Olimpik Sarajevo

arhimed89
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la arhimed89 » 26 jun 2013, 13:15

Mokroguz je napisao/la:Gledam da napravim analizu ovih transfera.
Ukoliko sam vidio po statistikama ove godine, ko je igrao, koliko je igrao itd., vecina od igraca koji idu iz Olimpica nisu ni bili potrebni.
Medjutim nasao sam statistiku da su ovi igraci koji su bili medju regularnih u Olimpicu a sad napustaju:

Ivetic, Vidovic, Karic, Djelmic.

Medjutim za Karica ima Smajic da zamijeni i Djelmica ima Durak da zamijeni.
Fejzic ne igra vec dugo vremena, zamijenijo ga Hamzic od 20og kola vec.
Nego za sada fali mozda Torlak da popuni rupu koju su ostavili Vidovic i Ivetic.
Ali bi falio jos jedan igrac tu da zamijeni ih. A garant je jedan od onih vec 5-6 novih igraca tu doveden da pomogne u tim pozicijama.

Par od igraca su sa mladjih ekipa izgleda.
A svi ovi koji odlaze mogu dodati mozda malo para klubu kroz transfere, i svakako traze vecu platu nego mladjih igraca. Manje se placa 20 igraca nego 25 na primjer, i ako dovode Torlaka moraju sigurno skloniti par skupljih igraca.

Sve u svemu je najbolje cekati da pocne sljedeca sezona pa ce mo svi da vidimo sta se ustvari desava. I ne moze se odma na prvu utakmicu sve odluciti, jer znate svi dobro da Olimpic je odigrao 1-1 sa Rudarom u prvom kolu dok je Zeljeznicar odigrao 0-0 sa Travnikom kao sto je Siroki Brijeg odigrao 0-0 sa Slavijom i Sarajevo 0-0 sa Celikom u prvom kolu i tako dalje...
Fino si zapazio par stvari.Treba imati na umu da ce Olimpik ove godine nakon dugogodisnjeg lutanja po stadionima sirom BiH konacno da se udomaci na Otoci i za jednu ovakvu ekipu mislim da je to najbolje ovogodisnje pojacanje kad se uzme u obzir da ce konacno dobiti svoju bazu.U slucaju da Torlak preseli na Otoku(u sto ja iskreno malo vjerujem,vjerovatno ce negdje vani) imali bi tandem Torlak-Ragoje,koji nije nimalo za podcjenit.Duga je lista ovih odlazaka ali se nadam da ce i lista dolazaka biti zadovoljavajuca.Pored mladica koji bi mogli uletiti u prvi tim,treba tu i koji iskusniji lisac u timu.
Od ove sezone ocekujem i da Kapica zaobidju povrede i da konacno pocne pruzati partije na nivou.Ove sezone je imao jako slabu statistiku i napad Olimpika je uopste bio slabo efikasan.Il eventualno dovesti jos jednog dobrog spica.
Klub ce vjerovatno dovesti jos koje pojacanje.Ova ekipa koja je trenutno na okupu moze bez problema iznijeti sezonu i mislim da se uopste nebi borili za opstanak i slicno ali za napad na evropu bi trebali malo vise.Ove godine ce biti puno zesca konkurencija za mjesta koja vode u evropu-Zeljo,Sarajevo,Celik,Zrinjski,Siroki,pa usudit cu se reci i Olimpik i eventualno Borac ako zaustavi ovo rasipanje igrackog kadra i konsoliduje redove do pocetka prvenstva sto nije nemoguce.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 26 jun 2013, 14:18

Namjerno ne ulazim u te neke rasprave.

Bolje jedna dobra info. Stigao je kvalitetan ljevak iz Srbije.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 26 jun 2013, 15:13

open je napisao/la:Namjerno ne ulazim u te neke rasprave.

Kad bi se moglo znati vise informacija o tom ljevaku 8-)
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 26 jun 2013, 23:42

open je napisao/la:Namjerno ne ulazim u te neke rasprave.

Dajte malo vise informacija -jer danas je jako teško naci nogometaša na toj poziciji,prosto to je postao deficit.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 jun 2013, 23:52

Onaj isti Sinan Ramovic iz GOSK Gabele ode u Velez pisu danas. Zar nije bio na treninzima Olimpica prije par dana?

http://sportsport.ba/bh_fudbal/olimpic- ... ama/107445
Na prvom treningu održanom na pomoćnom terenu stadiona Grbavica pojavilo se nekih 20-ak igrača.

Nedimu Jusufbegoviću, šefu stručnog štaba, na prozivku se javio i novajlija Sinan Ramović, a ovaj fudbaler neće biti jedino pojačanje Vukova.

Naime, najvjerovatnije će u narednoj sezoni dres Olimpica nositi nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva, Sedin Torlak, a čelnici kluba u pregovorima su sa još nekoliko provjerenih igrača.

S druge strane treba dodati da u Olimpicu naredne sezone neće igrati Alen Bašić i Irfan Fejzić, dok se večeras na treningu očekuje i Miloš Vidović, kojem je istekao ugovor s Olimpicom, ali još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"U uvodnom dijelu priprema radit ćemo u Sarajevu, a planirao sam i odlazak na planinu. Što se tiče igračkog kadra očekujemo još par novih igrača, ali o imenima ne bih govorio dok se posao ne završi", istako je trener Olimpica Nedim Jusufbegović.

http://sportsport.ba/bh_fudbal/ramovic- ... vor/107841
Nakon Sabahudina Jusufbašića Velež je angažovao još jednog fudbalera koji je u prošloj sezoni nastupao za GOŠK.
Preporuči

Veznjak Sinan Ramović potpisao je ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još toliko. Ramović je u prošloj sezoni tri puta bio strijelac za GOŠK, a zanimljivo je da je dva od tri pogotka postigao protiv Veleža u Mostaru.

Također, i rubrika otišli dobila je jučer još jednog člana, Ajdin Nuhić raskinuo je saradnju sa Veležom i karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu. Kako stvari stoje najbliži je potpisu za Travnik.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 27 jun 2013, 00:03

Vidim dobili ste i pojacanje na temi. Forumas @Mokroguz, bas detaljno prati Olimpic.

Djeluje mi da ste sada, barem na forumu, dosta ozbiljnija ekipica...vas par sto prati Olimpik :mrgreen: . Nadam se da ce biti nesto organizovano i na tribini kada pocne sezona.Komentar nije zlonamjeran, odmah u startu da prekinem neku eventualnu raspravu. :D

irh
Kontakt:

Post Postao/la irh » 27 jun 2013, 00:17

Jel ovo pobježe i Ramović glavom bez obzira :mrgreen:

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 27 jun 2013, 01:51

AdiRajvosa je napisao/la:Vidim dobili ste i pojacanje na temi. Forumas @Mokroguz, bas detaljno prati Olimpic.

Djeluje mi da ste sada, barem na forumu, dosta ozbiljnija ekipica...vas par sto prati Olimpik :mrgreen: . Nadam se da ce biti nesto organizovano i na tribini kada pocne sezona.Komentar nije zlonamjeran, odmah u startu da prekinem neku eventualnu raspravu. :D
@mokroguz je sada vodja copora,dok pabizo dodje neki predstavnik Vukova za dijasporu :mrgreen:
A sto se tice tribine,valjda ce sad nakon sto se Olimpik ustali na Otoci da bude i bolja posjeta.Vjerujem da ce i rukovodstvo skupiti lijepu ekipicu za narednu sezonu koja ce imati sta da pokaze gledaocima na Otoci.
irh je napisao/la:Jel ovo pobježe i Ramović glavom bez obzira :mrgreen:
Cuj glavom bez obzira :evil: :oops:
Doticni je samo mogao produziti dalje jer nije zadovoljio na probi,nema tu nikakvog bjezanja.. :ugeek:
I vidim volis se nasladjivati problemima Olimpika,jao kako ces se razocarati :mrgreen:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 jun 2013, 06:36

Cini mi se da Ramovic nije bas neki ogromni gubitak. Dobro je da je on, da nije Duljevic lol, onda bi se ja naplakao kroz ostatak sezone haha. :D
Znam da od juniora ima dovoljno dobrih igraca da zamijene makar par pozicija ako dodje neka nuzda.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 27 jun 2013, 09:26

irh je napisao/la:Jel ovo pobježe i Ramović glavom bez obzira :mrgreen:
OLIMPICU,se nudi mnogo nogometaša I neki su imali srecu da I dodju na probu ali NISU ZADOVOLJILI stroge kriterijume našeg st.štaba .IDEMO DALJE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 27 jun 2013, 09:33

ublehas je napisao/la:Zašto svako ko skrene pažnju na odlazak velikog broja standardnih igrača OlimpiCa bude napadnut na ovoj temi od simpatizera VuCova?
Ponudio se jedan bivši nogometaš Želje sa prostora bivše YU ,ali videcemo dali ce biti angažovan .Danas dolazi na razgovor sa čelnicima kluba OLIMPIC.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 27 jun 2013, 09:54

Najvjerovatnije pocetkom iduce sedmice pocinju dolasci novih igraca na otoku.Juniori Mujezinovic/bio na posudbi u Bosna Visoko/ i Merajic/bio u Lokomotiva Zgb/potpisuju za prvi tim.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 jun 2013, 16:23

U toku je jedna kompilacija o mladim talentima ovih par zadnjih godina iz Olimpica.(Znaci; koji mladici su bili "odgojeni" u Olimpicu, i oni koji su jos tu, i oni koji vise nisu)
Merajic i Mujezinovic su medju njih u snimku. :)
Uskoro ce biti gotova.

Citava lista je ovakva:
Haris Duljevic
Mustafa Mujezinovic
Semir Aganspahic
Edis Tahiri
Alem Merajic
Senad Corovic
Almir Aganspahic
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 27 jun 2013, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 27 jun 2013, 16:28

Mokroguz je napisao/la:U toku je jedna kompilacija o mladim talentima ovih par zadnjih godina iz Olimpica.
Merajic i Mujezinovic su medju njih u snimku. :)
Uskoro ce biti gotova.

Citava lista je ovakva:
Haris Duljevic
Mustafa Mujezinovic
Semir Aganspahic
Edis Tahiri
Alem Merajic
Senad Corovic
Almir Aganspahic
Odlična ti je to stvar. Samo naprijed. Posebno me raduje ovaj mali Merajić. To će biti pravi pogodak.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 27 jun 2013, 17:30

Ovaj Radosavljevic je pravi igrac kojeg Olimpic nikada nije imao na poziciji centralnog veznog.Sutra dolazi mladi reprezentativac Srbije,Kokot veceras na treningu.Pocelo je. :D

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 27 jun 2013, 17:45

svejedno je napisao/la:Ovaj Radosavljevic je pravi igrac kojeg Olimpic nikada nije imao na poziciji centralnog veznog.Sutra dolazi mladi reprezentativac Srbije,Kokot veceras na treningu.Pocelo je. :D
To, to. Dobre vijesti. Odakle je taj Radosavljević, gdje je igrao, kako se zove. Ima li kakav video.

Al pashino
Kontakt:

Post Postao/la Al pashino » 28 jun 2013, 11:41

ima li koja prijateljska ?
www.facebook.com/pirotehniksarajevo

open
Kontakt:

Post Postao/la open » 28 jun 2013, 14:38

Al pashino je napisao/la:ima li koja prijateljska ?
Ima sutra noćna utakmica u Slavonskom Brodu protiv Hrvatskog Dragovoljca.

EDIT: Lijep rezultat. Pobjeda od 2:1. Samo naprijed Vukovi moji.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 29 jun 2013, 23:36

Lijepa vijest.Drago mi je što su dali golove Duljević i novajlija Kokot.Sutra finale sa Veležom.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 jun 2013, 23:38

Mancini je napisao/la:Lijepa vijest.Drago mi je što su dali golove Duljević i novajlija Kokot.Sutra finale sa Veležom.
Koji je ovo Kokot,onaj iz Slavije :?:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.