AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

IlPrincipe
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la IlPrincipe » 03 jul 2013, 11:31

rope11 je napisao/la: Ne znam vala, solidan igrac, ali kalibra za Milan bas i nije. :roll:
Itekako jeste .. protiv Italije je bio najbolji igrač na terenu. Pratim ga vec 5 godina. Na manageru ga uvijek dovedem. Ima zavidnu tehniku u strasnu ljevicu. U svakom slucaju bi bio pojačanje za nas. Halo pa kosta samo 5m a 26-27 mu godina. Najbolje godine za fudbalera + s njim bi dobili gomilu novih navijača iz Azije .. ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 jul 2013, 12:05

Pa dobro ako ti tako kazes koji ga pratis, ja moram priznati da sam ga slabo gledao, ali ono sto sam vidio nije me previse impresioniralo.
Valjda bude hljeba od njega. ;)
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jul 2013, 12:09

Ali zipa, na menadzeru je strasan
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 jul 2013, 12:15

francobaresi je napisao/la:Odličan posao bi to bio , Binho i Flamini da spakuju kofere a Honda i Poli da se nastane u Milanu.
Svakako bi to bio upgrade , u formaciji 4-2-3-1 koja se sve češće spominje , Honda bi činio trio sa Shaarawy-em , Boatengom a ispred njih bio bio Mario. Dva "osigurača" ispred odbrane bi bili Monto i De Jong.
Not bad . :D
I ja sam čitao da navodno ostankom Faraona postoji mogučnost da igramo 4-2-3-1. Meni je to draga formacija stim što bi ja umjesto Boatenga stavio Saponaru ;)
Pa zar je moguće da nema kupaca za Boatenga, ja bi ga kupio samo radi Melise :D
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 03 jul 2013, 12:25

Titova-Juga je napisao/la:Ali zipa, na menadzeru je strasan
pa menager je dosta relavantan pokazatelj stvarnih potencijala igraca....onaj ko godinama igra FM znace o cemu govorim, ;)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 13:35

IlPrincipe je napisao/la:Flamini i Robinho OUT = Poli i Honda IN !
Gdje da potpišem, majstore? :mrgreen:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 jul 2013, 14:02

covjek je samo rekao da ga na menadzeru uvijek dovede. a ne da je strasan. citaj malo kako pise. a ne kako tebi pase.
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 03 jul 2013, 14:09

Hahh ja ne znam ljudi moji sto se vi toliko nadate od tog moguceg dvojca HONDA-POLI.....Ovaj prvi je odigrao 2010 godine tj na svjetskom par dobrih tekmi,vec poslije toga bi bio u nekom velikom klubu,i ne bi jedan CSKA dozvolio da ga proda za sicu tj da ceka 6 mjeseci i da riskira da ga puste za dzabe....i jos da dodam da se "nalozio" protiv Italije na kupu konfederacija,i to je to....Bitno je da je on sminker iz Japana ofarban u plavo....Jedan je Hidetoshi Nakata...A po meni Honda je u rangu sa K.P.Boatengom,ako ovaj nas i nije bolji od njega....O Poliju netreba trositi rijeci,iskreno nisam ga toliko pratio ove sezone,ali pratio sam ga u Interu,propao gore nego zeton,i razlog zbog kojeg nisam pridodavao neki znacaj njemu tj njegovim igrama....Dovoljan pokazatelj je sto je izgubio mjesto u Repci pored jednog "majstora" kakav je Akvilani,koji je po meni bio najgori na kupu konfederacija (bar od ovih kojih su nastupali)...Ali eto svako ima svoje misljenje,pa tako i vi i ja...Od nekada velikog GIGANTA-AC MILANA i velikim zvijezdama,mi se radujemo ovim prosjecima koji kostaju pa ne vise od 5 mil eura sigurno,i sto je najtuznije (najsmjesnije) mi ni taj prosjek ne mozemo da iskesiramo vec ukljucujemo 50% ugovora tj suvlasnisvto (Salamon)....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 14:18

adi25 je napisao/la:Hahh ja ne znam ljudi moji sto se vi toliko nadate od tog moguceg dvojca HONDA-POLI.....Ovaj prvi je odigrao 2010 godine tj na svjetskom par dobrih tekmi,vec poslije toga bi bio u nekom velikom klubu,i ne bi jedan CSKA dozvolio da ga proda za sicu tj da ceka 6 mjeseci i da riskira da ga puste za dzabe....i jos da dodam da se "nalozio" protiv Italije na kupu konfederacija,i to je to....Bitno je da je on sminker iz Japana ofarban u plavo....Jedan je Hidetoshi Nakata...A po meni Honda je u rangu sa K.P.Boatengom,ako ovaj nas i nije bolji od njega....O Poliju netreba trositi rijeci,iskreno nisam ga toliko pratio ove sezone,ali pratio sam ga u Interu,propao gore nego zeton,i razlog zbog kojeg nisam pridodavao neki znacaj njemu tj njegovim igrama....Dovoljan pokazatelj je sto je izgubio mjesto u Repci pored jednog "majstora" kakav je Akvilani,koji je po meni bio najgori na kupu konfederacija (bar od ovih kojih su nastupali)...Ali eto svako ima svoje misljenje,pa tako i vi i ja...Od nekada velikog GIGANTA-AC MILANA i velikim zvijezdama,mi se radujemo ovim prosjecima koji kostaju pa ne vise od 5 mil eura sigurno,i sto je najtuznije (najsmjesnije) mi ni taj prosjek ne mozemo da iskesiramo vec ukljucujemo 50% ugovora tj suvlasnisvto (Salamon)....
Shvati da ne mogu odmah zvijezde, vidiš da se nema para za neka vanserijska pojačanja. Ili se ima, ali neće da se da. Dakle, Poli i Honda su kao dvojac bolji od Flaminija i Robinha, zato se i dovode. Niko nije rekao da su oni WC igrači jer nisu, i nikad neće biti.

Inače, Ambro bi i dalje bio u Milanu, pod cijenu sjedenja na klupi. :roll: Nije mi jasno što se blamira toliko, to ne ide uz njegov renome. Ako toliko voli Milan, neka pronađe drugi angažman, a ne ovako da opterećuje klupski budžet. Navodno je Fiorentina zainteresirana za njega.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 03 jul 2013, 14:25

Claus je napisao/la:
adi25 je napisao/la:Hahh ja ne znam ljudi moji sto se vi toliko nadate od tog moguceg dvojca HONDA-POLI.....Ovaj prvi je odigrao 2010 godine tj na svjetskom par dobrih tekmi,vec poslije toga bi bio u nekom velikom klubu,i ne bi jedan CSKA dozvolio da ga proda za sicu tj da ceka 6 mjeseci i da riskira da ga puste za dzabe....i jos da dodam da se "nalozio" protiv Italije na kupu konfederacija,i to je to....Bitno je da je on sminker iz Japana ofarban u plavo....Jedan je Hidetoshi Nakata...A po meni Honda je u rangu sa K.P.Boatengom,ako ovaj nas i nije bolji od njega....O Poliju netreba trositi rijeci,iskreno nisam ga toliko pratio ove sezone,ali pratio sam ga u Interu,propao gore nego zeton,i razlog zbog kojeg nisam pridodavao neki znacaj njemu tj njegovim igrama....Dovoljan pokazatelj je sto je izgubio mjesto u Repci pored jednog "majstora" kakav je Akvilani,koji je po meni bio najgori na kupu konfederacija (bar od ovih kojih su nastupali)...Ali eto svako ima svoje misljenje,pa tako i vi i ja...Od nekada velikog GIGANTA-AC MILANA i velikim zvijezdama,mi se radujemo ovim prosjecima koji kostaju pa ne vise od 5 mil eura sigurno,i sto je najtuznije (najsmjesnije) mi ni taj prosjek ne mozemo da iskesiramo vec ukljucujemo 50% ugovora tj suvlasnisvto (Salamon)....
Shvati da ne mogu odmah zvijezde, vidiš da se nema para za neka vanserijska pojačanja. Ili se ima, ali neće da se da. Dakle, Poli i Honda su kao dvojac bolji od Flaminija i Robinha, zato se i dovode. Niko nije rekao da su oni WC igrači jer nisu, i nikad neće biti.
vjeruj kod nas se nema novca evo vec 3 dobre godine....I ono kada je Berla doveo Ibru i Robinha to je namazano odradio samo da bi dobio glasove na izborima,a sada je sent off iz politike,tako da nema vise ni tih poklona....Pa ni Juventus nije platio Teveza 90 mil vec 9 mil,a kao sto sam rekao,za nas je i tih 5 mil eura postalo luxuz pa cemo i to jos malo na rate placati...Ovom politikom i u narednim godinama ce nam biti uspjeh plasman u ligu prvaka,i osvojeno 3.mjesto u Calciu....Vjeruj kesa se ima,nego ide tamo u neke svrhe...Vidi samo jedno gdje je novac od proslogodisnje lige prvaka (sigurno ne manje od 25 mil.eura zaradjenih) i gdje ce biti onaj novac ako se plasiramo u ligu prvaka (ne manje od 10 mil eura),dodjes do brojke od 35 mil eura koliko iznosi godisnja alimentacija bivse gospodje Berlusconi...A u svu ovu pricu da ne ubrajam novac od sponzora,itd itd...Sto je jos najgore i kada umre Silvio,ostavit ce klub gorim od sebe....Potomcija na celu sa ovim sinom Pier-om,kcerkom koja je odnedavno u politici,pa i Barbari...Jednostavno jednog dana cemo pricati mi svojim potomcima kako je bio jednom jedan AC Milan koji je bio strah i trepet u svijetu fudbala....Sve mi ovo vise nekako lici na sadasnji Liverpool....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 14:31

Danas je teško dovesti igrača ako nećeš iskeširati desetine miliona. Mnogi klubovi su se obogatili, fudbal je veliki biznis. Teško će ovakav Milan konkurirati Cityju, Realu, Barci, Monacu, Anzhiju, PSG-u, Monacu, Bayernu i ostalim klubovima koji na čelu imaju šeikove ili su brand svoje zemlje i samim tim imaju obilnu novčanu podršku i uhodanu mašineriju. Na to se treba naviknuti i proizvoditi mlade igrače koji će zauzeti mjesta starijih. Nema se više novaca za trošenje kao '80, '90 i '00. Razumijem ja tebe, ali to je nowadays nažalost tako.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 jul 2013, 14:35

Ima se novca, samo ne ide tamo gdje treba. ;)

Robinho's lawyer: "Robinho will accept a much lower salary in order to return to Santos. He knows that he has to reduce his current salary."
Robinho's lawyer: "Santos is the only club that has contacted me directly. I will speak with Milan in the next few days.
hajde dabogda otisao vise :lol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 03 jul 2013, 14:51

Claus je napisao/la:Danas je teško dovesti igrača ako nećeš iskeširati desetine miliona. Mnogi klubovi su se obogatili, fudbal je veliki biznis. Teško će ovakav Milan konkurirati Cityju, Realu, Barci, Monacu, Anzhiju, PSG-u, Monacu, Bayernu i ostalim klubovima koji na čelu imaju šeikove ili su brand svoje zemlje i samim tim imaju obilnu novčanu podršku i uhodanu mašineriju. Na to se treba naviknuti i proizvoditi mlade igrače koji će zauzeti mjesta starijih. Nema se više novaca za trošenje kao '80, '90 i '00. Razumijem ja tebe, ali to je nowadays nažalost tako.
ma ne trazi niko druze da Berlusconi ulaze 100-200 mil eura kao svi gore nabrojani klubovi....Nego zar je toliko proble uloziti 50 ak mil eura,dovesti 3 ili 4 igraca,i popuniti rupe koje su suplje....Da jedan velikan ne moze iskesirati toliko,neshvatljivo...pa i 20 mil eura nam je problem...Jedna Fiorentina prije 2 sezone za malo da ispadne,a prosle zamalo liga prvaka,naravno uz veca ulaganja...Pa evo i ove sezone ce imati strasnu ekipu na okupu,uz novajlije Rossija,Joaqina,pa i Gomeza najvjerovatnije,ako ne prodaju Jovetica i Ljajica,onda po meni nemamo sanse sa njima...Sve se vise oslanjamo na pojedinca,u ovom slucaju je to Balotelli i samo se molim da ga zdravlje posluzi,a vecina ostalih je samo prosjek...I toliko pompe oko Faraona,al vjerujte,ako bude u nadolazecoj sezoni zabio vise od 10 golova,pitanje i toliko,Bog me ubio....A kako je trend krenuo,ne bi me zacudilo da i za 2-3 sezone unovcimo i Balotellia....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 jul 2013, 15:04

adi25 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Danas je teško dovesti igrača ako nećeš iskeširati desetine miliona. Mnogi klubovi su se obogatili, fudbal je veliki biznis. Teško će ovakav Milan konkurirati Cityju, Realu, Barci, Monacu, Anzhiju, PSG-u, Monacu, Bayernu i ostalim klubovima koji na čelu imaju šeikove ili su brand svoje zemlje i samim tim imaju obilnu novčanu podršku i uhodanu mašineriju. Na to se treba naviknuti i proizvoditi mlade igrače koji će zauzeti mjesta starijih. Nema se više novaca za trošenje kao '80, '90 i '00. Razumijem ja tebe, ali to je nowadays nažalost tako.
ma ne trazi niko druze da Berlusconi ulaze 100-200 mil eura kao svi gore nabrojani klubovi....Nego zar je toliko proble uloziti 50 ak mil eura,dovesti 3 ili 4 igraca,i popuniti rupe koje su suplje....Da jedan velikan ne moze iskesirati toliko,neshvatljivo...pa i 20 mil eura nam je problem...Jedna Fiorentina prije 2 sezone za malo da ispadne,a prosle zamalo liga prvaka,naravno uz veca ulaganja...Pa evo i ove sezone ce imati strasnu ekipu na okupu,uz novajlije Rossija,Joaqina,pa i Gomeza najvjerovatnije,ako ne prodaju Jovetica i Ljajica,onda po meni nemamo sanse sa njima...Sve se vise oslanjamo na pojedinca,u ovom slucaju je to Balotelli i samo se molim da ga zdravlje posluzi,a vecina ostalih je samo prosjek...I toliko pompe oko Faraona,al vjerujte,ako bude u nadolazecoj sezoni zabio vise od 10 golova,pitanje i toliko,Bog me ubio....A kako je trend krenuo,ne bi me zacudilo da i za 2-3 sezone unovcimo i Balotellia....
Razumijem ja tebe, ako iko piše protiv Berlua i Gallianija na temi - onda sam to ja. :mrgreen: Zna raja koja prati Milan. :lol: Svi očekujemo dobre igrače, ali one ekipe iz 2005., 2006., 2007. nema, i teško je zamisliti da će je realno biti. Mislim na onako kvalitetne igrače; većina od njih su bili najbolji na svijetu na svojim pozicijama. Naravno da stoji da se mora tražiti kvalitet. Također se vodim onom da je bolje jedan kvalitetan, nego tri nekvalitetna igrača. Dobar si primjer dao pominjući Fiorentinu, ali i oni su tek krenuli kada su braća Della Valle došla na scenu. Poenta svega je da nema promjena dok se vlasnik ne promijeni, jer suludo je očekivati nešto više od ostarjelog i nezainteresovan Berlusconija i sve luđeg Gallianija. Onda će uslijediti procvat, ali za sada se moramo zadovoljavati osrednjim igračima, te nekim koji posjeduje kvalitet i zaslužuje igrati u Milanu.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 03 jul 2013, 15:55

Ja mislim da cemo ove sezone biti dobri, ne za Scudetto ali sigurno za LP. Prosle sezone nas je **** neuigranost prvih 10 kola, a Allegri je jos tad rekao da ce najbolji biti u februaru a to se i desilo. Rjesavanje ovih polovnjaka, dolazak Honde, Polia i jos jednog stopera (Galliani je jos napocetku najavio pojacavanje odbrane) te davanje prilike mladjim igracima kao sto su Cristante i Petagna. Mislim da ce formacija biti 4-3-1-2 i da ce igrati Monto-De Jong- Boa u veznom redu, ispred njih Honda i onda u napadu Faraon i Balo. Faraon ce imati dosta slobode u igri, bicu tu na poziciji spica a po potrebi moze se vratiti na krilo i preci u formaciju 4-2-3-1. Bice ba sve super, samo da se potpise jos jedan stoper. Recimo Vidic i Astori bi mogli doc za nekih 20 miliona i bili bi beton.

FORZA MILAN

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 03 jul 2013, 15:56

ahmad_tz je napisao/la:Ja mislim da cemo ove sezone biti dobri, ne za Scudetto ali sigurno za LP. Prosle sezone nas je **** neuigranost prvih 10 kola, a Allegri je jos tad rekao da ce najbolji biti u februaru a to se i desilo. Rjesavanje ovih polovnjaka, dolazak Honde, Polia i jos jednog stopera (Galliani je jos napocetku najavio pojacavanje odbrane) te davanje prilike mladjim igracima kao sto su Cristante i Petagna. Mislim da ce formacija biti 4-3-1-2 i da ce igrati Monto-De Jong- Boa u veznom redu, ispred njih Honda i onda u napadu Faraon i Balo. Faraon ce imati dosta slobode u igri, bicu tu na poziciji spica a po potrebi moze se vratiti na krilo i preci u formaciju 4-2-3-1. Bice ba sve super, samo da se potpise jos jedan stoper. Recimo Vidic i Astori bi mogli doc za nekih 20 miliona i bili bi beton.

FORZA MILAN
kako onda mislis Hondu i Vidica zajedno,a jos samo jedan moze doci van EU???

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 03 jul 2013, 16:03

ronaldo99 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Ali zipa, na menadzeru je strasan
pa menager je dosta relavantan pokazatelj stvarnih potencijala igraca....onaj ko godinama igra FM znace o cemu govorim, ;)
:lol:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 03 jul 2013, 16:48

@adi25

Koliko ja znam to se pravilo odnosi samo na dovodjenje igraca van EU. A UK je u Eu tako da se ja msm moze dovesti igrac koji nema pasos zemalja EU iz UK.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 03 jul 2013, 16:51

ahmad_tz je napisao/la:@adi25

Koliko ja znam to se pravilo odnosi samo na dovodjenje igraca van EU. A UK je u Eu tako da se ja msm moze dovesti igrac koji nema pasos zemalja EU iz UK.
hahahah lose si upucen,eh sad jedino ako vidic ima pasos engleske,sto cisto sumnjam...da ti pojasnim preciznije,to se odnosi na igraca a ne na ligu iz koje dolazi....po tvojoj nekoj logici,onda je i edin dzeko proslo ljeto mogao doci iz Sitija

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 03 jul 2013, 17:03

Bilo bi lijepo kad bi se ova saga oko tria Honda-Poli-Binho uskoro zavrsila , jer pripreme počinju već za 5 dana. Puno bi pomoglo Allegriu kad bi dobio pojačanja na vrijeme , da se momci mogu pravodobno uigrati za početak sezone.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.