Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

nerkolfc
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la nerkolfc » 30 jun 2013, 01:06

Neymar je dosao , imaju Alexisa , Pedra , Delflelefllelea izlazi iz akademije , Messija ne moram ni spominjati dok im je sredina jos natrpanija . Zbog toga nisu otkupili Alberta jer ne mogu da mu pruze prvotimski fudbal . A od Alberta ima na pozicija AMF i LMF 10 boljih igraca u Spaniji ispod 21 godine al to opet ne znaci da je on los .

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 30 jun 2013, 01:09

nerkolfc je napisao/la:Neymar je dosao , imaju Alexisa , Pedra , Delflelefllelea izlazi iz akademije , Messija ne moram ni spominjati dok im je sredina jos natrpanija . Zbog toga nisu otkupili Alberta jer ne mogu da mu pruze prvotimski fudbal . A od Alberta ima na pozicija AMF i LMF 10 boljih igraca u Spaniji ispod 21 godine al to opet ne znaci da je on los .
Plus je decko 92. godiste, a to je vec nije mladic, ne moze u Barcu B da se gura jer nije vise za nizi rang evidentno, a prvi tim sanjati moze. Oni svake godine rasprodaju akademiju i dodju novi klinci, njima je to najmanji problem.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 30 jun 2013, 01:16

Zato što Bony ima brzinu Martinsa, snagu Drogbe a u završnici ne fula. To možeš vidjeti ako si pogledao barem jednu utakmicu Vitessea. Trener je plakao kada je ovaj morao ići na ACN.
Ismaila Mirina sam gledao 3 puta uživo.
A ovo za Alberta, samo se tješite i pronalazite izgovore.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 30 jun 2013, 01:20

mene vec svi zajeba*aju za Henu :( . Kazu eto BVB vam ukrade jos jednog igraca a ja im kazem "zivi bili pa vidjeli" :)
EDIT: Nemoj te se raja svadjat, bolje daj te neke izvore oko transfera bgmi to nam svima vise odgovara :)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 30 jun 2013, 01:27

Henderson je napisao/la:Zato što Bony ima brzinu Martinsa, snagu Drogbe a u završnici ne fula. To možeš vidjeti ako si pogledao barem jednu utakmicu Vitessea. Trener je plakao kada je ovaj morao ići na ACN.
Ismaila Mirina sam gledao 3 puta uživo.
A ovo za Alberta, samo se tješite i pronalazite izgovore.
Gledao sam par utakmica Vitessea i jos na KAN sam ga gledao. Aspas je inteligentan igrac, tehnicar i po statistici vidim ok finiser. I sta sad ??? Nista to ne garantuje da ce Bony da "dominira". Secas se Afonsoa Alvesa ??? Kakav je to potencijal bio, izdominirao ligom i dosao u PL, ocaj.
Drugo je kad ti igras u ligi gde ti treba manje suteva da das gol (slaba odbrana, slabi golmani, slaba takticka moc timova, drugi mnogobrojni faktori) i kad dodjes u PL ili u bilo koju jacu ligu, gde ce on situacije u kakvima se nalazu u Eredivise stalno, dolaziti teze do istih u jacoj ligi i morace vise da sutira, vise da radi.

Za Alberta sve istina, ti samo znas reci, "tesite se" itd, a protiv-argument nemas... I ne mozes ga naci realno...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 30 jun 2013, 01:33

I Voronin je došao kao najbolji strijelac puno jače lige od tih koje navodiš. Ništa to ne mora da znači. Ni cijena, ni godine, ni prethodno iskustvo.
Po meni su Aspas i Alberto daleko od prve postave, ipak su Sturidge-Suarez-Coutinho prvi izbor za napad dok će se Lucasu i Gerrard već neko priključiti na sredini terena.
Možda nas i iznenade španci, sve zavisi od toga koliko će se zalagati na treninzima.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 30 jun 2013, 01:35

Da je Bony igrao za PSV, Ajax pa bih možda posumnjao u njega. Ali, momak je igrao za Vitesse, nikoga poznatog nije imao iza sebe. Nosio je cijelu sezonu cijelu ekipu na leđima. Dok ga nije bilo, čini mi se, Vitesse je osvojio 3 boda. Nisam 100 % siguran.

Heken, rekao sam ti da će Heno biti igrač Liverpoola do utorka. Pusti šta drugi kažu.

Dolasci Alberta i Aspasa imaju smisla jedino ako Suarez ostaje u ekipi.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 30 jun 2013, 01:47

Henderson je napisao/la:Da je Bony igrao za PSV, Ajax pa bih možda posumnjao u njega. Ali, momak je igrao za Vitesse, nikoga poznatog nije imao iza sebe. Nosio je cijelu sezonu cijelu ekipu na leđima. Dok ga nije bilo, čini mi se, Vitesse je osvojio 3 boda. Nisam 100 % siguran.
Ista prica sa Afonsom Alvesom koji je igrao u Heerenveenu. Ne znaci to puno.
A Vitese nije neki tamo klub, Jansen, ovaj mali Van Ginkel, nije on bio sam tamo...

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 jun 2013, 02:03

Paradajz je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Da je Bony igrao za PSV, Ajax pa bih možda posumnjao u njega. Ali, momak je igrao za Vitesse, nikoga poznatog nije imao iza sebe. Nosio je cijelu sezonu cijelu ekipu na leđima. Dok ga nije bilo, čini mi se, Vitesse je osvojio 3 boda. Nisam 100 % siguran.
Ista prica sa Afonsom Alvesom koji je igrao u Heerenveenu. Ne znaci to puno.
A Vitese nije neki tamo klub, Jansen, ovaj mali Van Ginkel, nije on bio sam tamo...
Jansen nije u formi jos od vremena dok je u Ajaxu igrao. Nikad nije povratio formu. Ovaj mali van Ginkel je dobar i upisao je kao i Bony 8 asistencija. Daleko od toga da je Bony od njega ovisio. NIJE.
Bony nije samo najbolji strijelac lige nego je proglasen i za igraca godine. To nije mala stvar. 12 miliona za njega je malo. Ja sam ga spominjao i na temi Arsenala ali i tamo su protiv, kao i protiv vecine napadaca. :)

Bas me zanima kako ce se snaci u Engleskoj. Mislim da nece biti flop, svejedno u koji klub ce otici, Swansea ili bilo koji drugi.

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 30 jun 2013, 09:33

Bojim se da je ovaj put Rizo upravu sto se tiče Bonya.Bas takav jedan igrac nam je trebao.Doduse sto se mene tiče može i Benteke,stim sto bi mnogo više koštao.Holandija ,Francuska,Njemačka su pune talenata samo treba odabrati prave.Al da bi Henrika dovest,tek onda bi neštko konkretno uradili po pitanju pojačanja.Ovako izuzev Mignoleta,nisam zadovoljan transferima.
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 jun 2013, 10:28

tesko je nama svima zadovoljiti prohtjeve sto se tice transfera... Istina je da su ovi do sad manje poznati,osim KT i Mign,al kad je Kenny dovodio poznate,ja kontam evo trece mjesto ako ne i vise...ostalo znate.Tako da treba pustit momke,ipak je recimo Aspas igrao protiv jednog Puyola,Piquea,Ramosa,Spahe ;), pa mislim da moze makar 6-7 golova postici i pored odbrana u EPL...ali vidjet cemo...ima jos puno puno do kraja prelaznog roka...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 30 jun 2013, 11:06

http://www.espn.co.uk/football/sport/story/217407.html#
Daj Bože da ima istine i da dođe... Amin :mrgreen:

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 30 jun 2013, 11:07

Nije to tako jednostavno...jer svaki trener trazi igrace za svojoj sistem i ako oni nemaju karakteristike potrebne za sistem u startu nece dobro funkcionirati.Andy Carroll je nas primjer.Jak,skok,pressing,a i zavrsnicu bi popravio kao pred kraj 2011-12 da je dobijao sansu i mislim da mu ona nije bila najbolja zbog samopuzdanja.
S druge strane imamo igrace za koje trener misli da ce se uklopit i puno je vaznije i dugorocno bolje naci igraca koji se uklapa u sistem,npr Coutinho koji u Interu nije dosao do izrazaja,a kod nas razvaljuje.
Tako isto ako se mozete sjetiti mnogo je navijaca Bayerna bilo nezadovoljno Mandzukicem(isto tako se pisalo mogli smo ovog onog),a covjek pokida-ruku na srce nije world class igrac ali kada imas masineriju i sistem onda se mane nekih igraca prikrivaju,a potrebni atributi za sistem itekako isticu.

Na kraju krajeva trener ako profula sa pojacanjima i da se vidi da od njegovog sistema i igre nema nista dobit ce otkaz.Naravno to nije lako sloziti pa treba imati strpljenja.Nista bolji sljedece sezone necemo biti ako nas preuzme neko drugi,a Rodgers je vec nesto radio i poznaje igrace tako da gori sigurno necemo biti.Novi trener ce doci dovesti igrace koji su potrebni za njegovu igru rijestiti se koji nisu(Rodgersovih/Kennyevih)-i tu cemo izgubiti ulozeni trud trenera i pare koje je ulagao za svoje igrace kao sto smo izgubili i promjenom Kenny-Rodgers.Ovo je bilo moje iskreno misljenje i za King Kennya ali eto vlasnici su odlucili drugacije.
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 30 jun 2013, 11:19

RodgersBOSS je napisao/la:Nije to tako jednostavno...jer svaki trener trazi igrace za svojoj sistem i ako oni nemaju karakteristike potrebne za sistem u startu nece dobro funkcionirati.Andy Carroll je nas primjer.Jak,skok,pressing,a i zavrsnicu bi popravio kao pred kraj 2011-12 da je dobijao sansu i mislim da mu ona nije bila najbolja zbog samopuzdanja.
S druge strane imamo igrace za koje trener misli da ce se uklopit i puno je vaznije i dugorocno bolje naci igraca koji se uklapa u sistem,npr Coutinho koji u Interu nije dosao do izrazaja,a kod nas razvaljuje.
Tako isto ako se mozete sjetiti mnogo je navijaca Bayerna bilo nezadovoljno Mandzukicem(isto tako se pisalo mogli smo ovog onog),a covjek pokida-ruku na srce nije world class igrac ali kada imas masineriju i sistem onda se mane nekih igraca prikrivaju,a potrebni atributi za sistem itekako isticu.

Na kraju krajeva trener ako profula sa pojacanjima i da se vidi da od njegovog sistema i igre nema nista dobit ce otkaz.Naravno to nije lako sloziti pa treba imati strpljenja.Nista bolji sljedece sezone necemo biti ako nas preuzme neko drugi,a Rodgers je vec nesto radio i poznaje igrace tako da gori sigurno necemo biti.Novi trener ce doci dovesti igrace koji su potrebni za njegovu igru rijestiti se koji nisu(Rodgersovih/Kennyevih)-i tu cemo izgubiti ulozeni trud trenera i pare koje je ulagao za svoje igrace kao sto smo izgubili i promjenom Kenny-Rodgers.Ovo je bilo moje iskreno misljenje i za King Kennya ali eto vlasnici su odlucili drugacije.
U potpunosti se slazem...
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 30 jun 2013, 11:38

e sad raja da vas pitam, jel sturridge potpisao 3,5 godisnji ugovor ili 5,5 (na transfermarktu pise do ljeta 2018 pa vas zato pitam :) )

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 jun 2013, 11:51

@rodgers boss dobar post vecinu si u pravu.
paradajzu i rizi se rasprava svodi na to ko zna nabrojati vise igraca koji su igrali u holandiji.
ja mislim da i jedan i drugi grijesite kakve veze ima sto je alves propao ili sto je ronaldo uspio kad bony nije ni alves ni ronaldo. ako se bude trudio i imao podrsku u klubu vjerovatno ce se prilagoditi i biti dobar. nije sve u fizickim sposobnostima kao sto vi mislite igra i psiha veliku ulogu.
sto se alberta tice tesko je on mogao ostati u barci i boriti se za prvi tim pored onakve konkurencije i meni je s te strane sasvim jasno zasto je on dosao u liverpool
OTNYS_YNWA je napisao/la:I Voronin je došao kao najbolji strijelac puno jače lige od tih koje navodiš. Ništa to ne mora da znači. Ni cijena, ni godine, ni prethodno iskustvo.
Po meni su Aspas i Alberto daleko od prve postave, ipak su Sturidge-Suarez-Coutinho prvi izbor za napad dok će se Lucasu i Gerrard već neko priključiti na sredini terena.
Možda nas i iznenade španci, sve zavisi od toga koliko će se zalagati na treninzima.
kad je vornin bio najboji strijelac bundes lige ? ja se nesto ne sjecam. mada u sustini se slazem sa onim sto si htio reci. nije renome igraca ono sto je presudno u tom hoce li se on uklopiti negdje ili ne.

neko napisa da je aspas inteligentan igrac, ne znam po cemu to. po meni nije daleko od suareza kad je pamet u pitanju.
You are someone else I am still right here

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 30 jun 2013, 12:02

slika
aBd 8-)
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

EBSCO
Kontakt:

Post Postao/la EBSCO » 30 jun 2013, 12:05

gaston je napisao/la:slika
aBd 8-)
Bolje nek uzme 22 :mrgreen: al' hajd bitno je da dođe broj je najmanji problem.

HeKen
Kontakt:

Post Postao/la HeKen » 30 jun 2013, 12:08

EBSCO je napisao/la:
gaston je napisao/la:slika
aBd 8-)
Bolje nek uzme 22 :mrgreen: al' hajd bitno je da dođe broj je najmanji problem.
Mignolet je vec taj broj uzeo. Joj da hoce doci u inat BVB-u

lfckop
Kontakt:

Post Postao/la lfckop » 30 jun 2013, 12:13

fera je napisao/la: neko napisa da je aspas inteligentan igrac, ne znam po cemu to. po meni nije daleko od suareza kad je pamet u pitanju.
Vjerovatno je čovjek mislio na inteligenciju u igri tj. fudbalu, a ti misliš na inteligenciju kao mjeru znanja. Po toj inteligenciji u igri i Suarez je inteligentan jer nije lako pored dvojice ili trojice ubaciti loptu iza leđa golmana. A po toj inteligenciji na koju ti misliš onda ni Maradona nije bio inteligentan.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.