ne znam vala, u zadnjoj polusezoni mu je 90% centaršuteva bilo kritično. možda i najslabiji aspekt njegove igre, ima on solidnu predaju lopte ovako, brzinu, zatvaranje protivnika, ali onaj klasični centaršut mu baš škripi. nije do uigranosti i do protivnika kad 80% kornera završi balonom na prvu stativu koji nije mogao biti opasan ni da pepe i ronaldo skaču unutra...zaboljisportuBiH je napisao/la:naravno da se pretjeruje za Benju. Po meni ima dobar centaršut. Prije svega je brza lopta po meni brza i od Zebine. Eh sad Zebin aje bila preciznija ali i uigranija sa Bogijem npr. Mislim da su Zeba i Bogi i pogađali dok nisu ostali treneri počeli obraćati veću pažnju na prekide. Onda je malo opala realizacija. Sad drugi treneri dosta više obraćaju pažnju na prekide pa je realizacija manja. Ponovit ću Salihović protiv Latvije centrirao 20 puta od toga 18 niđe veze, a sad kad bi vas pitao on bi za Zebu bio kralj slobodnih i kornera. DAj malo analizirajte preciznije. Malo čitam postove i kontam vidi niko nije primjetio da Tomić nije igrao i onda posljednji post, drug @Žvaka me preteče.
Još jedna stvar me interesuje Enis i ovaj junior Zaimović jesu li potpisali? Jel ovaj Junior još junior ili je ko Bajić završio sa juniorima? Na zvaničnoj nije bilo ni da je Alibašić potpisao.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Jbg, malo su neki ovdje otisli skroz sa prave teme po pitanju prekida. Ovdje bar ja nisam dovodio u pitanje Benjin centarsut, vec jednostavno kao sto sam gore istakao, iole jace ekipa gresku pri izvodenju pretvara u kontru i eto nam problema. Upravo zbog ovoga, ja nisam za ovu varijantu, da nam desni bek izvodi kornere i prekide. Jbg, nije se jednostavno vratiti i pokriti svoju poziciju kada igras protiv brzih i iskusnijih ekipa od tebe. Ovo moze proci kod nas u ligi, ali cisto sumljam da ce negdje drugo.
Opet, jedino da Amar ide na Benjinu produktivnost kod to izvodenje, ali opet nije samo do Benje vec i do igraca koji ide na loptu. Kako god, za mene iskreno, ovo je preveliki rizik, mozda jedino da pokusa sa Tomicem, pa da vidimo sta cemo dobiti...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaki prvak država članica UEFA, koji se ne kvalifikuje u grupnu fazu Lige prvaka, dobit će po 200.000 eura. Učesnici prvog pretkola bit će nagrađeni i sa po 150.000 eura. Ekipe koje se budu takmičile u drugom pretkolu, među kojima su i Željezničar (BiH), Sutjeska (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Maribor (Slovenija), Partizan (Srbija) i Dinamo (Hrvatska), uz 200.000 eura za osvajanje prvog mjesta u nacionalnim šampionatima zaradit će i po 175.000 eura. Učesnici trećeg pretkola od UEFA imat će po dodatnih 200.000 eura.
"Timovima koji se plasiraju u play-off Lige prvaka neće biti isplaćena sredstava iz tzv. 'fonda solidarnosti' (zarada za eventualno učešće u prvom, drugom i trećem pretkolu Lige prvaka, op.a.) već će im fiksno biti raspodijeljeno oko 2,1 milion eura", istakli su iz UEFA-e.
U Evropa ligi UEFA je na učesnike prvog pretkola odlučila potrošiti po 120.000 eura (iz naše regije zagarantiranu zaradu imaju Sarajevo, Zrinjski Mostar, Vojvodina, Rudar Pljevlja, Teteks, Horizont Turnovo, Mladost Podgorica, Metalurg Skoplje, Domžale, Celje, Čelik Nikšić). Klubovi koji budu igrali drugo pretkolo dobit će po 130.000 eura (Široki Brijeg, Hajduk, Rijeka, Olimpija, Lokomotiva Zagreb, Crvena zvezda, Jagodina), a kvalifikanti u treći takmičarski krug naplatit će po 140.000 eura. Svaka ekipa eliminirana u play - offu Evropa lige zaradit će po dodatnih 150.000 eura iz "fonda solidarnosti".
EDIT: Pa dragi pitari, ostajaju vam samo rijeci utjehe.
Opet, jedino da Amar ide na Benjinu produktivnost kod to izvodenje, ali opet nije samo do Benje vec i do igraca koji ide na loptu. Kako god, za mene iskreno, ovo je preveliki rizik, mozda jedino da pokusa sa Tomicem, pa da vidimo sta cemo dobiti...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svaki prvak država članica UEFA, koji se ne kvalifikuje u grupnu fazu Lige prvaka, dobit će po 200.000 eura. Učesnici prvog pretkola bit će nagrađeni i sa po 150.000 eura. Ekipe koje se budu takmičile u drugom pretkolu, među kojima su i Željezničar (BiH), Sutjeska (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Maribor (Slovenija), Partizan (Srbija) i Dinamo (Hrvatska), uz 200.000 eura za osvajanje prvog mjesta u nacionalnim šampionatima zaradit će i po 175.000 eura. Učesnici trećeg pretkola od UEFA imat će po dodatnih 200.000 eura.
"Timovima koji se plasiraju u play-off Lige prvaka neće biti isplaćena sredstava iz tzv. 'fonda solidarnosti' (zarada za eventualno učešće u prvom, drugom i trećem pretkolu Lige prvaka, op.a.) već će im fiksno biti raspodijeljeno oko 2,1 milion eura", istakli su iz UEFA-e.
U Evropa ligi UEFA je na učesnike prvog pretkola odlučila potrošiti po 120.000 eura (iz naše regije zagarantiranu zaradu imaju Sarajevo, Zrinjski Mostar, Vojvodina, Rudar Pljevlja, Teteks, Horizont Turnovo, Mladost Podgorica, Metalurg Skoplje, Domžale, Celje, Čelik Nikšić). Klubovi koji budu igrali drugo pretkolo dobit će po 130.000 eura (Široki Brijeg, Hajduk, Rijeka, Olimpija, Lokomotiva Zagreb, Crvena zvezda, Jagodina), a kvalifikanti u treći takmičarski krug naplatit će po 140.000 eura. Svaka ekipa eliminirana u play - offu Evropa lige zaradit će po dodatnih 150.000 eura iz "fonda solidarnosti".

-
- Kontakt:
@džole ne znam šta je problem kod vraćanja, pa i stoperi idu na skok a nazad uvijek ostaju brži i niži igrači. Koliko se sjećam Kvesa i Stana su često ostajali. Sad će vjerovatno BUčan biti jedan od tih i možda Čola E. Ne znam koliko je brz ovaj Zeljković i tako. GOvorim za Plzen, a za ligu tu je opet Stana 

pa baš je benjamin čolić ostajao zajedno sa kvesićem dok je zeba izvodio kornere, stana je tad minute dobijao na kašičicu.
Ti malo saberi pa vidi jesu li utjeha ili je do trećeg pretkola veća zarada u ligi UEFA-a, ako neznaš sabirati uzmi kalkulator.DzoleZeljo je napisao/la:Jbg, malo su neki ovdje otisli skroz sa prave teme po pitanju prekida. Ovdje bar ja nisam dovodio u pitanje Benjin centarsut, vec jednostavno kao sto sam gore istakao, iole jace ekipa gresku pri izvodenju pretvara u kontru i eto nam problema. Upravo zbog ovoga, ja nisam za ovu varijantu, da nam desni bek izvodi kornere i prekide. Jbg, nije se jednostavno vratiti i pokriti svoju poziciju kada igras protiv brzih i iskusnijih ekipa od tebe. Ovo moze proci kod nas u ligi, ali cisto sumljam da ce negdje drugo.
-
- Kontakt:
Pa dobro sad Benjo izvodi i ostajat će neko drugi. To je poenta. Ne sjećam se više znam da je Kvesa ostajao, a sada je ostajao Stana kad je Benjo izvodio. Ko još tu bude opet zavisi od sastava.ChWilla je napisao/la:pa baš je benjamin čolić ostajao zajedno sa kvesićem dok je zeba izvodio kornere, stana je tad minute dobijao na kašičicu.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Mi idemo do 3. 100% a vi ispadate 100%. Tako da i nije neka razlikaDzoleZeljo je napisao/la:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Mi igramo 2. pretkolo za ozbiljnom ekipom, a vi do 3. pretkola igrate sa kuharima.U tome je razlika.
Živio i sretno vam danas.
DRUG NEBI TI PUNCA
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Pricam o prihodimabagrcavi je napisao/la:Mi igramo 2. pretkolo za ozbiljnom ekipom, a vi do 3. pretkola igrate sa kuharima.U tome je razlika.

Al zato malo preracunaj putovanje, nocenje i slicno ako hoces o prihodima. Da bi ostvarili prihode koje mi za dvije tekme dobijemo vi morate do play offa dociHordas Doboj je napisao/la:Pricam o prihodimabagrcavi je napisao/la:Mi igramo 2. pretkolo za ozbiljnom ekipom, a vi do 3. pretkola igrate sa kuharima.U tome je razlika.
Živio i sretno vam danas.Pa i da igramo sa cobanima isto ti ga dođe

Putovanja i slično će se otplatiti kartama, tako da u slučaju da Sarajevo odigra treće prektolo, a Željo ispadne protiv Plzena, prihodi će biti isti.
Nema tu da li ćemo proći ima da poginu na terenu od igre i zalaganja i da prođu ovu Viktoriu Plzen kad su oni znali igrat lopte.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
česi? ma nikad 

Samo hokej furaju i ski skokove nikad fubala nisu odigrali ekipa im je sastavljena iskljucivo od amatera, konobari, baustelci i tako.Inace vrijdenost klubova je iskljucivo na nasoj strani i bilo bi bezobrazno da nam ovi uopste pocnu praviti probleme a kamoli nesto vise od toga.ChWilla je napisao/la:česi? ma nikad
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Pa hajmo realno kad' su Janezi znali lopte igrat pa bi sta bi ...
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Naprijed Zeljo ljubavi moja !
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
Volim te Željo !
Hajde Laaaaazareee ...
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@zijadp & @@Hordas Doboj - Saberite vas dvojica jos jednom pa onda dobro pogledajte jesu li prihodi isti odmah u startu, ili se neko mora namuciti za iste. Izgleda da se zaboravili jos jedan "X" nepoznatu.
Zeljo od UEFA za prvaka drzave dobija 200.000 eura. Za ucesce u drugom predkolu 175.000 eura. Saldo = 375.000 €
Za eventualno ucesce u trecem predkolu dobijamo jos 200.000 €. Uz Ispadanje iz treceg predkola lige prvaka, direkno idemo u play-off lige evrope, gdje bi dobili uz eliminaciju 150.000 €.
Dakle neki ukupan zbir moguce komplete zarade bio iznosio samo od UEFE: 725.000 €
Sarajevo od UEFA za prvo predkolo dobija (koje ce sigurno proci) 120.000 eura, za drugo koje je vec upitno 130.000 eura. Saldo = 250.000 €
Trece je vec daleko, ali eto opet racunaj sa trecim. Saldo = 390.000 €
Sta vam ovo govori? Dakle vi morate doci do treceg predkola da bi nas prestigli sa prihodima. Kako god da okrenes, mi vec imamo sigurnih 375.000 € od UEFE prosli ili ispali, a vi svoje pare morate tek zaraditi.
Vidis da je razlika ogromna...
Zeljo od UEFA za prvaka drzave dobija 200.000 eura. Za ucesce u drugom predkolu 175.000 eura. Saldo = 375.000 €
Za eventualno ucesce u trecem predkolu dobijamo jos 200.000 €. Uz Ispadanje iz treceg predkola lige prvaka, direkno idemo u play-off lige evrope, gdje bi dobili uz eliminaciju 150.000 €.
Dakle neki ukupan zbir moguce komplete zarade bio iznosio samo od UEFE: 725.000 €
Sarajevo od UEFA za prvo predkolo dobija (koje ce sigurno proci) 120.000 eura, za drugo koje je vec upitno 130.000 eura. Saldo = 250.000 €
Sta vam ovo govori? Dakle vi morate doci do treceg predkola da bi nas prestigli sa prihodima. Kako god da okrenes, mi vec imamo sigurnih 375.000 € od UEFE prosli ili ispali, a vi svoje pare morate tek zaraditi.

vi igrate JEDNU domacu utakmicu a mi 3DzoleZeljo je napisao/la:@zijadp & @@Hordas Doboj - Saberite vas dvojica jos jednom pa onda dobro pogledajte jesu li prihodi isti odmah u startu, ili se neko mora namuciti za iste. Izgleda da se zaboravili jos jedan "X" nepoznatu.
Dakle ukupan zbir neke nase planske zarade bio iznosio samo od UEFE: 725.000 €
Dakle vi morate doci do treceg predkola da bi nas prestigli sa prihodima. Kako god da okrenes, mi vec imamo sigurnih 375.000 € prosli ili ispali, a vi svoje pare morate zaraditi.Vidis da je razlika ogromna...
tv prava i ostalo bla bla bla...

u konačnoj cigri (u 3. tekme neke je prosjek nekih 13 000 - lupam, po 7 km prosjek ulaza dobijes cifru od preko 90 000 maraka po tekmi x 3 = 270 000 km

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!
31 31 31 31 31 31 31
Vidim, nisi postao pametniji nakon Zete.Hordas Doboj je napisao/la:Mi idemo do 3. 100% a vi ispadate 100%.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@htcxone - Ma od TV prava ti je daj sta das, jer ste u totalnoj krizi sa lovom. Jedino da naletite na atraktivnog protivnika u trecem predkolu pa da se onda nesto zaradi o tih TV prava.
Eto racunaj, BHT sigurno vam nije dao preko 10.000 KM. Ako bude na stadionu 2.000 gledalaca veceras bice dobro. Dok platis zastitare i policiju, eto na kraju uspijes anulirati organizaciju meca. Tako da ti od svega, ostade zarada od UEFE. Racunaj za ovo prvo predkolu. Eto zaboravilo smo jos racunati put na uzvrat.
Nego, koliko ste prosle godine zaradili od TV prava i posjete na mecevima protiv Levskog i Zete?
Eto racunaj, BHT sigurno vam nije dao preko 10.000 KM. Ako bude na stadionu 2.000 gledalaca veceras bice dobro. Dok platis zastitare i policiju, eto na kraju uspijes anulirati organizaciju meca. Tako da ti od svega, ostade zarada od UEFE. Racunaj za ovo prvo predkolu. Eto zaboravilo smo jos racunati put na uzvrat.
Nego, koliko ste prosle godine zaradili od TV prava i posjete na mecevima protiv Levskog i Zete?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 04 jul 2013, 12:16, ukupno mijenjano 1 put.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Na samom startu diskusije sam naveo bas to. Problem je sto vi idete na Plzen a mi smo realno favoriti u oba pretkola. Tako da je bas taj ishod najrealniji...DzoleZeljo je napisao/la:@zijadp & @@Hordas Doboj - Saberite vas dvojica jos jednom pa onda dobro pogledajte jesu li prihodi isti odmah u startu, ili se neko mora namuciti za iste. Izgleda da se zaboravili jos jedan "X" nepoznatu.
Sta vam ovo govori? Dakle vi morate doci do treceg predkola da bi nas prestigli sa prihodima. Kako god da okrenes, mi vec imamo sigurnih 375.000 € od UEFE prosli ili ispali, a vi svoje pare morate tek zaraditi.Vidis da je razlika ogromna...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.