RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 18:10

AMADUDI je napisao/la:
Maxi je napisao/la:Kikić je stoper, visok, jak, ima dobru tehniku i dobar šut!

Pa kako mu ime Stojko ili?
pa zove se Stojko Kikić...zna li se dokle se stiglo s akcijom za omladinsku školu? vidim niko ništa ne piše...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jun 2013, 18:13

AlemC85 je napisao/la:
AMADUDI je napisao/la:

pa zove se Stojko Kikić...zna li se dokle se stiglo s akcijom za omladinsku školu? vidim niko ništa ne piše...

Je li sigurno da je Stojko?
Kako ti znas?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 28 jun 2013, 18:19

AlemC85 je napisao/la:
AMADUDI je napisao/la:

Niko nista ne spominje oko skole,svi se zabavili sa skupstinom,i dovodjenjem igraca,valjda ce nesto biti...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jun 2013, 18:23

@samo_lijevo

http://www.transfermarkt.de/de/stojko-k ... 49477.html" onclick="window.open(this.href);return false;

valjda je to taj...

ultRA81
Kontakt:

Post Postao/la ultRA81 » 28 jun 2013, 18:24

Jeste... Stojko se zove.
Mostar u srcu, Velež do groba !

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 28 jun 2013, 21:19

Ibra zna posao, ja sam optimističan što se pojačanja tiče.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Maxi
Kontakt:

Post Postao/la Maxi » 28 jun 2013, 21:25

AlemC85 je napisao/la:@samo_lijevo

http://www.transfermarkt.de/de/stojko-k ... 49477.html" onclick="window.open(this.href);return false;

valjda je to taj...

Jeste, to je taj, Stojko Kikić. Ja koliko znam, prošao sve omladinske selekcije brčanske Lokomotive, kao junior igrao i u prvom timu, nakon toga odlazi u Švicarsku u FC Yverdon-Sport.
Plavo je srce u meni!
FKŽ 1921 🔵⚪

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 jun 2013, 21:28

Ne znam gdje je ga Ibro iščupao,al' pustimo ga da pokaže šta zna.Valjda je Ibro zaslužio bar toliko povjerenja?U ostalom kako je došao na klupu Veleža,Ibro još nije (bar koliko ja znam) uradio nešto što bi dovelo do sumnji u njega i njegov rad kao trenera.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 29 jun 2013, 12:39

IZ SLAVONIJE KREĆE NOVA SEZONA ZA „ROĐENE“

„Rođeni“ će prve takmičarske minute nove sezone odigrati u ravnicama Slavonije. Naime, danas i sutra učestvovat će na 22. Memorijalnom turniru Zvonko Mikolčević. Turnir je to na kojem su do sada učestvovali gotovo svi hrvatski prvoligaši i popriličan broj onih iz BiH i Mađarske.

-Termin je prilagođen 1. HNL koja ove godine kreće ranije zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. Izabrali smo ekipe koje smo mogli dovesti. Zvali smo sve naše prvoligaše, osim Hajduka i Dinama. Želimo da turnir uvijek bude međunarodnog karaktera sa jakim ekipama, rekao je predsjednik organizacijskog odbora turnira, Josip Rašić.

Stručnom štabu Veleža ovo je prilika da pruži priliku svim igračima kojima trenutno raspolaže. Prve minute u dresu
„Rođenih“ ubilježit će i trojka koja je pristigla u Velež Jusufbašić, Ramović i Rašević. Osim njih, mladi Stojan Kikić (19), vezni igrač Lokomotive iz Brčkog dobit će priliku da u probnim utakmicama pokaže koliko zna. On već nekoliko dana trenira sa Veležom. U Slavonski Brod neće putovati stoper Zlatko Kazazić, koji je dobio udarac prije dva dana, te je zbog toga prisilno „odmarao“ dva dana i u trenažni proces se uključuje od ponedeljka.

U prvoj polufinalnoj utakmici, od 18.00 sati, Velež će igrati sa Osijekom, dok će od 20.00 sati igrati Hrvatski Dragovoljac i Olimpic. Prošle godine turnir je osvojio Slaven Belupo, koji je u finalu bio bolji od Kopra 2:0.

Duel Veleža i Osijeka prva je utakmica ova dva kluba od 3. marta 1991.godine, kada je u Gradskom vrtu Osijek slavio rezultatom 2:1. Golove za Osiječane su postigli Maričić i Metlicki, a za „Rođene“ strijelac je bio Joško Popović. Velež i Osijek do sada su odigrali 30 zvaničnih prvenstvenih utakmica, u kojima je ostvaren zanimljiv skor od 12 pobjeda Veleža, isto toliko Osijeka i 6 neriješenih. Stadion Gradski vrt u Osijeku predstavljao je Veležu tradicionalno nezgodan teren, gdje „Rođeni“ nikad nisu ostvarili pobjedu. Iz klupske statističke arhive „izvukli“ smo i još jedan zanimljiv podatak. Naime, Velež se prvi put sastao sa Osijekom, odnosno tadašnjim Proleterom, na Starom igralištu na Strelčevini 1951. godine, u okviru Druge savezne lige. „Rođeni“ su slavili sa 3:1.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jun 2013, 13:27

Tanović na RTM

Pozdrav raja, evo maloprije sam gledao na tv-u prilog o VELEŽU i razgovor s Tanovićem, u vezi svega....prvo je pričao o rezultatima skupštine, gdje je rekao da će se u roku od 10 dana od dana održavanja skupštine održati prvi sastanak novog i ozbiljnjeg UO na kojem će se odlučiti o njegovom statusu, da li će ostati i dalje direktor ili će nakon 2 godine doći novi ljudi...dalje je pričao o katastrofalnom radu u omladinskoj školi i emotivnom govoru Kalajdžića, gdje je tana rekao da će uskoro doći do promjena u omladinskoj školi, a sve odlučuje UO...prioriteti ove ali i narednih godina, koje slijede, pored daljnjeg ulaganja u infrastrukturu su: omladinska škola i naravno konačno rezultatski iskorak koji nedostaje da bi se publika vratila na stadion...

dalje je govorio o dosad urađenim stvarima a to su: da je VELEŽ jedan od rijetkih klubova koji je u posljednje dvije godine uzastopno dobio obje licence, što dosad nije nikada uspijevao, zatim urađeno je dosta na infrastrukturi, a i u narednom periodu u skladu s finansijama, će se raditi, zatim isplaćena su zaostala sredstva koja se se dugovala igračima, i tu je skoro čist račun, i govorio je nešto o novim projektima, koji bi se trebali pokrenuti...

govorio je o optužbama na njegov račun o dovođenju igrača, transferima i sl..., gdje je rekao da su za dovođenja igrača zaduženi sportski direktor i trener a ne direktor, te je napomenuo da se jedan dio navijača okrenuo kontra njega, dok s druge strane je dobio dosta podrške od drugih navijača i simpatizera kluba.

kada sam kod igrača, rekao je da je održan jedan sastanak, na kojem je razgovarano o potencijalnim pojačanjima, i da bi nas navodno trebalo pojačati još jedan igrač, te je napomenuo da su do sad dovedena tri igrača, s kojima bi VELEŽ uz ove, koji su većina njih ostala, trebao konkurisati među prvih 5 mjesta, i eventualno za finale kupa, ovo je on rekao, nisam ja...

pred kraj je rekao da su VELEŽA stručnjaci iz UEFA-e vršili reviziju poslovanja kluba od vrha do dna, i da je VELEŽ POLOŽIO RAČUN, jer je klub konačno uveo evropske standarde i da neće biti zime u budućnosti...

čini mi se da je ovo zadnje ključ za jači VELEŽ u budućnosti.... ;)

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 29 jun 2013, 15:01

I TREBA U OMLADINSKOJ SKOLI RED NEKI NAPRAVITI
1.Avdo Kalajdzic sef omladinske skole nije u stanju treenrke djeci nabaviti da idu na gostovanja kao klub a ne ovako svak ide u drugacijoj trenerci....
2-Taj isti Avdo Kalajdzic obavlja 3 funkcije sef omladinske skole(gdje nista ne radi) pomocnik ibri u prvom timu,trener u mladoj repki.....treba ga klonirat da sve obavi-----
3-ne može jedan trener trenirat 40 djece,u svakom normalnom klubu svaka kategorima ima najmanje 2 trenera + trener golmana,kojeg nasam omladinska skola nema.....nismo poslije rata golmana da valja izbacili.
dok zeljo npr ima 28 golmana u omladinskoj skoli mi ih imamo jedva pa 6.-7
4... Kao sef omladinske skole treba se ici po skolama radit promociju kluba da se djeca prikljuce treninzima da se omladinskoj skoli poveca broj djece.....
5-kupit talente iz hercegovine kao sto smo nekad radili....samo imamo 1 igraca van mostara TATAR mali iz jablanice svaki dan dodje na trening i placa kartu 10 KM,klub mu nije u stanju izvaditi mjesecnu kartu ili nedo bog nac mu smjestaj u mostaru.
6 SRAMOTA ZA KLUB DA JEDAN ADIS OBAD NEMA MJESTA U VELEŽU,jedna od legendi kluba poslije rata koja nije tužila velež!!!!!dok par njih što su tužili uredno rade u klubu iako su uzeli od veleža po 30 000 KM

To je samo par stvari koji pokauiju u kakvom je kurcu naša omladinska škola.....uslove da i ne spominjem kad kiša malo veća padne nema treninga i tako to.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 29 jun 2013, 15:32

pa vidiš @VELEZDOGROBA da je po ovim riječima Tanovića, da su svima doqurčili katastrofalni rezultati omladinaca, jer je klubu svim drugim segmentima uznapredovao samo ovaj NAJVAŽNIJI NIJE...izgleda da se ipak čeka sjednica novo UO, gdje će sve biti jasnije.

Crvenarmija
Kontakt:

Post Postao/la Crvenarmija » 29 jun 2013, 18:57

0-0 završeno prvo poluvrijeme.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 29 jun 2013, 19:17

gdje pratis?

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 29 jun 2013, 19:21

VELEZDOGROBA je napisao/la:I TREBA U OMLADINSKOJ SKOLI RED NEKI NAPRAVITI
1.Avdo Kalajdzic sef omladinske skole nije u stanju treenrke djeci nabaviti da idu na gostovanja kao klub a ne ovako svak ide u drugacijoj trenerci....
2-Taj isti Avdo Kalajdzic obavlja 3 funkcije sef omladinske skole(gdje nista ne radi) pomocnik ibri u prvom timu,trener u mladoj repki.....treba ga klonirat da sve obavi-----
3-ne može jedan trener trenirat 40 djece,u svakom normalnom klubu svaka kategorima ima najmanje 2 trenera + trener golmana,kojeg nasam omladinska skola nema.....nismo poslije rata golmana da valja izbacili.
dok zeljo npr ima 28 golmana u omladinskoj skoli mi ih imamo jedva pa 6.-7
4... Kao sef omladinske skole treba se ici po skolama radit promociju kluba da se djeca prikljuce treninzima da se omladinskoj skoli poveca broj djece.....
5-kupit talente iz hercegovine kao sto smo nekad radili....samo imamo 1 igraca van mostara TATAR mali iz jablanice svaki dan dodje na trening i placa kartu 10 KM,klub mu nije u stanju izvaditi mjesecnu kartu ili nedo bog nac mu smjestaj u mostaru.
6 SRAMOTA ZA KLUB DA JEDAN ADIS OBAD NEMA MJESTA U VELEŽU,jedna od legendi kluba poslije rata koja nije tužila velež!!!!!dok par njih što su tužili uredno rade u klubu iako su uzeli od veleža po 30 000 KM

To je samo par stvari koji pokauiju u kakvom je kurcu naša omladinska škola.....uslove da i ne spominjem kad kiša malo veća padne nema treninga i tako to.
Tako je care!Acu obavezno vratiti a Avdi dati jednu funkciju, najviše jedan od trenera omladinaca.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 29 jun 2013, 19:25

@mujoisuljo

Potpis hajmo svi stat iza ovoga do pocetka prvnstva da se Aca postavi za trenera mladjih selekcija !!!
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 29 jun 2013, 19:31

i ja sam za

ACA ZA TENERA JUNIORA ILI SEF OMLADINSKE SKOLE

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 29 jun 2013, 20:14

Hajde postavi taj prilog ako možeš alem 85!Nadat je se boljoj sezoni,bar malo manje živaca da nam troše :lol:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 29 jun 2013, 20:40

Evo dobiše Osijek 1-0,strijelac Ševko Okić iz penala!

benoox14
Kontakt:

Post Postao/la benoox14 » 29 jun 2013, 20:44

Zasluzena pobjeda 1-0 kazu da smo ih nadigrali.
Forza Velež :!:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.