FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Buu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Buu » 29 jun 2013, 19:38

plavetniloo je napisao/la:Što se tiče marketinga, evo sada gledam šta je marketing Partizana uradio, a to je, da prodaju 7 utakmica po cijeni 5, odnosno ukoliko kupiš 5 utakmica, dobiješ 2 utakmice gratis, a te dvije utakmice su sa Zvezdom i Vojvodinom, tim potezom bi mogli da povećaju broj gledalaca i na ovim običnim utakmicama.Nešto slično bi smo i mi mogli uraditi, s tim da bi te dvije utakmice gratis mogle biti, recimo Sarajevo i Široki.
Evo sad mogu iskoristiti ovu utakmicu protiv Plzena da prodaju dosta godisnji karti i naravno da fino popune Kosevo. Npr. sa kupovinu ulaznice protiv Plzena dobijes neki kupon za 20 % jeftiniju godisnju kartu. Ili da su akciju stavili koja bi trajala recimo 7 dana za godisnje karte. Pa onda to sa clanovima, ne treba tu nesto puno mudrovati vidis kako su pitari uradili i samo kopiraj, ili ko crvena zvijezda das par utakmica slobodnih ulaza i od 30 000 ostane im standardnih 10000-12000.

Steta sto imamo levate u upravi.
NO PYRO NO PARTY

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 29 jun 2013, 19:42

Anonimac je napisao/la:
neroazzuro je napisao/la:Anonimac,ja ne pamtim da si ti dao ijedan konstruktivan komentar na forumu. Pretostavljam da ti isti sluzi samo kao izduvni ventil,a to nije korektno prema ostalim navijacima,posebno nije sportski. Ne pobjedjuje uvijek bolji,ni izbliza. U tome i jest draz sporta.
Razumijem da je rat ostavio posljedice u pogledima na zivot,ali optimizam je ono sto nas uvijek vodi prema naprijed.
To što nam se mišljenja razlikuju ne znači dali je komentar "kostruktivan" ili da forum nekome služi kao "izduvni ventil". Svi mi imamo svoja mišljenja, neko je optimista neko ne. Ne kontam vas, po vama bi svi mi trebali vjerovat u čuda ako pojedini sa ovog foruma vjeruju u ista. Forum služi da bi ljudi razmjenjivali mišljenja i informacije a ne dabi vagali komentare dali su oni ovakvi ili onakvi. Rekao sam svoje mišljenje a kritičari postova neka me zaobiđu. Vi se nadajte, niko vam to ne brani ali ja sa nemam namjeru nadati sa ovim timom pa poslije tekme biti razočaran. Bolje se ne nadati pa obradovati... Uostalom, videćemo se 16.jula navečer, sumnjam da će iko od ovih tzv. "optimista" išta pisati.
Naravno da cemo se vidjeti 16. jula, aBd zdravlja i zivota, i nadam se da cemo svi skupa slaviti pozitivan rezultat... forum jeste tu za razmjenjivanje misljenja i normalno je da svi nismo isti i da svak ima svoj stav, ali citajuci tvoj zadnji post tj. zadnju recenicu imam osjecaj da bi ti volio da nas nagaze gore, pa da onda mozes citirat svoje postove u kojima navodis da nemamo sanse, kao i nase u kojima se nadamo da mozemo izbjeci debakl i dokazivat nam kako si ti bio upravu, a mi kao veze nemamo...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 jun 2013, 21:15

Samo da rijesimo jednu stvar. Utakmica Hajduk vs Inter.

Prvenstveno izvuceni par je bio Inter vs. Hajduk, dakle prva u Milanu. Nakon brze intervencije delegacije Hajduka, dolazi do promjene, pa Hajduk dobiva domacinstvo, kao i 1.000.000 € od TV prava. Vjerrujem da je tada sve bilo jasno, jer su oni bili u velikim dugovima. Tako je prvi mec u Splitu zavrsio 0:3 a Hajduk se nije mogao sastaviti sa loptom. Drugi mec u Milanu 0:2, gdje se uopste nije igralo igracima Intera. Pored toga, dosta puta je iste sezone Inter znao kiksati kuci glupo, sto ja licno vjerujem, jer se mala lova vrti u evropa ligi, naravno sa njihove tacke gledista, jer su ulozili puno. Dakle, ne mozete praviti komparaciju tog meca sa nekim nasim mogucim bajkovitim uspijehom, kada nas pod broj jedan svih svataju ozbiljno, jer igramo ozbiljno takmicenje.

Ne kazem ja sada da Inter nije Hajduka svatio ozbiljno, dapace, bio su svaceni preozbiljno pa su dobili zestoko po dupetu na Poljudu, sto sam rezultat govori. Tako kada se sve uzme u obzir, mi ako zelimo taj bajkoviti uspijeh, moramo prvo imati ekipu koja je sprema i zelje uspijeha bez respekta prema bilo kome, a ne ekipu koja se boji sta ce ih sutra zadesiti kada izadu na travnjak.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 jun 2013, 21:44

DzoleZeljo je napisao/la:Samo da rijesimo jednu stvar. Utakmica Hajduk vs Inter.

Prvenstveno izvuceni par je bio Inter vs. Hajduk, dakle prva u Milanu. Nakon brze intervencije delegacije Hajduka, dolazi do promjene, pa Hajduk dobiva domacinstvo, kao i 1.000.000 € od TV prava. Vjerrujem da je tada sve bilo jasno, jer su oni bili u velikim dugovima. Tako je prvi mec u Splitu zavrsio 0:3 a Hajduk se nije mogao sastaviti sa loptom. Drugi mec u Milanu 0:2, gdje se uopste nije igralo igracima Intera. Pored toga, dosta puta je iste sezone Inter znao kiksati kuci glupo, sto ja licno vjerujem, jer se mala lova vrti u evropa ligi, naravno sa njihove tacke gledista, jer su ulozili puno. Dakle, ne mozete praviti komparaciju tog meca sa nekim nasim mogucim bajkovitim uspijehom, kada nas pod broj jedan svih svataju ozbiljno, jer igramo ozbiljno takmicenje.

Ne kazem ja sada da Inter nije Hajduka svatio ozbiljno, dapace, bio su svaceni preozbiljno pa su dobili zestoko po dupetu na Poljudu, sto sam rezultat govori. Tako kada se sve uzme u obzir, mi ako zelimo taj bajkoviti uspijeh, moramo prvo imati ekipu koja je sprema i zelje uspijeha bez respekta prema bilo kome, a ne ekipu koja se boji sta ce ih sutra zadesiti kada izadu na travnjak.
drugu utakmicu se neko fino opario na kladjenju :mrgreen:

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 29 jun 2013, 21:46

slika

Kakav ste mu ovo broj dali? :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 29 jun 2013, 21:56

Imam osjecaj da ce ovaj decko iznad biti fenomenalan igrac,u par dana zasluzio ugovor,Amar vidi nesto u njemu a Amar zna...
Sam da se nastavi pravilno razvijati i bice igracina...
SLOBODA NAVIJAČIMA

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 29 jun 2013, 21:57

DzoleZeljo je napisao/la:Samo da rijesimo jednu stvar. Utakmica Hajduk vs Inter.

ta je utakmica malo sumnjiva(ali inter je strepio za prolaz slicno ko bajern protiv arsenala,mada cisto sumnjam da bi inter sebi dopustio ispadanje,ali pitam se kako bi se to predstavilo kod nas da je recimo Zeljo dobio intera u sumnjivoj utakmici na meazi,nebi reako da se pisalo o sumnjivoj utakmici nego o podvigu),ali isto tako teren na meazi je radjen u to vijeme sto je uticalo na promjenu domacinstva.Sarajevo na isti nacin zamjenilo domacinstvo ,ali pogledaj utakmcie hajduka sa jakim ekipama ispadili su ali kako,u jedan gol ili zbog gola u gostima,zadnjih godina,belupo isto tako dakle nije poenta u proalzu jer ovi klubovi sa nasih prostora nisu na nivou da mogu tek tako proalziti ali skupo prodat kozu je itekako moguce
i kad se spominje ozbiljnost shvatanja protivnika postoji ,ali tesko se o tome moze pricati na nivou 2 pretkola pa to bila i liga prvaka,jer su i tu od ovih svih ekipa bas ozbiljno njih 3-4 koji mogu napraviti nesto ostalo tesko(kada se radi o ozbiljnim ekipama sa velikim ambicijama). Koliko god neko bio prvak te lige,ta liga jos uvjek nije neka (osim ovih 3-4 bas kvalitetne ekipe)od koje se strepi pa i taj klub takodje,ali mi smo u takvoj situaciji da strepimo sa svima osim u prvim pretkolima

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 29 jun 2013, 22:20

Momak što je postavio šemu 7P marketinga – vrh. Razmišljao sam slično. Nego neću o marketingu iako mi je to profesija. Već sam pisao o nekim dijelovima marketinga i nisam bio dobro shvaćen. Profesija mi je i sport u neku ruku. Doduše drugi sport isto kolektivni, ali pisat ću o suštni sporta bilo kojeg.
Ipak, krenut ću od naših tekmi u LP i EL pa ću doći do ove suštine. Meni je ove godine primarna stvar da budemo bolji nego prošle godine. Bez obzira šta neki pričali mi konstantno napredujemo što se ovih tekmi tiče. Prve godine debakl, druge godine u slabijem takmičenju prošli jednu prepreku i onda sa sličnim protivnikom kao što je ovaj godinu ranije odigrali dosta bolje pogotovo prvu tekmu. Prošle godine bez obzira na rezultat mislim da smo bili ravnopravan protivnik. Pa mi smo ljudi primili 4 gola gore iz 3 šanse. To se rijetko kome dešava . Nadigrali nas nisu nijednu tekmu (ova na Koševu je posebna priča). I sam Amar priznaje da se nismo dobro spremili. I pored toga rijetko ko ima sto posto realizaciju šansi kao što je imao Maribor. Hoću da kažem da je Željo protiv Maribora izgledao mnogo bolje u svim segmentima u odnosu na Macabi a te ekipe su približnih kvaliteta. Ove godine očekujem i malu rezultatsku neizvjesnost i ja zadovoljan bez obzira što je Plzen po meni bolji od Maribora.
Druga stvar po meni je da mnogi ovdje ustvari ne znaju šta žele. Ustvari zanju to je vrh igra i vrh rezultat svaku tekmu. E pa ovako protiv Maribora s obzirom na snagu protivnika molgi smo biti zadovoljni (iz gore navedenih razloga) svime sem rezultatom. Naravno da je bilo nedostatak a to kao što rekoh i Amar priznaje. Onda počinje prvenstvo i mi dobijamo ali igra nije nešto. Objektivno to izgleda dosta ispod nivoa prošle godine. Razloga je mnogo. Povrede, zasićenost i veliko samopouzdanje koje ide ka opuštanju a odnosi se na našu ligu kod većine igrača. To dovodi do toga da rijetko dajemo golove u provm poluvremenu i onda dolazi do pritiska. Godinu ranije iz ozbiljnosti prozilaze i golovi početkom tekmi što daje mogućnost za lijepu igru pogotovo kad imaš igrače tipa Bekrića i Zebe koji još i bace neku petu, fintu i sl. To bi imali i ove godine možda bez pete (nema Zebe) ali uz bolju timsku igru pasova da smo imali ozbiljnosti i trke, žustrine i želje. Međutim povrede (smanjen igrački kadar) i gust raspored u drugom dijelu su ključ lošijih igara ali rezultat je tu. Amar je vjerujem svjesno povlačio ručne u nekim tekmama da bi dobio na svježini u drugim. Recimo po meni se vidjelo da možemo puno bolje u derbiju gdje smo vidjeli dosta više zalaganja ali nije bilo realizacije zbog toga što se potrošiš mnogo više nego inače i onda u ključnim momentima ti fali koncentracija. To nam je mana i u LP. Nemamo puno takvih tekmi. Hoću da kažem nezadovoljni smo kako god sem da i lepršavo igramo i dobijamo glat. To samo radi Barsa i Bajern i nema ih više. Možda Dinamo u HR prvenstvu, ali ne svaku tekmu. I ja bi na Amarovom mjestu svjesno taktički odigrao tekme po cijenu manje gledalaca ali da je rezultat tu. Gledalaca nema iz više razloga a to su: lošije igre (mislim na lepršaviji fudbal što ne bi smjelo da je razlog ali težak smo mi narod(gore objašnjeno sve želimo odjednom) – pisao sam jednom kako psujemo Stani a Salihović centrira 40 puta od toga dva puta kvalitetno i niko ništa), manje zvučnih pojačanja, nema promjena u ligi ništa se novo ne dešava (smanjenje i sl.), priča o namještanju (ovo je pogotovo smanjilo posjetu), navijanje (pisao sam već momcima svaka čast na organizaciji i koreografiji, ali pritehnika i izbor pjesama dno dna), neredi na stadionima i pogotovo negativan kontekst u koji mediji uvlače manijake možda i namjerno, Željo već četvrtu godinu u vrhu hladno pa valjda treba malo pasti da bi se ponovo raja naložila (te primjere smo imali u košarci i rukometu sa KK Bosna i RK Bosna – nakon tri goine u ABA ligi i LP nije više bilo punih dvorana nego je značajno opala posječenost) itd. Nije pad zbog toga što nema plakata. Sva ta raja je tu i prati Želju i bez plakata, Vidjeli smo to protiv pitara ali im fali nešto novo (to je bilo protiv pitara -proslava titule protiv njih nije bila od Zubandana). (sve je ovo pomalo marketing ali neću o tome).Također svaki put kad je bio pun stadion neki peh je bio počev od Hajduka pa sad do pitara kad nismo pobjedili što uvijek te neke navijače što se lome odvraća određeni period od tekmi.
Također i ovo Zeba, pa Bekrić i sl. Već sam pisao. Kod nas su igrači katastrofa i njihov pristup svemu. Od pristupa treningu, do tekmi i nadalje u javnosti. Igrači su bezobrazni. I to je jedan od razloga zbog kojeg Amar ima uspjeha. Brate mili ima teren, trening i na tebi je da se izboriš za mjesto. Nema prošlih zasluga i sl. Ne znam šta je bilo među njima i ne zanima me. Mene zanima ono što vidim a to je da na terenu nijedan ni drugi nisu igrali sto posto i za ekipu. Ne znam kakav da imaš problem sa bilo kime u klubu tvoje je da poštuješ upute trenera kad igraš i da daješ 100 posto svojih mogućnosti i na treningu i na tekmi. Ne zbog trenera i kluba nego prije svega zbog sebe. Fudbaler si 10-15 godina i brate mili daj sve od sebe da budeš najbolji ili idi radi u opštini. To da se čuvaš povreda i tih sranja nema veze sa vezom jer se povrede najmanje dešavaju kad igraš maximalno i kad si raspoložen za igru nego skoro uvijek kad si mrljav, umoran, neraspoložen, nezadovoljan. To da su se mogle uzeti dobre pare za njih je šuplja (mada nisam upućen) a dokaz mi je gdje su igrali ili će igrati iza Želje. Cijenim sve ali Split, Olimpija i Iran (bilo koji klub) nisu klubovi koji bi dali neke velike pare. Šta ovo govori? Psihologija je na jako lošem nivou a samim tim i inteligencija. Opet da ponovim, razlika između igrača u BiH i u ligama petice nije u kontroli lopte i sl stvarima nego u inteligenciji (nije inteligencija samo znati dati neki vrh pas ili ideju) i brzini reakcije. Eh ako ovo prvo popravimo možemo nadomjestiti i ovo drugo pa imamo i šanse protiv Plzena. Tako da smatram da i Amar gleda u ovom smjeru i zbog toga smatram da nam je ekipa samo bolja i bolja jer nije sve u peti, ali ako je sve ovo vrh a ima i petu onda je to Messi, Ibra ili Iniesta. Ovdje svi pričaju kako smo nekad bili bolji, ovakvi , onakvi itd. Ko je bio bolji i u čemu, što je bio bolji? U odnosu na šta? Pa malo uporedi. Šta je to bolje, zbog čega? Ali ne kod nas kažu joj kakav je bio Buki igrač, a Benjo je rinaka, a kad malo analiziraš Banjo je za Bukija, ako gledamo igre na poziciji desnog beka, Dani Alves.
I još nešto moramo shvatiti da svi danas igraju fudbal, svi fulaju šanse, griješe, gube, pobjeđuju a mi ovdje u Bosni hoćemo neko savršenstvo u svemu a nemamo ni za kifle.

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 29 jun 2013, 22:36

GazijaKalesija je napisao/la:slika
DIALIBAšić !
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 30 jun 2013, 00:05

Bekricu sretno, hvala za sve! I ovo sto je imao ponuda i sto je bez ikakve probe nasao novi klub je dokaz kvalitete. Ljudi su je prepoznali pa nek sad uzivaju i oni i on.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 30 jun 2013, 00:21

exbabilon je napisao/la:Bekricu sretno, hvala za sve! I ovo sto je imao ponuda i sto je bez ikakve probe nasao novi klub je dokaz kvalitete. Ljudi su je prepoznali pa nek sad uzivaju i oni i on.
Izvini gdje je otisao Bekric? :P
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 30 jun 2013, 00:29

Sabinho je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:Bekricu sretno, hvala za sve! I ovo sto je imao ponuda i sto je bez ikakve probe nasao novi klub je dokaz kvalitete. Ljudi su je prepoznali pa nek sad uzivaju i oni i on.
Izvini gdje je otisao Bekric? :P
U Iran. ;)
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 30 jun 2013, 01:32

GazijaKalesija je napisao/la:slika

Kakav ste mu ovo broj dali? :D
Anel Alibašić :D
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 30 jun 2013, 07:57

crown je napisao/la:Bez obzira kako mi navijači naseg Zelje pisali na ovoj temi, da li pisali "realno" ili previse "optimisticno", na neki svoj nacin se brinemo za nas klub i vjerujem da sami u sebi imamo iskreni osjecaj ljubavi prema klubu i nadu kako mozemo poigrati fudbal sa svakom ekipom na svijetu.

Ono sto najvise zelim reci da mozda obracamo paznju, ponekad i ja sam, na nevazne stvari ili one koje nisu mjerilo. Slavija je izbacila Alborg, dudelange izabcio Salzburg i dosta inih primjera, ali to je bljesak, kratkorocno, trenutacni uspjeh. Imali smo mi i 40 hiljada na Kosevu protiv Newcastlea, imali smo dvije utakmice do ulaska u grupe LŠ, imali smo Malagu...ali nakon njih, kad su se ugasisla svejtla pozornice, ostala je Grbavica kakva jest, ostao je pomocni teren kakav jest, ostao je istok i dio juga kakav jest, dugo nismo ni reflektore imali, ulazak na stadion je i sada prava avantura...cim zavrsi sezona, gledamo prema E.Dzeki i potencijalnim kupcima, gledamo da li IKO zeli kupiti najboljeg strijelca kluba i lige 2 sezone, reprezentativca 15.repke na svijetu da bi isplatili igrace i doveli prinovu a ne pojacanje i td. Sve ovo svi mi koji pratimo i volimo Zelju znamo. Sve ovo svi oni koji su zaposleni i zarađuju na racun Zelje znaju. Ali se nista ne mijenja.

I onda na sve to, bas kao sto svaki j.ebeni stranac dođe u BiH i prica o demokratiji i sta bi trebali raditi a kao da mi to vec ne znamo, mora doci europska ekipa i pokazati nam gdje nam je mjesto. A mi to znamo.
+1

@BlueIsTheColor Beze ti priča i sama pomisao da bi ijedan navijač više volio da mu neka ekipa ponizi klub velikom gol razlikom samo da bi mogao nekome nešto dokazati. Nemam namjeru citirati ničije postove niti mi je namjera nekome nešto dokazivati na taj način. Htio sam samo reći (kako bi već jednom završili diskusiju na ovu temu) da će nam se 16. jula sve samo reći tj, znaćemo ko je imao realna očekivanja a ko je previše očekivao od ovog tima.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 jun 2013, 08:47

Društvo,
Kako su vam pioniri odigrali uzvrat u Jelahu,jesul prošli u finale?
tuzlanska Sloboda

GANI60
Kontakt:

Post Postao/la GANI60 » 30 jun 2013, 09:08

zlajci je napisao/la:Društvo,
Kako su vam pioniri odigrali uzvrat u Jelahu,jesul prošli u finale?

2-4 RUTINSKI
AMAR AMAR OSIM OSIM

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 30 jun 2013, 09:17

Ako im je vjerovati sutra igramo prijateljsku...
Željezničar vs. Braşov - 1 July 2013 -
http://int.soccerway.com/matches/2013/0 ... =PL_MS_826" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 30 jun 2013, 09:40

Anonimac je napisao/la:Ako im je vjerovati sutra igramo prijateljsku...
http://int.soccerway.com/matches/2013/0 ... =PL_MS_826" onclick="window.open(this.href);return false;
Nema nigdje te utakmice a i valjda bi ovi na off. stranici izbacili da igramo s njima.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 30 jun 2013, 09:44

@zaboljisportuBiH dobar post !

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 30 jun 2013, 09:50

corleone87 je napisao/la:
Anonimac je napisao/la:Ako im je vjerovati sutra igramo prijateljsku...
Nema nigdje te utakmice a i valjda bi ovi na off. stranici izbacili da igramo s njima.
Ko će im ga znati, evo nema ni ove na našoj off. stranici a ovi objavili na svojoj off. stranici kluba...
Željezničar vs. Slaven Belupo - 5 July 2013 -
http://nk-slaven-belupo.hr/index.php?ca ... i&art=3121" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.