PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Keenan.-
Kontakt:

Re: PROTESTI protiv odigravanja utakmice izmedu RS-a I Srbij

Post Postao/la Keenan.- » 26 jun 2013, 17:30

dr.van nostrand je napisao/la::mrgreen:
slika

http://www.24sata.hr/nogomet/srbi-se-na ... dne-320961" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
FK Željezničar
Chelsea FC

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 17:31

A do pobjede samo ako se ova tekma odigra :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jun 2013, 17:39

Bijeljina055 je napisao/la:Pricaj te vi sta hocete,ali je ovo medju prvim koracima za ukljucenje FSRS pod okrilje UEFA I FIFA takmicenja,jel mi kao podjeljena drustva necemo moci jos dugo funkcionisati.To se moze primjetiti i po ovim razlicitim stavovima o odigravanju utakmice Republike Srpske i Srbije,kao i stavovima zasto reprezentacija BIH koja navodno predstavlja cijelu BIH nikada nije odigrala neku utakmicu u B.Luci,Bijeljini,Mostaru ili Sirokom.
Ti ne shvataš jednu činjenicu koja je ovdje presudna, a to je politički kapacitet. Ne možeš očekivat da neko kome je u interesu da blokira nešto a onda govori da ne funkcioniše, dobije ono što želi. Svi mi znamo šta ko ovdje želi i šta su krajnji ciljevi, nismo djeca. Ali nemoj mislit da će neko nasjest' na tu priču o neefikasnosti. Jer nije rješenje samo u razilaženju, mi recimo rješenje neefikasnosti vidimo u tome što ćemo vama uzet pravo glasa, pa više neće biti neefikasnosti. Naravno da nemamo politički kapacitet za to, kao što ni vi nemate za bilo kakvo odvajanje vašeg FS i uključivanje u FIFA-u. Kosovo (do mosta na Ibru), Transdnjestarska Republika, Abhazija i Južna Osetija su države u punom kapacitetu i nedostaje im samo međunarodno priznanje, a svejedno nemaju pravo na članstvo u UEFA-i i FIFA-i. Tvoj entitet nije ni na tragu toga pa očekujete takvo nešto. Bojim se da ćete se načekati.

Što se tiče reprezentacije BiH ona predstavlja cijelu BiH zvanično i nenavodno, to je pravna činjenica. U subjektivnom smislu ta reprezentacija ne treba ni da pretenduje da predstavlja tebe ili bilo koju individuu u BiH jer za takve bi ona kao prvo trebala da promijeni ime da bi imala ikakvu šansu da predstavlja tebe, što se naravno neće desiti. Reprezentacija BiH nema nikakvu namjeru da se tebi svidi po svaku cijenu i ti joj nećeš postavljat uslove po tom pitanju isto kao što nisi postavljao uslove reprezentaciji Srbije da ti se svidi. Odigravanje utakmica u tim gradovima nije moguće kao prvo iz sigurnosnih razloga, a kao drugo jer ne postoji zainteresovanost ljudi tamo da to gledaju, obzirom da prate neke druge reprezentacije i to je jasno.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 26 jun 2013, 17:42, ukupno mijenjano 2 puta.

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 26 jun 2013, 17:41

Bijeljina055 je napisao/la: Jesili se ikada zapitao ko moze da navija za repku kod cijih su navijaca glavna obiljezja ljiljani,gdje su glavna skandiranja u... Srbina,gdje se Srbi nazivaju c....... itd.ko
Jeli vi sami sebi vjerujete kad ove gluposti iznosite? Na kojoj utakmici je iko ista protiv Srba skandiro? Nije dobro kad pocnes sam sebi lagat i jos u to vjerovat...

Sto se tice ljiljana, bujrum donesi svoju zastavu i zajedno cemo navijat. Na utakmici protiv Lichtensteina je momak pokraj mene Hrvatsku zastavu imao. Bilo ih je jos barem desetak sto sam ja vidjeo. Nikakvih problema nije bilo i sto bi.

Evo ti slika ako mi nevjerujes za Hrvatsku zastavu: http://bhsupersport.com/images/Elvis/pi ... 770882.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 26 jun 2013, 17:51

Bijeljina055 je napisao/la:Pricaj te vi sta hocete,ali je ovo medju prvim koracima za ukljucenje FSRS pod okrilje UEFA I FIFA takmicenja,jel mi kao podjeljena drustva necemo moci jos dugo funkcionisati.To se moze primjetiti i po ovim razlicitim stavovima o odigravanju utakmice Republike Srpske i Srbije,kao i stavovima zasto reprezentacija BIH koja navodno predstavlja cijelu BIH nikada nije odigrala neku utakmicu u B.Luci,Bijeljini,Mostaru ili Sirokom.
POD HITNO na liječenje!Sutra rano da se javiš dr.Brigiću,bičeš primljen!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 jun 2013, 18:10

Bijeljina jel ti shvatas da rs uoste nije spojen teritorij covjece jel ti shvatas da je brcko totalno van nadleznosti rs I da je time onemogucena bilo kakva segragacija...tovi svi znate u podsvijesti ali I dalje obmanjujete sebe da bi se jednog dana mogli odvojit kao da se vi tu sami pitate...rs nikada nece moci igrati u uefa takmicenjima jer onda bi I juzni tirol,sandzak,vojvodina,presevska dolina itd trazili da igraju ...pa jedna katalonija koja je drzava stotinama godina sa posebnom kulturom jezikom itd nemoze da igra a da se vama dozvoli...koji umovi majko draga....

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jun 2013, 18:17

gruezi je napisao/la:Bijeljina jel ti shvatas da rs uoste nije spojen teritorij covjece jel ti shvatas da je brcko totalno van nadleznosti rs I da je time onemogucena bilo kakva segragacija...tovi svi znate u podsvijesti ali I dalje obmanjujete sebe da bi se jednog dana mogli odvojit kao da se vi tu sami pitate...rs nikada nece moci igrati u uefa takmicenjima jer onda bi I juzni tirol,sandzak,vojvodina,presevska dolina itd trazili da igraju ...pa jedna katalonija koja je drzava stotinama godina sa posebnom kulturom jezikom itd nemoze da igra a da se vama dozvoli...koji umovi majko draga....
To ne znači ništa. Imaš primjere Hrvatske ili Azerbejdžana kao država sa teritorijalnim diskontinuitetom.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 26 jun 2013, 18:19

maho_sa je napisao/la:I mi smo tvoji i ti si naš. Ja sam vas lično prihvatio a ti dobro znaš da se RS ne može porediti sa Katalonijom ili Kosovom. I to iz vrlo jednog jednostavnog razloga, nema nikakav kontinuitet, niti je ikada bila suvereni i samostalni teritorij. Nećemo naglašavati kako je nastao, humano i civilizovano. Ipak ću ti ponoviti osnovno gradivo: BiH je bila prije SFRJ, djelila je suverenitet sa svim ostalim republikama (pa i sa tom tvojom Srbijom), spominje se hiljadama godina.

Odigrajte tu utakmicu, uživajte, pjevajte Bože pravde i veselite se, samo nemojte pretjerivati.

Ima vas i razumnih, hvala Bogu.
Neutral je napisao/la:Drago mi je. Fali ti puni naziv lokacije :|
Nije ni mjesto ni vrijeme da pričamo o imenu mog grada. ;)
gruezi je napisao/la:Bijeljina jel ti shvatas da rs uoste nije spojen teritorij covjece jel ti shvatas da je brcko totalno van nadleznosti rs I da je time onemogucena bilo kakva segragacija...tovi svi znate u podsvijesti ali I dalje obmanjujete sebe da bi se jednog dana mogli odvojit kao da se vi tu sami pitate...rs nikada nece moci igrati u uefa takmicenjima jer onda bi I juzni tirol,sandzak,vojvodina,presevska dolina itd trazili da igraju ...pa jedna katalonija koja je drzava stotinama godina sa posebnom kulturom jezikom itd nemoze da igra a da se vama dozvoli...koji umovi majko draga....
Igra Katalonija utakmice, nisi informisan. ;)
Smoke Weed Everyday!

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 26 jun 2013, 18:33

Bosna postoji od 959 godine a to sto vi ne slusate na casu i lazete sami sebe da postoji od 95 okacite macku o rep :!:
Gdje da odigraju utakmicu, gdje da docekaju recimo reprezentaciju Grcke :?:

- Nazvat cemo ih i reci im jos da ponesu sebi po stolicu da imaju gdje da sjednu, da se ne nahlade ljudi.
A 4 štapa ćemo postaviti da budu stative pa nek igraju ljudi lopte :lol:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 26 jun 2013, 19:07

slika

Tako... kakvi crni protesti.
Kao prvo, ovo nije prvi put da Nogometni savez BiH daje odobrenje da reprezentacija RS-a može igrati prijateljsku tekmu. I prije 2-3 godine su dobili dozvolu. Tad to nije išlo u javnost, nemam pojma zašto (to je zanimljivija tema od ove koju ste otvorili). Zašto tad reprezentacija RS-a nije odigrala utakmicu? Zato što nakon dozvole NSBiH ide zahtjev UEFI/FIFI, a ovi su to prošli put odbili. Kako će sad biti ne znam.
I da FIFA dozvoli odigravanje prijateljske tekme to ne donosi nikakvu promjenu u pogledu funkcionisanja i nadležnosti države BiH i njenih entiteta. Najgore što se može desiti je da se naruši atmosfera u i oko reprezentacije BiH pred najvažniju utakmicu u historiji ili se stvore nepotrebne varnice u javnosti. Ako budemo pametni, ni to se neće desiti. A moramo biti pametni i smireni zbog onih momaka koji će već u Slovačkoj osigurati kartu za Brazil. ;) Ako želite proteste, za par dana će opet protesti za matični broj pa bujrum.
Samo smireno i ključ na temu. Brazilke se neće yebavati same 8-)
NAPRIJED NARODE!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2013, 19:19

EvoMene je napisao/la:
Igra Katalonija utakmice, nisi informisan. ;)
Pa igra prijateljske, vidiš da je ovaj napisao kako je ovo fin uvod u primanje FSRS u članstvo Fife i igranje utakmica :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 26 jun 2013, 19:26

Izvini, previdio sam to. Nema od toga ništa da se razumijemo. :)
Smoke Weed Everyday!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2013, 19:38

Nije problem sto ce se igrati prijateljska utakmica!

Problem je sto ce se oni ponasati da igraju dvije "srpske drzave" RS i Srbija, a svi znamo da RS nije ni "d" od drzave nego entitet, sastavni dio BiH. O tome se radi i to je cista politika, ali njima to nikad nece uci u glavu.

Na kraju ne sekiraj te se UEFA/FIFA ce to odbiti, pa ce opet biti "svi su protiv srba" a oni su nebeski narod nisu mrava zgazili.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 jun 2013, 19:46

Mogu zamisliti kako će to izgledati na tribinama :lol:

EdenHazard
Kontakt:

Post Postao/la EdenHazard » 26 jun 2013, 19:46

Neutral je napisao/la:Mogu zamisliti kako će to izgledati na tribinama :lol:
Gdje to u RS ima tribina :?: :mrgreen:
Moj je grad Zenica,
naša lijepa ludnica!
Željezara i KP dom,
uvijek su u srcu mom!
Čast mi pruža Bilino,
grotlo crno crveno.
Ponos budi samo on,
Čelik naš šampion!
Čelik, Čelik, Čelik!!!

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 19:48

20000 ljudi sa ovim!!!
http://static.kupindoslike.com/SAL-REPU ... 919310.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://static.kupindoslike.com/SAL-REPU ... 919309.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 jun 2013, 20:00

Bijeljina055 je napisao/la:
20000 ljudi sa ovim!!!
http://static.kupindoslike.com/SAL-REPU ... 919310.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://static.kupindoslike.com/SAL-REPU ... 919309.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
sta ovo pise na salu?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bijeljina055
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljina055 » 26 jun 2013, 20:03

LenBias je napisao/la:
Bijeljina055 je napisao/la:
20000 ljudi sa ovim!!!
sta ovo pise na salu?
Sal je inace dosta dugacak i sa jedne i sa druge strane pise Republika Srpska,kao sto se vidi sa novim grbom.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 jun 2013, 20:09

aha, to je ona cirilica ili kako se vec zove, sto u rusiji pisu? zar nije to ostatak svijeta napustio, vidim cpiicka (ili cp2cka iz daljine) nema nekog smisla previse da bi se pisalo u normalnom svijetu, valjda ce doci rusi na utakmicu ako je bude pa da mogu procitati za koga se navija, napravite prave salove na latinici pa da se moze normalno navijati, ovako kada se cita na latinici zvuci kao da se navija za star wars robote r2d2, cp3o i cp2cka :? (kada ti mozes pisati gluposti bijeljina evo da vidis kako je)

sto se tice utakmice totalno mi je nebitna kao sto treba biti i ostalima, svejedno mi hoce li se odigrati ali nece do dopustiti ovi iznad naseg saveza, zbog svega sto se desavalo na ovim prostorima ;)
Zadnja izmjena: LenBias, dana/u 26 jun 2013, 22:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 jun 2013, 20:11

Cirilica je bosansko pismo ;)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.