Jest. To je to. Sad su malo pojeftinili. Ja kad sam kupovao prošle godine bilo je skuplje. Čisto sumnjam da može preko pošte, pošto odmah radiš download knjiga nakon što platiš.Otelo je napisao/la:A mozel se platit preko poste ?revan je napisao/la:Ja sam kupio normalno preko Intesine kreditne kartice. Malo šta danas na netu ne možeš kupiti našom karticom.Otelo je napisao/la:Jel prodaje amazon i u BiH da vidim mogu li njihove narucit?
btw.jel ovo to?
" onclick="window.open(this.href);return false;
A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
serija je odlicna a knjigu nema sanse da dotaknem

Necu ja download (ako mislimo na isto).
(to mogu i dzaba dobit)
Ja zelim pravu knjigu sa koricama.
(to mogu i dzaba dobit)

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Knjiga je bolja deset puta od serija, iako je i serija odlična. Jednostavno u knjizi se mnogo bolje ulazi u motive likova. Doslovce čitaš njihove misli, želje, mane, namjere... U seriji to jednostavno ne možeš bez ekspozicije, što je jedno velko ne na tv ekranu - osim kada su u pitanju anime.andro234 je napisao/la:kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?

LBJ MVP je napisao/la:Da proslavimo spoiler tag
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Pa znam to al ne zelim da je citam u e-formatu.revan je napisao/la:Knjiga je bolja deset puta od serija, iako je i serija odlična. Jednostavno u knjizi se mnogo bolje ulazi u motive likova. Doslovce čitaš njihove misli, želje, mane, namjere... U seriji to jednostavno ne možeš bez ekspozicije, što je jedno velko ne na tv ekranu - osim kada su u pitanju anime.andro234 je napisao/la:kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
serija je odlicna a knjigu nema sanse da dotaknemDa nisam pročitao knjige, iskreno ne znam kako bi sve upratio u seriji. Toliko likova, toliko različitih regija. Ne znam kako vi koji niste čitali sve povežete. A i serija je malo drugačija od knjiga, iako u večini slučajeva vjerno prati knjige.
AKO KO PRODAJE PRAVE KNJIGE NEK SE JAVI!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
ne stignu oni u 10 epizoda sve iz knjige prikazatrevan je napisao/la:Knjiga je bolja deset puta od serija, iako je i serija odlična. Jednostavno u knjizi se mnogo bolje ulazi u motive likova. Doslovce čitaš njihove misli, želje, mane, namjere... U seriji to jednostavno ne možeš bez ekspozicije, što je jedno velko ne na tv ekranu - osim kada su u pitanju anime.andro234 je napisao/la:kako mozete gledati kad unaprijed znate sto ce se dogodit?
serija je odlicna a knjigu nema sanse da dotaknemDa nisam pročitao knjige, iskreno ne znam kako bi sve upratio u seriji. Toliko likova, toliko različitih regija. Ne znam kako vi koji niste čitali sve povežete. A i serija je malo drugačija od knjiga, iako u večini slučajeva vjerno prati knjige.
meni mnogo toga nije bilo jasno (pogotovo sto se tice tih regija-tko gdje vlada)
pa sam samo na internetu pogledao
- Donnie Darko
- Kontakt:
Moja najveca briga je da ce ovaj debeli smrad krepat prije nego zavrsi serijal
Al' ako ista realan je, i svjestan tog' ishoda pa je piscima serije rekao kako zeli da se zavrsi

Al' ako ista realan je, i svjestan tog' ishoda pa je piscima serije rekao kako zeli da se zavrsi

E to ne znam. Baci im mail. Odgovorit će ti sigurno.Otelo je napisao/la:Necu ja download (ako mislimo na isto).
(to mogu i dzaba dobit)![]()
![]()
Što se tiče knjiga, nisam sto posto siguran, ali mislim da bi ti u Buybooku naručili Algoritmova izdanja, koje je ujedno i najbolji prijevod na našim prostorima, na najkvalitetnijem papiru. Uz sve dužno poštovanje prema beogradskim izdavačima, ali sva izdanja koja sam vidio su živi škart u pogledu tačnosti prijevoda, a o kupusanju knjiga da i ne govorim.
Pošto se ide na more, ako budeš išao u Hrvatsku, imaš sto posto u VBZ knjižarama u Rijeci, Splitu, a mislim da ima ta knjižara u Dubrovniku i Šibeniku također. Ili odeš u Algoritam direktno u Zagreb.
Nemam nacina da im platim (amazonu ) pa im necu pisat nista.revan je napisao/la:E to ne znam. Baci im mail. Odgovorit će ti sigurno.Otelo je napisao/la:Necu ja download (ako mislimo na isto).
(to mogu i dzaba dobit)![]()
![]()
Što se tiče knjiga, nisam sto posto siguran, ali mislim da bi ti u Buybooku naručili Algoritmova izdanja, koje je ujedno i najbolji prijevod na našim prostorima, na najkvalitetnijem papiru. Uz sve dužno poštovanje prema beogradskim izdavačima, ali sva izdanja koja sam vidio su živi škart u pogledu tačnosti prijevoda, a o kupusanju knjiga da i ne govorim.
Pošto se ide na more, ako budeš išao u Hrvatsku, imaš sto posto u VBZ knjižarama u Rijeci, Splitu, a mislim da ima ta knjižara u Dubrovniku i Šibeniku također. Ili odeš u Algoritam direktno u Zagreb.
Ev gledam po buybooku.
Ako budem isao navratit cu u neku od knjizara pa cu valjda naci.Hvala na informacijama.
Inace najdrazi lik mi je Jaime, al najdraza familija su mi sigurno Greyjoys. Pogotovo Euron, lik je badass mrtviNail for Real je napisao/la:Nego, za one koji cekaju Martinovu narednu knjigu, kakvo je vase misljenje o Gvozdenima?
Dosta ljudi ih ne simpatise nikako, uglavnom zbog svog razbojnickog nacina zivota i uopste brutalnosti kojom odisu, ali meni su prilicno kul.
Od svih njihovih clanova, moji omiljeni su svakako Theon, koji je stvarno jedan od najtragicnijih likova u serijalu, i Vranino Oko, mnogo zajeban igrac koji vreba iz prikrajka
.
Inace volim malo zabacenija kraljevstva, i Dorne simpatisem upravo zbog toga, i mislim da ce oni voditi glavnu rijec u konacnom okrsaju.
Starkovi i Lannisteri su se ispucali i istrosili nenormalno, Stannis se jako muci i slabo napreduje...ostaju Pyke, Dorne, Vale i Daenerys. S tim da postoji velika mogucnost da Pyke i Daenerys sklope savez, posto je savez izmedju Dorne i Daenerys nesrecno propao.
I jos nesto, kako tumacite onaj susret Daenerys sa Kalom? Da li je oni smatraju za Khaleesi jos uvijek, sada kada ima moc i vojsku?

Theon mi nije toliko tragican, jer je tardina, a Asha i Vrana beton likovi. Misljenja sam da sljedeci "kralj" koji umire je Vrana.
A tragican lik je vec, npr, Cat.
chi3llo je napisao/la:LBJ MVP je napisao/la:Da proslavimo spoiler tag
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Moje zadovoljstvo. Pravo mi je drago da se raja zanima za te knjige. Inače sam pročitao kamaru fantasy knjiga, a i drugih naslova iz historijske fikcije, pa ako treba kakva preporuka, slobodno se javite na pm.Otelo je napisao/la: Nemam nacina da im platim (amazonu ) pa im necu pisat nista.
Ev gledam po buybooku.
Ako budem isao navratit cu u neku od knjizara pa cu valjda naci.Hvala na informacijama.
Jedna dobra serija knjiga je i The Wheel of Time od pokojnog Roberta Jordana. A možete pogledati The Great Amber Chronicles (Robert Zelazny).
Nadam se da ce se pojavit u Konzumu al to je nemoguce

LBJ MVP je napisao/la:

chi3llo je napisao/la:LBJ MVP je napisao/la:Edit. Umalo da userem snove pola ljudi ovdje sa ovim spoiler shitomAko je ko sta vidio sto nije htio, izvinjavam se
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
LBJ MVP je napisao/la:
chi3llo je napisao/la:LBJ MVP je napisao/la:
Zadnja izmjena: LBJ MVP, dana/u 26 jun 2013, 22:33, ukupno mijenjano 1 put.
- Nail for Real
- Kontakt:
Juventino, ne znam sto svi Theona osudjuju - uglavnom u Martinovom svijetu iskustvo, godine i polozaj uticu na odluke.
A znamo da je bilo jako tesko za njega, dokazati da je sin svoga oca ili lojalni rob nekog tamo sjevernjaka. Ja simpatisem Theona mnogo, i ne mislim da je uopste glup lik. Jer, svaki lik u serijalu osjeca posljedice svojih odluka koje se tek na kraju pokazu ovakve ili onakve i lako je sada iz nase perspektive udarati etikete. Tipa Ned glup i slicne gluposti koje svakodnevno citamo. Ti 'glupi' likovi su dusa serijala, i bilo bi mi totalno nezanimljivo da nema moralnih previranja. A i ovo je fantastika, ima malo eha onog junackog (iako Martin pokusava da ga sakrije, sta ces, ne donosi to vise pare) 'nije bitno da li ces zivjeti vec na koji nacin umrijeti'. A to Martinovi likovi jednostavno rade, umiru nasilnom smrcu, skoro svi do jednog. Samo za nekima se place a za neke...pa, vidjecete. I zbog toga mi je glupo nazivati ovog ili onog glupim, jer svi imaju odlicne razloge za ono sto rade, sa jacim ili slabijim moralnim uporistem. I jbg, ako je cilj prezivjeti u ovom svijetu, nek otputuju za Istok i zajebavaju se, ipak ima neceg epskog u prici, sto treba da se cijeni.
Sto se Jona tice, siguran sam da ce se vratiti, Martin pretjeruje sa ovim klif hengerima, navikao nas je.
A znamo da je bilo jako tesko za njega, dokazati da je sin svoga oca ili lojalni rob nekog tamo sjevernjaka. Ja simpatisem Theona mnogo, i ne mislim da je uopste glup lik. Jer, svaki lik u serijalu osjeca posljedice svojih odluka koje se tek na kraju pokazu ovakve ili onakve i lako je sada iz nase perspektive udarati etikete. Tipa Ned glup i slicne gluposti koje svakodnevno citamo. Ti 'glupi' likovi su dusa serijala, i bilo bi mi totalno nezanimljivo da nema moralnih previranja. A i ovo je fantastika, ima malo eha onog junackog (iako Martin pokusava da ga sakrije, sta ces, ne donosi to vise pare) 'nije bitno da li ces zivjeti vec na koji nacin umrijeti'. A to Martinovi likovi jednostavno rade, umiru nasilnom smrcu, skoro svi do jednog. Samo za nekima se place a za neke...pa, vidjecete. I zbog toga mi je glupo nazivati ovog ili onog glupim, jer svi imaju odlicne razloge za ono sto rade, sa jacim ili slabijim moralnim uporistem. I jbg, ako je cilj prezivjeti u ovom svijetu, nek otputuju za Istok i zajebavaju se, ipak ima neceg epskog u prici, sto treba da se cijeni.
Sto se Jona tice, siguran sam da ce se vratiti, Martin pretjeruje sa ovim klif hengerima, navikao nas je.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 4 gosta.