FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SarajlijaTM

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 jun 2013, 11:07

@zaboljisportuBIH- lijepo napisano,al ti zavidim na optimizmu protiv ceha...

abd idem na tekme,al rasterecen,ne ocekujem nista,pa da me svi demantujete poslje...

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 30 jun 2013, 11:21

zaboljisportuBiH je napisao/la:Momak što je postavio šemu 7P marketinga – vrh. Razmišljao sam slično. Nego neću o marketingu iako mi je to profesija. Već sam pisao o nekim dijelovima marketinga i nisam bio dobro shvaćen. Profesija mi je i sport u neku ruku. Doduše drugi sport isto kolektivni, ali pisat ću o suštni sporta bilo kojeg.
Ipak, krenut ću od naših tekmi u LP i EL pa ću doći do ove suštine. Meni je ove godine primarna stvar da budemo bolji nego prošle godine. Bez obzira šta neki pričali mi konstantno napredujemo što se ovih tekmi tiče. Prve godine debakl, druge godine u slabijem takmičenju prošli jednu prepreku i onda sa sličnim protivnikom kao što je ovaj godinu ranije odigrali dosta bolje pogotovo prvu tekmu. Prošle godine bez obzira na rezultat mislim da smo bili ravnopravan protivnik. Pa mi smo ljudi primili 4 gola gore iz 3 šanse. To se rijetko kome dešava . Nadigrali nas nisu nijednu tekmu (ova na Koševu je posebna priča). I sam Amar priznaje da se nismo dobro spremili. I pored toga rijetko ko ima sto posto realizaciju šansi kao što je imao Maribor. Hoću da kažem da je Željo protiv Maribora izgledao mnogo bolje u svim segmentima u odnosu na Macabi a te ekipe su približnih kvaliteta. Ove godine očekujem i malu rezultatsku neizvjesnost i ja zadovoljan bez obzira što je Plzen po meni bolji od Maribora.
Druga stvar po meni je da mnogi ovdje ustvari ne znaju šta žele. Ustvari zanju to je vrh igra i vrh rezultat svaku tekmu. E pa ovako protiv Maribora s obzirom na snagu protivnika molgi smo biti zadovoljni (iz gore navedenih razloga) svime sem rezultatom. Naravno da je bilo nedostatak a to kao što rekoh i Amar priznaje. Onda počinje prvenstvo i mi dobijamo ali igra nije nešto. Objektivno to izgleda dosta ispod nivoa prošle godine. Razloga je mnogo. Povrede, zasićenost i veliko samopouzdanje koje ide ka opuštanju a odnosi se na našu ligu kod većine igrača. To dovodi do toga da rijetko dajemo golove u provm poluvremenu i onda dolazi do pritiska. Godinu ranije iz ozbiljnosti prozilaze i golovi početkom tekmi što daje mogućnost za lijepu igru pogotovo kad imaš igrače tipa Bekrića i Zebe koji još i bace neku petu, fintu i sl. To bi imali i ove godine možda bez pete (nema Zebe) ali uz bolju timsku igru pasova da smo imali ozbiljnosti i trke, žustrine i želje. Međutim povrede (smanjen igrački kadar) i gust raspored u drugom dijelu su ključ lošijih igara ali rezultat je tu. Amar je vjerujem svjesno povlačio ručne u nekim tekmama da bi dobio na svježini u drugim. Recimo po meni se vidjelo da možemo puno bolje u derbiju gdje smo vidjeli dosta više zalaganja ali nije bilo realizacije zbog toga što se potrošiš mnogo više nego inače i onda u ključnim momentima ti fali koncentracija. To nam je mana i u LP. Nemamo puno takvih tekmi. Hoću da kažem nezadovoljni smo kako god sem da i lepršavo igramo i dobijamo glat. To samo radi Barsa i Bajern i nema ih više. Možda Dinamo u HR prvenstvu, ali ne svaku tekmu. I ja bi na Amarovom mjestu svjesno taktički odigrao tekme po cijenu manje gledalaca ali da je rezultat tu. Gledalaca nema iz više razloga a to su: lošije igre (mislim na lepršaviji fudbal što ne bi smjelo da je razlog ali težak smo mi narod(gore objašnjeno sve želimo odjednom) – pisao sam jednom kako psujemo Stani a Salihović centrira 40 puta od toga dva puta kvalitetno i niko ništa), manje zvučnih pojačanja, nema promjena u ligi ništa se novo ne dešava (smanjenje i sl.), priča o namještanju (ovo je pogotovo smanjilo posjetu), navijanje (pisao sam već momcima svaka čast na organizaciji i koreografiji, ali pritehnika i izbor pjesama dno dna), neredi na stadionima i pogotovo negativan kontekst u koji mediji uvlače manijake možda i namjerno, Željo već četvrtu godinu u vrhu hladno pa valjda treba malo pasti da bi se ponovo raja naložila (te primjere smo imali u košarci i rukometu sa KK Bosna i RK Bosna – nakon tri goine u ABA ligi i LP nije više bilo punih dvorana nego je značajno opala posječenost) itd. Nije pad zbog toga što nema plakata. Sva ta raja je tu i prati Želju i bez plakata, Vidjeli smo to protiv pitara ali im fali nešto novo (to je bilo protiv pitara -proslava titule protiv njih nije bila od Zubandana). (sve je ovo pomalo marketing ali neću o tome).Također svaki put kad je bio pun stadion neki peh je bio počev od Hajduka pa sad do pitara kad nismo pobjedili što uvijek te neke navijače što se lome odvraća određeni period od tekmi.
Također i ovo Zeba, pa Bekrić i sl. Već sam pisao. Kod nas su igrači katastrofa i njihov pristup svemu. Od pristupa treningu, do tekmi i nadalje u javnosti. Igrači su bezobrazni. I to je jedan od razloga zbog kojeg Amar ima uspjeha. Brate mili ima teren, trening i na tebi je da se izboriš za mjesto. Nema prošlih zasluga i sl. Ne znam šta je bilo među njima i ne zanima me. Mene zanima ono što vidim a to je da na terenu nijedan ni drugi nisu igrali sto posto i za ekipu. Ne znam kakav da imaš problem sa bilo kime u klubu tvoje je da poštuješ upute trenera kad igraš i da daješ 100 posto svojih mogućnosti i na treningu i na tekmi. Ne zbog trenera i kluba nego prije svega zbog sebe. Fudbaler si 10-15 godina i brate mili daj sve od sebe da budeš najbolji ili idi radi u opštini. To da se čuvaš povreda i tih sranja nema veze sa vezom jer se povrede najmanje dešavaju kad igraš maximalno i kad si raspoložen za igru nego skoro uvijek kad si mrljav, umoran, neraspoložen, nezadovoljan. To da su se mogle uzeti dobre pare za njih je šuplja (mada nisam upućen) a dokaz mi je gdje su igrali ili će igrati iza Želje. Cijenim sve ali Split, Olimpija i Iran (bilo koji klub) nisu klubovi koji bi dali neke velike pare. Šta ovo govori? Psihologija je na jako lošem nivou a samim tim i inteligencija. Opet da ponovim, razlika između igrača u BiH i u ligama petice nije u kontroli lopte i sl stvarima nego u inteligenciji (nije inteligencija samo znati dati neki vrh pas ili ideju) i brzini reakcije. Eh ako ovo prvo popravimo možemo nadomjestiti i ovo drugo pa imamo i šanse protiv Plzena. Tako da smatram da i Amar gleda u ovom smjeru i zbog toga smatram da nam je ekipa samo bolja i bolja jer nije sve u peti, ali ako je sve ovo vrh a ima i petu onda je to Messi, Ibra ili Iniesta. Ovdje svi pričaju kako smo nekad bili bolji, ovakvi , onakvi itd. Ko je bio bolji i u čemu, što je bio bolji? U odnosu na šta? Pa malo uporedi. Šta je to bolje, zbog čega? Ali ne kod nas kažu joj kakav je bio Buki igrač, a Benjo je rinaka, a kad malo analiziraš Banjo je za Bukija, ako gledamo igre na poziciji desnog beka, Dani Alves.
I još nešto moramo shvatiti da svi danas igraju fudbal, svi fulaju šanse, griješe, gube, pobjeđuju a mi ovdje u Bosni hoćemo neko savršenstvo u svemu a nemamo ni za kifle.
Bravo brate na postu svaka cast-sve na mjestu.Bravo za Bukija kazu ovo-ono,pa koliko se njemu psovalo i lajalo sa sjevera to je cudo ali ljudi zaborave i onda dodze ono sve je nekako prije bilo bolje i kvalitetnije.**** cudan smo mi narod :(
Muharemovicu odlazi iz Zelje

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 jun 2013, 11:38

Našim navijačima 620 karata

http://fkzeljeznicar.ba/nasim-navijacim ... rata/5677/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 jun 2013, 11:48

Sanjao sam sinoc cudan san, Elvir Colic ga zabi Česima, al ozbiljno :shock: Glavom nakon greske njihove odbrane, lose ispucavanje, ali golman vec bio izasao i nekako ga Cola u letu glavom sa nekih 13 metara posla u mrezu

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 30 jun 2013, 11:53

Plavetnilo je napisao/la:@zaboljisportuBiH dobar post !
+1

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 30 jun 2013, 11:55

Ima li na vidiku kakve dobre stamene 10-tke da pojača naš tim koja nam je prijeko potrebna?
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 30 jun 2013, 12:03

zeljooooo je napisao/la:Ima li na vidiku kakve dobre stamene 10-tke da pojača naš tim koja nam je prijeko potrebna?
To bi ti trebao znati

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 30 jun 2013, 12:13

plavetniloo je napisao/la:
zeljooooo je napisao/la:Ima li na vidiku kakve dobre stamene 10-tke da pojača naš tim koja nam je prijeko potrebna?
To bi ti trebao znati
Ja sam čuo da će doći samo vrijeme prolazi treba nam što prije kad će se uigrat šta već.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 30 jun 2013, 12:28

biće dok skeniraš
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jun 2013, 12:42

exbabilon je napisao/la:Bekricu sretno, hvala za sve! I ovo sto je imao ponuda i sto je bez ikakve probe nasao novi klub je dokaz kvalitete. Ljudi su je prepoznali pa nek sad uzivaju i oni i on.

Kakve ba ponude.Čovjek od kako se vratio u Želju nije uvezao 2 utakmice kako valja, veći dio sezone presjedio na klupi ali eto Iranci su prepoznali kvalitet. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 30 jun 2013, 12:49

Malo zaradio para tu Audi kupe ma milina džaba nekom da živi 100 godina u gradu kad selo iz njega nikad izać neće.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 jun 2013, 13:17

zeljooooo je napisao/la:Malo zaradio para tu Audi kupe ma milina džaba nekom da živi 100 godina u gradu kad selo iz njega nikad izać neće.
Ima li neko da tebi odgovara ?
DRUG NEBI TI PUNCA

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 jun 2013, 13:36

Naši o Viktoriji Plzen

http://manijaci.ba/index.php/novosti/fk ... riji-plzen" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 30 jun 2013, 13:55

"Imam konkretne ponude tri kluba. O njima u ovom momentu ne mogu govoriti. Uprava Istanbul BB-a želi me zadržati, jer u narednoj godini ekspresno hoće da se vrate u Superligu Turske. Iskreno, lijepo mi je u Istanbul BB-u, ali ambicije su veće do igranja u drugoj ligi. Puno toga zavisit će i od obeštećenja kojeg će propisati klub za eventualni transfer. Mnoge stvari bit će jasnije u narednim danima“, kazao je Višća.

Kakav nam je ovdje procenat od moguceg transfera ???
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 30 jun 2013, 14:21

PlaviSaJUGA je napisao/la:"Imam konkretne ponude tri kluba. O njima u ovom momentu ne mogu govoriti. Uprava Istanbul BB-a želi me zadržati, jer u narednoj godini ekspresno hoće da se vrate u Superligu Turske. Iskreno, lijepo mi je u Istanbul BB-u, ali ambicije su veće do igranja u drugoj ligi. Puno toga zavisit će i od obeštećenja kojeg će propisati klub za eventualni transfer. Mnoge stvari bit će jasnije u narednim danima“, kazao je Višća.

Kakav nam je ovdje procenat od moguceg transfera ???
Mislim 1% :D Jesam upravu?
Razumijes ti mene burazere moj :)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 jun 2013, 14:27

e dabogda ja proguto ove rijeci i dabogda me svi citirali kako sam pogrijesio,ali ko da gledam opet se nece nista uraditi ni povodom karata,popusta,fan shopa ili bilo kakvog marketinga koji bi klubu donio bolju posjetu ili koju paru vise
=\_1921_/=

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 30 jun 2013, 14:34

invincible1921 je napisao/la:e dabogda ja proguto ove rijeci i dabogda me svi citirali kako sam pogrijesio,ali ko da gledam opet se nece nista uraditi ni povodom karata,popusta,fan shopa ili bilo kakvog marketinga koji bi klubu donio bolju posjetu ili koju paru vise
I da hoce nema ko to uraditi.. Amar i ekipa na pripremama a sto se ostalih tice izgleda da su u kolektivnoj komi.. A kao da gledam pitace se sto je posjeta kriminalna..
BUDI ŽELJO !!!

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 30 jun 2013, 14:37

620 ulaznica
premalo,sta vi mislite???
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 30 jun 2013, 15:02

champions1921 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:e dabogda ja proguto ove rijeci i dabogda me svi citirali kako sam pogrijesio,ali ko da gledam opet se nece nista uraditi ni povodom karata,popusta,fan shopa ili bilo kakvog marketinga koji bi klubu donio bolju posjetu ili koju paru vise
I da hoce nema ko to uraditi.. Amar i ekipa na pripremama a sto se ostalih tice izgleda da su u kolektivnoj komi.. A kao da gledam pitace se sto je posjeta kriminalna..
Niko ih ne proziva osim na forumu, moze im se...
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 30 jun 2013, 15:07

zeljo1 je napisao/la:smijesno,ko se zadnji smije... javim ti se za par dana duhoviti
Proslo 5 dana a Adilovic jos nije otisao ? Moras se brisat s foruma. :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.