FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

exbabilon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la exbabilon » 26 jun 2013, 13:59

Kad govorimo o konstanti u nasem igrackom kadru, red je uporediti danasnju ekipu sa onom prije 2 godine u finalu kupa protiv Celika.
Šehić, Marković (B. Čolić 80'), Stanić, Svraka, Ćulum, Vasilić, Nyema, Popović, Višća (Savić 83'), Zeba, Bešlija (E. Čolić 63'). Trener: Amar Osim.
Stanic i Svraka su jedini igraci koji su poceli utakmicu tada, a da su jos uvijek u timu. Ipak, situacija je takva da smo i njihovih usluga liseni u Evropi. B. Colic je tada dobio priliku s klupe, a ni on nece igrati protiv Viktorie. Ostaje samo veliki E. Colic.

Ovim nisam pokusao da nadjem manu, nego samo da ukazem na to da ni mi nemamo tako dugo ekipu na okupu kako volimo reci. Medju ovim igracima ima onih za koje ne bih volio da se vrate, ali ima i onih koji bi nam dobro dosli, da se ne lazemo. Mozda ovo nije toliko lose, dolaze neki novi igraci, mladi koji se dokazuju, stariji kojima je Zeljo sansa da nesto osvoje jer to nisu mogli u svojim klubovima, a i da pred kraj karjere pokusaju otici vani kao sto je Vasilic sad uradio. Konstanta je jedino Amar Osim rekao bih, svakakvih je igraca bilo samo u ove 4 godine, i izuzetno talentovanih i onih koji su daleko od toga, ali svake godine je na Grbavici bilo trofeja, sto je dokaz da Amar zna poslozit neke stvari kakvu god ekipu imao.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 14:01

Željezničar je jučer napustio i stoper Velibor Vasilić, a također spominje se odlazak kapitena Muamera Svrake i sjajnog golgetera Eldin Adilovića.

"Ružno je reći da su Svraka i Adilović na prodaju, ali to se zna. Oni su za sada tu i nema konkretnih ponuda. Imamo nekih imena o opticaju umjesto njih, jer sada imamo samo Škaljića i Kerlu te jednog mlađeg, ali ne bi da po medijima još otkrivamo imena", istakao je Osim za SportSport.ba
http://sportsport.ba/bh_fudbal/osim-zad ... ama/107833
Semir Bukvić se priključio treninzima Travnika
http://sportsport.ba/bh_fudbal/semir-bu ... ika/107840
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 jun 2013, 14:27

Semper je napisao/la:Naš sastav protiv Plzena:
--------------Hadžić/Lončarić------------------
Urdinov---Kerla----Škaljić----Zeljković
--------------Tomić----Hasanović
Čolić----------- Hodžić----------Selimović
------------------ Adilović
Za sada on izgleda ovako, mada ce biti tu nekih promjena sigurno, mozda neko dodje, ode, pa vidjet cemo:

--------------Hadžić/Lončarić------------------
Zeljković---Kerla----Škaljić----Urdinov
Bučan (Selimović)----Hodžić----------Čolić

A za 6 mjeseci aBd, pod uslovom da niko ne dodje niti ode, sto je malo vjerovatno:

----------------------Lončarić------------------
B. Čolić---Kerla----Škaljić----Kvesić
--------------Zolotić----Svraka--------
Bučan (Selimović)----Hodžić----------Urdinov
------------------ Adilović ---------------

Sa ovom ekipom bi pojeli ligu 10 kola prije kraja da imamo ove igrace na raspolaganju sada...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 26 jun 2013, 14:45

-------------Hadžić/Lončarić------------------

Ovdje samo izbaci Colica jer sigurno nece igrati prije Selimovica, tako da i na lijevoj strani moze Selimovic, a isto tako moze lijevo Bucan, a desno Selim a milion posto Colic nece igrati u prvih 11. Sto se tice Hasanovica isto tako nece igrati, ali kao sto su neki vec pisali moguce da se pojavi jedan dobar vezni igrac, to bi vjerovatno pokrilo tu poziciju.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 26 jun 2013, 14:46

gOlijat je napisao/la:-------------Hadžić/Lončarić------------------

Ovdje samo izbaci Colica jer sigurno nece igrati prije Selimovica, tako da i na lijevoj strani moze Selimovic, a isto tako moze lijevo Bucan, a desno Selim a milion posto Colic nece igrati u prvih 11. Sto se tice Hasanovica isto tako nece igrati, ali kao sto su neki vec pisali moguce da se pojavi jedan dobar vezni igrac, to bi vjerovatno pokrilo tu poziciju.

Nisam u toku al sto niste stavili Svraku i Bekrica u prvih 11 protiv Viktorije, koliko znam jos nisu napustili klub :S
Volim te Zeljo!!!

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 26 jun 2013, 14:48

zlatandr je napisao/la:

Nisam u toku al sto niste stavili Svraku i Bekrica u prvih 11 protiv Viktorije, koliko znam jos nisu napustili klub :S
Svraka , Stanić i B. Čolić ne mogu igrati prvi meč zbog suspenzije
ZELJEZNICAR 1921!

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 26 jun 2013, 15:00

JELI IKO UPUCEN U SITUACIJU SA BEKRIĆEM? GDJE JE JELI NAŠAO ANGAZMMAN ILI CE SE VRATITI?

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 26 jun 2013, 15:03

A ŠTO SE TICE POJACANJA SAMO LAGANO **** OVE NOVINARSKE GLUPOSTI I NAGADJANA, BITI CE POJACANJA (NE PRINOVA) 2 ILI 3 TO JE NAJVAŽNIJE!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 26 jun 2013, 15:11

droba je napisao/la:JELI IKO UPUCEN U SITUACIJU SA BEKRIĆEM? GDJE JE JELI NAŠAO ANGAZMMAN ILI CE SE VRATITI?
Sto se Bekrica tice, teško da se vrati prije da ce negdje vani mislim da je Turska u opticaju .
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 26 jun 2013, 15:11

Trabala bi ta pojacanja doci sto prije ako ce ikako doci, da bar alo budu s ekipom do prve tekme s Viktoriom.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 15:24

Ako je suditi po prvoj postavi iz prijateljskih... E. Čolić će (htjeli mi to ili ne) igrati sigurno jer je sa njim Amar počinjao protiv Širokog a i u međusobnom duelu ekipa (prvog i drugog tima) što se može vidjeti i na slici...
http://www.tinyuploads.com/images/Bb5PFQ.jpg
Što se tiće Hasanovića, mislim ipak (htjeli mi to ili ne) da će tu igrati Jamak... Jedino što se još ne zna, obzirom da je Hodžić bio na MI, ako bi gledali ekipu iz pripremnih utakmica tu je igrao Bučan pa je još nepoznanica dali će počinjati Bučan ili Hodžić. To je sad zasad a šta će nam naredni period donijeti možemo samo nagađati.

Za Bekrića sam već govorio da mislim da možemo zaboraviti na njega obzirom da ga Amar nije vodio na pripreme a znamo da je ostale koji su bili bez ugovora (ili im je istekao) vodio (tipa Bukvić, Karić, Bogi, Vasilić itd. što znači da je na njih računao dok na Bekrića vjerovatno nije.) Mada nikad se ne zna...
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

gOlijat
Kontakt:

Post Postao/la gOlijat » 26 jun 2013, 15:26

Anonimac je napisao/la:

Ako je suditi po prvoj postavi iz prijateljskih... E. Čolić će (htjeli mi to ili ne) igrati sigurno jer je sa njim Amar počinjao protiv Širokog a i u međusobnom duelu ekipa (prvog i drugog tima) što se može vidjeti i na slici...
http://www.tinyuploads.com/images/Bb5PFQ.jpg
Što se tiće Hasanovića, mislim ipak (htjeli mi to ili ne) da će tu igrati Jamak... Jedino što se još ne zna, obzirom da je Hodžić bio na MI, ako bi gledali ekipu iz pripremnih utakmica tu je igrao Bučan pa je još nepoznanica dali će počinjati Bučan ili Hodžić. To je sad zasad a šta će nam naredni period donijeti možemo samo nagađati.

Za Bekrića sam već govorio da mislim da možemo zaboraviti na njega obzirom da ga Amar nije vodio na pripreme a znamo da je ostale koji su bili bez ugovora (ili im je istekao) vodio (tipa Bukvić, Karić, Bogi, Vasilić itd. što znači da je na njih računao dok na Bekrića vjerovatno nije.) Mada nikad se ne zna...
Ma hebo to onda. Ako ce igrati Colic mislim bolje i da ne gledam evropske tekme pa lik ne zna gdje goni u pm. Hebo to onda.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 26 jun 2013, 15:32

ovo sto pisete sastave i pravite nidje veze mislim mozemo nagadjati koliko hocemo ali to pisite 5 dana pred tekmu jer ne znamo ni ko ce jos doci ni ko otici...

I DA POHVALIM REDOVNO AZURIRANJE ZVANICNE STRANICE SVAKA CAST I SAMO TAKO RADITE STALNO STO SE TICE NJE, A NE DA TRAZIMO VIJESTI PO LIJEVIM STRANICAMA...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 26 jun 2013, 16:08

Ja da sam Amar, ko sto nisam, :mrgreen: stavio bi Bučana lijevo, Bajića desno i Hodzica u sredinu... ispod Tomica i Hasanovica, u zadnjoj liniji Zeljkovica-Kerla-Skalju-Urdinova i u špic Adila pa šta bude.... tim pun naše djece i ne sumnjam da bi ginuli za svaku loptu.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 16:09

Prevod, google translate...
FK Željezničar Sarajevo, suparnik Pilsen, je tradicionalni klub iz Bosne i Hercegovine. Prvo igralište je Grbavica stadion s kapacitetom od 20.841 gledatelja. U 1948-1949 klub koji je trenirao Franjo Bičiště, na čiji rad je uslijedila u 2004 George Plíšek. On je odrastao kao igrač Edin Džeko.

Njihovi najburnijih navijači, poznati pod nazivom "Manijaci" pripada samom vrhu navijača u Bosni. Ova tradicija ju je iz bivše Jugoslavije.Ime pod kojim su se zna da dolaze iz osamdesetih.
[youtube][/youtube]
http://www.supporters.cz/clanek/predsta ... 1481237582

Vils
Kontakt:

Post Postao/la Vils » 26 jun 2013, 16:10

MrRiccoli je napisao/la: I DA POHVALIM REDOVNO AZURIRANJE ZVANICNE STRANICE SVAKA CAST I SAMO TAKO RADITE STALNO STO SE TICE NJE, A NE DA TRAZIMO VIJESTI PO LIJEVIM STRANICAMA...
Pridružujem se, kao i pohvale za 3D Grbavicu. Svaka im čast ko god da je zadužen za to :!:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!!!

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 26 jun 2013, 16:21

Svraka , Stanić i B. Čolić ne mogu igrati prvi meč zbog suspenzije[/quote]

zar colic i stanic nisu dobili 2 tekme zabrane !? :?

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 26 jun 2013, 16:49

Gledam ovu sliku (sa ovog portala) sa priprema i vidim 19 igrača i 3 golmana. Nekako je mala a kad je povećam mutna. Neke igrače ne mogu da poznam. Ovaj prvi gore što stoji jel to onaj junior Zaimović ili kako već, a ovaj pored Ramića (sa Ramićeve desne strane) bi trebao biti taj mali iz Kalesije. Onako me interesuje jer nigdje nisam vidio ko je sve na pripremama tj spisak. Čini se da fali Eldar ili mi je mutno:)

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 26 jun 2013, 17:13

Nakamura je napisao/la:Svraka , Stanić i B. Čolić ne mogu igrati prvi meč zbog suspenzije
zar colic i stanic nisu dobili 2 tekme zabrane !? :?[/quote]
izgleda da je samo stana dobio 2 tekme zabrane

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 17:14

zaboljisportuBiH je napisao/la:Gledam ovu sliku (sa ovog portala) sa priprema i vidim 19 igrača i 3 golmana. Nekako je mala a kad je povećam mutna. Neke igrače ne mogu da poznam. Ovaj prvi gore što stoji jel to onaj junior Zaimović ili kako već, a ovaj pored Ramića (sa Ramićeve desne strane) bi trebao biti taj mali iz Kalesije. Onako me interesuje jer nigdje nisam vidio ko je sve na pripremama tj spisak. Čini se da fali Eldar ili mi je mutno:)
slika
Stoje (sa lijeva na desno): Hadžić, Zajmović, Kerla, Škaljić, Hasanhodžić, ? (ne znam), Ramić, Svraka, Adilović, Lončarić i Pehilj.
Čuče (sa lijeva na desno): E. Čolić, B. Čolić, Zeljković, Stanić, Enis Sadiković, Bučan, Alibašić, Karić, Tomić, Urdinov i Jamak.

Neka ispravi neko ako sam pogriješio...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bablaz1, Kajkutenjoyer, Levin, Pact1921, TefalTava i 74 gosta.