A niko da prokomentarise potencijalno najveceg dobitnika drafta ove godine, moje SIXERSE
Moram priznat da sam bio poprilicno razocaran kad su tek objavili da su trejdovali holidaya za ovog noela i pik prve runde sljedece godine, ali citajuci mnoge komentare navijaca sixersa koji su takodjer ispocetka bili razocarani shvatio sam da je rijec o totalnom renoviranju ekipe..
Naime kako prenose mnogi mediji novi GM Sam Hinkie nece produziti ugovor Bynumu pa samim time planira da startni centar u buducnosti bude ovaj mali Noel ( koji me konsitucijom nevjerovatno podsjeca na Garneta, jos da mu nabiju kila

). A posto njega nema do Bozica najranije to je jasan znak da se sljedeca sezona igra samo radi tankiranja

Za to vrijeme i mali MCW ce steci potrebno iskustvo, a onda dolazimo do najzanimljivijeg dijela, a to je draft sljedece godine. Naime, pick koji su Sixersi dobili od New Orleansa je top 5 protected sto znaci da ce ga dobit ukoliko Pelicansi odigraju malo bolju sezonu nego ovu, a za to su im ovi dali holidaya. Zatim ce se Sixersi potruditi da imaju sto vise poraza kako bi dobili sto bolji svoj pick prve runde( po mogucnosti prvi

) i spominje se jos da ce prilikom sljedeceg drafta Hinkie ponuditi nekome Evana Turnera za pick prve runde tako da bi Sixersi imali tri picka prve runde...
Na sve to dodajte da ce Sixersi imati 40 mil. dolara slobodnog prostora s kojim ce moci potpisati dva odlicna slobodna agenta

Dakle mozda ce sljedeca sezona biti propast i tuga, al zato od naredne mozemo ocekivat novu i mnogo jacu Phillu.