FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

bagrcavi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la bagrcavi » 29 jun 2013, 13:54

propuh je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Zayebi realnu priču.Gdje god da odemo podvijemo rep i onda dobijemo po ušima.Igrati hrabro, normalno postaviti malo defanzivniju taktiku.Nešto kao što je Cluj uradio protiv Manchester Uniteda prošle sezone u grupnoj fazi LP.Dupli blok iza lopte znači vezni red i odbrana, ali nakon oduzimanja lopte brza transformacija u napad.Samo hrabro, i je.bi ga ali ja se nadam.Ja se uvijek nadam, pa makar igrali protiv Barcelone.
Sta mislis da nasi imaju snage da igraju dupli blok i brzo razviju igru :D
Tako bi izdrzali 20 min sa dobrim pripremama i 45 min.
Tamo se zatvoriti ko Travnik na Grbavici, pa sta nam bog da.
Pa valjda idemo na priprema upravo zbog toga.Ako ne mogu tehnički i taktički nadomjestiti taj nedostatak, onda im ostaje samo trčanje i snaga.A to je bar lahko dotjerati.
DRUG NEBI TI PUNCA

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 jun 2013, 13:57

bagrcavi je napisao/la:
propuh je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Zayebi realnu priču.Gdje god da odemo podvijemo rep i onda dobijemo po ušima.Igrati hrabro, normalno postaviti malo defanzivniju taktiku.Nešto kao što je Cluj uradio protiv Manchester Uniteda prošle sezone u grupnoj fazi LP.Dupli blok iza lopte znači vezni red i odbrana, ali nakon oduzimanja lopte brza transformacija u napad.Samo hrabro, i je.bi ga ali ja se nadam.Ja se uvijek nadam, pa makar igrali protiv Barcelone.
Pa valjda idemo na priprema upravo zbog toga.Ako ne mogu tehnički i taktički nadomjestiti taj nedostatak, onda im ostaje samo trčanje i snaga.A to je bar lahko dotjerati.
E pa tesko je natjerat nekoga ko nezna ni hodati kako treba da trci :mrgreen:
Ne ide to tako za ovo kratko vrijeme priprema nema sanse da nasa ekipa igra u visokom ritmu vise od 45 min.
Nisu oni na to navikli, do prije mjesec su haman pa setali terenom. Jedino da ih dopingujemo.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 29 jun 2013, 13:58

Sredit ce to babo Osim kad smo mogli steliti sve ove godine ligu i kup sto ne bi mogli i jednu utakmicu lp ha ya.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 jun 2013, 13:59

bagrcavi je napisao/la:
propuh je napisao/la:
Nije to bas tako jednostavno, jer ti mozes trenirati isto kao i oni, ali ako nemas fizicke performace i pravilnu ishranu cijele godine, neces nikada biti kao oni. Amar je nedavno u jednom intervju za Alpha TV upravo u tome govorio prijatelju. Recimo, tu je istakao da Maribor trosi mjesecno na preparate koji poboljsavaju fizicki spremu koliko mi zapravo trosimo za plate igraca. A sada zamisli koliko onda ovi trose na te stvari i kakve oni pripreme imaju.

Po meni, ja bih prije kao sto @propuh istice, bunker kao sto nama Travnik igra, pa sta bude neka bude.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 jun 2013, 14:05

Ima i toga što ti kažeš, ali ja se ne mogu oteti utisku da bi im mogli parirati uz pravi pristup i bez straha.Ali dobro, možda sam ja samo preveliki optimista i zaljubljenik u ovu igru kad je riječ o Želji :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 29 jun 2013, 14:08

Najava: Svi u Plzen!

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 jun 2013, 14:14

bagrcavi je napisao/la:Ima i toga što ti kažeš, ali ja se ne mogu oteti utisku da bi im mogli parirati uz pravi pristup i bez straha.Ali dobro, možda sam ja samo preveliki optimista i zaljubljenik u ovu igru kad je riječ o Želji :mrgreen:
Ma nisi prijatelju, nego se nadas, a dok si god u igri, sportski se nadati. :D Ja sam tako isto prosle godine kada smo protiv Maribora igrali, sve mislio da mozemo i Bog, kad ono glam-blam. Zbog ovoga, treba realno gledati na stvar, jer se samo na kraju nasikiras bez potrebno.

Recimo, bas ovo sto @propuh istice je tacno, a tj, da mi nemamo jakih tekmi u nasoj ligi, pa da onda na osnovu toga praktikuje takvu igru na euro sceni. To je upravo razlog, zasto timovi iz komsiluka bolje prolaze u evropi. Kod nas jedna utakmica u jakom tempu u vrh glave traje 30 min, svega. Dok kod susjeda imas tekme gdje se igra ako nista 60 do 70 min u tom jakom tempu. U evropi, kada naletis na protivnika koji te je u stanju napadati svih 90 min, ti sa ovakvim vidom razmisljanja, zaista nemas sta traziti...E vidis, ovo je upravo ono gdje mi platimo ceh svake godine. Onda ti se nadoveze ono nase razsmiljanje pogresno, ako vodis mi smo najbolji, ako gubis vise ti se ne igra i sve te druge gluposti koje sebi jedna profesionalna ekipa ne bi smjela dozvoljavati.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 jun 2013, 14:20

ipetm je napisao/la:Najava: Svi u Plzen!

Sav se najezi jedva cekam da zagalamim ZELJO ZELJO ko od vVas ide ? neki dan sam sredio godisnji tako da sam 100% uz nase momke i sad kad sam pogledao ovaj snimak imam osjecaj da cemo ih zguzit ali nazalost necemo

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 jun 2013, 14:22

DzoleZeljo je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Ima i toga što ti kažeš, ali ja se ne mogu oteti utisku da bi im mogli parirati uz pravi pristup i bez straha.Ali dobro, možda sam ja samo preveliki optimista i zaljubljenik u ovu igru kad je riječ o Želji :mrgreen:
Ma nisi prijatelju, nego se nadas, a dok si god u igri, sportski se nadati. :D Ja sam tako isto prosle godine kada smo protiv Maribora igrali, sve mislio da mozemo i Bog, kad ono glam-blam. Zbog ovoga, treba realno gledati na stvar, jer se samo na kraju nasikiras bez potrebno.

Recimo, bas ovo sto @propuh istice je tacno, a tj, da mi nemamo jakih tekmi u nasoj ligi, pa da onda na osnovu toga praktikuje takvu igru na euro sceni. To je upravo razlog, zasto timovi iz komsiluka bolje prolaze u evropi. Kod nas jedna utakmica u jakom tempu u vrh glave traje 30 min, svega. Dok kod susjeda imas tekme gdje se igra ako nista 60 do 70 min u tom jakom tempu. U evropi, kada naletis na protivnika koji te je u stanju napadati svih 90 min, ti sa ovakvim vidom razmisljanja, zaista nemas sta traziti...E vidis, ovo je upravo ono gdje mi platimo ceh svake godine. Onda ti se nadoveze ono nase razsmiljanje pogresno, ako vodis mi smo najbolji, ako gubis vise ti se ne igra i sve te druge gluposti koje sebi jedna profesionalna ekipa ne bi smjela dozvoljavati.
Za primjer mi smo pretprosle sezone bili u stanju da pritisnemo protivnika 15-20 min i prosetali smo se ligom, dok proslu sezonu nismo nikoga pritisli ni 5 min. pa smo se patili skoro svaku tekmu. Sad koliko su ovi u stanju da nas stisnu, moje ocekivanje bar 30-40 min i mi smo tu donji. A ako kojim slucajem prezivis tu kanonadu s autobusom pred golom mozes se i necemu nadati, to ti dodje onih 5-10% sanse sto nam se daje.

I da dodam na kraju nadam se da ce Amar spremiti ekipu da mi u ligi opet mozemo izvrsiti pritisak bar 10-15 min kad zatreba.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 29 jun 2013, 14:28

CARSON je napisao/la:
ipetm je napisao/la:Najava: Svi u Plzen!

Sav se najezi jedva cekam da zagalamim ZELJO ZELJO ko od vVas ide ? neki dan sam sredio godisnji tako da sam 100% uz nase momke i sad kad sam pogledao ovaj snimak imam osjecaj da cemo ih zguzit ali nazalost necemo
ipe de safatajte mirsu ili ismara da odrade jeb.acku najavu da se nafura raja

BlueTigers1987
Kontakt:

Post Postao/la BlueTigers1987 » 29 jun 2013, 14:29

Treba malo naruzit ove nase balerine i stavit im do znanja da ni u jednom trenutku nesmiju stati i predati se! Cuo sam da bas ni atmosfera medju igracima nije najbolja tacno im treba po samar opalit. Sta oni misle nas ce otici min. 500 u Plzen i svima nam treba po min. 300KM , nije problem skontat cemo pare , ukrasti , oteti , posuditi ili mozda zaraditi (sto je veoma tesko u nasoj drzavi) i to je sve radi njih da im budemo podrska kad je najpotrebnije a oni da se predaju tek tako i spuste gace?! Znam da je glupo ocekivat pobjedu i ako se ja nadam , ali dajte bar igrajte muski pa nek nas uzmu 2:1 , 3:2 ili tako nesto a ne da nas napune mamu vam!!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 29 jun 2013, 14:32

propuh je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:

Za primjer mi smo pretprosle sezone bili u stanju da pritisnemo protivnika 15-20 min i prosetali smo se ligom, dok proslu sezonu nismo nikoga pritisli ni 5 min. pa smo se patili skoro svaku tekmu. Sad koliko su ovi u stanju da nas stisnu, moje ocekivanje bar 30-40 min i mi smo tu donji. A ako kojim slucajem prezivis tu kanonadu s autobusom pred golom mozes se i necemu nadati, to ti dodje onih 5-10% sanse sto nam se daje.

I da dodam na kraju nadam se da ce Amar spremiti ekipu da mi u ligi opet mozemo izvrsiti pritisak bar 10-15 min kad zatreba.
Mi bi ako nista trebali pogledati 10 puta onu tekmu protiv Hapoela, jer ono je za mene prava skola. Ako uspijemo sta iz onoga nauciti i prilagoditi u praksi, mozemo se spasiti debakla.

[youtube][/youtube]

Evo ovdje se fino vidi kako jedna prava evropska ekipa vrsi pritisak. Do 31 min smo bili puni do vrha....Najtuznije od svega, sto bi oni nas trpali i trpali da njihov trener nije pokazao da je gospodin covjek. ;)
Ima li neko slucajno ovaj cijeli mec negdje. Hvala

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 jun 2013, 14:38

e jesi nam postavio video svaka ti cast

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jun 2013, 14:39

BlueTigers1987 je napisao/la:Treba malo naruzit ove nase balerine i stavit im do znanja da ni u jednom trenutku nesmiju stati i predati se! Cuo sam da bas ni atmosfera medju igracima nije najbolja tacno im treba po samar opalit. Sta oni misle nas ce otici min. 500 u Plzen i svima nam treba po min. 300KM , nije problem skontat cemo pare , ukrasti , oteti , posuditi ili mozda zaraditi (sto je veoma tesko u nasoj drzavi) i to je sve radi njih da im budemo podrska kad je najpotrebnije a oni da se predaju tek tako i spuste gace?! Znam da je glupo ocekivat pobjedu i ako se ja nadam , ali dajte bar igrajte muski pa nek nas uzmu 2:1 , 3:2 ili tako nesto a ne da nas napune mamu vam!!!!
To je krajnje aktivan rezultat pred revanš, svako ozbiljan bi morao biti prezadovoljan takvim rezultatom. Da si reko nek nas uzmu makar dva razlike. Previše očekuješ. Uredu se nadati i pobjedi, ali bit' razočaran porazom od 2 ili 3 razlike nema logike.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 29 jun 2013, 14:49

CARSON je napisao/la:e jesi nam postavio video svaka ti cast
+1 :lol:

Stvarno, ni na šta ličili nismo! Pola tima ne zna jel san ili java, svi prespori a oni prebrzi... a ni sad nismo ništa bolji, možda smo i gori nego tad a protivnik sličan ako ne i bolji. Možemo samo boga moliti jer čuda se ne dešavaju sa takvim omjerom snaga na terenu a pogotovo ne sa taktikom koju Amar neće promjeniti ni da mu Ivica kaže.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 29 jun 2013, 14:50

ja bi iskreno bio zadovoljan i porazom od dva razlike uz neki postignut gol,naravno da se nadam prolazu kolko god to zvucalo nestvarno,ali ipak treba imati i malo realnije razmisljanje
=\_1921_/=

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 jun 2013, 14:51

samo jos da dodam da mi je drago da je ovaj bogi otisao jer je u Evropskim utakmicama bio najgori
da igra kvesic Antolovi,colic b. manje bi me bio strah debakla jer imamo malo vremena da se uigramo a to u Evropi mnogo znaci.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 jun 2013, 14:52

Sa ovakvom igrom bi se mogli nečemu nadati.
[youtube][/youtube]
DRUG NEBI TI PUNCA

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 29 jun 2013, 14:55

Bolest koja sve vuče zadnjih godina kroz sve naše sportove i klubeve koji igraju u evropi jeste da brzo padamo psihički. Prvo narbijemo situaciju, nafalimo protivnika i onda nakon prvog gola počne sje...anje raspad sistema i kantanje. Kad bi imali duh-a da od prve do zadnje minute igramo sa istim žarom, ne vidim mogućnost velike razlike.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 jun 2013, 14:56

bagrcavi je napisao/la:Sa ovakvom igrom bi se mogli nečemu nadati.
[youtube][/youtube]

E to je video koliko nam fali igrac tipa Nyema ali stvarno nismo imali srece sa povredama da je sada kvesa,zola,mali benjo duplo bi bili sigurniji ali eto treba igrati nikad se ne zna

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Argentina, Cwirek, Lynx, Proximic, Strumfinho, ZeljeznicarUberAlles i 107 gostiju.