AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Claus
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 14:42

IlPrincipino je napisao/la:
Claus je napisao/la:Ljaljić, Hamšik i Vidić mogu doći za nešto više od 30 miliona. Naravno, rupa bi se zakrpila i prodajom Flaminija, Boatenga i možda nekog napadača (Niang, Pazzo, Robinho). Ovakve investicije bi se dugoročno isplatile, ali možemo se samo moliti da ovi u klubu to najzad skontaju.
de baci to na papir da vidim kako za 30 mil :shock:
Pretjerao sam s 30, kont'o sam napisat' 40, al' nmvz. :mrgreen:

Vidića bi se moglo dobiti ispod 10 miliona, ima preko 30 godina i United bi ga mogao prodati jer ima zamjenu. Ljaljića bi se moglo ispod 15 miliona jer mu ugovor ističe za godinu dana, ako se ne varam. Dakle, njih dvojicu u najboljem slučaju za ukupno 20 miliona.

Definitivno da se Hamšik može dovesti i za 25 miliona, možda i manje. I ADL je svjestan da je 35 miliona prenapuhana cijena. :roll: Mislio sam da bi se moglo uključiti u to i neki igrač Milana (Nocerino, Boa ili neko treći), tako da bi onda definitivno bilo oko 20 miliona.

Dakle, ukupna suma bi možda prešla 40 miliona, od 40 do 45M.
Zadnja izmjena: Claus, dana/u 29 jun 2013, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jun 2013, 14:44

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 29 jun 2013, 14:49

Definitivno da se Hamšik može dovesti i za 25 miliona, možda i manje. I ADL je svjestan da je 35 miliona prenapuhana cijena. :roll: Mislio sam da bi se moglo uključiti u to i neki igrač Milana (Nocerino, Boa ili neko treći), tako da bi onda definitivno bilo oko 20 miliona.
Ne može, pa vidiš koliko se inati za Cavanija gdje mu je i 50 miliona malo. Neće ga dati ispod 30 miliona, pogotovo ne rivalu, a njima i ne treba taj tip igrača Nocerino ili Boa. Još ako Ramiresa dovedu, a mogli bi, šta će im više kad imaju Ilnera, Behramija, Džemailija...

Sve i da je tako, Milan nema za germe i morao bi prvo prodati nekoga da namakne lovu, tako da od toga nema ništa. Okrenite se Ljaljiću i Vidiću i molite Boga da budu na nivou, jer ovo je tanko što sad imate. :P
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 14:57

Sarajevo1946 je napisao/la:
Ne može, pa vidiš koliko se inati za Cavanija gdje mu je i 50 miliona malo. Neće ga dati ispod 30 miliona, pogotovo ne rivalu, a njima i ne treba taj tip igrača Nocerino ili Boa. Još ako Ramiresa dovedu, a mogli bi, šta će im više kad imaju Ilnera, Behramija, Džemailija...

Sve i da je tako, Milan nema za germe i morao bi prvo prodati nekoga da namakne lovu, tako da od toga nema ništa. Okrenite se Ljaljiću i Vidiću i molite Boga da budu na nivou, jer ovo je tanko što sad imate. :P
Shvatam o čemu pričaš, ali šta ako Hamsik izrazi želju da npr. ode u Milan? A da oni pritom budu imali npr. Ramiresa, Inlera itd. da popune njegovu poziciju (iako je teško zamijeniti Mareka, odličan je to igrač). Onda bi se dalo razgovarati. Naravno, to bi zavisilo i od prodaje Cavanija.

Iskren da budem, ja sam prezadovoljan Ljaljićem i Vidićem. Mnogo pišem o Hamsiku, a i sam znam da nema ništa od toga, tako da... Dosta je bilo prazne priče s moje strane. :mrgreen:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 29 jun 2013, 15:02

Zuniga ima ugovor do 2014. a ADL trazi 18 miliona za njega :? (barem po pisanjima medija). Jeeben je igrac ADL i tesko bi Hamsik(jedan od kljucnih igraca Napolia) otisao za 20-25 miliona. Minimalno nekih 40 mil ce biti potrebno za njegovo dovodjenje. Vidica kao Vidica ne treba samo racunati kroz transfer. Sigurno bi on mogao doci za jedno 10 ali bi i imao platu od 5(sto znaci da je potrebno 20). A prema medijima Viole zele 20 mil za Ljajica.

Za ta tri igraca potrebno je preko 60 miliona da se dovedu ;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 15:05

IlPrincipino je napisao/la:Zuniga ima ugovor do 2014. a ADL trazi 18 miliona za njega :? (barem po pisanjima medija). Jeeben je igrac ADL i tesko bi Hamsik(jedan od kljucnih igraca Napolia) otisao za 20-25 miliona. Minimalno nekih 40 mil ce biti potrebno za njegovo dovodjenje. Vidica kao Vidica ne treba samo racunati kroz transfer. Sigurno bi on mogao doci za jedno 10 ali bi i imao platu od 5(sto znaci da je potrebno 20). A prema medijima Viole zele 20 mil za Ljajica.

Za ta tri igraca potrebno je preko 60 miliona da se dovedu ;)
ADL, ako tako nastavi, neće prodat' nikog. Od nečeg se mora živjeti. :mrgreen:

Ja sam pisao za transfere, dakle bez plata. ;) Iako, očigledno je da od Hamsika neće biti ništa. To ja malo sanjarim na temi, realnost je Milan neće platit' više od 20ak miliona za nekog igrača. ;)

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 29 jun 2013, 15:06

Kod ADL se isključivo pita samo on. :mrgreen: Cavani je jadnik htio razgovarati s njim, valjda da ga moli da ga pusti, ADL je poručio da nemaju o čemu pričati i ko da 60 miliona - njegov je. :mrgreen:

Za Hamsika Napoli nema zamjene, a isto tako, teško bi je i našli u okvirima italijanske lige.
Naravno, to bi zavisilo i od prodaje Cavanija.
Matador ide, ipak vjerujem u taj rasplet i ne mogu priuštiti da izgube dva najbolja igrača. Sve i da neke stvari idu na ruku Milana, oni nemaju love realno i tačno, ovo je prazna priča. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 15:09

Forum i jest za "prazne priče", kao što rekoh. :mrgreen: 99% i otpada na takav sadržaj, jer mora se o nečemu diskutovati. To je normalno.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 29 jun 2013, 15:11

Claus je napisao/la:Forum i jest za "prazne priče", kao što rekoh. :mrgreen: 99% i otpada na takav sadržaj, jer mora se o nečemu diskutovati. To je normalno.
Istina ;)
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

kole96
Kontakt:

Post Postao/la kole96 » 29 jun 2013, 15:18

Momci bha samo opusteno ekipu je max sklopio dobro,da se odbije onih 7-8 prvih kola kad je trazio igrače za prve postave ili bi prvi treba nam jos 2 igrača i ima da nam noge peru sledece sezone,mada ja vjerujem u ovu ekipu i kad bih ovako ostalo da niko neide i niko nedolazi vidit cete kako musa dere jarca sa ovo ekipom u 2013 smo samo od barce ja msm izgubili ha ya :D :D :D

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jun 2013, 15:23

kole96 je napisao/la:Momci bha samo opusteno ekipu je max sklopio dobro,da se odbije onih 7-8 prvih kola kad je trazio igrače za prve postave ili bi prvi treba nam jos 2 igrača i ima da nam noge peru sledece sezone,mada ja vjerujem u ovu ekipu i kad bih ovako ostalo da niko neide i niko nedolazi vidit cete kako musa dere jarca sa ovo ekipom u 2013 smo samo od barce ja msm izgubili ha ya :D :D :D
Ti misliš da bi mogli osvojiti Scudetto s ovakvom ekipom? :roll: I sa ta 2 ekstra igrača bi titula bila pod ogromnim upitnikom jer u ligi igraju veoma dobar Napoli i odličan Juventus.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 29 jun 2013, 15:30

A ima tu par igraca na trzistu koji bi mogli pojacati Milan samo Celo sada nesto ceka. Izgleda da bi on prije zadrzao Flaminia nego doveo Polia. Ali ko sto gledam pred kraj prelaznog ce izvesti nesto i stici ce neko 'zvucno' ime ;)

Ocekujem da budete u borbi za drugo mjesto sljedece sezone ;)

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2013, 15:35

Glupo je porediti po meni je Haamsik dalkoo precjenjen igrac, pa vise vrijedi Princ od njega, jer ona tekma protiv Barce to pokazala...ako dovedu Vidica i Ljajica da ce uraditi dobar posao, jer i Princ ce se morati potruditi oko igra jer mu nece biti zagarantirano mjesto, a ne samo mjenjati frizure :D

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 29 jun 2013, 15:37

ni vidic ni ljajic ni hamsik vec astori poli i eriksen. zasto? prvenstveno zbog godina, a sto se tice ostalog nemoze se reci da su puno losiji... malo su slabiji na iskustvu ali to je potrebno cijeloj ekipi. trebamo mlade momke koji ce iskustvo sticati kolektivno, a ne dovesti igrace od 27+ godina i taman kad ce biti vrijeme da se napadne neki značajniji trofej moras mijenjati najvazniju kariku u timu. sto si time napravio? blago receno NISTA! osim sto su mladi ovaj trojac je i puno jeftini od prethodno pomenutog trojca.

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 29 jun 2013, 15:40

meskalin je napisao/la:Glupo je porediti po meni je Haamsik dalkoo precjenjen igrac, pa vise vrijedi Princ od njega, jer ona tekma protiv Barce to pokazala...ako dovedu Vidica i Ljajica da ce uraditi dobar posao, jer i Princ ce se morati potruditi oko igra jer mu nece biti zagarantirano mjesto, a ne samo mjenjati frizure :D
molim te princa mi ne spominji u istoj rečenici sa nogometašem jer to na što on liči je smiješno. jedva čekam da ode katastrofalan igrač ove sezone (sve se nešto dobro igralo kad je ibra bio tu, a sad....) i neznam kako si mogao uopće napisati da je jadni boa bolji od hamšika....suludo....

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 29 jun 2013, 15:41

meskalin je napisao/la:Glupo je porediti po meni je Haamsik dalkoo precjenjen igrac, pa vise vrijedi Princ od njega, jer ona tekma protiv Barce to pokazala...ako dovedu Vidica i Ljajica da ce uraditi dobar posao, jer i Princ ce se morati potruditi oko igra jer mu nece biti zagarantirano mjesto, a ne samo mjenjati frizure :D
Nadam se da se salis.

Usporediti Hamsika i Boatenga u najmanju ruku je tragikomicno.

Pogledaj samo statistiku u serie A i sve ce ti bit jasno, a i vrijednost jednog i drugog ti dovoljno govori tko je bolji.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2013, 16:16

Tritolone je napisao/la:
Nadam se da se salis.

Usporediti Hamsika i Boatenga u najmanju ruku je tragikomicno.

Pogledaj samo statistiku u serie A i sve ce ti bit jasno, a i vrijednost jednog i drugog ti dovoljno govori tko je bolji.

Kakav bolan Hamsik precijenjen igrac, Princ je pokazao protiv Barce da moze, ali u najmanju ruku zna da mora igrati u prvom timu, pa se i ne trudi...a najjaci tim protiv koga je igrao Hamsik je Milan i Juve, dovoljno je da pogledas ga u repki i sve ti je jasno...po meni igrac koji je mnogo mnogo precjenjen...Princ je ekstra igrac, ali imam osjecaj da se on zasitio MIlana i uzasno mi smeta kad kazu da ne vrijedi ni 15 , a Hamsik 35 milijuna na osnovu cega???

kole96
Kontakt:

Post Postao/la kole96 » 29 jun 2013, 16:36

Claus je napisao/la:
kole96 je napisao/la:Momci bha samo opusteno ekipu je max sklopio dobro,da se odbije onih 7-8 prvih kola kad je trazio igrače za prve postave ili bi prvi treba nam jos 2 igrača i ima da nam noge peru sledece sezone,mada ja vjerujem u ovu ekipu i kad bih ovako ostalo da niko neide i niko nedolazi vidit cete kako musa dere jarca sa ovo ekipom u 2013 smo samo od barce ja msm izgubili ha ya :D :D :D
Ti misliš da bi mogli osvojiti Scudetto s ovakvom ekipom? :roll: I sa ta 2 ekstra igrača bi titula bila pod ogromnim upitnikom jer u ligi igraju veoma dobar Napoli i odličan Juventus.

Jbga nece bit lako nama al nece ni nasim protivnicima koja je to nas ekipa u drugoj polusezoni razbila bgt??To je samo sjet da netrebamo sami sebe da pocjenjujemo

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 29 jun 2013, 17:00

meskalin je napisao/la:

Kakav bolan Hamsik precijenjen igrac, Princ je pokazao protiv Barce da moze, ali u najmanju ruku zna da mora igrati u prvom timu, pa se i ne trudi...a najjaci tim protiv koga je igrao Hamsik je Milan i Juve, dovoljno je da pogledas ga u repki i sve ti je jasno...po meni igrac koji je mnogo mnogo precjenjen...Princ je ekstra igrac, ali imam osjecaj da se on zasitio MIlana i uzasno mi smeta kad kazu da ne vrijedi ni 15 , a Hamsik 35 milijuna na osnovu cega???
Ne mozes na racun jedne utakmice uspoređivat 2 igraca. To je isto kao da ja kazem Messi je goli racku usporedbi sa Robbenom, gdje je bio Messi u polufinalu LP-a itd itd.

Ove godine Hamsik u serie A ima u 38 utakmica 11 golova i 18 asistencija (najbolji asistent lige) i prema Transfermarketu vrijedi 35 mil €, dok je Boateng odigra 29 utakmica i ima mizernih 2 gola i 6 asistencija, njega procijenjuju duplo manje od Hamsika i vrijedi 15 mil €. Hamsik svake godine igra sve bolje i bolje dok je kod Boatenga potpuno suprotna situacija, a i 99% sam siguran da bi vecina ovih vrhunskih klubova u svojim redovima radije vidilo Hamsika nego Boatenga. Na posljetku statistika govori sve, Hamsik je jednostavno bolji, ima iza sebe sezonu karijere, igra u klubu koji je na tablici ispred Milana a Boateng se bori da izbori mjesto u prvih 11.

Cak kad ih ides uspoređivat sezonu po sezonu u zadnje 3 Hamsik je puno bolji, doduse ima nesto vise odigranih utakmica ali statistika je ubjedljivo na njegovoj strani.

Inace mislim da je ta cijena od 35 mil € pretjerana za Hamsika ;) ali treba bit realan i priznat da je isto tako bolji od Boatenga.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 29 jun 2013, 17:13

Tritolone je napisao/la:
meskalin je napisao/la:

Ne mozes na racun jedne utakmice uspoređivat 2 igraca. To je isto kao da ja kazem Messi je goli racku usporedbi sa Robbenom, gdje je bio Messi u polufinalu LP-a itd itd.

Ove godine Hamsik u serie A ima u 38 utakmica 11 golova i 18 asistencija (najbolji asistent lige) i prema Transfermarketu vrijedi 35 mil €, dok je Boateng odigra 29 utakmica i ima mizernih 2 gola i 6 asistencija, njega procijenjuju duplo manje od Hamsika i vrijedi 15 mil €. Hamsik svake godine igra sve bolje i bolje dok je kod Boatenga potpuno suprotna situacija, a i 99% sam siguran da bi vecina ovih vrhunskih klubova u svojim redovima radije vidilo Hamsika nego Boatenga. Na posljetku statistika govori sve, Hamsik je jednostavno bolji, ima iza sebe sezonu karijere, igra u klubu koji je na tablici ispred Milana a Boateng se bori da izbori mjesto u prvih 11.

Cak kad ih ides uspoređivat sezonu po sezonu u zadnje 3 Hamsik je puno bolji, doduse ima nesto vise odigranih utakmica ali statistika je ubjedljivo na njegovoj strani.

Inace mislim da je ta cijena od 35 mil € pretjerana za Hamsika ;) ali treba bit realan i priznat da je isto tako bolji od Boatenga.
Bolji je, ali da je bolji toliko da vrijedi vise 20 milijuna e to nije svakako :) Princ je dokazao i pokazo da zna da moze, samo sto opet govorim njemu se jednostavno ne da igrati , jer nije imao konkurencije u timu na njegovoj poziciji ukoliko ostane, a Milan dovede par pojacanja morat ce se potruditi da igra bolje...Slazem dse da je bio uzas da je odigrao sveka 2-3 tekme na nivu kojem moze igrati, ali brate de malo ohanite za Hamsika, pa da je toliko dobora zar ga do sada ne bi Chelsea, City, PSG ili Real doveli :)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.