AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

milanist
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la milanist » 29 jun 2013, 18:30

Tritolone je napisao/la:
meskalin je napisao/la:

Kakav bolan Hamsik precijenjen igrac, Princ je pokazao protiv Barce da moze, ali u najmanju ruku zna da mora igrati u prvom timu, pa se i ne trudi...a najjaci tim protiv koga je igrao Hamsik je Milan i Juve, dovoljno je da pogledas ga u repki i sve ti je jasno...po meni igrac koji je mnogo mnogo precjenjen...Princ je ekstra igrac, ali imam osjecaj da se on zasitio MIlana i uzasno mi smeta kad kazu da ne vrijedi ni 15 , a Hamsik 35 milijuna na osnovu cega???
Ne mozes na racun jedne utakmice uspoređivat 2 igraca. To je isto kao da ja kazem Messi je goli racku usporedbi sa Robbenom, gdje je bio Messi u polufinalu LP-a itd itd.

Ove godine Hamsik u serie A ima u 38 utakmica 11 golova i 18 asistencija (najbolji asistent lige) i prema Transfermarketu vrijedi 35 mil €, dok je Boateng odigra 29 utakmica i ima mizernih 2 gola i 6 asistencija, njega procijenjuju duplo manje od Hamsika i vrijedi 15 mil €. Hamsik svake godine igra sve bolje i bolje dok je kod Boatenga potpuno suprotna situacija, a i 99% sam siguran da bi vecina ovih vrhunskih klubova u svojim redovima radije vidilo Hamsika nego Boatenga. Na posljetku statistika govori sve, Hamsik je jednostavno bolji, ima iza sebe sezonu karijere, igra u klubu koji je na tablici ispred Milana a Boateng se bori da izbori mjesto u prvih 11.

Cak kad ih ides uspoređivat sezonu po sezonu u zadnje 3 Hamsik je puno bolji, doduse ima nesto vise odigranih utakmica ali statistika je ubjedljivo na njegovoj strani.

Inace mislim da je ta cijena od 35 mil € pretjerana za Hamsika ;) ali treba bit realan i priznat da je isto tako bolji od Boatenga.

Transfmarketu heh... po tome da onda napravimo paralelu. Za Cavanija se trazi 63 M, navodno i toliko vrijedi, dok je balotelli doveden za 22 M navodno toliko vrijedi, da li to znaci da je Cavani tri puta bolji igrac od Balotellija. nema ebene sanse. po meni je balo ubojiti napadac od matadora. toliko!
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2013, 18:42

Po meni Princ i Hamsik ne mogu u istu recenicu. Strasno ga volim kao osobu, ali ne bi previse zalio da sutra ode iz kluba.
Vec sam prije rekao da je po meni Boa samo mazanje ociju, prosto je nevjerovatno da u citavoj jednoj sezoni ne odigra niti jednu dobru utakmicu. Nesto poput Nocerina, pojavi se ne bljeskove i onda kada treba pokazati svoju pravu kvalitetu nestane. Lako je bilo sa Ibrahimovicem i ostalim legendama, hajde pokazi nesto kada klub upadne u nevolju kao ove sezone i kada moras biti pokretac ekipe. Tu ga nigdje nije bilo.
Ne znam, volio bih da grijesim, ali mislim da je on svoj vrhunac dosegao prosle sezone i tesko da ce se to ikada ponoviti.

Sto se tice Vidica, vrata su mu otvorena uvijek :mrgreen: ne bi me cudilo da ga celo dovede, mada zasad izgleda poprilicno tesko.
Sto se tice tog Ljajica, pa gdje bi on uopste igrao u ovoj novoj formaciji ? Ja njega nikako ne vidim na poziciji amf-a. :?
Uostalom, svaka njemu cast, ali Emanuelson + 10 miliona je previse, ne vrijedi on toliko sigurno. Niti bi nasi uopste i pristali na to.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 29 jun 2013, 18:49

rope11 je napisao/la:Po meni Princ i Hamsik ne mogu u istu recenicu. Strasno ga volim kao osobu, ali ne bi previse zalio da sutra ode iz kluba.
Vec sam prije rekao da je po meni Boa samo mazanje ociju, prosto je nevjerovatno da u citavoj jednoj sezoni ne odigra niti jednu dobru utakmicu. Nesto poput Nocerina, pojavi se ne bljeskove i onda kada treba pokazati svoju pravu kvalitetu nestane. Lako je bilo sa Ibrahimovicem i ostalim legendama, hajde pokazi nesto kada klub upadne u nevolju kao ove sezone i kada moras biti pokretac ekipe. Tu ga nigdje nije bilo.
Ne znam, volio bih da grijesim, ali mislim da je on svoj vrhunac dosegao prosle sezone i tesko da ce se to ikada ponoviti.

Sto se tice Vidica, vrata su mu otvorena uvijek :mrgreen: ne bi me cudilo da ga celo dovede, mada zasad izgleda poprilicno tesko.
Sto se tice tog Ljajica, pa gdje bi on uopste igrao u ovoj novoj formaciji ? Ja njega nikako ne vidim na poziciji amf-a. :?
Uostalom, svaka njemu cast, ali Emanuelson + 10 miliona je previse, ne vrijedi on toliko sigurno. Niti bi nasi uopste i pristali na to.

care kako sam ja upucen nije emanuelson ukljucen i transfer, nasi su poslali ponudu violama za Adema od 10 M, a nagadja se da bi ga pustili za Minimalno 12-13 Miliona jer mu je zadnja godina ugovora i ne zeli da ga produzi navodno zeli u veci klub. za 10 M bi bio super pojacanje, igra mu se ne moze osporiti. nasao bi on sebi mjesto u prvi 11 sigurno :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 29 jun 2013, 18:52

milanist je napisao/la:[
Transfmarketu heh... po tome da onda napravimo paralelu. Za Cavanija se trazi 63 M, navodno i toliko vrijedi, dok je balotelli doveden za 22 M navodno toliko vrijedi, da li to znaci da je Cavani tri puta bolji igrac od Balotellija. nema ebene sanse. po meni je balo ubojiti napadac od matadora. toliko!
Pa dobro, kazem da cijene nisu realne, na kraju krajeva igrac vrijedi onoliko koliko je određeni klub spreman dati za njega. Ja sam Transfemarkt uzeo samo zbog statistike, i kao neki parametar da vidimo da je Hamsik ipak kvalitetniji i cjenjeniji od Boatenga, sta ne znaci da je Boateng "smece" vec samo da je losiji od njega, sto statistika na kraju i pokazuje, a Cavanija i Balonju ipak ne mozes na taj nacin usporedit. Balonja bi vrijedio 2x vise da nije bomba u glavi i da je normalan. Vjerojatno bi jos uvijek igra u Interu i vrijedio barem priblizno kao i Cavani.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2013, 18:54

Ne znam, ja sam procitao da bi i Emanuelson bio ukljucen u transfer plus 10 miliona :)

Po meni bi bilo bespotrebno ga dovoditi, imamo dobrih napadaca, dva vrhunska, ono sto nama fali je ofanzivni vezni, a Ljajic to nije.
Jedini scenarij da on dodje bi bio taj da faraon ode mada po meni to nikako ne dolazi u obzir, kada im samo pogledas statistiku, faraon je bolji i u golovima i u asistencijama.
Tako da, ne hvala, bolje neka se okrenu Eriksenu ili tako nekom igracu, kanite se napadaca i Ljajica :mrgreen:

FORZA MILAN !

kole96
Kontakt:

Post Postao/la kole96 » 29 jun 2013, 19:15

Po meni dati Urbiyu prostora za igra kao adem sto je imao u fiori i vjeruj te mi da bi pokazao i vise od ljaljica ja sam ubijeden u to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2013, 19:34

Ja bi bio odusevljen kad bi Ljajic doso. Sjajan je igrač, a odavno Balkanac nije kod nas bio, a znamo kako oni prolaze 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 29 jun 2013, 20:00

slika

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 29 jun 2013, 21:34

slika
Il club piu titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 29 jun 2013, 21:44

Znaju sta valja. 8-)

Kad je uopste zvanicno predstavljanje novih dresova ?
Vidim da imaju dvije verzije koje se vrte po internetu, onaj drugi mi je bolji jer mi debilno izgleda ova tanka crta preko crvene. :mrgreen:

FORZA MILAN !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2013, 23:06

Kako bi volio da je Balotelli na ovoj slici umjesto Boatenga 8-) Futuro del Milan 8-)

slika

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 30 jun 2013, 00:03

Mamadou Sakho (stoper PSG-a): "prija mi interesiranje liverpoola i MILANA". ajde ćelo dovedi momka odlićan stoper samo mu fale minute sto kod nas moze dobiti......

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 30 jun 2013, 00:15

Doveo ga na menadžeru i lik sa 23 godine kapiten Francuske i WC igrač :lol:
Allegri je gospodin!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 30 jun 2013, 10:53

Uh lego bi nam Polumenta u odbranu pravo, dobar je skroz. i eto prodali smo P$G-u pola tima, red je da i mi sad iscupamo makar jednog od njihovi igraca hehe..

a i ja bi volio da Ljajic dodje, dobar je igrac pravo..

Kad nam se vraca drug @francobaresi, da nije zagino sa kakvom plavkom na plazi pa ga jos nema haha :D

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 30 jun 2013, 13:07

http://www.milannews.it/rassegna-stampa ... ada-116077" onclick="window.open(this.href);return false;
Balo pokazao svoj pravi karakter :D
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jun 2013, 13:18

Eh kad bi bar bilo istine u tom Sakhou. Ili bar Vidic, ne bi bilo sretnije osobe od mene. ( kako skromno ) :mrgreen:

Joj ja ovog faraona, nit vise vodi racuna o sebi, kosa mu zarasla, bradu pustio, sav nekakav depresivan ... tacno siznuo lik. :lol:
Aj vala da hoce veceras dati gol inace ce puknut jadan, mozda malo zivne.

slika

FORZA MILAN !

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 30 jun 2013, 13:19

Profulo odlucujuci(nisam siguran jel odlucujuci al je fulo :mrgreen: ) penal na trening utakmici i zato ova faca ;)

Dobar je Saraf,nadam se da ce otic iz Milana :mrgreen:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 30 jun 2013, 13:31

Evo vam Giacherrini, atomska i CIA za njega. :mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 30 jun 2013, 16:24

Pogba je napisao/la:Evo vam Giacherrini, atomska i CIA za njega. :mrgreen:
Stephan non si tocca 8-)

Ima predispozicije da bude na nivou Riberyja .. takav nam igrač uvijek može pomoći. Neka njega 8-)

DonPippo9
Kontakt:

Post Postao/la DonPippo9 » 30 jun 2013, 16:30

A kakav je igrač taj Sakhou? Slabo sam pratio tekme PSG-a ove sezone, možda 2-3 pregledao, nije mi baš zapeo za oko :lol:
Il club piu titolato al mondo!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.