Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la filip13 » 22 jun 2013, 11:28

lumani je napisao/la:Ovo ce da se gleda :arrow: " onclick="window.open(this.href);return false;

i ko igrač je bio ovakav

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2013, 11:31

Tele33 je napisao/la:Očekujete li Halilovića među putnicima u Sloveniju? Realno, može li biti od koristi?

Tesko, jer se sve pomjeri,Nihad ide na 3,a na 4 Halilovic protiv ozbiljnih igraca nema sta traziti.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 jun 2013, 11:33

filip13 je napisao/la:
lumani je napisao/la:Ovo ce da se gleda :arrow: " onclick="window.open(this.href);return false;

i ko igrač je bio ovakav

ima tu hercegovacke krvi ;)

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jun 2013, 00:37

Djordje Beronja,clan kadetske reprezentacije od iduce sezone je novi clan Partizana.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 30 jun 2013, 16:15

Hoce li uticati zekino igranje za washington, na dolazak na pripreme???

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 jun 2013, 16:20

JHam je napisao/la:Hoce li uticati zekino igranje za washington, na dolazak na pripreme???
Mislim da je aco spomenuo da ce on i mirza nesto kasniti mirza zbog nba pravila a ovaj predpostavljam zbog tog kampa. Doduse to je pozitivna stvar , jao kad bi zek dobio ugovor sa vizardsima :D Al tesko to jbg igra tu dosta igraca na tim kampovima pa nista al svakako dobre pripreme za zekonju... EDIT ja opet ne znam puno oko tih kampova kakva su tu pravila kako sta ? Koliko igraca bude na takvom kampu ? Znam da imaju ti kampovi al bude milja igraca jel ovaj neki sa igraciam koji su usli ajmo rec u neki uzi krug igraca koji bi i mogli da zaigraju za njih itd ? XD
Zadnja izmjena: grgr, dana/u 30 jun 2013, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 jun 2013, 16:25

Ne bi ja volio da zeko ode u nba, bojim se da vise ne bi igrao za repku..neka ga u europi
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 30 jun 2013, 16:33

grgr je napisao/la:
JHam je napisao/la:Hoce li uticati zekino igranje za washington, na dolazak na pripreme???
Mislim da je aco spomenuo da ce on i mirza nesto kasniti mirza zbog nba pravila a ovaj predpostavljam zbog tog kampa. Doduse to je pozitivna stvar , jao kad bi zek dobio ugovor sa vizardsima :D Al tesko to jbg igra tu dosta igraca na tim kampovima pa nista al svakako dobre pripreme za zekonju... EDIT ja opet ne znam puno oko tih kampova kakva su tu pravila kako sta ? Koliko igraca bude na takvom kampu ? Znam da imaju ti kampovi al bude milja igraca jel ovaj neki sa igraciam koji su usli ajmo rec u neki uzi krug igraca koji bi i mogli da zaigraju za njih itd ? XD
Nije jos, ako se pokaze na tom kampu i dobije poziv na njihov kamp onda je usao u uzi krug...

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 30 jun 2013, 16:37

Aha sad kontam citao sam evo , vidio sam da wizardsi igraju prvu tekmu te lige 16 og jula mozda se i mogne negdje uganjat kakav stream jer citam da imaju neke utakmice kupljene , i pise da svaka ekipa igra najmanje 5 tekmi valjda... A sad ne znam kad bi igrao u nba kako bi se to odrazilo na repku da li bi vise dolazio fkt pojma nemam . Koliko mi se cini iz njegovih izjava i reakcija on je bio presretan sto je dio svega , ne vjerujem da bi tako lako **** sve ne cini mi se kao takav covjek. Opet sa druge strane odrasto je u USA bio bi blize porodici , ne bi ni imao potrebu da ide u europu sem sa nasom repkom .... Svejedno njemu sretno ja vjerujem da nas nece izlevatit sta god da bude.

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 30 jun 2013, 17:25

kakva je situacija s Zekom,gdje nam se izgubi crni zmaj?!
Zadnja izmjena: Igosss, dana/u 30 jun 2013, 21:52, ukupno mijenjano 1 put.
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2013, 20:07

kad je prva pripremna tekma?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 01 jul 2013, 00:20

Jusuf Nurkić, igrač Cedevite iz Zagreba
Volio bih popiti piće s Mustafom Nadarevićem
Nurkić: Dolazim u Sloveniju
FOTO: Avaz
Volio bih popiti piće s Mustafom Nadarevićem

Jusuf Nurkić (18), košarkaš zagrebačke Cedevite i potencijalni reprezentativac BiH, proteklu sezonu pamtit će po mnogo čemu lijepom.

Potpisao je četverogodišnji ugovor s Cedevitom, zaigrao u Euroligi za košarkaše, bio posuđen Zadru, gdje je za kratak vremenski period postao ljubimac navijača, i - kao šlag na tortu - došao je i nastup za "sveti dres", za reprezentaciju BiH!

Primarni cilj

- Sretan sam što sam zaigrao u Euroligi, jer to je liga koja posjeduje sve kvalitete, a još sretniji što sam nastupio za moju domovinu - kaže Nurkić.

Drugi dio sezone proveo je na posudbi u KK Zadar.

- Svi su mi govorili da je tamo teško igrati. Ostavio sam priče po strani i pokušao napredovati, što mi je bio primarni cilj. Doživio sam nevjerovatne trenutke. Trener Ante Nazor je mnogo radio sa mnom i individualno. Upoznao sam mnogo prekrasnih ljudi. Navijači su posebni. Neke utakmice sam igrao pred 10.000 navijača - ističe mladi košarkaš.

Rođen je u Tuzli, a djetinjstvo je proveo u mjestu Svojat kod Živinica, koje su iznjedrile sjajne nogometaše. Kaže da njega nogomet nikada nije privlačio.

- Ljudi svašta predviđaju. Daju sebi za pravo da svakome kroje budućnost. Ali ja sam svjestan svojih mogućnosti i želim da iz sebe izvučem maksimum. Svjestan sam, također, da prave rezultate mogu očekivati tek za pet godina - smatra Nurkić.

Nema dileme

Nastupom za reprezentaciju stavio je selektora Aleksandra Petrovića na slatke muke, jer sada na raspolaganju ima više kandidata putnika za Eurobasket u Sloveniju.

- Selektor će odlučiti ko ide u Sloveniju. Ko god da ode, siguran sam da će dati sve od sebe. Ne sumnjam u uspjeh naše reprezentacije. Ako i ne budem igrao, dolazim u Sloveniju bodriti svoju reprezentaciju. Tu nema dileme - kaže Nurkić.

Kaže da je od oca Hariza naslijedio fizičke predispozicije.

- Majka Rusmina je uvijek uz mene, kao i otac. Ali ona ime previše posla. Imam i mlađeg brata Kenana, koji ima šest godina i već sada nosi broj obuće 37. On će biti najviši u našoj porodici - kaže Nurkić.

Slobodno vrijeme obično provodi s prijateljima, a otkrio nam je i svoju najveću želju.

- Volio bih upoznati Mustafu Nadarevića i s njim popiti piće - iskren je Nurkić.

Broj 23

U Cedeviti nosi broj 23 na dresu. Kaže da ga često pitaju ima li taj broj neku simboliku.

- Rođen sam 23. avgusta, pa sam izabrao broj 23. I ,naravno, veže me za mog najdražeg i najboljeg igrača svih vremena Kobija Brajanta (Kobe Bryant) - kaže Nurkić.

Mali Keno ima sest godina i nosi broj obuce 37!!! :o :shock:

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 01 jul 2013, 08:19

Lotus je napisao/la:
Broj 23

U Cedeviti nosi broj 23 na dresu. Kaže da ga često pitaju ima li taj broj neku simboliku.

- Rođen sam 23. avgusta, pa sam izabrao broj 23. I ,naravno, veže me za mog najdražeg i najboljeg igrača svih vremena Kobija Brajanta (Kobe Bryant) - kaže Nurkić.
Kad je Kobe nosio broj 23 :oops:
Do Jusufa li je ili do novinara.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 01 jul 2013, 23:27

Pupi04 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:
Broj 23

Kad je Kobe nosio broj 23 :oops:
Do Jusufa li je ili do novinara.
Najbolji svih vremena moze biti samo Jordan,pa tako i 23.
Vjerovatno do novinara,koji svrsava na Kobe-a :lol: :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 08 jul 2013, 23:09

Nakon što je kolumnista i urednik portala http://www.bhbasket" onclick="window.open(this.href);return false;, Nedim Salaharević, napisao osvrt na posljednja dešavanja oko reprezentacija BiH s naslovom: “Reprezentacija je svetinja, a ne druga opcija”, među komentarima koji su dospjeli na naš e-mail pristigao je i sljedeći: “Reprezentacija SRBIJE je svetinja, a BiH druga opcija”.

Komentar je poslat s e-maila: [email protected], što ukazuje da iza njega, vrlo vjerovatno, stoji Ognjen Kuzmić, košarkaš koji je lani bio na popisu selektora Aleksandra Petrovića. Potom je famozni Ogy otišao na kojekakva usavršavanja, valjda podučavanju dvokoraku i ostalim finesama košarkaške igre, a kada mu je Dušan Ivković dao zrnce nade da može biti “vrabac” među “Orlovima” odlučio se da mu reprezentacija SRBIJE (kako je napisao velikim slovima) bude svetinja, a BiH, u kojoj je rođen, druga opcija.

Zaboravlja Ogy šta je čovjek bez države, a zaboravlja da će, bez obzira na učinak, u reprezentaciji naših istočnih susjeda biti vodonoša. No, vodonoše bolje ni ne zaslužuju, a njegov komentar potvrđuje da Nedim Salaharević nije pogriješio prilikom dijagnosticiranja problema, odnosno pogodio je “tačno u sridu” kada su u pitanju takvi kvazi košarkaši koji su bili u opcijama Aleksandra Petrovića.

Srećom, Aleksandar Petrović nije ih uvrstio na spisak, a da jeste ko zna kakve bi sve konsekvence taj poziv proizveo. Kako bi kvazi košarkaščići igrali, recimo, u duelu sa Srbijom, odnosno svojom svetinjom?

Bosna i Hercegovina je multietnična zemlja, reprezentacije BiH isto tako. Za poštene i iskrene sportiste ma bilo koje nacionalnosti i svjetonazora ima mjesta, ali svi drugi bi morali maći ruke od naše SVETINJE
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2013, 23:16

Ne treba nam, nije ni prvi ni posljednji koji tuđe smatra svojim.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 jul 2013, 23:48

Neutral je napisao/la:Ne treba nam, nije ni prvi ni posljednji koji tuđe smatra svojim.
trebao nam je najvise ove godine, a vec sljedece jusuf ce biti tu negdje, a za 2-3 godine pitanje je koliko ce nam trebati jer tada ce jusuf biti dokazani, kikanovic u zlatnim godinama, a sehic stupati na scenu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 09 jul 2013, 00:42

Kuzmić, toliko puta već ispričana priča.
Samo naprijed Saraj'vo!

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 09 jul 2013, 00:49

Posto ne pratim kosarku a bit cu tu aBd. ne EP, pa me zanima ovi igraci sto su otkazali Srbiji da li su to bitni igraci, vidim da igraju u dobrim klubovima, je li iko otkazao iz prve petorke ?

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 jul 2013, 01:07

anti_zli je napisao/la:Posto ne pratim kosarku a bit cu tu aBd. ne EP, pa me zanima ovi igraci sto su otkazali Srbiji da li su to bitni igraci, vidim da igraju u dobrim klubovima, je li iko otkazao iz prve petorke ?
Meni je najtuzije sto ja,i pored ogromne zelje i volje,necu moci prisustvovati barem jednoj utakmici na EP,a evo pojedinci nemaju pojma o reprezentaciji ni o kosarci a bice tamo...Nista protiv tebe prijatelju nego govorim opcenito. Dvojica su jako bitna ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.