City i ostali dovodili kada su se biznismeni dočepali klubova. Najmanje Engleza, omladinski pogon im je prosjek, a sve se to odražava i na ligu u smisli većeg broja stranaca a najmanje Engleza, što opet ima odražaja na repku.Ovdje mislim na top 5-6 kluba.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 jul 2013, 12:31

Cartman je napisao/la:Joj vidi Srbije, iza Crne Gore i Albanije. Bravo Miha.

Nije to bitno, bitno je da covjek ima svoje principe... :D :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 jul 2013, 12:34

Vrijednost Srbije i bez Ljalića, Matića iznosi 125 miliona eura.
Vrijednost Albanije iznosi 30 miliona eura.
Vrijednost Crne Gore iznosi 85 miliona eura.

Za usporedbu vrijednost BiH iznosi 99 miliona eura, Hrvatske 195 miliona eura.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 jul 2013, 12:36

marconato je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Joj vidi Srbije, iza Crne Gore i Albanije. Bravo Miha.

Nije to bitno, bitno je da covjek ima svoje principe... :D :roll:
Ne tako davno Antic nije valjao.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 04 jul 2013, 12:42

Neutral je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Pa kada su Englezi igrali fudbal Arapi su jos bili cobani,Amerikanci nisu znali sta je fudbal.

Aham, ja sam mislio da aludiraš na repku :)

Kada su Arapi bili razvijeni drugi nisu znali šta je topla voda :mrgreen:

Uglavnom spominjao sam njih, Ruse itd radi kupnje igrača . Evo pogledaj koga su sve Chelsea, City i ostali dovodili kada su se biznismeni dočepali klubova. Najmanje Engleza, omladinski pogon im je prosjek, a sve se to odražava i na ligu u smisli većeg broja stranaca a najmanje Engleza, što opet ima odražaja na repku.Ovdje mislim na top 5-6 kluba.
Evo ti jedan komentar. U21 repka cini mi se u pitanju.
Polufinale nextgen kupa 3 engleske ekipe.
slika

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 04 jul 2013, 12:46

Neutral je napisao/la:Vrijednost Srbije i bez Ljalića, Matića iznosi 125 miliona eura.
Vrijednost Albanije iznosi 30 miliona eura.
Vrijednost Crne Gore iznosi 85 miliona eura.

Za usporedbu vrijednost BiH iznosi 99 miliona eura, Hrvatske 195 miliona eura.
Ne ne, to je vrijednost bez Ljajica (12 mil), Matica (22 mil), Nastasica (21 mil) i Djuricica (7 mil) = 62 mil samo njih 4-ca. + ovih 125.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.