FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AnelZ
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 20:07

zeljocity je napisao/la: Zato sto tih 200.000KM moramo dati savezu radi baklji...
Savezu dodjemo na ime kazni oko 63000 KM.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 jun 2013, 20:07

Čestitam, uspješno si započeo novu svađu na temu "Baklje: za ili protiv", svoju nagradu možeš primiti na istom mjestu na kojem si ostavio taj post!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 25 jun 2013, 20:07

AnelZ je napisao/la:
Anonimac je napisao/la: Dobro si to skontao, vrlo je moguće jer ako uzmemo u obzir ovo: "Klubovi koji su grupnu fazu Lige prvaka izborili kroz kvalifikacije ne dobijaju 8.600.000 EUR za plasman u grupe, već taj iznos umanjen za onu sumu novca koju su već dobili kroz uspjehe u kvalifikacijama".

Što znači da ekipe koje idu direktno u grupe dobivaju istu količinu novca kao i one koje to izbore kroz kvalifikacije s tim što ovi to zarađuju kroz kvalifikacije a ovi dobiju odmah tu cifru od 8.600.000 EUR.
I to je pogresno, tih 8,6 miliona € je fiksno, brise se zarada iz pretkola Lige Prvaka. Znaci sav novac osvojen u pretkolima Lige Prvaka (osim play-off) pa cak i onaj bonus za prvaka drzave i ekipa dobija fiksno 8,6 miliona € + 2,1 miliona za play-off ligu prvaka ako je ekipa ucestvovala u njemu. Tako je Dinamo Zagreb prosle godine zaradio 11,2 miliona € (8,6 fiksno za nastup u grupnoj fazi Lige Prvaka + 2,1 milion za play-off Lige Prvaka + 500k za onaj remi sto su ostvarili).

Zaista, zar vi vjerujete onom SC sportu kada objavi neku vijest?
Nije stvar u vjerovanju, nego diskutujemo o informaciji koja nam je dostupna i pokušavamo odgonetnuti dali je istina ili ne. Ali vidi ovo, klubovi koji idu direktno u grupe dobivaju iznos od 8.600.000 EUR u koji su uračunati svi iznosi koji se dobijaju tokom prolaska kvalifikacija, što znači da ekipe dobijaju te novce iz kvalifikacija iako nisu igrali kvalifikacije. Prema tome, logika je onda da i Željo dobija pare iz kvalifikacija koje nije igrao... ali hajd ga znaj, možda si u pravu da ovi sa navedenog portala lupetaju gluposti.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

Numaa
Kontakt:

Post Postao/la Numaa » 25 jun 2013, 20:08

Baja_Zvjerka je napisao/la:Numa hoce li biti sta od clanskih karata ili je propao projekat ?
Navodno će biti nešto od toga, šta konkretno, ne znam. Nije moje.
PL BiH -1 je napisao/la:Pitanje za tebe mladicu. Da li jos uvijek radis u marketingu ili je istina da si digao sidro?
Meni je istekao ugovor 01.03. i od tada ne radim za FK Željezničar. Nije do mene.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 25 jun 2013, 20:09

Dva gola Hodzica i jedan Bajica protiv Talijana.Bravo momci.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 25 jun 2013, 20:11

Numaa je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Numa hoce li biti sta od clanskih karata ili je propao projekat ?
Navodno će biti nešto od toga, šta konkretno, ne znam. Nije moje.
PL BiH -1 je napisao/la:Pitanje za tebe mladicu. Da li jos uvijek radis u marketingu ili je istina da si digao sidro?
Meni je istekao ugovor 01.03. i od tada ne radim za FK Željezničar. Nije do mene.
Nisi više ni na stranici ili...!?
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 25 jun 2013, 20:12, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 20:11

Anonimac je napisao/la:
Nije stvar u vjerovanju, nego diskutujemo o informaciji koja nam je dostupna i pokušavamo odgonetnuti dali je istina ili ne. Ali vidi ovo, klubovi koji idu direktno u grupe dobivaju iznos od 8.600.000 EUR u koji su uračunati svi iznosi koji se dobijaju tokom prolaska kvalifikacija, što znači da ekipe dobijaju te novce iz kvalifikacija iako nisu igrali kvalifikacije. Prema tome, logika je onda da i Željo dobija pare iz kvalifikacija koje nije igrao... ali hajd ga znaj, možda si u pravu da ovi sa navedenog portala lupetaju gluposti.
Pa sada sam rekao da se nagrade iz kvalifikacija brisu (osim play-off), znaci nije uracunato u tih 8,6 miliona €. To je jos naglaseno od strane UEFA :) to je ogroman lapsus koji je napravio SC kada je rekao da se kao nesto odbija od tog novca zarada iz kvalifikacija jer valjda nisu bili dovoljno bistri prilikom citanja propozicija takmicenja i nagradjivanja i nije im bilo jasno sta se desi sa novcem iz kvalifikacije pa rekose "za narod cemo lahko, ko im j**e mater" i stavise da se kao nesto odbija i komplicira :)

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 jun 2013, 20:13

U Sloveniji nas ocekuje dosta teski utakmica! Metalist Kharkiv, Aluminij i Kaposvar su samo neki od buduci protivnika, pise Avazov Sport danas! :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 25 jun 2013, 20:14

nezz dal je bilo hallaite ako jeste ....

Mediteranska selekcija Bosne i Hercegovine u prvom meču play-offa za plasman od 5. do 8. mjesta savladala je Italiju sa visokih 3:0.

Dva gola za našu reprezentaciju postigao je Armin Hodžić, dok je jedan gol postigao Riad Baljić kojem je ovo bio ukupno peti gol u posljednja tri susreta. Oba pomenuta igrača su članovi našeg aktuelnog prvaka Željezničara.

Tako će naša mediteranska selekcija protiv Makedonije igrati susret u okviru direktne borbe za 5. mjesto.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 25 jun 2013, 20:17

sajo10 je napisao/la:U Sloveniji nas ocekuje dosta teski utakmica! Metalist Kharkiv, Aluminij i Kaposvar su samo neki od buduci protivnika, pise Avazov Sport danas! :)
Ako je to istina odlicne utakmice,pogotovo Metalist koji je po kvalitetu tu negdje sa Plzenom.Metalist je ove sezone zavrsio na drugom mijestu u ukrajinskom prvenstvu sa 4 boda vise od Dinamo Kijeva i igrat ce kvalifikacije za ligu prvaku.Bice to odlicna provjera pred Plzen.
Zadnja izmjena: corleone87, dana/u 25 jun 2013, 20:23, ukupno mijenjano 2 puta.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 25 jun 2013, 20:18

Nakamura je napisao/la:nezz dal je bilo hallaite ako jeste ....

Mediteranska selekcija Bosne i Hercegovine u prvom meču play-offa za plasman od 5. do 8. mjesta savladala je Italiju sa visokih 3:0.

Dva gola za našu reprezentaciju postigao je Armin Hodžić, dok je jedan gol postigao Riad Baljić kojem je ovo bio ukupno peti gol u posljednja tri susreta. Oba pomenuta igrača su članovi našeg aktuelnog prvaka Željezničara.

Tako će naša mediteranska selekcija protiv Makedonije igrati susret u okviru direktne borbe za 5. mjesto.
Bilo je :D
SLOBODA NAVIJAČIMA

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 25 jun 2013, 20:20

Šta se ne vraćaju ovi naši fudbaleri sa mediteranskih igara trebaju se spremati za LŠ i ligu jebla ih mediteranska repka, preći im je klub od toga ništa nemaju samo se mogu povrijediti.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 25 jun 2013, 20:22

zeljooooo je napisao/la:Šta se ne vraćaju ovi naši fudbaleri sa mediteranskih igara trebaju se spremati za LŠ i ligu jebla ih mediteranska repka, preći im je klub od toga ništa nemaju samo se mogu povrijediti.
Što si ti malouman, i zašto ne skeniraš presudu. btw, što ti ne odeš s teme, preće ti je da nas ostaviš na miru ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

AeGon099
Kontakt:

Post Postao/la AeGon099 » 25 jun 2013, 20:22

corleone87 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:U Sloveniji nas ocekuje dosta teski utakmica! Metalist Kharkiv, Aluminij i Kaposvar su samo neki od buduci protivnika, pise Avazov Sport danas! :)
Ako je to istina odlicne utakmice,pogotovo Metalist koji je po kvalitetu tu negdje sa Plzenom
bolji je metalist. i što se tiče igračkog kadra, a i završili su kao drugoplasirani u ukrajini, iza shakhtara a ispred dinama. :)
a i pored toga, u ekipi imaju baš puno brazilaca i argentinaca, nekoliko i bivših reprezentativaca. ;)
Odlazi Safete.

Ahmedinejad
Kontakt:

Post Postao/la Ahmedinejad » 25 jun 2013, 20:24

iVar je napisao/la:Evo Borac pred gašenjem (nažalost), al' zar se ne bi moglo sad od njih uzet jedno-dva pojačanja ili prinove, npr Srđan Grahovac :?
Sta nazalost ? Da Bog da se raspali jos danas. To bi bio najuspjesniji dan za BH fudbal, a imaju kvalitetnih igraca za nasu ligu sto bi se moglo pokupiti.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 25 jun 2013, 20:31

AeGon099 je napisao/la:
corleone87 je napisao/la:
Ako je to istina odlicne utakmice,pogotovo Metalist koji je po kvalitetu tu negdje sa Plzenom
bolji je metalist. i što se tiče igračkog kadra, a i završili su kao drugoplasirani u ukrajini, iza shakhtara a ispred dinama. :)
a i pored toga, u ekipi imaju baš puno brazilaca i argentinaca, nekoliko i bivših reprezentativaca. ;)
Upravo tako prosle godine su dogurali do 1/16 finala u Evropa ligi i tada su na jedvite jade izbaceni od Newcastle Utd u dvije utakmice (0:0 u gostima i 0:1 kod kuce izgubili) a u grupi su zavrsili na prvom mijestu uz samo jedan poraz,jedan remi i 4 pobijede

Rapid Vienna 1-0 Metalist Kharkov
Metalist Kharkov 2-0 Bayer Leverkusen
Metalist Kharkov 3-1 Rosenborg
Rosenborg 1-2 Metalist Kharkov
Metalist Kharkov 2-0 Rapid Vienna
Bayer Leverkusen 0-0 Metalist Kharkov

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 25 jun 2013, 20:36

Ahmedinejad je napisao/la:
iVar je napisao/la:Evo Borac pred gašenjem (nažalost), al' zar se ne bi moglo sad od njih uzet jedno-dva pojačanja ili prinove, npr Srđan Grahovac :?
Sta nazalost ? Da Bog da se raspali jos danas. To bi bio najuspjesniji dan za BH fudbal, a imaju kvalitetnih igraca za nasu ligu sto bi se moglo pokupiti.
Ahmedinejad, ja gledam na to, kao na klub sa prijeratnom tradicijom, druga je stvar što su ga "posrbili" oni tamo. Borac je velikan bh. fudbala, i žalosno je da je spao na te grane ;)
Da su Laktaši, pa hajd. A ovako...
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

EdoM
Kontakt:

Post Postao/la EdoM » 25 jun 2013, 20:38

A što mrzim ove kvazi novinare i njihova nagađanja, iznenadi nas Amare
Jusić: Nisu me zvali iz Želje, vjerovatno ostajem u Čeliku
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 25 jun 2013, 20:40

EdoM je napisao/la:A što mrzim ove kvazi novinare i njihova nagađanja, iznenadi nas Amare
Jusić: Nisu me zvali iz Želje, vjerovatno ostajem u Čeliku
Ma nisu nagađanja vidiš da igrač novinaru 20 maraka i on napiše da prelazi negdje samo da bi izvukao pare iz svog sadašnjeg kluba koje mu duguju da oni polete da ga zadrže i iskeširaju se još više.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 25 jun 2013, 20:42

Toliko o Jusiću i insiderima sa foruma
Ja te volim, volim Željo..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, drzgemboadislic, Ejnur i 46 gostiju.