FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Nadam se da će se uskoro završiti ova saga oko Gomeza. Sammer ga je već opomenuo radi nezalaganja i odrađivanje treninga bez volje.
- anelbavarac
- Kontakt:
Ma jasno je da zeli da ide,i neka ide vec jednom pa makar to bilo ispod cijene koju Bayern trazi,niko ne zeli u ekipi imati nezadovoljnog igraca 

Rečeno je da ne ide ispod 20 miliona eura. On želi stalno da igra, upravo je i to razlog same prodaje Mario Gomeza. Fiorentina aka Florenz se riješava nekih igrača da bi otvorio prostor za Gomeza. Međusobno su se dogovorili, no klubovi još nisu.
Opet se spominje Lewandowski, a Weihrauch bi trebao biti dio toga transfera

Nema nikakve ljutnje,apsolutno, rekao si svoje misljenje i ja ga postujem.brzitesanj je napisao/la:Nemoj se ljutit al' ti fakat nekad više navijaš za Robbena nego za Bayern, Robben jest kvalitetan igrač i sve to al' mislim da su u ovom trenutku Muller i Gotze mnogo bolji i oni mislim da su u prednosti u odnosu Robbena. Robenu je mislim najveća mana što je solo igrač što svaki napad želi on da završi rjetko kada je pružio asistenciju,sem kada on ništa ne može učiniti pa je onda tušne nekom drugom.Iskreno ja namanje(nikako) od igrača gotivim Robbena. Još jedno @proFCB bez ljutnje, ovo je samo moje mišljenje i nemora biti ispravno.proFCB je napisao/la:Sto se tice prve postave, ja samo mogu nabrojati 5 igraca koji su sigurni, a po meni to su Neuer, Lahm, Alaba, Schweini i Ribery ostalo mi je sve upitno...
Mada dajem prednost Danteu u odnosu na ostale stopere, Javiu u odnosu na Luisa, Robbenu i Götzeu u odnosu na Müllera i Krosa...
vidit cemo kako ce to sve da bude
E sad, da si daleko od istine i nisi bas, ja Robbena obozavam, zato sto volim sve takve licnosti, sebicne i prgave, jednostavno bi rekao gledaju sebe kao nedodirljive!!!
Ali da mi je on ispred Bayerna to svakako nije!!!
Rekao sam da dajem Robbenu i Götzeu blagu prednost za prvu postavu u odnosu na Müllera i Krosa.
Götze jos uvijek nije spreman 100% i cisto sumnjam da ce on zapoceti sezonu kao starter u Bundesligi. Ribery je siguran lijevo, tako da mislim da ce vezni red i napad biti isti kao i zadnjih nekoliko utakmica sezone, dakle
--------------Mandzukic----------------
Ribery ----- Müller ----- Robben
----Schweini ------ Martinez ----
a tokom sezone ce se to sigurno promijeniti, pa je cak i moguce da Ribery ide u sredinu, Götze lijevo, a Müller i Robben da se bore za poziciju desno.
Nezz sta ce da bude sa malog Krosa, a da ne pricam o Shaq-u
Stern des Südens
Bez rotacije nema šanse da igramo na 3 fronta kvalitetno, te još superkup i onaj internacionalni (fifa kup), kako se već zove.
Mislim da ćemo mnogo puta gledati drugačiji sastav Bayerna.
Mislim da ćemo mnogo puta gledati drugačiji sastav Bayerna.
čitajući ove vaše postove pade mi na pamet prvo obraćanje Pepa igračima na treningu kada im je čestitao pa onda rekao pokušaću da od vas napravim još malo bolje igrača i da igra bude još malo bolja mislim da je to suština svega mi imamo kvalitetne igrače samo je bitno pokazati kvalitet na terenu a to će biti njrgov posao da unaprijedi većinu igrača Pep je mislim za to majstor a i rotacija je neminovna kad igraš ovoliki broj utakmica...
Neutral je napisao/la:Rečeno je da ne ide ispod 20 miliona eura. On želi stalno da igra, upravo je i to razlog same prodaje Mario Gomeza. Fiorentina aka Florenz se riješava nekih igrača da bi otvorio prostor za Gomeza. Međusobno su se dogovorili, no klubovi još nisu.
To sam cak i ja procitao, cisto sumnjam da ce ga Bayern pustiti za mizernih 18miliona €, pa bolje im je da sjedi opet na klupi i da igra u nekim utakmicama, a ne do Bog dragi jedan od napadaca se povrijedi, onda smo skoro pa u kurrcu.
Fiorentina se naime valjda rijesava Jovetica, za kojeg traze 30miliona € te i Adem Ljajica za kojeg traze 10miliona €...
nezz da ima potrebe da prodaju oba igraca, recimo samo sa Ljajicem bi mogli vjerovatno kesirati Gomeza 25miliona koliko Bayern valjda i trazi, osim ako se ne radi o nekoj vecoj sumi!!!
Stern des Südens
Ovde si pogriješio, vjerovatno si u brzini krivo pročitao ili čuo ovu informaciju....Neutral je napisao/la:
Naime Weihrauch bi kao trebao da popuni mjesto Lewino u Bayernu do narednog ljeta i tako ne bi kupovali u međuvremenu novog napadača.
Weihrauch se za sad nametnuo na pripremama, te se špekuliše da bi mogao igrati možda i značajnjiju ulogu kod Pepa.
Moguće da dobije neku minutažu, Pep izgleda ima namjeru forsirat mlade igrače iz klubskog vlastitog pogona.
Iako su za napad realnije one druge opcije koje smo prije spominjali.
Pizarru evo produžen ugovor na još godinu dana.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Brzinski sam preletio preko tih novosti zorom, tako da je to očigledno bio lapsus sa moje strane.
Šta znaš, možda se pojavi novi Alaba u napadu
Šta znaš, možda se pojavi novi Alaba u napadu

Pošto vidim da se vodila diskusija o False 9, u kojoj je @effe_sa odlično objasnio njene prednosti, ali dodao bih ipak još jednu.
Naime, pošto se kao False 9 naziva veznjak u ulozi napadača, to daje jednu novu dimenziju u čuvanju rezultata. Time se dobija veći broj tehničkih kvalitetnih igrača u ekipi, te gušću sredinu kojoj ne bi bio problem čuvati loptu u posijedu duži period. To može biti od krucijalnog značaja u knock-out fazi Lp, gdje jedan gol u svojoj mreži može odlučiti putnijka u dalju fazu takmičenja. odnosno protivnik ne može ugroziti gol ako nema loptu u nogama.
Međutim, ta igra nije svima izvodljiva. Treba imati izuzetan individualni kvalitet, igrački kadar što Bayern svakako da ima. Uz to kada dodamo igru koju je Bayern primjenjivao minule sezone, te potencijalnu igru na posjed koju će uvesti sljedeće ( ali ne u svim slučajevima), dobijamo oružije od kojeg se veoma malo ekipa može odbraniti. Hoću reći da ako Pep počne koristiti i trenutnu igru, što i nadam se da hoće, ali i uvede igru na posjed koja bi se koristila u posebnim situacijama, otežavalo bi protivniku mogućnost prialagodbe i spremanje taktike za blokiranje BaYern-ove igre. Igrački kvalitet dovoljno otežava situaciju protivniku, a kako bi se tek nosio da ne zna koja bi taktika bila upotrebljena protiv njih. Da li igra na posjed, u kojoj bi morao forirati totalnu agresivnu igru, ili atomski fudbal za koji se još lijek nije našao.
Dakako da za ovo ostvarenje čeka Pep-a težak posao, ali kada bi to učinio bili bi u najmanju ruku jači i nepredvidljiviji za 20%.
Naime, pošto se kao False 9 naziva veznjak u ulozi napadača, to daje jednu novu dimenziju u čuvanju rezultata. Time se dobija veći broj tehničkih kvalitetnih igrača u ekipi, te gušću sredinu kojoj ne bi bio problem čuvati loptu u posijedu duži period. To može biti od krucijalnog značaja u knock-out fazi Lp, gdje jedan gol u svojoj mreži može odlučiti putnijka u dalju fazu takmičenja. odnosno protivnik ne može ugroziti gol ako nema loptu u nogama.
Međutim, ta igra nije svima izvodljiva. Treba imati izuzetan individualni kvalitet, igrački kadar što Bayern svakako da ima. Uz to kada dodamo igru koju je Bayern primjenjivao minule sezone, te potencijalnu igru na posjed koju će uvesti sljedeće ( ali ne u svim slučajevima), dobijamo oružije od kojeg se veoma malo ekipa može odbraniti. Hoću reći da ako Pep počne koristiti i trenutnu igru, što i nadam se da hoće, ali i uvede igru na posjed koja bi se koristila u posebnim situacijama, otežavalo bi protivniku mogućnost prialagodbe i spremanje taktike za blokiranje BaYern-ove igre. Igrački kvalitet dovoljno otežava situaciju protivniku, a kako bi se tek nosio da ne zna koja bi taktika bila upotrebljena protiv njih. Da li igra na posjed, u kojoj bi morao forirati totalnu agresivnu igru, ili atomski fudbal za koji se još lijek nije našao.
Dakako da za ovo ostvarenje čeka Pep-a težak posao, ali kada bi to učinio bili bi u najmanju ruku jači i nepredvidljiviji za 20%.
Stalni pritisak na protivnika je recept za uspjeh. Dok se god ne nađe način protiv toga Bayern mora tako igrati. Pratim Bayerna preko 15 godina i nikada nisu igrali ovako dobro kao sada. Ovo se mora iskoristiti sa još par osvojenih trofeja u ligi prvaka. Generacija je u najboljim godinama i željna je da se dugo pamti.
Dante 29, Lahm 29, Bastian 28, Ribery 30, Robben 29.
27.7 aBd superkup protiv BvB-a u 20:30.
Dante 29, Lahm 29, Bastian 28, Ribery 30, Robben 29.
27.7 aBd superkup protiv BvB-a u 20:30.

Opet malo o košarci

Biće gusto, malo je reći da je grupa teška, no našu šansu isključivo vidim protiv poljaka i eventualno da Unicaji pomrsimo račune...no dugo ima još do početka EL pa se nadam da ćemo se još pojačati do tad.
MIA SAN MIA!!!
- anelbavarac
- Kontakt:
Kada vidimo grupe u kojoj su Zvezda i Partizan,moze se cak i reci da smo dobro prosli
Naravno uz ciljana pojacanja,imamo sanse da iznenadimo zasto da ne

- anelbavarac
- Kontakt:
Danas nasa ekipa seli u Trentino na pripreme koje ce trajati do 12 jula.
Ekipi se juce i pridruzili Mandzo,Pizza i van Buyten.
Ekipi se juce i pridruzili Mandzo,Pizza i van Buyten.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
PA upravo od pojačanja sve zavisi. Imamo vrhunskog trenera koji ce izvuci makismu. Budget se ne spominje, ali procjene su 15 mil eura. Sto se tice kvalifikanat, siguran sam da ce to biti ili Rytas ili Banvit.anelbavarac je napisao/la:Kada vidimo grupe u kojoj su Zvezda i Partizan,moze se cak i reci da smo dobro prosli![]()
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Stoji to, ali treba rec i da je Bayern opasniji bio sa njim prosle sezone. Pogledaj snimak one prve utakmice protiv Juventusa i odmah ces vidjeti razliku u igri kada on ulazi.brzitesanj je napisao/la:Robenu je mislim najveća mana što je solo igrač što svaki napad želi on da završi rjetko kada je pružio asistenciju,sem kada on ništa ne može učiniti pa je onda tušne nekom drugom.
Promasuje on po mom misljenju mnogo zicera, i, i ja sam bio isfrustriran zbog njegove sebicnosti, ali Bgm i zabija onda kada se najmanje nadas (i to kakve golove

Robben nam je svojom majstorijom donio tu pobjedu

Stoji definitivno da je momak SEBICAN! To stoji i to niko ne moze i nece sigurno osporiti. Ali takodjer stoji i da je Bayern dosta bolji i dosta opasniji sa njim u igri nego bez njega, kao sto Bilall rece, pogledajte snimak protiv Juventusa,bit ce vam sve jasno, BvB u kupu gdje je skoro sam Robben pobijedio BvB i osigurao nam prolaz u polufinale, a protiv Barcelone je takodjer odradio ogroman posao boreci se sa polu-normalnim Alvesom!!!Bilall je napisao/la:Stoji to, ali treba rec i da je Bayern opasniji bio sa njim prosle sezone. Pogledaj snimak one prve utakmice protiv Juventusa i odmah ces vidjeti razliku u igri kada on ulazi.brzitesanj je napisao/la:Robenu je mislim najveća mana što je solo igrač što svaki napad želi on da završi rjetko kada je pružio asistenciju,sem kada on ništa ne može učiniti pa je onda tušne nekom drugom.
Promasuje on po mom misljenju mnogo zicera, i, i ja sam bio isfrustriran zbog njegove sebicnosti, ali Bgm i zabija onda kada se najmanje nadas (i to kakve golove). Onaj gol u kupu protiv zutih mi je jedan od najdrzaih
![]()
Robben nam je svojom majstorijom donio tu pobjedu
E sad neke novosti koje sam procitao, Schweinsteiger nakon operacije na nozi i dalje osjeca bolove,iako je receno da ce nakon 10 dana bit ponovo fit. To ipak nije slucaj, a uopste ne trenira sa ostatkom ekipe nego se radi o laganom trckaranju.
Fiorentina je odustala od Gomeza jer im je on kako oni kazu preskup, vvaljda su oni nudili 18miliona €, a Bayern ga nije htio pustiti da ide ispod 20...
Stern des Südens
Prosle godiine Muller ima nevjerovatan ucinak,ali njega i Robena se ne moze porediti,dva vrhunska obojica imaju mana i prednosti.Ali Roben od Juventusa pa sve do finala sa BVB-om je pokazao da je ekstraklasa,a nakon osvojene lige prvaka moze biti samo bolji,jer kod tog celavog sebicnjaka,velikog ego-emotivca su tek sad stvarli legle kako treba.covjek se dosta trudi u odbrani,poprilicno je skontao taj odnos napad-odbrana i obrnuto.Previse tog Gocu stavljate u prvi plan i prvu postau,bez obzira sto se radi o igracu 40+ miliona on se treba boriti za prvu postavu a ne Muller,Roben.Meni nikad nista nije znacilo koliko igrac novaca vrijedi u timu,vec koliko on da sebe za tim,to goce mora dokazati.Jedan od tih je Daniel Van Buyten koji je veoma malo placen i malo vrijedi u tom novcanom smislu ali je zadnju godinu odradio vise nego dobro.
VOLIM BAYERN
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sam Pep je rekao da je Robben za njega poklon, stoga sam poprilicno siguran da ce on od istog zahtijevati maximum, ne bi li se ponovila prosla sezone.
Robben je masina, strasan igrac sa nevjerovatnom promjenom pravca i vrlo je inteligentan na malom prostoru sto ga gura u prvi plan umjesto Mullera (moje misljenje
) iako je ovaj drugi bolji trkac i realizator.
Danas je odradjen prvi trening u Trentinu a uskoro ce biti i prijateljskih utakmica.

Robben je masina, strasan igrac sa nevjerovatnom promjenom pravca i vrlo je inteligentan na malom prostoru sto ga gura u prvi plan umjesto Mullera (moje misljenje

Danas je odradjen prvi trening u Trentinu a uskoro ce biti i prijateljskih utakmica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
- anelbavarac
- Kontakt:
Nekoliko fotki sa priprema Bayerna u Trentinu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.