Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LenBias
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la LenBias » 02 jul 2013, 09:05

vidio sam negdje na faceu medju onim silnim nba stranicama, ako one lazu onda lazem i ja :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 09:10

http://www.sbnation.com/nba/2013/7/1/44 ... ncy-rumors

Mirza u Bobcatsima bi imao 15-tak poena prosjeka :mrgreen:

Nadam se da će ići jer bi mogao dobiti manju minutažu nego što je imao u rookie sezoni. Eto već 80 miliona plaćaju takse i nije im dosta. Kako "balahaju" sa kešom, nevjerovatno.

Mirza će naravno htjeti dokazivati, no on mora shvatiti da oni i dalje na Evropljanje gledaju kao "drugu" klasu. Jedno je Nowitzki, Gasol, Parker. Pogledajte njihove početke.

Zaista se nadam da će otići negdje gdje će igrati, ako ne jedino što me raduje da će možda uzeti prsten, te da će naučiti mnogo toga od svojih suigrača.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 jul 2013, 09:15

u netsima nema vise sta da trazi, to je svima jasno

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 09:18

Nasekirao sam se :twisted:

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 02 jul 2013, 09:30

Radi svojih godina, Netsi moraju naci zamjene za Pirsa i KG... Posto su defintivno odlucili da ne stede pare, bice tu jos novih igraca...Shvatili su iz prosle sezone, da ih je kratka klupa kostala boljeg rezultata...

Sto se tice Mirze, ja mislim da mu Evans sigurno nece uzimati previse minuta ove sezone (i to naravno ako ostane, jer jos nije sve definisano oko trade-a sa Celticsima, za to treba sacekati 10. juli) i radi toga ne mora brinuti... Mene ne bi zacudilo da ako Evans ne bude u nekom direktnom trade, da mu jednostavno ne ponude novi ugovor i da oslobode nesto para, da potpisu ugovor sa Blatcheom... Netsima za sada, treba backup play, backup SF, i backup centar... Najlogicnije bi bilo da taj drugi centar bude Blatche (Plumlee je jos mlad), znaci treba jos PG i SF...

Netsi sada ganjaju sigurnu zamjenu za Pirsa (Shengeliu ne smatraju dostojnom zamjenom) i ako taj backup SF bude Korver, to istu Mirzu nece ugroziti, jer je Korver igrac koji se krece izmedju SG i SF, cak sta vise ako dodje Korver to ce biti i dobro, jer je jedno od imena koje se spominje pored Korvera i Kirilenko, koji je kako sam vidio postao FA, a ne sumnjam s druge strane da ce gazda biti slab na svog zemljaka i da ce mu dati para koliko bude trazio... Ako Kirilenko dodje, onda se Mirza moze zabrinuti...
Zadnja izmjena: Dufresne, dana/u 02 jul 2013, 09:40, ukupno mijenjano 1 put.
Pravda za Papeta!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 09:39

Nije igrao ove sezone radi Evansa i Krisa, što bi to igrao kraj Evansa i Garnetta ? Mislim da si previše optimističan u tom pogledu.

Dufresne
Kontakt:

Post Postao/la Dufresne » 02 jul 2013, 09:41

Neutral je napisao/la:Nije igrao ove sezone radi Evansa i Krisa, što bi to igrao kraj Evansa i Garnetta ? Mislim da si previše optimističan u tom pogledu.
Malo sam editovao prethodni post, pa pogledaj ponovo... ;)

Kad imas igraca kao Garneta na poziciji PF, a ostavis centarsku poziciju za Lopeza i Blatchea, Mirzi ostaje prilika da bude ono zasto je prvenstveno doveden u Netse - stretch PF...
Pravda za Papeta!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 02 jul 2013, 11:38

The Nets now have a formidable front court, with Brook Lopez and Kevin Garnett, both All-Stars last February, as well as Andray Blatche, Mirza Teletovic, Mason Plumlee ... and Reggie Evans, the league leader is most rebounding categories.

Is their room for Evans, particularly with the Nets wanting to give Teletovic more minutes and a big role at the PF?

Maybe not. Peter Vecsey tweeted Monday that the Nets may open the Boston Celtic trade to a third team to get a point guard.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 02 jul 2013, 13:17

Evans ce pasti u drugi plan, nije Kidd mazlum kao prethodna dvojica. KG ce igrat manje od 30 min., a Mirza oko 15.

Korver je nisko krilo, kakve on veze ima s mirzom? Nikakve.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 02 jul 2013, 13:26

Mirza ce igrat ove sezone sigurno i to 15-20 min., Evans je na izlaznim vratima jer ljudi traze PG a i mozda SG/SF, pa ljudi misle da bi Mirza ostao u ekipi da zna da nece igrat a jos gore ovi ga zadrzali a ne pokusali razmijenit za nekog PG ili slicno a znaju da ga nece koristit. Garnett je u prosjeku prosle godine igrao ispod 30 min. kao i Pierce oni ce svjesno malo tankirat za Playoff.

Garnett ima neke slicne karakteristike Evans borbenost, skok itd. naravno ostalo sve bolje od Evansa takav jos jedan igrac im ne treba to znaci, da Blatche ce bit zamjena Lopezu i ev. igrat malo PF nekad a onaj Rookie mozda C al to sigurno se nece desit vise od 10 puta jer onaj Rookie Centar nece dobijat instat minute u Contenderu (on je malo Laettner u Dream Team 92).

Tako da na 4 kao zamjena ima samo Mirza, a kod starijih igraca Garnetta uvuce se uvijek i neka manja povreda tako da ne vidim nikakvih prepreka da igra neke ozbiljne minute, teze bi mu bilo mozda cak kad bi i sad na novo otisao u skroz novu ekipu.

Cim se vrti Evansovo ime po mogucim trejdovima kao sto Bostonov bio, on se pokusavaju rijesiti njega a posto Boston hoce Brooks a ne Evansa (sto je logicno) trazi ce se nove mogucnosti a na kraju do sezone je dugo i nace se,

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jul 2013, 13:48

Bilo bi odlicno kad bi Mirza otisao u Bobcatse,svakako da bi imao vecu minutazu pored Thomasa,Kidd-Gilchrista i Adriena.Minimalno 20 minuta po utakmici :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 02 jul 2013, 13:56

Ne znam kako to inace funkcionise u NBA, ali mozda Netsi koriste cinjenicu da je Evans odigrao sezonu iz snova da ga trejdaju za nekog finog igraca, jer misle da takvu sezonu tesko moze ponoviti i da ce mu vrijednost na trzistu pasti.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 jul 2013, 14:42

floyd je napisao/la:Evans ce pasti u drugi plan, nije Kidd mazlum kao prethodna dvojica. KG ce igrat manje od 30 min., a Mirza oko 15.

Ima veze. Korver uđe i uzima par šuteva. Mirza će opet u reketu biti i gurati se.

Mirzino najjače oružje je šut. I Avery i PJ su stavili embargo na Mirzinu najjače oružje.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 02 jul 2013, 15:10

Neutral je napisao/la:
floyd je napisao/la:Evans ce pasti u drugi plan, nije Kidd mazlum kao prethodna dvojica. KG ce igrat manje od 30 min., a Mirza oko 15.

Ima veze. Korver uđe i uzima par šuteva. Mirza će opet u reketu biti i gurati se.

Mirzino najjače oružje je šut. I Avery i PJ su stavili embargo na Mirzinu najjače oružje.
A ta dvojica su ostala u klubu? Kad je Korver u igri, niko drugi ne smije sutati? Ok.

Momak, ne provaljuj se vise.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 02 jul 2013, 15:19

_dreamer_ je napisao/la:Ne znam kako to inace funkcionise u NBA, ali mozda Netsi koriste cinjenicu da je Evans odigrao sezonu iz snova da ga trejdaju za nekog finog igraca, jer misle da takvu sezonu tesko moze ponoviti i da ce mu vrijednost na trzistu pasti.
on isto vrijedi nebitno kako igrao

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 jul 2013, 15:45

Mirza Teletović u nedjelju viđen u Širokom Brijegu? :D

prinova Širokog za sljedeću sezonu. Klub će ga pokušati vratiti na pravu stazu i prodat :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 jul 2013, 15:47

Kevin je napisao/la:Mirza Teletović u nedjelju viđen u Širokom Brijegu? :D

prinova Širokog za sljedeću sezonu. Klub će ga pokušati vratiti na pravu stazu i prodat :lol: :lol:
Jel neko procitao nesto smijesno :?: :shock:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 jul 2013, 17:25

Mora covjek malo da uputi Stanka Baraca u porodicni zivot 8-) 8-)
Svatovi su sigurno zeljeli da se dosta puta slikaju s njim 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 02 jul 2013, 19:35

Kako mozete pisati neke gluposti : da je evans slican igrac garnetu ,kad je ovaj drugi All star igrac i legenda u NBA ..onda da bi Mirzi bilo bolje u Bobcastima..Da u sezoni ima skor 20-62 i da ima bilmeze za saigrace...Moje misljenje da je bolje da ostane u Brooklynu,bude uporan i pokaze da je mnogo bolji i svestraniji od Evansa..Garnet je vec u godinama i ne moze igrat preko 30 min a i neka povreda nije iskljucena kao sto nije iskljuceno da Mirza dobije minute na 3 jer tu za sad nemaju dobre zamjene..Neko iznad rece da ce bar uzeti prsten i nauciti nesto od igraca..On nije dosao da uci i da osvaja prsten dodavajuci peskire,nego da ostavi svoj pecat u NBA i to u nekom respektabilnom klubu a ne BOBCASTIMA..Pa onda bolje nek se vrati u Evropu nego da gubi moral i zelju za igrom pored bilmeza u najslabijem klubu lige

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 02 jul 2013, 19:38

i svaka cast ovoj petorki netsa,stvarno su svi imena i legende..Al' prsten sa petorkom u kojoj je najmladji igrac Deron sa 29 godina tesko ce uzet

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.