A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

revan
Kontakt:

Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Post Postao/la revan » 26 jun 2013, 21:32

Otelo je napisao/la:
revan je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Jel prodaje amazon i u BiH da vidim mogu li njihove narucit?
Ja sam kupio normalno preko Intesine kreditne kartice. Malo šta danas na netu ne možeš kupiti našom karticom.
A mozel se platit preko poste ?

btw.jel ovo to?

" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest. To je to. Sad su malo pojeftinili. Ja kad sam kupovao prošle godine bilo je skuplje. Čisto sumnjam da može preko pošte, pošto odmah radiš download knjiga nakon što platiš.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 26 jun 2013, 21:32

kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
serija je odlicna a knjigu nema sanse da dotaknem :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 21:35

Necu ja download (ako mislimo na isto).
(to mogu i dzaba dobit) :lol: :lol:

Ja zelim pravu knjigu sa koricama.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 26 jun 2013, 21:39

andro234 je napisao/la:kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
Knjiga je bolja deset puta od serija, iako je i serija odlična. Jednostavno u knjizi se mnogo bolje ulazi u motive likova. Doslovce čitaš njihove misli, želje, mane, namjere... U seriji to jednostavno ne možeš bez ekspozicije, što je jedno velko ne na tv ekranu - osim kada su u pitanju anime. :) Da nisam pročitao knjige, iskreno ne znam kako bi sve upratio u seriji. Toliko likova, toliko različitih regija. Ne znam kako vi koji niste čitali sve povežete. A i serija je malo drugačija od knjiga, iako u večini slučajeva vjerno prati knjige.

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 jun 2013, 21:39

LBJ MVP je napisao/la:Da proslavimo spoiler tag
Šta se desilo Jonu na kraju pete knjige nisam najbolje shvatio :mrgreen: Izboli su ga i ono šta dalje :roll:
Pa izboli ga :) Imas sad vise opcija.

A. Mrtav.
B. Warg'o u Ghosta.
C. Umre, Mellissandre ga digne.
D. Ranjen.
E. Uvod u Ledenog Zmaja :) (O ovome bi ti mogao jos, ako si upoznat sa Lyanna teorijom :))

Mogu ti i ostale pojasnit' ako treba :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 21:40

revan je napisao/la:
andro234 je napisao/la:kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
Knjiga je bolja deset puta od serija, iako je i serija odlična. Jednostavno u knjizi se mnogo bolje ulazi u motive likova. Doslovce čitaš njihove misli, želje, mane, namjere... U seriji to jednostavno ne možeš bez ekspozicije, što je jedno velko ne na tv ekranu - osim kada su u pitanju anime. :) Da nisam pročitao knjige, iskreno ne znam kako bi sve upratio u seriji. Toliko likova, toliko različitih regija. Ne znam kako vi koji niste čitali sve povežete. A i serija je malo drugačija od knjiga, iako u večini slučajeva vjerno prati knjige.
Pa znam to al ne zelim da je citam u e-formatu.

AKO KO PRODAJE PRAVE KNJIGE NEK SE JAVI!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 26 jun 2013, 21:45

revan je napisao/la:
ne stignu oni u 10 epizoda sve iz knjige prikazat
meni mnogo toga nije bilo jasno (pogotovo sto se tice tih regija-tko gdje vlada)
pa sam samo na internetu pogledao

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 26 jun 2013, 21:46

Jon Snow je kopile

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 jun 2013, 21:46

Moja najveca briga je da ce ovaj debeli smrad krepat prije nego zavrsi serijal :roll: :roll:

Al' ako ista realan je, i svjestan tog' ishoda pa je piscima serije rekao kako zeli da se zavrsi :mrgreen:

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 26 jun 2013, 21:46

Otelo je napisao/la:Necu ja download (ako mislimo na isto).

E to ne znam. Baci im mail. Odgovorit će ti sigurno.

Što se tiče knjiga, nisam sto posto siguran, ali mislim da bi ti u Buybooku naručili Algoritmova izdanja, koje je ujedno i najbolji prijevod na našim prostorima, na najkvalitetnijem papiru. Uz sve dužno poštovanje prema beogradskim izdavačima, ali sva izdanja koja sam vidio su živi škart u pogledu tačnosti prijevoda, a o kupusanju knjiga da i ne govorim.

Pošto se ide na more, ako budeš išao u Hrvatsku, imaš sto posto u VBZ knjižarama u Rijeci, Splitu, a mislim da ima ta knjižara u Dubrovniku i Šibeniku također. Ili odeš u Algoritam direktno u Zagreb.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 21:52

revan je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Necu ja download (ako mislimo na isto).

E to ne znam. Baci im mail. Odgovorit će ti sigurno.

Što se tiče knjiga, nisam sto posto siguran, ali mislim da bi ti u Buybooku naručili Algoritmova izdanja, koje je ujedno i najbolji prijevod na našim prostorima, na najkvalitetnijem papiru. Uz sve dužno poštovanje prema beogradskim izdavačima, ali sva izdanja koja sam vidio su živi škart u pogledu tačnosti prijevoda, a o kupusanju knjiga da i ne govorim.

Pošto se ide na more, ako budeš išao u Hrvatsku, imaš sto posto u VBZ knjižarama u Rijeci, Splitu, a mislim da ima ta knjižara u Dubrovniku i Šibeniku također. Ili odeš u Algoritam direktno u Zagreb.
Nemam nacina da im platim (amazonu ) pa im necu pisat nista.

Ev gledam po buybooku.

Ako budem isao navratit cu u neku od knjizara pa cu valjda naci.Hvala na informacijama.

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 jun 2013, 21:56

Nail for Real je napisao/la:Nego, za one koji cekaju Martinovu narednu knjigu, kakvo je vase misljenje o Gvozdenima?
Dosta ljudi ih ne simpatise nikako, uglavnom zbog svog razbojnickog nacina zivota i uopste brutalnosti kojom odisu, ali meni su prilicno kul.
Od svih njihovih clanova, moji omiljeni su svakako Theon, koji je stvarno jedan od najtragicnijih likova u serijalu ;) , i Vranino Oko, mnogo zajeban igrac koji vreba iz prikrajka 8-) .
Inace volim malo zabacenija kraljevstva, i Dorne simpatisem upravo zbog toga, i mislim da ce oni voditi glavnu rijec u konacnom okrsaju.
Starkovi i Lannisteri su se ispucali i istrosili nenormalno, Stannis se jako muci i slabo napreduje...ostaju Pyke, Dorne, Vale i Daenerys. S tim da postoji velika mogucnost da Pyke i Daenerys sklope savez, posto je savez izmedju Dorne i Daenerys nesrecno propao.

I jos nesto, kako tumacite onaj susret Daenerys sa Kalom? Da li je oni smatraju za Khaleesi jos uvijek, sada kada ima moc i vojsku?
Inace najdrazi lik mi je Jaime, al najdraza familija su mi sigurno Greyjoys. Pogotovo Euron, lik je badass mrtvi 8-)
Theon mi nije toliko tragican, jer je tardina, a Asha i Vrana beton likovi. Misljenja sam da sljedeci "kralj" koji umire je Vrana.

A tragican lik je vec, npr, Cat.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 jun 2013, 21:57

chi3llo je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Da proslavimo spoiler tag
Šta se desilo Jonu na kraju pete knjige nisam najbolje shvatio :mrgreen: Izboli su ga i ono šta dalje :roll:
Pa izboli ga :) Imas sad vise opcija.

A. Mrtav.
B. Warg'o u Ghosta.
C. Umre, Mellissandre ga digne.
D. Ranjen.
E. Uvod u Ledenog Zmaja :) (O ovome bi ti mogao jos, ako si upoznat sa Lyanna teorijom :))

Mogu ti i ostale pojasnit' ako treba :D
A. To mi je previše i od Martina :mrgreen:
B. Nije loše.
C. Najvjerovatnije meni.
D. Izboli su ga ko Cezara teško da je samo ranjen.
E. Upoznat sam sa Lyanna teorijom, ali nije mi potpuno jasno oko Ledenog Zmaja :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 26 jun 2013, 22:01

Otelo je napisao/la: Nemam nacina da im platim (amazonu ) pa im necu pisat nista.

Ev gledam po buybooku.

Ako budem isao navratit cu u neku od knjizara pa cu valjda naci.Hvala na informacijama.
Moje zadovoljstvo. Pravo mi je drago da se raja zanima za te knjige. Inače sam pročitao kamaru fantasy knjiga, a i drugih naslova iz historijske fikcije, pa ako treba kakva preporuka, slobodno se javite na pm.

Jedna dobra serija knjiga je i The Wheel of Time od pokojnog Roberta Jordana. A možete pogledati The Great Amber Chronicles (Robert Zelazny).

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 22:04

Nadam se da ce se pojavit u Konzumu al to je nemoguce :roll: :roll:

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 jun 2013, 22:07

LBJ MVP je napisao/la:
B. Nije loše.
C. Najvjerovatnije meni.
E. Upoznat sam sa Lyanna teorijom, ali nije mi potpuno jasno oko Ledenog Zmaja :?
A sigurno nije, jer onda nema ko da je POV na Zidu. Jedino da nekog novog uzme, tipa Mellisanre, Grenn, Tormund, ali to mi nema smisla, i sam je Debeli obecao da ce John saznati ko mu je majka + u jednom intervju je rekao "You sure Jon's dead?" i nasmij'o se, mamu mu zlobnu debelu genijalnu :D
B more bit, al nema toliku kontolu jos ja mislim.
C I ja mislim da je ovo najvjerovatnije, nebi prvi put bilo da ovi Vatreni nekog dizu iz Mrtvih, samo sto je to malo hebeno na Zidu, jer zna se kako se sahranjuju gore.
D Izboli su ga 4 puta, prvi ga je okrznuo po vratu, drugi u stomak, treci Bowen Marsh u ledja, cetvrti "nije ni osjetio" i za taj cetvrti mnogi misle da je zbog toga sto se wargo u Ghosta, ili da je pao u nesvjest, ili u komu, pa da ce tako prezivit, i mnogi govore kako nije toliko tesko prezivit 4 ovakve rane, isto za to govore kako su bili bodezi, ne macevi.
E Imas dosta puta Mellissandre spominje ledenog zmaja i kako ce se probuditi u tami, iz soli i dima, ako procitas opet poglavlje gdje ga zbodu, dosta puta spominje i so i dim, dim pgotovo, i na kraju kad ga Bowen zbada, "Salty tears of bowen marsh" u tom smislu, ne sjecam se sad tacno jbg :D al procitaj ponovo poglavlje vidjeces da ima dosta **** teza za sve 4 **** teorije, toliko je debeli **** genijalan :D

Shit's gonna get real at the wall :D

Al ovo mi je definitivno bio najveci crnjak u serijalu, vise od RW, taman neko ide osvetit Starkove i ****. :cry:
Edit. Umalo da userem snove pola ljudi ovdje sa ovim spoiler shitom :D Ako je ko sta vidio sto nije htio, izvinjavam se :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 jun 2013, 22:20

chi3llo je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
B. Nije loše.
C. Najvjerovatnije meni.
A sigurno nije, jer onda nema ko da je POV na Zidu. Jedino da nekog novog uzme, tipa Mellisanre, Grenn, Tormund, ali to mi nema smisla, i sam je Debeli obecao da ce John saznati ko mu je majka + u jednom intervju je rekao "You sure Jon's dead?" i nasmij'o se, mamu mu zlobnu debelu genijalnu :D
B more bit, al nema toliku kontolu jos ja mislim.
C I ja mislim da je ovo najvjerovatnije, nebi prvi put bilo da ovi Vatreni nekog dizu iz Mrtvih, samo sto je to malo hebeno na Zidu, jer zna se kako se sahranjuju gore.
D Izboli su ga 4 puta, prvi ga je okrznuo po vratu, drugi u stomak, treci Bowen Marsh u ledja, cetvrti "nije ni osjetio" i za taj cetvrti mnogi misle da je zbog toga sto se wargo u Ghosta, ili da je pao u nesvjest, ili u komu, pa da ce tako prezivit, i mnogi govore kako nije toliko tesko prezivit 4 ovakve rane, isto za to govore kako su bili bodezi, ne macevi.
E Imas dosta puta Mellissandre spominje ledenog zmaja i kako ce se probuditi u tami, iz soli i dima, ako procitas opet poglavlje gdje ga zbodu, dosta puta spominje i so i dim, dim pgotovo, i na kraju kad ga Bowen zbada, "Salty tears of bowen marsh" u tom smislu, ne sjecam se sad tacno jbg :D al procitaj ponovo poglavlje vidjeces da ima dosta **** teza za sve 4 **** teorije, toliko je debeli **** genijalan :D

Shit's gonna get real at the wall :D

Al ovo mi je definitivno bio najveci crnjak u serijali, vise od RW, taman neko ide osvetit Starkove i ****. :cry:
Edit. Umalo da userem snove pola ljudi ovdje sa ovim spoiler shitom :D Ako je ko sta vidio sto nije htio, izvinjavam se :D
A. Ja sam siguran da će Melisandre biti POV i ako ostane Jon živ. Ona će imati jako važnu ulogu u borbi s Drugim.
B. I ja mislim da za toga još nema kontrolu. Očekujem da radi na tome :D
C. Melisandre je jača od svih na Zidu tako da ne vjerujem da će dopustiti da se nešto desi bez da ona zna. Znala je i da će ga zbosti, tako da je sigurno nešto pripremila.
D. Meni su i te 4 rane puno. Moguće je ostati živ, ali to će mu otežati snijeg, sjever, zima...
E. Zar nije Dani i njeno rođenje povezano sa soli i dimom. Ne sjećam se najbolje, sada ću pročitati cijeli serijal opet, ali uvjeren sam da se za nju spominje to.
Možda nisam najbolje shvatio jer mi je to poglavlje bilo užasno. Skinuo sam scribda i tu sam se pogubio par puta, koliko je falilo slova, čak je i prevod bio loš.

Zid je uvijek najzanimljiviji.
I ti voliš Starkove :roll: Ja sam jedan od rijetkih koji simpatiše Lannistere, ali Rickon i Brann su mi OK likovi, na Robba ne gledam kao na Starka :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 26 jun 2013, 22:25

LBJ MVP je napisao/la:
A. Ja sam siguran da će Melisandre biti POV i ako ostane Jon živ. Ona će imati jako važnu ulogu u borbi s Drugim.
C. Melisandre je jača od svih na Zidu tako da ne vjerujem da će dopustiti da se nešto desi bez da ona zna. Znala je i da će ga zbosti, tako da je sigurno nešto pripremila.
D. Meni su i te 4 rane puno. Moguće je ostati živ, ali to će mu otežati snijeg, sjever, zima...
E. Zar nije Dani i njeno rođenje povezano sa soli i dimom. Ne sjećam se najbolje, sada ću pročitati cijeli serijal opet, ali uvjeren sam da se za nju spominje to.
Možda nisam najbolje shvatio jer mi je to poglavlje bilo užasno. Skinuo sam scribda i tu sam se pogubio par puta, koliko je falilo slova, čak je i prevod bio loš.

I ti voliš Starkove :roll: Ja sam jedan od rijetkih koji simpatiše Lannistere, ali Rickon i Brann su mi OK likovi, na Robba ne gledam kao na Starka :D
Ma jok, Starkove samo respektujem, i mnogo mi ih je zao, i ako je iko zasluziju **** osvetu, to su oni, i nadam se da ce je dobiti :D
Najdrazi su mi Greyjoys, pa Lannisteri i Martells.
Jaime mi je najdrazi lik :D Samo me strah za njega kako je njegov chapter zavrsio :lol: :lol:
Ne sjecam se za Dany to, davno sam prvu citao :D Kolko se sjecam, kod nje je najbitnija bila ta oluja, pa Stormborn. I mislim da je bila na moru, pa odatle so, dima se ne sjecam :D

Edit:
A objektivno, Tyrion je najbolje napisan lik ikad.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 26 jun 2013, 22:29

chi3llo je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:

Ma jok, Starkove samo respektujem, i mnogo mi ih je zao, i ako je iko zasluziju **** osvetu, to su oni, i nadam se da ce je dobiti :D
Najdrazi su mi Greyjoys, pa Lannisteri i Martells.
Jaime mi je najdrazi lik :D Samo me strah za njega kako je njegov chapter zavrsio :lol: :lol:
I meni je Jaime najdraži lik, al dohakaće mu onaj gabor :twisted: :mrgreen:
Greyjoyi su super porodica kao i Dornjani, al meni nešto Lannisteri dragi. Šteta što je izdajica među njima, još mi nije jasno kako je mogao Tywina ubiti.
Inače ima teorija da je i Tyrion zmaj, odnosno da je Aegon silovao Tywinovu ženu :?

EDIT: Čuj mene Aegon, Aerys Ludi :roll:
Zadnja izmjena: LBJ MVP, dana/u 26 jun 2013, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 26 jun 2013, 22:32

Juventino, ne znam sto svi Theona osudjuju - uglavnom u Martinovom svijetu iskustvo, godine i polozaj uticu na odluke.
A znamo da je bilo jako tesko za njega, dokazati da je sin svoga oca ili lojalni rob nekog tamo sjevernjaka. Ja simpatisem Theona mnogo, i ne mislim da je uopste glup lik. Jer, svaki lik u serijalu osjeca posljedice svojih odluka koje se tek na kraju pokazu ovakve ili onakve i lako je sada iz nase perspektive udarati etikete. Tipa Ned glup i slicne gluposti koje svakodnevno citamo. Ti 'glupi' likovi su dusa serijala, i bilo bi mi totalno nezanimljivo da nema moralnih previranja. A i ovo je fantastika, ima malo eha onog junackog (iako Martin pokusava da ga sakrije, sta ces, ne donosi to vise pare) 'nije bitno da li ces zivjeti vec na koji nacin umrijeti'. A to Martinovi likovi jednostavno rade, umiru nasilnom smrcu, skoro svi do jednog. Samo za nekima se place a za neke...pa, vidjecete. I zbog toga mi je glupo nazivati ovog ili onog glupim, jer svi imaju odlicne razloge za ono sto rade, sa jacim ili slabijim moralnim uporistem. I jbg, ako je cilj prezivjeti u ovom svijetu, nek otputuju za Istok i zajebavaju se, ipak ima neceg epskog u prici, sto treba da se cijeni.
Sto se Jona tice, siguran sam da ce se vratiti, Martin pretjeruje sa ovim klif hengerima, navikao nas je.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 4 gosta.