BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

vest
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la vest » 24 jun 2013, 23:02

zeljo realno nema sanse protiv ovih, jedino treba odigrati bunker tamo samo da ta utakmica sto prije prodje pa na kosevu uz pun stadion pokusavati cudo napraviti..
siroki ce protiv levskog tesko moci, bugarski levski je ipak jaci i bice oprezni ovaj put u BiH..siroki ima iskustva u evropi, ali mislim da to nece biti dovoljno..
sarajevo ce proci 1.kolo dok i u 2. kolu ima velike sanse da prodje estonce/albance, mislim da ce to musemic slozit jer je to iskusan trener..
zrinjski isto kao sarajevo prolazi 1. kolo dok ce u 2. kolu vjerovatno ispasti ako budu igrali kao u PLBiH, jedino ako su se pojacali mogu dalje u 3. kolo..
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 24 jun 2013, 23:06

Sutra se ocekuje konacna odluka da li ce Steaua, Bešiktaš i Fenerbahce igrati ove sezone u Evropi. Vardar koji je izvukao Steaua danas na izvlacenju za drugo pretkolo Lige Prvaka bi mogao ILI da prodje direktno dalje u Ligi Prvaka - trece pretkolo za šampione ILI da dobije Petrolul kao drugoplasiranu ekipu Rumunije koja bi bila promovisana iz drugog pretkola Evropa Lige u drugo pretkolo Lige Prvaka (njihov protivnik u EL bi prosao direktno dalje a to je pobjednik meca Vikingur - Inter Turku), dok ne znam tacno sta bi se desavalo u slucaju da i Fenerbache (Liga Prvaka - trece pretkolo za nešampione) i Bešitkaš (Liga Evrope - playoff) dobiju odbijenice za nastup u evropi. Pretpostavljam da Bešiktaš nebi bio zamjenjen, dok Fenerbahce ima šanse da bude i to sa Burasporom koji bi bio promovisan iz treceg pretkola Lige Evrope u Trece pretkolo Lige Prvaka (nešampioni).

Također, nije potvrdjeno da je Botev Plovdiv dobio pravo nastupa umjesto CSKA Sofia (to je trenutno samo pretpostavka) tako da postoji mogucnost da Astana (Kazakstan) prodje direktno u drugo pretkole gdje ce najvjerovatnije igrati protiv Zrinjskog.

Naravno, sacekajmo sutrasnji dan kada ce nam mnogo toga biti poznatije :)

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 25 jun 2013, 10:10

Ako sam dobro skontao, Željo će naredne sezone imati koeficijent 5.450, bez obzira ako ispadne od Plzena odmah. Jesam li upravu?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 jun 2013, 10:16

Henderson je napisao/la:Ako sam dobro skontao, Željo će naredne sezone imati koeficijent 5.450, bez obzira ako ispadne od Plzena odmah. Jesam li upravu?
Da
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 25 jun 2013, 10:32

vest je napisao/la:zeljo realno nema sanse protiv ovih, jedino treba odigrati bunker tamo samo da ta utakmica sto prije prodje pa na kosevu uz pun stadion pokusavati cudo napraviti..
siroki ce protiv levskog tesko moci, bugarski levski je ipak jaci i bice oprezni ovaj put u BiH..siroki ima iskustva u evropi, ali mislim da to nece biti dovoljno..
sarajevo ce proci 1.kolo dok i u 2. kolu ima velike sanse da prodje estonce/albance, mislim da ce to musemic slozit jer je to iskusan trener..
zrinjski isto kao sarajevo prolazi 1. kolo dok ce u 2. kolu vjerovatno ispasti ako budu igrali kao u PLBiH, jedino ako su se pojacali mogu dalje u 3. kolo..
edit: Jok eto Zrinjski će igrati sa juniorima košto je igrao cijelo proljeće sa mladim golmanom Vasiljem itd. Samo za info 6 igrača je već došlo i u punom trenažnom procesu : Nebojša Popović i Deni Simeunović (Travnik), Ratko Dujković (Slavija), Vedran Kantar (Borac), Srđan Savić (Zvijezda) i Zoran Brković (Čelik).Očekuje se za drugo predkolo podrazumjeva se ako prođu Andoru povratak I. Aničića i u opcijama je i između ostalog i Torlak!

Pozdrav!

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 25 jun 2013, 11:10

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Henderson je napisao/la:Ako sam dobro skontao, Željo će naredne sezone imati koeficijent 5.450, bez obzira ako ispadne od Plzena odmah. Jesam li upravu?
Da
što neznaći ako bude prvak da če biti slijedeče sezone nositelj jer če idrugim ekipama rasti koeficijent.

a mnogi zaboravlju da i Irtish Pavlodar (KAZ) nije bezveze protivnik tako da oni i mogu izbaciti Levskog. a ovamo i FK Astana može izbaciti ove bugare jer su oni ipak tanki i da se nije CSKA raspala nebi ni igrali ovo takmičenje tako da bi naši prestavnici lahko mogli u Kazahstan. mada je bolje igrati u Astani nego u Pavlodaru jer ipa Astana gl. grad.

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 25 jun 2013, 11:12

Bistrik je napisao/la: što neznaći ako bude prvak da če biti slijedeče sezone nositelj jer če idrugim ekipama rasti koeficijent.
kako si ovo uspio sastavit :shock: :mrgreen:
SAMO ČELIK !

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 25 jun 2013, 11:13

Ne mora znaciti da i ostalima raste koeficijent. Prvo sto ce prvak zemlje biti mozda neki drugi tim koji ove godine ne igra Evropu, a drugo sto se brisu bodovi zaradjeni prije 5 godina, a ubacuju se bodovi od ove sezone sto moze donijeti poboljsanje i pogorsanje koeficijenta.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jun 2013, 13:24

@AnelZ

U koliko su danas odluke? Net me je*e, pa mi je lakse pitat nego trazit po googleu.

Meni zanimljivo kako bi u slucaju izbacivanja Steaue Dinamo opet imao sanse za mjesto nositelja u play offu, kao da je sudjeno :lol:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 15:29

Signore je napisao/la:@AnelZ

U koliko su danas odluke? Net me je*e, pa mi je lakse pitat nego trazit po googleu.

Meni zanimljivo kako bi u slucaju izbacivanja Steaue Dinamo opet imao sanse za mjesto nositelja u play offu, kao da je sudjeno :lol:
Ne znam ni sam tacno vrijeme, no posto jos nema pravih podatak vjeruje da UEFA kontrolska i disciplinska komisija jos uvijek zasjeda. Prema Turskoj štampi (doduse nesluzbeno), govori se da je Fenerbahce dobio "ban" od dvije godine, dok Bešiktas od jednu godinu. Za Steaua ne znam, kao ni za situaciju sa CSKA Sofia i Botev Plovdiv.

Ja licno ocekujem svake sekunde sluzbene vijesti u vezi ovoga...

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 25 jun 2013, 16:29

Dali ce ove sezone nasa divna draga drzavna televizija prenositi meceve u Evropi
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 jun 2013, 16:32

KEC je napisao/la:Dali ce ove sezone nasa divna draga drzavna televizija prenositi meceve u Evropi
Ndam se da nece, uzivam na Faceu gledati.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 16:38

"2.07 If a club refuses to enter the competition, having qualified for it on sporting merit and obtained a licence from the competent national body, no other club from the same association may be entered in its place and the access list for the UEFA club competitions (Annex Ia) is rebalanced accordingly;

However, if a club refuses to enter either of these two UEFA club competitions and is therefore not replaced by another club from the same association, the coefficient of the association concerned is calculated as follows: the points obtained in the season in question by its clubs are added, then divided by the total number of clubs from the association that could have entered the two UEFA club competitions in accordance with the access list as set out in Annex Ia.
"

Prema ovome Botev Plobdiv nema nikakve sanse da zamjeni CSKA, tako da bi prema mom skromnom sudu Astana trebala proci direktno u drugo pretkola Lige Evrope. Naravno, znajuci UEFA sve je moguce, ali sumnjam da ce ici protiv svojih pravila.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 25 jun 2013, 16:40

Mogao bi i Zrinjski do 3. pretkola :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 19:24

Prema nesluzbenim informacijama:

Steaua - najvjerovatnije ce dobiti dozvolu da nastupa no bice pod monitoringom narednih 5 godina pa ako ponove nesto slicno kao ove godine slijedi im kazna i zabrana

Bešiktaš - najvjerovatnije jednogodišnja zabrana nastupa u Evropi. Klub ce se zaliti na odluku i navodno ce uprava kluba traziti da se ovo odgodi (kako god mislili to ostvariti...)

Fenerbahce - Jos nema nijedna vijest

Bugarska - Navodno ce ipak Botev Plovdiv dobiti pravo nastupa, no jos se ceka sluzbena potvrda. Presjednik Fudbalskog saveza Bugarske je takodjer clan izvrsnog odbora UEFA, pa zasigurno ima i uticaja te je mogao ako nista suptilno reagovati na ovu odluku.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 19:35

Zarade nasih klubova te ostalih klubova iz ex-yu od ucesca u Evropi. Iskljucivo novcane nagrade koje dodjeluje UEFA (znaci bez TV prava i sl). Listu i podatke cu osvjezavati nakon svakog zavrsenog kola.

Željezničar, Dinamo Zagreb, Partizan, Sutjeska Nikšić, Vardar i Maribor - €340.000,00 (200.000,00 kao prvaci drzave, 140.000 za ucestvovanje u drugom pretkolu Lige Prvaka)

Široki Brijeg, Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Crvena Zvezda, Jagodina, Olimpija - €100.000,00 (100.000 za ucestvovanje u drugom pretkolu Lige Evrope)

Sarajevo, Zrinjski, Vojvodina, Domžale, Celje, Rudar Pljevlja, Čelik Nikšić, Mladost Podgorica, Metalurg Skoplje, Teteks, Turnovo - €100.000,00 (100.000 za ucestvovanje u prvom pretkolu Lige Evrope)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 19:40

Bolje igrati 1 pretkolo evropske lige, tu ubodeš 100.000 eura, kasnije u II pretkolu opet neki bez veze protivnik i eto novih 100k.

Naši klubovi moraju iskoristiti ovakav lagan žrijeb ili ti ga ždrijeb.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 20:28

http://www.uefa.com/uefa/mediaservices/ ... 67133.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Bešiktaš - zabrana nastupa u Evropi za sezonu 2013/14.

Fenerbahce - zabrana nastupa tri sezone u Evropi za koje se kvalifikuju, ukljucujuci i ovu. Treca godina zabrane se odlaze na probni period od pet godina. Znaci, zapravo su dobili zabranu od 2+1, ovo +1 znaci da ce se aktivirati ukoliko ponove isti ili slican prestup u narednih pet godina, tako da efektivno moraju samo jos jednu sezonu kvalifikovati i propustiti je kako bi prosla zabrana.

Steaua - Zabrana nastupa od jedne sezoni u Evropi za koju se kvalifikuju. Ova sankcija se odlaže na probni period od 5 godina, tj. zabrana se tek aktivira ukoliko Steaua u narednih pet godina pocini isti ili slican prestup.

Za Bugarsku nista nije receno, tako da za sada pretpsotavljam ostaje Botev Plovdiv kao ucesnik. No kako god, zbog izbacivanja dva kluba, UEFA ce kako god morati malo urediti listu, pa ce sigurno to objaviti tokom sutrasnjeg dana gdje ce biti jasno sta je sa Bugarskom.

Za sada se pretpostavlja da ce Fenerbahce biti zamjenjen sa Burasporom u trecem pretkolu Lige Prvaka (nešampioni), dok ce vjerovatno Kayserispor (play-off Lige Evrope) i Kasimpasa (trece pretkolo Lige Evrope) biti ubaceni u Evropa Ligu. Ako su vec ubacili Botev Plovdiv, mogu onda i njih. Trabzonspor ostaje u drugom pretkolu Lige Evrope kao sto je i bio izvucen protiv Derry City iz Irske.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jun 2013, 20:46

AnelZ je napisao/la: Za sada se pretpostavlja da ce Fenerbahce biti zamjenjen sa Burasporom u trecem pretkolu Lige Prvaka (nešampioni)
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2013.html

AnelZ je napisao/la:dok ce vjerovatno Kayserispor (play-off Lige Evrope) i Kasimpasa (trece pretkolo Lige Evrope) biti ubaceni u Evropa Ligu. Ako su vec ubacili Botev Plovdiv, mogu onda i njih. Trabzonspor ostaje u drugom pretkolu Lige Evrope kao sto je i bio izvucen protiv Derry City iz Irske.
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2013.html

Izgleda da ce tako i biti dok za Bugare samo stoji EL3, jer jos nista nije sluzbeno. Moguce da za njih jos uvijek vijecaju. Ovo na stranici je izmijenjeno prije 20 minuta.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 25 jun 2013, 20:49

Ma znam da je izmjenjeno prije 20 minuta, no i Bert ima ista podatke kao i mi, znaci dok UEFA ne kaze sluzbeno da ce biti zamjenjeni sa ovim ekipama nista, ne znamo jeli tako izgleda zvanicni "access list".

P.S. Hajduk najjaci nenosioc u trecem pretkolu jer Kuban prelazi u nosioce. Sada se samo nadajte da ce Levski, Žilina ili Rosenborg kiksati u prvom pretkolu :D :P

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.