Sead Kolašinac
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Sead Kolašinac
A dobro lakše je prepisati vijesti sa inostranih portala, nego se fakat baviti novinarskim poslom.Poštujem, takva nam je cijela država.Nadajmo se da će Kolašinac dati neki intervju da se vi ne mučite.
DRUG NEBI TI PUNCA
Kolasinac je beznacajan igrac za Njemacku i oni imaju 10 tak igraca boljih na toj poziciji.Moras da budes samo ekstra super talent, da dodjes i igras regularan fudbal za Njemce.To i Kolasinac zna da nikad nece biti dobar da igra u Elfu.I nema te price dalje.On moze da kalkulise, ali i mi moramo prestati da kalkulisemo oko njega.Ima momak fazona do Augusta.Negdje prije nase prijateljske utakmice s Amerikom, da se izjasni.I prestane s kalkulacijom, kao onaj Sport.ba zvijezda Seferovic, koji je bio i proglasen najboljim mladim talentom, da bi zavrsio zna se gdje.!
Iako stvarno vjerujem da i Kolasinac zna da nema sanse da bude redovan na toj poziciji Njemacke, jer jednostavno nije toliko dobar.Mozda da je Svicarac sigurno bi dobio poziv dosad, ili neka manja ekipa.Ali, ovako ne
Mi cemo naci nekog, i bez Kolasinca.Evo, Bicakcic je stvarno impresionirao iz nicega je postao nesto.Naci cemo mi jos 1-2 Kolasinca u odbrani i do njega je da nas ne zajebava i izjasni se tacno.Jer mi nemamo zivaca da nas g... i zajebavaju tim seljackim fazonima.Ja bih ali da ne udje.To zaboravi.Snaci cemo se.Bicakcic je tu.A, naci cemo jos jednog kvalitetnog igraca u odbrani i kad Spaha zavrsi karijeru za 2-3 godine.Necemo potonuti.Imamo na hiljade mladjih momaka koji igraju ili su igrali za mlade timove Belgije, Svedske, pa cak i Njemacke.Kolasinca cemo naci, a do njega je da li je on pametan ili ne.Da se ustali u timu za kojeg realno ima sanse da igra narednih 15 godina
Ili da mi nadjemo nekog boljeg.I kraj price.Dijaspora i sto nas fudbalski savez radi.Posebno na zapadu.Imat ce itekako uspjeha u narednim decenijama.
Iako stvarno vjerujem da i Kolasinac zna da nema sanse da bude redovan na toj poziciji Njemacke, jer jednostavno nije toliko dobar.Mozda da je Svicarac sigurno bi dobio poziv dosad, ili neka manja ekipa.Ali, ovako ne
Mi cemo naci nekog, i bez Kolasinca.Evo, Bicakcic je stvarno impresionirao iz nicega je postao nesto.Naci cemo mi jos 1-2 Kolasinca u odbrani i do njega je da nas ne zajebava i izjasni se tacno.Jer mi nemamo zivaca da nas g... i zajebavaju tim seljackim fazonima.Ja bih ali da ne udje.To zaboravi.Snaci cemo se.Bicakcic je tu.A, naci cemo jos jednog kvalitetnog igraca u odbrani i kad Spaha zavrsi karijeru za 2-3 godine.Necemo potonuti.Imamo na hiljade mladjih momaka koji igraju ili su igrali za mlade timove Belgije, Svedske, pa cak i Njemacke.Kolasinca cemo naci, a do njega je da li je on pametan ili ne.Da se ustali u timu za kojeg realno ima sanse da igra narednih 15 godina
Ili da mi nadjemo nekog boljeg.I kraj price.Dijaspora i sto nas fudbalski savez radi.Posebno na zapadu.Imat ce itekako uspjeha u narednim decenijama.
Jedina pozicija gdje Njemačka reprezenatcija ima problem je baš taj lijevi bek. Lahm je to prije igrao i u Bayernu, a i u Elf-u. Kasnije su se na lijevoj strani mijenjali Aogo i Jansen. Izmišljala se neka taktika sa Boatenogom kao desnim bekom a Lahmom lijevim. Kasnije Howedes na desnom beku, pa i Lars Bender.
Uglavnom, nema tu nekih velikih potencijala na toj poziciju i Kolašinac je svakako zanimljiv igrač i za njih, koliko i za nas. Tako mlad a igraš ligu prvaka hladnokrvno, čisti talenat.
Schalke je odlična momčad za njega. Ekipa koja je poznata da mladima daje šansu. Čist primjer osim njega naravno je Draxler, prije toga Matip, Kyriakos Papadopoulus, Hoger itd.
Uglavnom, nema tu nekih velikih potencijala na toj poziciju i Kolašinac je svakako zanimljiv igrač i za njih, koliko i za nas. Tako mlad a igraš ligu prvaka hladnokrvno, čisti talenat.
Schalke je odlična momčad za njega. Ekipa koja je poznata da mladima daje šansu. Čist primjer osim njega naravno je Draxler, prije toga Matip, Kyriakos Papadopoulus, Hoger itd.
- bistrikboy
- Kontakt:
Igra Schmelzer...Neutral je napisao/la:Jedina pozicija gdje Njemačka reprezenatcija ima problem je baš taj lijevi bek. Lahm je to prije igrao i u Bayernu, a i u Elf-u. Kasnije su se na lijevoj strani mijenjali Aogo i Jansen. Izmišljala se neka taktika sa Boatenogom kao desnim bekom a Lahmom lijevim. Kasnije Howedes na desnom beku, pa i Lars Bender.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Koga je modni guru javno prozvao nedovoljno kvalitetnim za reprezentaciju Njemačke, pa se kasnije izvinjao kao da nije baš tako mislio 
Trenutno se fura Jansen na lijevom beku, a mijenja ga Aogo tu i tamo nekad.

- bistrikboy
- Kontakt:
Fura se Schmelzer i furace se i dalje,nije putovao u SAD zbog finala LP pa su igrali Aogo i JansenNeutral je napisao/la:Koga je modni guru javno prozvao nedovoljno kvalitetnim za reprezentaciju Njemačke, pa se kasnije izvinjao kao da nije baš tako mislio
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
U SAD je išla skoro pa c momčad Elf-a
Živi bili pa vidjeli. Jansen će imati prednost naspram Schmelzeru (ako ne bude naravno povreda).
Evo članak od prošle godine : http://www.spiegel.de/sport/fussball/bu ... 60788.html
Tek je skupio 12-13 nastupa za Elf ako se ne varam.

Živi bili pa vidjeli. Jansen će imati prednost naspram Schmelzeru (ako ne bude naravno povreda).
Evo članak od prošle godine : http://www.spiegel.de/sport/fussball/bu ... 60788.html
Tek je skupio 12-13 nastupa za Elf ako se ne varam.
nisi pomislio da čovjek neće da govori ništa? možda još ne želi zatvoriti nijedna vrata, a u razgovoru za bh. medije bi bilo samo jedno pitanje: "koja vrata zatvaraš?" Čak ni selektoru nije direktno odgovorio na isto pitanje, a odgovoriće novinaru koji ga nazove na mobitel dok kupuje u Lidlu?bagrcavi je napisao/la:A dobro lakše je prepisati vijesti sa inostranih portala, nego se fakat baviti novinarskim poslom.Poštujem, takva nam je cijela država.Nadajmo se da će Kolašinac dati neki intervju da se vi ne mučite.
mnogo logičnije ti je da se niko u cijeloj državi ne želi baviti svojim poslom i da si se samo ti sjetio da bi raja željela pročitati razgovor sa Kolašincem pod naslovom "Ja (ne)ću igrati za BiH"

Pred tobom je velika budućnost, u državi u kojoj su svi lijeni i glupi, samo ti pametan i vrijedan... jednostavno put do samog vrha ti je otvoren.
Što si isfrustriran, postoji nešto što se zove lijepo ponašanje i normalna koverzacija bez pokušaja neke jeftine ironije.
Mogao si lijepo reći poslije mog prvog posta da Kolašinac neće da daje izjave, još uvijek je u nedoumici, i uštetio bi i sebi i meni vrijeme.Ali što jednostavno kad može komplikovano.
Mogao si lijepo reći poslije mog prvog posta da Kolašinac neće da daje izjave, još uvijek je u nedoumici, i uštetio bi i sebi i meni vrijeme.Ali što jednostavno kad može komplikovano.
DRUG NEBI TI PUNCA
Sead Kolašinac, lijevi bek bundesligaša Schalkea, trenutno je na odmoru u Turskoj, odakle bi se trebao vratit danas. Pošto će imati još nekoliko dana odmora, naredne sedmice trebao bi stići u BiH, kako bi amaterskom klubu u Domanovićima kod Čapljine, odakle je njegova majka, donirao sportsku opremu.
Ovo je za portal ***** potvrdio Faik Kolašinac, Seadov otac, koji je već pripremio kopačke, patike, dresove i lopte za najmlađe nogometaše u Domanovićima.
Ipak, ono što najviše interesuje bh. javnost jeste situacija u vezi sa reprezentacijom BiH i papirologija koja još uvijek nije sređena.
Kako kaže Seadov otac, u posljednjih nekoliko sedmica nisu razgovarali o ovoj temi.
"Neću još ništa da govorim o tome dok se sve ne sredi. On želi igrati za BiH i uvijek je to želio. Kad danas dođe, sjest ćemo sa njegovim menadžerom i razgovarati o tome. Ove sedmice bi sve to trebalo biti riješeno", kaže Faik za *****
Na naš upit da li Seada možemo očekivati u septembru među Zmajevima, kad se nastavljaju kvalifikacije za SP u Brazilu, naš sagovornik kaže da ne zna da li će do tada biti gotovi svi papiri.
"Otišli smo u bh. konzulat u Štutgartu po pasoš, ali nam je rečeno da, ukoliko želi pasoš BiH, mora predati njemački. Dva pasoša ne može nikako imati, rekli su nam u konzulatu", dodaje Faik.
On je potvrdio da je u kontaktu sa predsjednikom Nogometnog saveza BiH Elvedinom Begićem i da čekuje brzo rješavanje pitanja pasoša i sportskog državljanstva.
Dag Džumrukčić, konzul BiH u Štutgartu, kazao je da je Seadovog oca uputio na adresu Nogometnog saveza BiH. "On bi prvo trebao dobiti bh. državljanstvo jer prema njemačkim zakonima ne može imati dva. Jedini način je da se podnese zahtjev Vijeću ministara BiH da donesu odluku o olakšanom prijemu njegovog državljanstva", kazao je Džumrukčić za *****
Podsjetimo, 20-godišnji Sead je sa Schalkeom nedavno produžio ugovor do 2017. godine i bio je jedan od najboljih mladih igrača u Bundesligi protekle sezone.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
- Bayern@heart
- Kontakt:
znači ovo skoro znači da kolašinca nema ništa nevjerujem da će se odreći Njemačkog državljanstva i Njemačkog pasoša u korist našrg državljanstva i pasošaJTS je napisao/la:Sead Kolašinac, lijevi bek bundesligaša Schalkea, trenutno je na odmoru u Turskoj, odakle bi se trebao vratit danas. Pošto će imati još nekoliko dana odmora, naredne sedmice trebao bi stići u BiH, kako bi amaterskom klubu u Domanovićima kod Čapljine, odakle je njegova majka, donirao sportsku opremu.
Ovo je za portal ***** potvrdio Faik Kolašinac, Seadov otac, koji je već pripremio kopačke, patike, dresove i lopte za najmlađe nogometaše u Domanovićima.
Ipak, ono što najviše interesuje bh. javnost jeste situacija u vezi sa reprezentacijom BiH i papirologija koja još uvijek nije sređena.
Kako kaže Seadov otac, u posljednjih nekoliko sedmica nisu razgovarali o ovoj temi.
"Neću još ništa da govorim o tome dok se sve ne sredi. On želi igrati za BiH i uvijek je to želio. Kad danas dođe, sjest ćemo sa njegovim menadžerom i razgovarati o tome. Ove sedmice bi sve to trebalo biti riješeno", kaže Faik za *****
Na naš upit da li Seada možemo očekivati u septembru među Zmajevima, kad se nastavljaju kvalifikacije za SP u Brazilu, naš sagovornik kaže da ne zna da li će do tada biti gotovi svi papiri.
"Otišli smo u bh. konzulat u Štutgartu po pasoš, ali nam je rečeno da, ukoliko želi pasoš BiH, mora predati njemački. Dva pasoša ne može nikako imati, rekli su nam u konzulatu", dodaje Faik.
On je potvrdio da je u kontaktu sa predsjednikom Nogometnog saveza BiH Elvedinom Begićem i da čekuje brzo rješavanje pitanja pasoša i sportskog državljanstva.
Dag Džumrukčić, konzul BiH u Štutgartu, kazao je da je Seadovog oca uputio na adresu Nogometnog saveza BiH. "On bi prvo trebao dobiti bh. državljanstvo jer prema njemačkim zakonima ne može imati dva. Jedini način je da se podnese zahtjev Vijeću ministara BiH da donesu odluku o olakšanom prijemu njegovog državljanstva", kazao je Džumrukčić za *****
Podsjetimo, 20-godišnji Sead je sa Schalkeom nedavno produžio ugovor do 2017. godine i bio je jedan od najboljih mladih igrača u Bundesligi protekle sezone.

ma sredit' će on to, pa ne bi on propustio SP, nema šanse 

26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!
NON MOLLARE MAI
NON MOLLARE MAI
Nebi bio ni prvi, a ni zadnji. Ne znam zasto vam je ovo cudno, pa i Bicakcic se odrekao njemackog drzavljanstva. Njih dvojica ce po zavrsetku karijere sigurno vratiti njemacko drzavljanstvo, tako to obicno hoda kod fudbalera (primjer: Barbarez i Salihamidzic).Bayern@heart je napisao/la:znači ovo skoro znači da kolašinca nema ništa nevjerujem da će se odreći Njemačkog državljanstva i Njemačkog pasoša u korist našrg državljanstva i pasošaJTS je napisao/la:Sead Kolašinac, lijevi bek bundesligaša Schalkea, trenutno je na odmoru u Turskoj, odakle bi se trebao vratit danas. Pošto će imati još nekoliko dana odmora, naredne sedmice trebao bi stići u BiH, kako bi amaterskom klubu u Domanovićima kod Čapljine, odakle je njegova majka, donirao sportsku opremu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Evo upravo gledam SKY NEWS i oni se ukljucili na trening S04 direktno, nesto su bezze pricali ali sam u pozadini vidio Kolasinca, znazci vratio se sa odmora, ako nije bio u Bosni onda adios.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- AlenHalilovic
- Kontakt:
Nema od ovog momciluka nista
Naljutio se zbog administratora sto su cenzurisali temu i banirali mu rodjaka kazu i nije htio passport da izvadi.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Dosadili ste vise sa ovim,kao i sa Alenom Halilovicem ! 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
šteta ako ne bude ništa sa njega (a po svim prilikama izgleda da će tako biti) .. pogotovo jer je njegov otac davao sve one izjave kako hoće igrati samo za bosnu , ovo ono.. jer momak je stvarno BETON igrač sa tek 20 godina .. čak su i njemci počeli njega stavljati u buduće sastave A-reprezentacije 

Otisao majstor u Tursku na odmor, a rece da ce u Capljinu....
Poceli treninzi, ima tu puno posla jos ako zeli da igra za BIH......Istina je da proces nije ni zapoceo.....Ako on ne zeli da igra za BIH i na SP onda ja jos manje...

Poceli treninzi, ima tu puno posla jos ako zeli da igra za BIH......Istina je da proces nije ni zapoceo.....Ako on ne zeli da igra za BIH i na SP onda ja jos manje...
- Goalgetter
- Kontakt:
Stigao je vec na trening Schalke-a jucer, tako da po svemu sudeci i nije bio u BiH. Mozda je i bio, ko ce znat..
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 09 jul 2013, 17:35, ukupno mijenjano 2 puta.