AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

francobaresi
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 19:14

I'm back , raja :D
Jesmo li koga prodali u zadnjih 5-6 dana ? :mrgreen:
Nadam se da će mi neko ukratko napisati šta se dešavalo zadnjih dana u Milanu , hvala unaprijed.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 01 jul 2013, 19:16

francobaresi je napisao/la:I'm back , raja :D
Nadam se da će mi neko ukratko napisati šta se dešavalo zadnjih dana u Milanu , hvala unaprijed.

Dobrodosao druze jesi kakvu plavku prislonio boje uhvatio ;) ;) :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 19:24

Boja je tu , cura je bilo :D
-Rui Costa-

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 01 jul 2013, 19:27

Ukratko:Yepes,Ambro i Flamini nisu vise nasi,ovaj zadnji jos uvjek nesto ceka,ali cisto sumnjam da ce mu Galliani udovoljiti....Navodno Honda dogovorio osobne uvjete sa klubom,samo se ceka dogovor 2 kluba..Rusi traz 7 mil eura za ostatak ugovora (6 mj)....Navodno Santos i AC Milan ce se naci negdje oko 8 mil eura za Robsona....Ostalo nista novo...Galliani po starom dobrom obicaju izjavljuje Prvo Prodaja pa tek Kupovina,i stara dobra fraza:"OSTAJEMO U RUKAMA NAJTROFEJNIJEG PREDSJEDNIKA U SVIJETU FUDBALA"......Spominju se jos neke razmjene ali sve je to u domenu supljih novinarskih :El Shaarawy-Tores,El Shaarawy-Higuain...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 19:30

adi25 je napisao/la:Ukratko:Yepes,Ambro i Flamini nisu vise nasi,ovaj zadnji jos uvjek nesto ceka,ali cisto sumnjam da ce mu Galliani udovoljiti....Navodno Honda dogovorio osobne uvjete sa klubom,samo se ceka dogovor 2 kluba..Rusi traz 7 mil eura za ostatak ugovora (6 mj)....Navodno Santos i AC Milan ce se naci negdje oko 8 mil eura za Robsona....Ostalo nista novo...Galliani po starom dobrom obicaju izjavljuje Prvo Prodaja pa tek Kupovina,i stara dobra fraza:"OSTAJEMO U RUKAMA NAJTROFEJNIJEG PREDSJEDNIKA U SVIJETU FUDBALA"......Spominju se jos neke razmjene ali sve je to u domenu supljih novinarskih :El Shaarawy-Tores,El Shaarawy-Higuain...
Sviđa mi se ova ideja oko Honde , još mu pridodati "našeg" Polia , Astoria i to bi bila fina ekipica. U ovoj Serie A koja nije jaka kao nekad , uz ova pojačanja bi bili dostojan kandidat za naslov. Naravno , uz zadržavanje najboljih igrača kao što su Shaarawy , De Jong , Montolivo , De Sciglio , Balotelli.
-Rui Costa-

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 01 jul 2013, 19:35

francobaresi je napisao/la:
adi25 je napisao/la:Ukratko:Yepes,Ambro i Flamini nisu vise nasi,ovaj zadnji jos uvjek nesto ceka,ali cisto sumnjam da ce mu Galliani udovoljiti....Navodno Honda dogovorio osobne uvjete sa klubom,samo se ceka dogovor 2 kluba..Rusi traz 7 mil eura za ostatak ugovora (6 mj)....Navodno Santos i AC Milan ce se naci negdje oko 8 mil eura za Robsona....Ostalo nista novo...Galliani po starom dobrom obicaju izjavljuje Prvo Prodaja pa tek Kupovina,i stara dobra fraza:"OSTAJEMO U RUKAMA NAJTROFEJNIJEG PREDSJEDNIKA U SVIJETU FUDBALA"......Spominju se jos neke razmjene ali sve je to u domenu supljih novinarskih :El Shaarawy-Tores,El Shaarawy-Higuain...
Sviđa mi se ova ideja oko Honde , još mu pridodati "našeg" Polia , Astoria i to bi bila fina ekipica. U ovoj Serie A koja nije jaka kao nekad , uz ova pojačanja bi bili dostojan kandidat za naslov. Naravno , uz zadržavanje najboljih igrača kao što su Shaarawy , De Jong , Montolivo , De Sciglio , Balotelli.
ne znam prijatelju...honda,poli,astori pa i matri u zadnje vrijeme,to je bar po meni ekipa za opet 2 ili 3 mjesto...o scudettu mozemo samo sanjati...jedino igrati na tu kartu da ce juventusu "dosaditi" seria a,tj da ce se okrenuti iskoraku u evropi,ali s dr strane tu su roma,napoli,fiorentina,pa i inter koji ce najvj.prodati 40% dionica nekom throhur-u iz indonezije....sve je ovo mogu reci slobodno "krpljenje" ekipe...jer kad vidis kakve smo sve otpadke doveli pa ih sad niko nece,bojim se da idemo i dalje tom strategijom...daj sta das...pa taj poli je propao u interu,ovaj honda od 2010 nepamtim da je nesto dobro uradio,osim one 1 tekme protiv italije na kupu konfederacija,matri visak u juventusu...ovaj astori i nije toliko los,mada juce sam ga gledao zna i kixati,slicno kao i mexes...ali sve u svemu,daj boze i ovi nabrojani da dodju...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 19:42

Nisam brate rekao , "osvojit ćemo". Jednostavno , liga nije više moćna kao nekada , dovoljno je imati 4-5 vrhunskih igrača da bi bili u samom vrhu i da bi se mogli upustiti u trku za naslov prvaka. Naravno , ne želim omalovažavati Serie A , to bi bilo pogrešno. Liga se polako diže iz pepela , međutim , dug je put do potpunog povratka u sami vrh svijetskog fudbala. Potrajat' će taj proces još sigurno 2-3 sezone .
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2013, 19:50

huh prizva ja tebe jarane, juce sam te spominjao. reko kako li mu je tek. dal je safato sta plavo i tako:d

dobro nam dosao nazad jarugo.... a inace jos nista konkretno nema. sve pusta nagadjanja. al izgleda da smo napravili dogovor sa hondom, on bi trebao biti nas.. i poslali smo ponudu za Ljajica od 10M a viole ga preocjenju na oko 12-13 pa moguce je da i prihvate. ja sam za da ga dovedu fantastican je igrac, par rosonera ce nas napustiti a neki vec i jesu. Yepes, ambro, Bojan. a mogao bi lako i Flamini robi je na izlaznim vratima i tako..
spominje se odlazak EL92 mada u to ne vjrujem, kao i povezivanje sa Vidicem...i Polumentom iz P$G-a koji navodno navija za Milan... sta ce biti tu smo da vidimo....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 01 jul 2013, 19:51

ne znam bgm,ja sam skeptican skroz sto se tice ovog "procesa" naseg kluba....prvo suplje valjaju za ffp,pa onda za porez (koji je za sve u calciu isti,pa tako i za nas i juventus),pa onda podmladjivanje,pa se onda demantuju,i tako sve u nadogled.....Evo citam Bobanove danasnje izjave,kao tipa,ac milan samo ceka jaku ponudu za faraona i da ce biti prodan,a i zaboravio sam ti reci,da galliani se navodno sutra sastaje sa el sharawyem kako bi razgovarao o njegovoj buducnosti....

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 19:55

milanist je napisao/la:

huh prizva ja tebe jarane, juce sam te spominjao. reko kako li mu je tek. dal je safato sta plavo i tako:d

dobro nam dosao nazad jarugo.... a inace jos nista konkretno nema. sve pusta nagadjanja. al izgleda da smo napravili dogovor sa hondom, on bi trebao biti nas.. i poslali smo ponudu za Ljajica od 10M a viole ga preocjenju na oko 12-13 pa moguce je da i prihvate. ja sam za da ga dovedu fantastican je igrac, par rosonera ce nas napustiti a neki vec i jesu. Yepes, ambro, Bojan. a mogao bi lako i Flamini robi je na izlaznim vratima i tako..
spominje se odlazak EL92 mada u to ne vjrujem, kao i povezivanje sa Vidicem...i Polumentom iz P$G-a koji navodno navija za Milan... sta ce biti tu smo da vidimo....
Koliko sam uspio pročitati u zadnjih sat-dva , sve je po starom u Milanu. Znači , kao i uvijek bit' će dosta neizvjesnosti do samog kraja merkata. Vidjet ćemo kako će nas ćelo iznenaditi , iznenađenja će sigurno biti , vjerovatno i loših i dobrih. Tako je zadnjih par ljeta kod nas . :D
-Rui Costa-

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2013, 19:56

tako i jeste. ko sto neko ovdje napisa on bi demantovao i da je celav ehhee.. ostaje nam burno do kraja, ne bi me cudilo da se nista ne desi do kraja avgusta pa da onda potpise par igraca :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

adi25
Kontakt:

Post Postao/la adi25 » 01 jul 2013, 19:58

milanist je napisao/la:tako i jeste. ko sto neko ovdje napisa on bi demantovao i da je celav ehhee.. ostaje nam burno do kraja, ne bi me cudilo da se nista ne desi do kraja avgusta pa da onda potpise par igraca :D
i sta si dobio time sto ce dovesti par prosjecnih igraca do kraja avgusta....kvalifikacije za lp pocinju 21 avgusta...dobio bi neugiranu ekipu sa novim pojedincima,i opet kixane par prvih kola,i opet juventus ode na plus 6 i to je to....

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 01 jul 2013, 19:59

Ma ovo sve mirise na slijedece:
Bili smo prvaci 2010/11, drugi 2011/12, treci 2012/13 a ove sezone trend se nastavlja 4-ti ili cak gori...

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 01 jul 2013, 20:00

adi25 je napisao/la:
milanist je napisao/la:tako i jeste. ko sto neko ovdje napisa on bi demantovao i da je celav ehhee.. ostaje nam burno do kraja, ne bi me cudilo da se nista ne desi do kraja avgusta pa da onda potpise par igraca :D
i sta si dobio time sto ce dovesti par prosjecnih igraca do kraja avgusta....kvalifikacije za lp pocinju 21 avgusta...dobio bi neugiranu ekipu sa novim pojedincima,i opet kixane par prvih kola,i opet juventus ode na plus 6 i to je to....
alo ljudino, ne kazem da bi dobio nesto niti da je to dobro, ja prvi nisa za da se dovode igraci na kraj prelaznog roka i da se nema vremena da ih uigra, vec kazem kakav je galijani ne bi me cudilo od njeg da stignu neki igraci zadnji dan prlaznog roka, ne bi mu bilo prvi put.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 01 jul 2013, 20:00

Flamini više nije igrać Milana! YESSSSSSSSSSSSSSS! od dolaska Ibrahimovića bolju vijest u vezi Milana nisam cuo. Vjerovatno dolazi poli ali ja od njega ništa ne ocekujem! Samo da hoce dovesti kvalitetnog stopera, po meni bi Astori bio idealana za milaana, ovi francuzi, kolubmijani sto se spominju tanko je to sve, mislim da za manje pare a kvalitenije od Astoria ne možemo proci, također se nadam da ce Albertazzi dobiti priliku, konačno.
Davno sam ja govrio da Galijani pricom o novom milanu, podmlatku, propisima fife prodaje maglu sve su to gluposti do sada nista nije uradio da nas uvjeri u tu svoju politiku, osim želje za štednjom, ali ona nema veze sa propisima fife več je vezana za berluskonija i njegove porezne muke. De sciflio i ElS nisu zaigrali za milan zbog politike kluba već silom prilika, De Sciglio nika dne bi zaigrao da se antonini i bonera nisu povrijedili, a i ElS isto tako je dobio priliku jer nije imao ko igrati, srećom pa su njiih dvojica svoju priliku iskoristili, nadam se da ce još neki mladi dobiti priliku.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 01 jul 2013, 20:02

adi25 je napisao/la:
Nemoj biti toliki skeptik , onaj ulazak u sezonu koji se desio prošle godine , je nemoguće ponoviti.
Pa Milan je prošle godine na početku kamapnje imao 8-9 novih igrača u prvih 11 , u odnosu na sezonu 2011/12 !
Ove sezone će biti mnogo manje promjena , vjerovatno 2-3 igrača . Što će uvelike olakšati uigravanje ekipe , tako da očekujem jedan dobar ulazak u sezonu. Vjerovatno sa nekih 15-ak bodova u prvih osam utakmica , a ne kao lani pišljivih 6 bodova ako se ne varam. :mrgreen:
-Rui Costa-

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 jul 2013, 20:23

francobaresi@ mogao si ti rahat do kraja prelaznog roka odmarat i nebi čuo ništa novo kad se vratiš :D
Čelo ko čelo čeka zadnji dan prelaznog roka nebi li uštedio koji euro :evil:
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 jul 2013, 20:50

Boban: "Milan see El Shaarawy as a good player, but nothing more than that."
Boban: "It seems to me that Milan are already thinking about selling El Shaarawy."
Boban: "Galliani has said that El Shaarawy isn't unsellable so if they receive a big offer then they wiill sell him."
Seru ga i oni vala naveliko. Samo neka ga pokusaju prodati, zoljom bi isao na njih. :mrgreen:
Jos se pojedini udostoje komentirati kako bi trebao ici, pa dajte ljudi malo postovanja, ako nista bar zbog toga sto nas je iz gov.ana vadio kad je bilo najteze.
Mada imam osjecaj da je ovo sve bomba i da ce on skoro pa sigurno ostati i iduce sezone, vec sam navikao da ovi nasi vole igrati te 'igrice' . Sto i zbog cega, ko bi ga znao. :roll:

Nego jarane, gdje ti procita da Flamini ide ?
Nazdravio bih ja rado u to ime, ali nista dok to zvanicno ne bude. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 01 jul 2013, 21:17

Pa istekao mu danas ugovor. S obzirom da nije produzio ugovor zbaci da više nije naš. Ako se celo ne predomisli :mrgreen:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 01 jul 2013, 21:33

Znam da je jedan dan produzio ugovor i da bi mu plata trebala biti 2,2 miliona. Pa je onda to celi smetalo, pa je trazio da malo smanji zahtjeve. Pa da se Poli nece dovesti dok neko ne ode iz kluba ( aludirajuci na Flaminija ).
Tako da na kraju nista ne razumijem. :mrgreen: Ne bih se ja radovao prerano, zna se to obiti o glavu. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: betton, enzo777, galia95, Homelander, Maestro^^, VolimBiH96 i 26 gostiju.