Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 27 jun 2013, 00:40

samosarajvo je napisao/la:Hajde dobro sto se igraju sa podlogama ali ne znam kolko je pametno igrati se sa lopticama..,
Što bolan ?! To ti je uobičajena stvar u tenisu. 8-) Uporedi recimo RG 2011 sa ovim iz '12 i 13. Drastična razlika, samo zbog loptica.

@Edine

Zar fakat vjeruješ u život nakon foruma ?! :mrgreen: Previše lično uzimaš ovaj poraz, igra je hebote, nije niko umro. :mrgreen: Da znaš kakav je osjećaj zadovoljavati se turnirima iz 500 serije i ponekim polufinalem Masters turnira, promijenio bi ti mišljenje za 180 stepeni. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 27 jun 2013, 00:41

Federer se solidariše s Nadalom, al' je usro i šefa i stanicu večeras :roll: Polahko čovjek gubi konce nad svojom karijerom, mator je i nema više motiva za igru kao što je nekada imao, naravno.
Ipak mislim da je ovo stvarno sramota za jednog šampiona Wimbledona, da izgubi od Stakhovskog :? bez obzira što je ovaj odigrao vjerovatno meč svoje karijere, veliki šampioni valjda znaju pronaći način da se izvuku iz krize i preokrenu meč u svoju korist.To je Roger uradio prošle godine, protiv Malissea i Bennetaua.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jun 2013, 00:51

Edin TM87 je napisao/la:Ovo je kraj za mene na ovom podforumu, vjerovatno i na citavom forumu, nakon 37 uzastopnih cetvrfinala, ovo se desi i preko ovog ne mogu preci, ne znam kako cu vise i pratiti ovaj sport zbog prokletog jednorucnog bekenda koji mi je zgadio igru.
Nemam komentara, grozno se osjecam, zadnja 2 seta sa pratio sa curom koja navija za Nadala i uzas...

Nek' mi niko nista ne zamjeri, pogotovo ne Nadalovi navijaci, hvala Magici i formanceu na odlicnim analizama i postovima koje je bilo uzivanje citati, samo nastavite, ne znam vise sta da kazem

to je to.

slika

:mrgreen:

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 27 jun 2013, 01:11

formance je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Hajde dobro sto se igraju sa podlogama ali ne znam kolko je pametno igrati se sa lopticama..,
Što bolan ?! To ti je uobičajena stvar u tenisu. 8-) Uporedi recimo RG 2011 sa ovim iz '12 i 13. Drastična razlika, samo zbog loptica.

@Edine

Zar fakat vjeruješ u život nakon foruma ?! :mrgreen: Previše lično uzimaš ovaj poraz, igra je hebote, nije niko umro. :mrgreen: Da znaš kakav je osjećaj zadovoljavati se turnirima iz 500 serije i ponekim polufinalem Masters turnira, promijenio bi ti mišljenje za 180 stepeni. :mrgreen:
Vala nisam primjetio...a gledao sam haman svaki mec i 2011 i 2012 i 2013...

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 27 jun 2013, 01:14

ivo karlovic ‏@ivokarlovic

Finally the grass seems fast and im not there. Shiiii..
Hebiga Ivo, saosjećam s tobom. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 jun 2013, 08:22

Dobar i zanimljiv wimbledon, nakon Nadala koji tone iz godine u godinu na travi i Fedex je zavrsio svoj nastup i ako je uopste ima sanse da ikad vise u zivotu osvoji wimbledon.
Bit ce zanimljivo pratiti nastavak turnira, a licno bih volio da uzme Tomy Haas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 jun 2013, 09:48

Danas dobro paziti na teren broj 2. :mrgreen: Danas je tu Berdych od većih favorita, pa ako vjerujete u prokletstvo (blagoslov, zavisi s koje strane uzmete) tog terena, evo vam prilike da se obogatite uplatom na Brandsa. :mrgreen:

Što se tiče Federera, nema se tu šta reći. Iznenađenje koje premašuje i Darcisa i Rosola. :mrgreen: Možda se i sam Federer uspavao s obzirom da je unaprijed gledao kako će igrati barem polufinale (ipak je ispao onaj koji bi ga prvi mogao ugroziti - Nadal). :mrgreen:

Uglavnom, otvaraju se vrata Murrayu i Đokoviću. Naravno, svoju šansu će vrebati JMDP, Berdych, pa možda i neko od onih koji nikad nisu igrali finale poput Raonića, Gasqueta, a nije ni (ludi) Gulbis bez šansi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 jun 2013, 09:55

Formance

Nisam gledao nijedan duel, ne znam sta se desava.

Nadal je uvijek imao problema na travi sa 'sljivotresima' kojim je snaga udarca glavna karakteristika. Dakle, raspale i mole boga da bude sto blize liniji. Nadal se u vremenima dominacije u Vimbldonu mucio sa 'antitalnetima razornog servisa' kao sto je Kendrik. Vimbldon je uvijek pruzao sansu takvim igracima. Nadal se mucio sa Haseom i mnogim drugim, izgubio od Rosola itd.. Takve stvari se nisu desavale na sljaci i tvrdoj, sto jasno govori da je trava uvijek bila bitno drugacija (brza).

Celni ljudi tenisa rade dobar posao. Cilj je talentnovane igrace pribliziti svim podlogama i umanjiti sanse sljivotresima kojim samo servis dobro funkcionise. Vimbldon vise ne pogoduje iskljucivo izrazito visokim igracima, mada su i dalje u velikoj prednosti u odnosu na Ferera koji je tehnicki nenadjebiv igrac.

Nego sta velis, ko bi mogao uzeti?
Moze li Delpo :) ?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 jun 2013, 10:01

@Valencia

Nisu oni prilagodili travu tako da "sljivotresi" ne mogu tu da opepele, vec tako da bi Murray mogao da uzme WB.

Trava i loptice su identicne kao na OI prosle godine. ;)

Isto kao sto je i teren u O2 areni bio pravljen po merama AMa, ali se tada jos uvek Roger nesto pitao. A to nije slucaj vec 7 meseci. :roll:

Ribar
Kontakt:

Post Postao/la Ribar » 27 jun 2013, 11:08

posle jucerasnjeg nesvakidasnjeg dana djokovic i murray ulazice vjerovatno sa jos vecom dozom koncentracije u naredne susrete. iako imaju otvoren put do finala po kvalitetu, sada ce morati biti jos oprezniji
fedexovo ispadanje ipak nije kraj svijeta, jer ko je ocekivao proslogodisnjeg rogera ove godine (nivo igre)

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jun 2013, 11:35

Lijepo bi bilo da osvoji neko od manje poznatih tenisera, možda čak i anonimusa (ali to je svedeno na minimum mogućnosti). Međutim, ovako napaljenog Murrayja, ubitačnog Đokovića neće tako lako izbaciti niti jedan teniser. Osim ako se kakva povreda ili čudo ne dese. Nije isključeno da i njima naleti neko tipa Stakhyja ili Darcisa i izbaci ih, no opet kažem da ni sam ne vjerujem u to (zato sam i prognozirao prije turnira finale Andy vs Novak i pobjedu Škota).

Od meni dragih tenisera, tu su još: Verdasco, Haas, Gasquet, Blake i Dolgopolov. Pa eto, volio bih da neko od njih zabilježi dobar plasman. Tu je još i Gulbis, njega srednje gotivim, ali on nema glavu za pravljenje veće senzacije. :roll:

P.S. Gledao sam Dustina Browna protiv Hewitta, čovjek je igrao tipični S&V i izbacio Lleytona. Uz to, Llodra je u 2. kolu Wimbledona. Kada njima pridodamo i Sergiya, onda vidimo da se Serve and Volley igra vraća na svetu travu. Na velika ili mala vrata - vidjet ćemo, ali sigurno da je jedan Fedex izbačen istom i nadigran u potpunosti.

[youtube][/youtube]

P.S.S. Iznenađen sam kako Viktor Troicki odlično igra. Znao sam i prije da mu je trava najdraža podloga, ali niko nije očekivao da poslije 2R ne izgubi nijedan set. Još je u 1. kolu izbacio Janka.

Sve u svemu, pokolj favorita, dosta predaja, neočekivano zanimljiv Wimbledon. :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 jun 2013, 11:40

Wimblegeddon. :mrgreen:

Zaboravljaš Lopeza. Mada, ne bih ja rekao da je to povratak S&V igre. Možda bismo govorili o tome kad bi u 1/4 finalu igrala barem 3 igrača koja praktikuju ovu igru. Eh, s obzirom da se to neće desiti - ništa od toga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 27 jun 2013, 11:43

mene odusevio onaj nigga s dredovima, lagano pomeo Hewitta, volio bi da daleko dogura, igra lijep tenis. :smile:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Ribar
Kontakt:

Post Postao/la Ribar » 27 jun 2013, 11:43

Claus je napisao/la:Još je u 1. kolu izbacio Janka.
senzacija bi bila da je bilo obrnuto :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 27 jun 2013, 12:05

Jucer je pobjeda Stakya bila i pobjeda tenisa.
72 winnera smjestiti protiv Federera, na centralnom terenu Wimbledona, protiv kralja tenisa, kralja Wimbledona, strasno!

Odigrao je maestralno, od prvog do zadnjeg poena, vjerovao u udarce, vjerovao u pobjedu, nije odustajao ni kada je izgubio prvi set. A sve to radio sa nevjerovatnom lakocom, prelijepim volejima, a i kada je doslo do razmjene bio je bolji igrac.
Rosol i Darcis, pa sinoc i Ukrajinac su pokazali da se moze do pobjede protiv najboljih igraca i da nema tolike rezlike u igri, glava je najveci problem.

Da podloge nisu tako ujednacene, ovo bi gledali i cesce i ne bi u zavrsnicama turnira igrala samo velika cetvorka, plus eventualno Ferrer, Tsonga.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jun 2013, 12:08

Ribar je napisao/la:
Dobro, znam da Tipsa nije neki travar, ali da ga Vik laganice 3:0 ispraši niko nije očekivao. Jesi uplatio na njega, ako si već znao? :mrgreen:
Monolog je napisao/la:Wimblegeddon. :mrgreen:

Zaboravljaš Lopeza. Mada, ne bih ja rekao da je to povratak S&V igre. Možda bismo govorili o tome kad bi u 1/4 finalu igrala barem 3 igrača koja praktikuju ovu igru. Eh, s obzirom da se to neće desiti - ništa od toga.
Dobro, Feliciano je manje-više uvijek tu, dođe do 3R ili 4R, nekad čak i do QF. Međutim, star je za nešto više. Ima mu godina k'o Fedexu sigurno. Što se tiče S&V-a, napisao sam zato:
Claus je napisao/la:Kada njima pridodamo i Sergiya, onda vidimo da se Serve and Volley igra vraća na svetu travu. Na velika ili mala vrata - vidjet ćemo, ali sigurno da je jedan Fedex izbačen istom i nadigran u potpunosti.
Nisam još siguran koliko pojedinci mogu s takvom igrom, ali činjenica da je jedan Federer poražen od igrača koji je uveliko prakticirao takvu igru. Dakle, igra po pravilima koje nalaže wimbledonska trava. 8-)

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jun 2013, 12:10

Ali Federer je porazen od protivnika koji je perfektno prakticirao tu igru,pogotovo u najvaznijim momentima,pitanje je hoce li to ko moci ponoviti.

Ribar
Kontakt:

Post Postao/la Ribar » 27 jun 2013, 12:14

Claus je napisao/la:
Ribar je napisao/la:
Dobro, znam da Tipsa nije neki travar, ali da ga Vik laganice 3:0 ispraši niko nije očekivao. Jesi uplatio na njega, ako si već znao? :mrgreen:
a jos manje da tipsa ima ikakve sanse protiv troickog, prosle godine bi bila sigurno druga prica :mrgreen:
ne kladim se, toliko mi prihodi jos nisu ugrozeni :D
vik bi mogao odigrati jako dobar turnur, mada posle onoga juce, nema vise nikakvih sigurnih prognoza

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 jun 2013, 12:18

darker10 je napisao/la:Ali Federer je porazen od protivnika koji je perfektno prakticirao tu igru,pogotovo u najvaznijim momentima,pitanje je hoce li to ko moci ponoviti.
Ne mora ponovit'. Vjerovatno neće, ali više nije ni važno. Uništio je snove Kralju o možda posljednjem Wimbledonu i natjerao ga da se zapita je li vrijeme za stavljanje tačke na blistavu karijeru. Kao što napisa' na Rogerovoj temi, ali i ovoj, US Open je ključna stvar. Šanse su mu minimalne, ali neko ko se smatra najvećim ikad u ovoj igri valjda može pokazati svoj raskošni talent i punu mentalnu snagu kada najviše treba. :?

Da više ne smaram o ovome, postao sam sam sebi dosadan.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 27 jun 2013, 12:22

Claus je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Ali Federer je porazen od protivnika koji je perfektno prakticirao tu igru,pogotovo u najvaznijim momentima,pitanje je hoce li to ko moci ponoviti.
Ne mora ponovit'. Vjerovatno neće, ali više nije ni važno. Uništio je snove Kralju o možda posljednjem Wimbledonu i natjerao ga da se zapita je li vrijeme za stavljanje tačke na blistavu karijeru. Kao što napisa' na Rogerovoj temi, ali i ovoj, US Open je ključna stvar. Šanse su mu minimalne, ali neko ko se smatra najvećim ikad u ovoj igri valjda može pokazati svoj raskošni talent i punu mentalnu snagu kada najviše treba. :?

Da više ne smaram o ovome, postao sam sam sebi dosadan.
Ma ne,ono sam napisao samo zato sto mnogi pisu o povratku servis-volej igre,sto nema veze s vezom.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.