NHL

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Koji tim po vama osvaja Stanley kup:

Pittsburgh Penguins
20
83%
Nashville Predators
4
17%

Ukupno glasova: 24

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: NHL

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 09:35

Vidi Bumsa i bagre što se raduje :mrgreen:

@Salt tebi čestitke i @kad kako također, ovi ostali nisu zaslužili jer nisu nikad ni pogledali tekme dok nisu Hawksi došli do finala i obični su gloryhunteri ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 25 jun 2013, 14:48

Not true.

Ali ako vučeš paralelu, nba-nhl, e onda ima smisla jer nba pratim mnogo više i zato visim tamo.

Pratim i nogomet a jako rijetko pišem na istom.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 15:15

slika

slika

slika

slika

slika

Tek ove godine počeo aktivno pratiti nhl, s tim da je to daleko prije finala bilo, ali koga briga 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 15:33

Ma da sad ste vi veliki poznavatelji hokeja,a niste pogledali tekme u životu prije ovog finala ili napisali post na ovoj temi, čast izuzecima kao što su Salt ili @kad kako ;)

Klasična bagra gloryhuntera i provokatora koji su tu kad ide dobro, a kad ne ide onda ih nema nigdje :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 15:35

Uvijek postoji prvi put. Neko sa 10 počne gledati, nego sa 20+, pa šta ;)

Sve šta dolazi iz Chicaga ima moje simpatije.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 15:38

Neutral je napisao/la:Uvijek postoji prvi put. Neko sa 10 počne gledati, nego sa 20+, pa šta ;)

Sve šta dolazi iz Chicaga ima moje simpatije.
Samo što ste vi "počeli gledati" kad su Hawksi bili već na vrhu, klasični bandwagoneri, a tamo nešto prigovarate i ismijavate navijače Miamia, a ovdje radite istu stvar :roll:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 jun 2013, 15:39

pa dobro vecina kao i kod vas uglavnom navijaju za boston ekipe, tako i ovi momci za Chicago ekipe sve ih tako veze. Uglavnom hvala na cestitkama vidimo se do godine :)...mi sad moramo igrat protiv jos jedne historije a to je da osvojimo dvije godine za redom ili barem dodjemo do finala hahah.. jer kroz historiju gledano uglavnom prvaci su zakazali svake naredne sezone, ali kad smo mogli nakon president trofeja doci i do cupa , zasto ne i to hahhaa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Rodman
Kontakt:

Post Postao/la Rodman » 25 jun 2013, 15:43

A što je @riu krivo aaaaa :mrgreen: :lol:
„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic

- FK Sarajevo

BOSANSKA KRAJINA !

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 15:46

Znači ako navijam za Bullse u košarci godinama, onda u hokeju trebam navijati za Anaheim :lol:

Ni slično kao Heat, instant ekipa. Kao da sam znao da će Blackhawksi osvojiti pa sam počeo za njih navijati.

Pratio sam redovno nhl.com, s tim da sam počeo gledati, baš gledati u duelu sa Detroitom gdje su gubili u seriji sa 3:1 ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 15:50

SaltCityAttack je napisao/la:mi sad moramo igrat protiv jos jedne historije a to je da osvojimo dvije godine za redom ili barem dodjemo do finala hahah.. jer kroz historiju gledano uglavnom prvaci su zakazali svake naredne sezone, ali kad smo mogli nakon president trofeja doci i do cupa , zasto ne i to hahhaa
Sa smanjenjem SC-a teško da će do toga doći, jer se od iduće sezone smanjuje za čak 6-7 mil, sa 7.2 na 64.3 mil ;)

Dakle bit će dosta posla za GM i FO svakog tima kako bi uspjeli sklopiti i sačuvati rostere za iduću sezonu, a vi ste i ove imali 3 najviši payroll u NHL-u, a FA su vam Bickell, Handzus, Stalberg, Emery, Leddy je RFA...

Kod nas su Horton i Rask najveći FA, mada Rask ostaje sigurno, a Horton bi morao malo smanjiti primanja da se uklopi u SC, a Jagr ide sigurno jer on je doveden samo za ovaj PO ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 15:54

Neutral je napisao/la:Znači ako navijam za Bullse u košarci godinama, onda u hokeju trebam navijati za Anaheim :lol:

Ni slično kao Heat, instant ekipa. Kao da sam znao da će Blackhawksi osvojiti pa sam počeo za njih navijati.
Kakve veze ima košarka sa NHL-om, to su dva različita sporta, zašto ne bi mogao za Duckse navijati, ja znam dosta navijača Ducksa sa drugih foruma, koji su zavolili tu ekipu zbog nekih drugih stvari ;)

Identična situacija kao sa fanovima Heata koji su se počeli pojavljivati čim je Heat postao veliko ime i favoriti, jer opet ni oni nisu bili sigurni da će osvojiti, a počeli su navijati za taj tim, isto kao i većina vas, dakle klasični bandwagon fan, koje vi ismijavate na vašem pdf-u ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 16:11

Kao dječak sam i volio duckse radi loga, isto kao u baseball yankees radi filmova, ali šta sam ja u tim trenucima znao šta je pravi hokej ili baseball. I sada mi mnogo toga nije jasno no Blackhawksi su mi najdraži. Nemam pojma ni što ti se pravdam. Kakve veze imaš ti s tim za koga ću ja navijati. Evo neka ne osvoje sljedeće godine stanley, neka ne izbore PO, nema veze, opet će mi biti najdraži.

Neki ne žive u Americi pa mogu stalno gledati sve te sportove. Ne padaju u mene dolari u džep pa mogu sebi priuštiti da gledam 10x američkih sportova.

Ako simpatišem Čelik u fudbalu, logično je da je isto tako slučaj sa rukomet i košarkom. Ja ne znam niti jednog čovjeka u BiH koji navija u fudbalu za Borac, a u rukomet za Čelik. Ili u fudbalu za Čelik a u košarci za Široki. Ovo je BiH, očigledno da ti je prijatelj dijaspora :lol:

Na kraju krajeve, koga briga, misli šta hoćeš, imaš pravo na to.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 16:23

Neutral je napisao/la:Kao dječak sam i volio duckse radi loga, isto kao u baseball yankees radi filmova, ali šta sam ja u tim trenucima znao šta je pravi hokej ili baseball. I sada mi mnogo toga nije jasno no Blackhawksi su mi najdraži. Nemam pojma ni što ti se pravdam. Kakve veze imaš ti s tim za koga ću ja navijati. Evo neka ne osvoje sljedeće godine stanley, neka ne izbore PO, nema veze, opet će mi biti najdraži.
A najdraži su ti postali upravo kad su bili ogromni favoriti za osvajanje titule baš kao i Miami njihovim navijačima sa ovog foruma, a vi sa pdf- Bullsa njih ismijavate zbog te činjenice ;) :mrgreen: To je ono što ja pokušavam reći :mrgreen:

Neutral je napisao/la:Neki ne žive u Americi pa mogu stalno gledati sve te sportove. Ne padaju u mene dolari u džep pa mogu sebi prijušitit da gledam 10x američkih sportova.
Kakve to veze ima, i ja ne živim u Americi niti sam kad bio tamo, pa opet pratim sve njihove sportove, zbivanja tamo, medije itd, jer me to interesuje :D
Neutral je napisao/la:Ako simpatišem Čelik u fudbalu, logično je da je isto tako slučaj sa rukomet i košarkom. Ja ne znam niti jednog čovjeka u BiH koji navija u fudbalu za Borac, a u rukomet za Čelik. Ili u fudbalu za Čelik a u košarsi za Široki. Ovo je BiH, očigledno da ti je prijatelj dijaspora :lol:
Ako misliš na raju koja navija za Duckse ili bilo koji drugi tim iz NHL-a oni su isto sa ovih prostora, a naravno da je moguće da navijaš i za Čelik, KK Bosnu, Borac itd, jer ako nisi iz Zenice ili Sarajeva, Tuzle i ostalih većih gradova koji imaju timove u tim sportovima, a tvoj grad nema onda ćeš naravno naći sebi neke za koje ćeš navijati, a da su iz tih većih gradova, tako da nemaš problema sa tim regionalnim rivalstvima, već ćeš zavoliti neke od njih zbog nekih desetih razloga :)

Identična situacija i sa američkim sportovima, npr Amer navija za Lakerse i Patse, a to je baš kombinacija rivala :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 16:27

Još da sam znao da su najveći favoriti. Ako se ne varam jučer je komentator na arenisport rekao da se rijetko dešava da ekipa koja u regularnom dijelu sezonu bude prva na kraju i osvoji stanley. Druga stvar, gubili su 3:1 od Detroita i eto ja sam znao da će preokrenut. Kasniej protiv Kingsa. Prije mečeva protiv Bostona mnogi su pisali da su šanse podjednake, a Blackhawksi su uzeli stanley i ja automatski postao gloryhunter.

Šta bi bilo da je recimo Boston uzeo stanley, da li bi ikako diskutirali o ovome ? ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 16:39

Neutral je napisao/la:Još da sam znao da su najveći favoriti.

Naravno da jesu, izdominirali reg sezonu, najširi roster i podjenako kvalitetna odbrana i napad je dovoljno za budu uvjerljivi favoriti, protiv svake ekipe, jedino su još Pensi bili u nekoj priči kao ekipa koja bi se mogla suprostaviti sa tim svojim napadačkim arsenalom ;)
Neutral je napisao/la:Prije mečeva protiv Bostona mnogi su pisali da su šanse podjednake, a Blackhawksi su uzeli stanley i ja automatski postao gloryhunter.
Nisu bile podjednake šanse, ja koji sam navijač Bostona moram priznati da ste vi bili favoriti i to sam i prije pisao, ništa čudno, opravdali status favorita i zasluženo osvojili i to je to ;)

Da ali ste se pojavili na ovoj temi kao da ste tu oduvijek a nemoj mi reći da je koncidencija to što si počeo pratiti baš sad kad su bili favoriti za osvajanje, i još sa arogantnim stavom koji nikako ne ide uz ekipe iz Chia ;)
Neutral je napisao/la:Šta bi bilo da je recimo Boston uzeo stanley, da li bi ikako diskutirali o ovome ? ;)
Nema to nikakve veze, jer ko osim mene navija ovdje za Boston, jedan lik koji i živi tamo meščini i to je to (dakle Boston više hejtera ima negoli navijača :lol: ), tako da se sigurno ne bi pojavila bagra navijača (opet kažem čast izuzecima koji su tu od početka) kao u vašem slučaju :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 jun 2013, 16:44

Ne kontam to vezanje za jedan grad. Okej ovi odavde sto zive tamo i slicno. Svatko ima svoje, ali evo ja pratim 3 americka sporta(hokej najmanje), a u sva 3 simpatiziram klubove iz drugog grada. Doduse nek ii nemaju kosarkaski ili hokejaski tim, ali nebitno.

Od hokeja upratim Rangerse (ako sam gloryhunter :mrgreen: ) iako oni ne osvajaju nista zadnjih godina. Posebno playoff, hebiga, kosarka je primarni sport :D

I da cestitke fanovima Hawksa i LeBronu :mrgreen: :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 16:47

I kako sam ja kao rookie nhl znao da imaju podjednaku odbranu i napad, najširi rooster itd :mrgreen:

Kažem ti nije random, niti nema nikakve veze sa biti favorit ili ne, u to budi siguran. ;)

Košarka: Bullsi
NHl: Blackhawksi
Kad bi počeo aktivno gledati baseball to bi bili White Soxi
Kad bi počeo aktivno gledati football to bi bili Bearsi.

:)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 16:51

Lillard je napisao/la:Ne kontam to vezanje za jedan grad. Okej ovi odavde sto zive tamo i slicno. Svatko ima svoje, ali evo ja pratim 3 americka sporta(hokej najmanje), a u sva 3 simpatiziram klubove iz drugog grada. Doduse nek ii nemaju kosarkaski ili hokejaski tim, ali nebitno.
Pretpostavljam da bejzbol ne pratiš :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 16:55

Neutral je napisao/la:I kako sam ja kao rookie nhl znao da imaju podjednaku odbranu i napad, najširi rooster itd :mrgreen:

Kažem ti nije random, niti nema nikakve veze sa biti favorit ili ne, u to budi siguran. ;)
Pa mogao si pročitati ako ništa, iz onog mog uvoda u PO :mrgreen:

A ne znam, meni je uvijek sumnjivo kad se pojavi horda novih navijača koji prije nisu pisali na ovoj (ili bilo kojoj drugoj temi) temi, i tu baš u vrijeme kad taj tim bilježi neke dobre rezultate, pa sam zato poredio sa Heatom i njihovom situacijom, koju baš vi Bumsi :mrgreen: ističete na pdf-u NBA :mrgreen:
Neutral je napisao/la:Kad bi počeo aktivno gledati baseball to bi bili White Soxi
Salt će te zbog ovog razapet :lol: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 16:59

Mora da je on za Cubse :mrgreen:

Šta imam biti gloryhunter sa 20 i nešto godina. Kao da se imam sa nekim prepirati "Moji su bolji" :lol: :lol: :lol:

I kad počinje nova sezona u NHL-u ? Nemoj mi reći da je pauza duga kao u NBA :evil:

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.