Prvo da se dotaknem Bernarda.Ti dilovi sa Brazilcima su bas zeznuti, glavni razlog je zbog pijavica koje su ukljucene u taj transfer(menadzer tog igraca, third party...) i brazilski klub trazi toliku sumu kako ne bi bio na gubitku zato sto mozda i vise od pola te sume ne udje u klub nego ko zna u kojim rukama to zavrsi.Porto i Benfika su uvek spremni na to i kako bi se na neki nacin obezbedili ubedjuju ih nekako da uzmu manje, ali im obecaju odredjeni procenat u sledecem transferu i kako bi se osigurali stavljaju visoke klauzule u ugovor.Dortmund nije spreman ni za jednu ni za drugu opciju, pa mi je na neki nacin ocekivano da od Bernarda nece biti nista.To je barem neko moje shvatanje, ne verujem da sam puno pogresio.
Rekao sam juce bez prodaje Levandovskog nece Dortmund uspeti da ima sirinu u timu, ovako ce imati Aubu i Groskrojca koji ce da pokrivaju dve ili tri pozicije.Trenutno se ima para za dovodjenje Eriksena kao i jednog veznjaka(Ajev, Feguli, Tadic...).Licno ne verujem da ce se tu juriti jos koji veznjak sem zamene za Gecea dok se ne proda Levandovski.Previse bi se stvorila guzva tu, a recimo puno bi se kockalo sa odbranom jer je tu uvek opasnost od suspenzija i povreda.Mnogo lakse bi se disalo da Piscek ne odsustvuje do decembra.Sta ce nam univerzalac u odbrani kada je tu Groskrojc?

Ne vidim toliku potrebu za levim bekom, posto ce Groskrojc da bude ta zamena za Smelcera.Dolaskom novih igraca on ce tek biti peta opcija i nece imati bas tako veliku minutazu kao prosle sezone, tako da ce tu biti puno seljakanja sa krilne na bekovsku poziciju i obrnuto.Klop prosle sezone nije pokazao da puno veruje Kirhu tako da ako neko treba da se dovede u odbrani onda je to desni bek.Novi stoper kao i levi bek su po meni nepotrebni.A i ne treba nesto puno da se trosi na zamene za bekove, samo pogledajte ko su zamene u Bajernu.
@proFCB
Lajtner je otisao bas zbog male minutaze u drugoj polusezoni koju mu je uzeo Sahin.Po meni je otisao u pravi klub da napreduje, valjda ce se to ispostaviti pametnim potezom.Desni bek, zamena za Gecea, veznjak za rotaciju kao i back-up napadac uz prodaju Levandovskog je za mene skoro idealan prelazni rok.