Postao/la ultrasstyle_tz » 28 jun 2013, 16:58
bez Grade ce se tesko sastavit tim za PL...Grado je bio oslonac odbrane i citavog tima, i u ovim uslovima ce ga biti nemoguce nadomjestiti. Svi igraci koji su tog kalibra ili blizu toga ce traziti ozbiljniju lovu koju mi ocigledno nemamo.
istina je da se transa iz Opstine vjerovatno smanjuje sa smijesnih 7.000 na jos smjesnijih oko 5.000 KM mjesecno i da nema novih finansijera kluba. Opstina, Azmir, omladinski pogon i ovako par ljudi sto namakne, kanton opet vjerovatno ni marke, novi ulagaci takodjer oko nule.
vjerovatno necemo moci dovesti odgovarajucu zamjenu za Gradu niti ta 2-3 igraca koji prave razliku da se napadne premijer liga. Opet u ovim uslovima ne vidim ni smisao napadanja PL kad se nema sredstava za opstanak. Azmir ima pare, ali govorio sam vec o tome, covjek nije lud sam da daje 15-20.000 KM mjesecno. Koliko mi je zao Grade, jer sa njim vjerovatno odose i ambicije za povrakom u PL, toliko mi je i drago jer su stvari realno postavljene prvi put nakon dugo vremena. Nema laznih obecanja, nema obmana, pruzimo se koliko smo siroki, igracu ne obecavamo kule i gradove vec ono sto im se obeca to se i ispuni pa kome se svidja bujrum.
pisao sam vec da mi je drazi stabilan prvoligas nego gomilanje novih dugova i lazna obecanja od prije (mada se spominje neki dug savezu za kraj prosle sezone)...
tim ce se pojacati u skladu sa realnim mogucnostima, i SIGURNO ce biti dosta jaci od proslosezonskog ( sem Grade). Sad da li ce to biti dovoljno za premijer ligu- ne vjerujem. Grado je nezamjenjiv u ovom timu, i da bi se on zamjenio treba ti ozbiljna lova a mi da je imamo dali bi je njemu a ne nekom drugom.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!