FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BlueIsTheColor
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BlueIsTheColor » 26 jun 2013, 06:56

Rijetko pisem ovdje, ali citam redovno... sada sam se morao malo ukljucit...
Pa ljudi dragi, hocemol se ostavit malo te realnosti? eto mi ne znamo da je Viktoria derala Napolitance i Hapoela i Atletica... vecina sad se pravi pametna i pise kako nemamo sansi, kao su prejaki, mi nemamo ekipe za Evropu itd... pa ok znamo mi to sve, ali DAJTE DA SE MAKAR NADAMO!!! Pustite da se nadamo pa makar dok ne krene utakmica...
Mi i nikad necemo napredovat zbog naseg u.sranog mentaliteta, evo mi smo vec sami sebe pokopali... i kad vide i igraci da se nista ne ocekuje od njih, sta mislite kakav utjecaj to ima na njihovu psihu? pa Ciro nije neki trener svjetske klase, ali je svaku svoju ekipu uspio da motivise, da im udje u glavu i da im objasni da su oni najbolji, da su sampioni... i tako je i pobjedjivao, uzimao je maximum iz njih... on je Berberovicu rekao da je on najbolji bek i da nikad nije imao boljeg... zamislite, Berberovicu, a vodio je toliko uspjesnih timova... Nadarevica je lozio i ovaj je pogin'o protiv Norveske u Oslu... e zamislite sad kad vi Jamaku, Stanicu, Colicu kazete da ne ocekujete nista, kako bi tek oni reagovali...
Vecina sad pametuje i vecina je nazovimo realna, pa ce doci nakon utakmice kad/ako izgubimo, citirace svoje postove u kojima ce nam dokazati kako su oni bili upravu, kako su znali itd...
Pa ok, nek znate, ali pustite nas da se nadamo, pustite nas da sanjamo... Kazu da se covjek najljepse osjeca dok masta, pa bih vas zamolio da nas pustite da mastamo... Ja se licno necu predati pa da smo izvukli u Manchester UTD... nije da ja ne znam da bi nas taj UTD uneredio i da bi vjerovatno dozivjeli nagori poraz koji je iko ikad dozivio, ali ja bih opet svom timu dao podrsku, jer kakav god je, moj je...
Jel to nemoguce odigrat nerjeseno gore u Ceskoj, protiv tamo nekakve Viktorije koja je prvi trofej osvojila prije par godina, a stariji su od nas 10 godina? Jel to prvi put da neki autsajder iznenadi velikog favorita?
Pa svi su pricali i za Slaviju kad je igrala sa Alborgom... nemaju sanse, jer Alborga nije mogao uzeti Manchester UTD godinu prije u LP... ali ljudi odigrase i izbacise ih... odmah su pocele poznate bosnjacke price, namjesteno je... al kako god, ONI SU PROSLI... Pustite nas da vjerujemo, jer ako u nesto stvarno vjerujes moze ti se i ostvariti... dosta nam je reale i u ovoj drzavi i u svemu, pustite nas da sanjamo i da vjerujemo u prolaz, lopta je okrugla, ko zna... pozzz...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 jun 2013, 08:07

Svasta si napisao, ali zapravo nista... Nadaj se, mastaj, ko ti brani... Nije valjda da ti forumski komentar rusi snove ?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ninox
Kontakt:

Post Postao/la ninox » 26 jun 2013, 08:38

BlueIsTheColor je napisao/la:Rijetko pisem ovdje, ali citam redovno... sada sam se morao malo ukljucit...
Pa ljudi dragi, hocemol se ostavit malo te realnosti? eto mi ne znamo da je Viktoria derala Napolitance i Hapoela i Atletica... vecina sad se pravi pametna i pise kako nemamo sansi, kao su prejaki, mi nemamo ekipe za Evropu itd... pa ok znamo mi to sve, ali DAJTE DA SE MAKAR NADAMO!!! Pustite da se nadamo pa makar dok ne krene utakmica...
Mi i nikad necemo napredovat zbog naseg u.sranog mentaliteta, evo mi smo vec sami sebe pokopali... i kad vide i igraci da se nista ne ocekuje od njih, sta mislite kakav utjecaj to ima na njihovu psihu? pa Ciro nije neki trener svjetske klase, ali je svaku svoju ekipu uspio da motivise, da im udje u glavu i da im objasni da su oni najbolji, da su sampioni... i tako je i pobjedjivao, uzimao je maximum iz njih... on je Berberovicu rekao da je on najbolji bek i da nikad nije imao boljeg... zamislite, Berberovicu, a vodio je toliko uspjesnih timova... Nadarevica je lozio i ovaj je pogin'o protiv Norveske u Oslu... e zamislite sad kad vi Jamaku, Stanicu, Colicu kazete da ne ocekujete nista, kako bi tek oni reagovali...
Vecina sad pametuje i vecina je nazovimo realna, pa ce doci nakon utakmice kad/ako izgubimo, citirace svoje postove u kojima ce nam dokazati kako su oni bili upravu, kako su znali itd...
Pa ok, nek znate, ali pustite nas da se nadamo, pustite nas da sanjamo... Kazu da se covjek najljepse osjeca dok masta, pa bih vas zamolio da nas pustite da mastamo... Ja se licno necu predati pa da smo izvukli u Manchester UTD... nije da ja ne znam da bi nas taj UTD uneredio i da bi vjerovatno dozivjeli nagori poraz koji je iko ikad dozivio, ali ja bih opet svom timu dao podrsku, jer kakav god je, moj je...
Jel to nemoguce odigrat nerjeseno gore u Ceskoj, protiv tamo nekakve Viktorije koja je prvi trofej osvojila prije par godina, a stariji su od nas 10 godina? Jel to prvi put da neki autsajder iznenadi velikog favorita?
Pa svi su pricali i za Slaviju kad je igrala sa Alborgom... nemaju sanse, jer Alborga nije mogao uzeti Manchester UTD godinu prije u LP... ali ljudi odigrase i izbacise ih... odmah su pocele poznate bosnjacke price, namjesteno je... al kako god, ONI SU PROSLI... Pustite nas da vjerujemo, jer ako u nesto stvarno vjerujes moze ti se i ostvariti... dosta nam je reale i u ovoj drzavi i u svemu, pustite nas da sanjamo i da vjerujemo u prolaz, lopta je okrugla, ko zna... pozzz...
___________________________________________________________________________________________________
drugar nisi u pravu što se tiče većine ovog tvog posta, ovaj narod i previše mašta i uvjek mu se to odbije od glavu. Ono što je Ćiro radio i što je činjenica da poslije velike euforije dođe i poprilično veliko razočarenje. Ovaj naš naredni izlet u europi nakon ovih postova ćemo dosta lakše podnjeti. Drugi dio tvog posta se odnosi na Jamaka i Čolića. Ja nerazumijem što nekog dizati u sportiste kad se prvo ne ponaša sportrsi, pa zasto onda opravdavati pijanke uoči utakmice i dosta nekih drugih stvari i reći da je to ispravno?? Mislim kakvu poruku onda šalješ drugim igračima koji zaista pokušavaju da se ponašaju sportski?? Uvjek je bolje biti realan!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 26 jun 2013, 10:02

Jadranko, hvala i sretno

http://fkzeljeznicar.ba/jadranko-hvala-i-sretno/5624/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 26 jun 2013, 10:34

pozzzz svim navijacima voljenog nam kluba
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2013, 11:42

Opet kahvica i forum. Ima li kakvih novosti ? Ko nam dolazi u toku dana ? :D :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 jun 2013, 11:44

super je napisao/la:pozzzz svim navijacima voljenog nam kluba
Dobro doso.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 26 jun 2013, 11:46

AsharaK je napisao/la:Opet kahvica i forum. Ima li kakvih novosti ? Ko nam dolazi u toku dana ? :D :D
Iz provjerenih izvora dolazi nam Kajkut,mali Arezina i Torlak :lol: :mrgreen:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2013, 12:03

corleone87 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Opet kahvica i forum. Ima li kakvih novosti ? Ko nam dolazi u toku dana ? :D :D
Iz provjerenih izvora dolazi nam Kajkut,mali Arezina i Torlak :lol: :mrgreen:
Hahahaha.
Da ti nije g0lijat provjeri izvor ? :D :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 12:05

Baja_Zvjerka je napisao/la:Svasta si napisao, ali zapravo nista... Nadaj se, mastaj, ko ti brani... Nije valjda da ti forumski komentar rusi snove ?
+1
- Vrba je vrhunski stručnjak, odlično je posložio ekipu i taktički, zaista igraju na vrhunskom nivou. Plzen fudbal igra kao da je riječ o hokeju. Imaju razrađene akcije, uigrane šeme i sigurno će nešto "prodati" i Željezničaru. Tri, četiri puta sedmično imaju taktičko-tehničke treninge i zaista ih ništa ne može iznenaditi. Imaju mnogo znalaca u ekipi i sve mora funkcionisati na najboljem nivou. U protivnom, Vrba zna često mijenjati ekipi, pa se dogodi da kapitena iz igre izvede u 20. minuti. Jednostavno, svi moraju davati 100 posto. Upravo su pod njegovim vodstvom napravili odlične rezultate i u zadnje tri godine dva puta su bili prvaci Češke, što nije mala stvar. Plzenska pivara im je glavni sponzor, imaju novca, nije im u cilju prodavati najbolje igrače. Stoga je ekipa dugo na okupu, uigrani su i to je ono što im donosi rezultate.

Vladavić smatra da je Plzen u svim linijama jači od Željezničara, a posebno je izdvojio petoricu igrača.

- Pavel Horvat je kapiten i glavni igrač. Iako ima 38 godina i sto kila najbolji je igrač lige. Ima odličnu lijevu nogu i izvodi sve prekide. Iskustva mu ne nedostaje jer je igrao za Spartu, Slaviju, Galatasaray, Sporting Lisabon... Lijevi i desni bekovi David Limbersky i Frantisek Rajtoral također su izuzetno opasni, a u Želji posebnu pažnju trebaju obratiti i ofanzivnog veznjaka Vladimira Daridu i napadača Mareka Bakoša, rekao je Vladavić
U Mrkonjić-Gradu, gdje se Željo trenutno nalazi na pripremama, trenutno se ne pominje ime igrača koji bi mogao zamijeniti Bogičevića i Vasilića, a saznajemo kako plavi razmišljaju o nekoliko imena. Interesantni su Emir Jusić iz Čelika, zatim Alen Bašić, a jedna od opcija je i Kenan Čejvanović.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 26 jun 2013, 12:15

Poznat je datum odigravanja prve utakmice 2.pretkola Lige nogometnih prvaka između Viktorije Plzena i Željezničara.
Češki prvak je odlučio da će se utakmica odigrati 16.jula na stadionu Štruncovy Sady (prima oko 12.000 gledalaca) najvjerovatnije u poslijepodnevnim satima. Postojala je mogućnost da se meč odigra 17.jula, a Česi su odlučili za dan prije, a više pojedinosti će se znati u narednim danima.

Revanš susret bit će odigran na stadionu Asim Ferhatović-Hase 23.ili 24.jula. Treba dodati da je Plzen u svoje redove vratio Milana Petrželu, koji je završio epizodu u Augsburgu gdje je došao upravo iz Viktorije.
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2013, 13:00

ovo s uigranošću mene više plaši nego da im igra ronaldo.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 jun 2013, 13:11

Bas tako, eto mi smo na okupu 3 godine, uigrani smo koliko-toliko i osvajamo trofeje... Oni igraju skupa 5,6 godina, uslovi, treninzi, jaci igraci, reprezentativci, iskustvo evropskih utakmica, itd. itd. Neka nam je Bog na pomoci... :mrgreen:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 26 jun 2013, 13:22

Tačan broj ulaznica koji će Plavima pripasti u prvom meču na stadionu Viktorije još uvijek nije poznat, ali Muharemović za ****.ba naglašava da bi Manijacima otprilike moglo pripasti nešto manje od 700 ulaznica.

''Još uvijek ne možemo sa sigurnošću reći, ali načelan je dogovor da naši navijači dobiju 600-700 ulaznica. Plzen je, s druge strane, najavio dolazak oko 200 svojih navijača na revaš u Sarajevu'', dodaje prvi operativac kluba s Grbavice.
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 26 jun 2013, 13:22, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 26 jun 2013, 13:22

Baja_Zvjerka je napisao/la:Bas tako, eto mi smo na okupu 3 godine, uigrani smo koliko-toliko i osvajamo trofeje... Oni igraju skupa 5,6 godina, uslovi, treninzi, jaci igraci, reprezentativci, iskustvo evropskih utakmica, itd. itd. Neka nam je Bog na pomoci... :mrgreen:
Ali bas tako razabu ali bit ce ona pjesma i da gubis 10 nula s juga bi se pjesma cula MI TE VOLIMO

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2013, 13:31

od 11 igrača koji su počeli lani u mariboru četiri će biti u kombinaciji za sastav u plzenu (a ja se toplo nadam da ni toliko neće početi). znači naša uigranost je da ne kažem šta...

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 26 jun 2013, 13:35

Zna li možda neko gdje se nalazi Bekrić , da li je našao neki klub ili će se vratit u Želju ! ! Hvala :)
Brkica

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 26 jun 2013, 13:39

ChWilla je napisao/la:od 11 igrača koji su počeli lani u mariboru četiri će biti u kombinaciji za sastav u plzenu (a ja se toplo nadam da ni toliko neće početi). znači naša uigranost je da ne kažem šta...
Obzirom da smo relativno loše odigrali u Mariboru sa tim igračima, to bi nam bila nada da ćemo odigrati drugačije, pa možda i bolje nego tamo, ali poznavajući kvalitet onih koji će izaći na teren u Plzenu... :roll:
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 26 jun 2013, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 26 jun 2013, 13:40

Naš sastav protiv Plzena:
--------------Hadžić/Lončarić------------------
Urdinov---Kerla----Škaljić----Zeljković
--------------Tomić----Hasanović
Čolić----------- Hodžić----------Selimović
------------------ Adilović
Zadnja izmjena: Semper, dana/u 26 jun 2013, 13:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 26 jun 2013, 13:40

Da se ne zna slucajno koliko kosta ulaznica protiv Victorie ?
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, b00t, Cwirek, Levin i 43 gosta.