FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BadrHari
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BadrHari » 24 jun 2013, 17:25

Zao mi bilo Pepa gledat, svabe ga sa svih strana smaraju Njemackim.
Svaka mu cast kako je naucio, ali ja sam ceko da progovori nesto na spanskom ko covjek, ovdje sve jadnik gleda necel zahebat nesto pa onda ponovi izgubiti 3x
Ko da su cupali informacije iz njega a on se opire.

Izgleda kao jako pametan covjek, miran i vjerujem da nece pokvarit ovu masineriju.
Sumnjam da je poboljsat moze.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 jun 2013, 17:44

Ma znao je on da ce tako biti. Pametan je on i hrabar, zato se i odlucio na ovaj korak. Sto prije krene opusteno pricati, to ce mu situacija biti bolja.
#divovi

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 24 jun 2013, 18:12

Koja patnja od pres konferencije. :lol:

Al razumljivo.
pi.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 24 jun 2013, 18:33

@Gerd
kao sto sam i rekao, nemam namjeru s tobom ulaziti u bilo kakvu raspravu,ali cu ti postaviti jedno pitanje samo. Djelujes mi kao neki NAVIJAC kluba, ne kao sto smo vecina ovdje simpatizeri kluba, pa te onda mogu i shvatiti, ali opet da li je tebi draza atmosfera na domacim i gostujucim utakmicama ili titule koje smo osvojili???
effe_sa je napisao/la:Malo prije sam stigao pogledat veći dio press konferencije i dešavanja danas i moram reči da me stvarno Pep s njemačkim oduševio. Posebno je impresivno da čovjek izuzetno dobro gramatički govori njemački i da je u tome bolji od Riberyja na primjer, koji je par godina u Njemačkoj.....
A jezik je naravno puno teže učiti kada nisi u toj državi, Pep ga je učio u New Yorku, tako da je to za još veću pohvalu..Definitivno sad znamo da je s jezikom bolji od Trap-a, a sposobnost vođenja ekipe ćemo vidjet.
Hmmm, ja se i ne mogu bas sloziti s tobom po tom pitanju. Ne znam da li ti govoris njemacki, ja govorim pa zato mislim da je za godinu dana intenzivnog ucenja njemackog jezika ovo poprilicno lose!!!
Stern des Südens

Backspace
Kontakt:

Post Postao/la Backspace » 24 jun 2013, 18:37

Ja mislim da ce Pep opet osvojiti sa bayernom sve sto se mogne osvojiti. ;) FCB<3
Was ist ein Dortmunder in der Sauna???
Kacke am Dampfen!!!

I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2013, 18:38

Neka on osvoji 2-3 lp i ja sam zadovoljan :mrgreen:

Backspace
Kontakt:

Post Postao/la Backspace » 24 jun 2013, 18:41

Neutral je napisao/la:Neka on osvoji 2-3 lp i ja sam zadovoljan :mrgreen:
Ma ja bi bio zadovoljan samo ligom i lp ostalo ne mora.... ;)

Ps. Opet ce biti sexa ostalim klubovima abd. Triplete dolazi cuvajte se...
Was ist ein Dortmunder in der Sauna???
Kacke am Dampfen!!!

I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2013, 18:46

Ma Bundesliga je naša 99% aBd. Kup zavisno od ždrijeba, a ja želim LP :mrgreen:

Imamo ih 5, tu su još dvije ekipe koji imaju više titula nego mi. Jest da su bila drugačija vremena ali briga me, ja te titule neću osporavati.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 24 jun 2013, 18:55

Koji qurac ste zapeli za taj njemacki :oops:

Nije to jos najbolje al sigurno ce ga Pep nauciti,covjek je rekao na pocetku da uciti njemacki u New Yorku je jako tesko.

Sada kada je u Munchenu to ce ici kao podmazano,jos koji dan intenzivnog ucenja to ce da bude extra 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 jun 2013, 18:58

Sama želja Pepa da nauči što brže njemački jezik je pokazatelj koliko je ozbiljno shvatio svoj posao. Mnogi bi to ignorirali i imali bi kraj sebe nekog prevodioca i to je to. Ja sam ga razumio, malo je mmmmmmmmmmmm govorio između riječi no ovo je tek početak. Mjesec dana u tom okruženju i parlati će ga kao rođeni Nijemac.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 jun 2013, 19:35

[quote="proFCB"]@Gerd
kao sto sam i rekao, nemam namjeru s tobom ulaziti u bilo kakvu raspravu,ali cu ti postaviti jedno pitanje samo. Djelujes mi kao neki NAVIJAC kluba, ne kao sto smo vecina ovdje simpatizeri kluba, pa te onda mogu i shvatiti, ali opet da li je tebi draza atmosfera na domacim i gostujucim utakmicama ili titule koje smo osvojili???

Naravno da su mi draze titule koje smo osvojili.Klub mi je iznad svega.Ali,isto tako me neopisivo boli to sto se nam uprava radi od navijacke skupine.Svi ste vi ovdje svjedoci proslave naslova protiv Augsburga kod kuce.Osvojimo naslov nakon 2 duge godine bez trofeja i umjesto da to bude nezapamcena atmosfera ono bude mrtvilo na stadionu kao da smo ispali iz lige.Igraci nemaju s kime proslaviti naslov.Zalosno.I vise nego zalosno.Zapravo,tragicno.Dok na strani to bude "obostrano uzivanje" :mrgreen: -
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 jun 2013, 20:11

proFCB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Malo prije sam stigao pogledat veći dio press konferencije i dešavanja danas i moram reči da me stvarno Pep s njemačkim oduševio. Posebno je impresivno da čovjek izuzetno dobro gramatički govori njemački i da je u tome bolji od Riberyja na primjer, koji je par godina u Njemačkoj.....
A jezik je naravno puno teže učiti kada nisi u toj državi, Pep ga je učio u New Yorku, tako da je to za još veću pohvalu..Definitivno sad znamo da je s jezikom bolji od Trap-a, a sposobnost vođenja ekipe ćemo vidjet.
Hmmm, ja se i ne mogu bas sloziti s tobom po tom pitanju. Ne znam da li ti govoris njemacki, ja govorim pa zato mislim da je za godinu dana intenzivnog ucenja njemackog jezika ovo poprilicno lose!!!
Hmm...Ali pogledaj šta sam ja gore napisao.....
Ja govorim njemački ko maternji, ali ja sam ga učio kroz školu i boravak u Njemačkoj i naučio sam ga još ko dijete. Sad pretpostavljam da je s tobom slična situacija. E sad Pep ima preko 40 god (nije star, ali u tim godinama i nije više toliko lako savladat jezik). Druga stvar, učio je jezik izvan Njemačke godinu dana, a pogledaj neke igrače koliko igraju u Njemačkoj, pa se jedva s njemačkim sastave u nekom intervjuu. Evo Ribery je dosta njemačkog savladao, ali njegove rečenice nisu gramatički tačne, znaju biti nepovezane (napreduje svakako i bitno da se sve može sporazumit). A Pep je danas polako govorio, ali je sve rekao tačno i to gramatički tačno. Bar većinu....Sad kad budem stalno u Njemačkoj usavršit će.
Znači zbog toga me oduševio. Ja sam mislio on će malo samo na njemačkom govorit, pa onda morati preći na španski. On se ipak držao odlično....
gerdmuller je napisao/la:
Naravno da su mi draze titule koje smo osvojili.Klub mi je iznad svega.Ali,isto tako me neopisivo boli to sto se nam uprava radi od navijacke skupine.Svi ste vi ovdje svjedoci proslave naslova protiv Augsburga kod kuce.Osvojimo naslov nakon 2 duge godine bez trofeja i umjesto da to bude nezapamcena atmosfera ono bude mrtvilo na stadionu kao da smo ispali iz lige.Igraci nemaju s kime proslaviti naslov.Zalosno.I vise nego zalosno.Zapravo,tragicno.Dok na strani to bude "obostrano uzivanje" :mrgreen: -
Da se još jednom uključim....Kljuna razlika npr između mog mišljenja i tvog (sad ne znam kako tačno proFCB to vidi, govorim sad za sebe, a mislim i za neke druge još) je ta što ti atmosferu bez ovih navijački skupina vidiš katastrofalnom, a ja je vidim daleko od katastrofalne, nego čak sasvim solidnom , dobrom. To se razlikuje sad od utakmice do utakmice.
Atmosfera protiv Augsburga opšte nije toliko loša bila. A evo npr utakmica protiv Barce, atmosfera je bila sjajna.
Ne kažem da još nije vatrenije s ovim skupinama, poput Schickerije, ali nije tako ni loša ko što je ti predstavljaš.
A naravno da te grupe naprave još vatreniju atmosferu. Samo postoji dovoljno dokaza da i bez njih može biti dosta dobro.

Druga je stvar što se ti stavljaš na stranu tih navijački skupina i totalno protiv uprave. A vrlo je upitno koliko su te navijačke skupine opšte u pravu. Naime, ta Schickeria je toliko problema pravila oko Neuera na primjer, iako ih je uprava više puta opominjala. Što je najgore, oni su na sastancima s upravom obečavali da će promjenit ponašanje, pa su opet imali ispade. Po pitanju južne tribine, sami nisu bili dovoljno kooperativni i neće neke stvari da shvate i odmah su bili protiv sigurnosnih mjera i pregleda ispred stadiona.
I sad ti odmah siguran da su oni čisti, sjajni, bajni, a uprava ne valja. Tu se mišljenja dosta razlikuju i ostali navijači Bayerna su podijeljeni, jer teško je znati šta se sve dešavalo na tim sastancima.
Čini se da i uprava nije bila 100 % kooperativna, ali i Schickeria je izgubila više puta svoju vjerodostonjost i radila je stvari koje su skroz u suprotnosti s interesima kluba.

Veliki dio navijača je pokazao da stoji iza Uli Hoenessa, što su iskazali gromoglasnim skandiranjem na Wembleyu i povicima da i on podigne pehar Lige prvaka.
Prema tvojim stavovima bi čovjek rekao da je Schickeria i njima slični, da su oni zaslužni što Bayern opšte ima uspjeha i što postoji, a da je Uli tu minoran faktor.
A svaka čast ovim navijačkim skupinama, na sjajnom navijanju i razvaljivanju u tom segmentu na gostujućim terenima, pa prije i na domaćem terenu. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 24 jun 2013, 20:21

Neutral je napisao/la:Jesam li ja jedini koji misli da bi Muller mogao igrati u napadu u novoj sezoni ? :mrgreen:
nisi. ja vec godinama govorim da bi se mulerinjo trebo proturit u sam vr.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 jun 2013, 21:02

Effe,to je tvoje misljenje i ja ga postujem.Moje misljenje je da nam je bez ultrasa na domacim tekmama atmosfera katastrofalna.Ne samo zbog ultrasa vec i zbog toga sto mnogo turista dolazi do ulaznica za razliku od mnogih fan-clubova iz Munchena. Kazes,protiv Barce amosfera bila sjajna?Slazem se!A znas zasto je bila?Zato sto su nasi ultrasi bili totalno odvojeni(neki dobili karte za sjever,neki za istok...ono skroz raspoređeni)i oni su ti koji su dizali ostale simpatizere po cijelom stadionu.Pricao mi tip koji je bio na toj tekmi!

Zatim,sto se tice njihovog odnosa prema Neueru,ne znam sto se mnogi cude,ali sasvim je jasno da isti nikad nece biti prihvacen od strane Schickerije.Razlog?Bio je od svoje seste godine uclanjen u Ultras Gelsenkirchen.Pjevao je najpoznatiju anti bayernovu pjesmu Die toten Hosen.Njegov najbolji prijatelj se tukao sa ultrasima Schickerije.I ne znam odakle ti da su oni na sastanku upravi Bayerna rekli da ce promijeniti svoje misljenje o Neueru :? Koliko ja znam ultrasi su rekli kako ga vise nece vrijeđati na utakmicama jer to steti Bayernu i toga se drze.A znas ti zasto su protiv sigurnosnih mjera? Zato sto Bayern ima mizernih 1800 stajacih mjesta(daleko najmanje od svih klubova u Bundesligi) i do sada su se u te blokove 112/113 natrpavalo i do 2500 ultrasa i naravno nikada nije bilo nikakvih problema i sad zbog hebenih sigurnosnih mjera opet ih moze samo 1800 a ostatak ultrasa uopce ne moze.A sve bi bilo drugacije da imamo vise stajacih mjesta.Tada bi stali svi ultrasi i ne bi bilo nikakvih problema.Ponavljam,imamo samo 1800 stajacih mjesta,a primjer Dortmund ima najmanje deset puta vise.Pametni ljudi.Zato i imaju atmosferu boli glava.

A o Hoenessu sto se tice njegovog posla imam samo rijeci hvale i divljenja.Genije sto se tice toga.Ali ga kao osobu ne volim.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jun 2013, 22:27

Pepcina je pravi frajercina. :D

Od prvog dana treninga pa do zadnjeg dana mandata ce raditi isto, dakle na najvecoj mogucoj razini.
Ocekujemo od njega da barem ponovi proslosezonski uspjeh ako nista vise. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 jun 2013, 22:33

Omerbavarac je napisao/la: Ocekujemo od njega da barem ponovi proslosezonski uspjeh ako nista vise. :mrgreen:
Eh, karna. To ti (nije onaj gladijator iz Rome) post'o nezasit? :D

Nova anketica je tu, ako netko ima boljših predloga neka kaje... ;)
Vom Jäger zum Gejagten

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 24 jun 2013, 22:43

@gero, sta ti je pola od tri? :lol: :mrgreen:
#divovi

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 jun 2013, 22:44

Baš me zanima koje je glasao za opciju pod br 3. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 24 jun 2013, 22:44

geronimo je napisao/la: Eh, karna. To ti (nije onaj gladijator iz Rome) post'o nezasit? :D
Proklet sam, proklet! :mrgreen:

Namjera mi je bila da djelujem malo ironicno, tesko je da ce ponoviti taj uspjeh jer je konkurencija zaista paklena, na svim poljima, tako da moramo biti zadovoljni sa barem jednim trofejom.

Edit: stavi u anketi i vise nego prosle sezone.
U igri je 6 trofeja. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 24 jun 2013, 23:00

Saurman je napisao/la:Baš me zanima koje je glasao za opciju pod br 3. :mrgreen:
oni iz zutog tabora :mrgreen:
- Karl-Heinz Rummenigge

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.