FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mumin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mumin » 24 jun 2013, 17:45

Molio sam Boga samo plzen i steaua da nas zaobidju od ovih 5, al' eto plzen nam dodje. Jaki su i prejaki za nas. Ipak mislim da se ove godine bar necemo obrukat u evropi i Osimova izjava mi nekako malo daje nadu. Nema price o budzetima i stadionima ko poslih sezona.
"Bićemo fizički spremniji nego prošle godine kada smo bili slabiji od protivnika. Želimo proći dalje." A.O..
E ova recenica mi posebno ulijeva nade, ako nista da se necemo obrukat u ovim utakmicama. Mislim da cemo imati trkacki raspolozenu ekipu sa pokretljivim stoperima (kerla, skaljic) dva zadnja vezna, vjerovatno tomic i mozda hasanovic ( kako nam samo zola nedostaje, to je strasno ), bekovi ce takodje puno trcat a i ova krila ce pomagati u odbrambenim zadacima, naprijed ce vjerovatno bit hodzic i adilovic kao poluspic i spic pa ce oni cekat kontre ( iako mi adilovic nije za kontre al nikako ).
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 24 jun 2013, 17:51

Inace sam optimista, al Plzen :roll: koji je razbio Napoli i Atletico, pa Plzen je sedamdeset i treci klub po uefinoj rang listi...

TEŠKO!

U zadnje tri godine gledanost na njihovm stadionu je enormno porasla tako je i klub raidno postao pa i trenutno najpopularniji u Češkoj...

prosjek gledanosti

1993/94 - 5,774
1994/95 - 4,573
1995/96 - 3,441
1996/97 - 4,626
1997/98 - 3,819
1998/99 - 4,033
2000/01 - 3,073
2003/04 - 3,622
2005/06 - 4,118
2006/07 - 4,836
2007/08 - 3,828
2008/09 - 4,005
2009/10 - 3,629
2010/11 - 6,415
2011/12 - 7,009
2012/13 - 10,046

ko voli pivo, plzenski pilsner nadaleko poznat u svijetu piva :D

evo tekst sa njihove oficijelne, preveo sam putem googletranslate sa Češkog na naš

Ponedjeljak los utvrdilo Pilsner nogometaši u drugom pretkolu Lige prvaka redoviti sudionik europskih kupova, Prvenstvo tima Bosne i Hercegovine Sarajevo - Željezničar. Klub, koji se može pohvaliti šest puta primat bosanske lige, s tri naslova je zaradio tijekom proteklih četiri godišnja doba.

"Moglo je biti i gore, ali bolje. To je kao srednji put ", komentirao je los samo prije popodnevnog zasjedanja Stanislav Tecla, koji ima puno iskustva s nogometom na Balkanu. "Bilo prijateljske utakmice u pripremi sam igrao. Oni su strasan igrači, tako da ćemo vidjeti što ćemo biti tamo čeka. "O suparnika još ima puno informacija. "Ja samo znam da je jedan od redovitih sudionika u šalicu. Ja vjerujem da imamo dovoljno treneri će pripremiti potrebne informacije. "Poslovni protivnik svakako daje poštovanje. Četrdeset i jedan godina osvojio jugoslavensku ligu. Godine 1972 je stigao do četvrtfinala, 1985 u polufinalu Kupa UEFA. Prije osam godina je poslana, zahvaljujući trener George Pliska, svijet Edina Džeko, jednog od najboljih napadača u Europi.

"Od pet Željezničar je definitivno najteže igra koja smo mogli dobiti. No, za nas je ovo double-header dužnost naredba nositi i premjestiti. Ali tko očekuje da će biti lako, prilično u redu ", upozorava Thomas Hořava, Viktoria Plzen Nova ulaganja, što je priprema novog tima pridružio u posljednjih tjedan dana. Dok je Željezničar domaćin je njegov protivnik valjao u Europi s njim toliko uspjeti. Prošle sezone Bošnjački aktualni prvak pao je u drugom pretkolu Lige prvaka u Mariboru, kada je izgubio obje utakmice (1:2, 01:04). U sezoni 2010/11 je opet ispao već u drugom pretkolu u Plzen poznate Hapoel Tel Aviv (05:00, 01:00). "On nas ne očekuje postoji ništa svijetlo, a fanovi će biti vrlo temperamentna. Ako želimo da se presele, a želimo, onda moramo boriti ", dodao je nedavna potpora Sigma. "Oni su vrlo živo i treba ići i iskoristiti činjenicu da se ne može nositi emocije na terenu."

Isto tako, u slučaju Davida Limberského nije bio Željezničar između suparnika s kojim je želio da se natječu. "Siguran sam da postoje uvjerljivi suparnici, ali to je realnost, a ako želimo da se presele, onda ćemo se osvrnuti na lijevoj ili desnoj. Naš cilj je prakticirati. "Informacije o protivniku je rekao loviti sama neće čekati da informacije koje će vam dati tenisice. "To nije daleko. Sada trebate pokupiti kape i pravilno pripremiti. Vjerujem da ponovno imamo informacije o suparnicima iz vagona dovoljno. "

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 24 jun 2013, 17:57

Eh nemojte me sad napast :? Od neke silne Želje da konačno nešto napravimo, mozgam ( :lol: ) i pokušavam smislit' kako bi to išlo najlakše, odgledah par akcija te Viktorije, pa pronađoh neki "put" da ih probamo ovako, jer u odbrani ostavljaju mjesta, a to se može odraditi na dva načina.
1. Varijanta 5 4 1:

Tri stopera, 2 beka daju širinu u odbrani i mogu direktno spriječiti napade po krilu, jer su krilni igrači Viktorije vrlo efektivni, kroz sredinu ide taj bunker od 3 stopera + 2 defanzivna vezna, koji moraju stalno ganjati, disati im za vratom. Jbg braniti se pa kako god, cilj je 0:0 (barem meni :? ) Igrati striktne markere samo sa 2 stopera, jednog ostaviti slobodnog da može pomoći i uletiti gdje treba jer sumnjam da će igrati s više od 2 napadača. Onda imamo Bajića i Čolu/Bekrića..Prvi bi trebao iskoristiti brzinu i dobre šuterske sposobnosti donekle, ili da nabaci koju Adiloviću ili Hodžiću. Čola/Bekrić, ne znam ni što stavih ovu "dvojinu", nekako bi iskoristio Čolićev prodor, a opet kad razmislim Bekrić je bolji što se tiče podvaljivanja lopte, ubacivanja i sl. Ne znam, ovo ne znam stvarno :/. A dvojina u napadu, hmm...iskoristio bi u jednom slučaj Hodžićev dribling, brzinu i smjelost, a u drugom slučaju bi koristio visinu i snagu Adilovića. Opet nisam neki stručnjak da ovo skontam, ali eto..
Bučana i Urdinova stavih na bekovske pozicije, prvog radi brzine (barem se sjećam kakva je mašina bio prije 2 sezone ili 3 ne sjecam se tacno), a drugog jer ne možemo Stanu :lol: inače bi tu Kvesa doš'o. Kerlu stavih skroz na srednjeg stopera zato što je mrcina. I ne znam, ova formacija (kao i druga) daje šansu za kontru, al' samo da se bazira na jednog napadača, što je prednost ako se ostavi više prostora po sredini za napadača.... Jer bi se ovi bazirali na krila tj bajića i čolu/bekrića, dok bi napadač mog'o vjerovatno lakše ići ka golu

slika

2. Varijanta 5 3 2

Odbrana ista, nisam ništa dirao, jer dajem istu mogućnost potpore bekova, brzina + "mu.da" kakva takva.
Veza ide opet sa 2 dmf ali sa jednim cmf/amf tj. s Bekrićem koji bi loptama trebao gađati dva napadača. Eh sad, stavio sam Hodžića opet zbog istih razloga, te Selimovića zbog rutine i iskustva, jer kad bi jedan primio loptu, vjerovatno bi se na njega bazirali, dok bi drugi mogao odraditi nešto, možda primiti dobar pas od ovog i probati šutati, jbg opet neke zamisli, a kako je to ostvarivo, ne mogu reći, jedino da imamo simulator ili da se ovo fakat proba na treningu. 2 napadača su uvijek bolja od jednog kad se radi na kontri, al' znam da bi Bekriću morao pomagati Svraka ili Tomić, jedan da, jer ne bi mogao sam Bekrić iznijeti loptu do napadača.

slika

Eto nemojte se sad smijat', samo pokušavam "pomoć" barem da se nečemu nadamo, dosta mi pesimizma :roll:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

plavetniloo
Kontakt:

Post Postao/la plavetniloo » 24 jun 2013, 18:04

Bekrića prekriži, Svraka suspendovan :)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 24 jun 2013, 18:06

Dobro si, vidiš na to nisam ni računao...sad tek ne znam koga staviti na DMF :o
Jamak nikako, jedino umjesto Bekrije, jer eto kažeš njega da izbacim.... Ne znam, nisam pametan ;)
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 24 jun 2013, 18:07

Ako ne dovedemo zadnjeg veznog do utakmice onda ocekuj Hasana tu... ;)

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 24 jun 2013, 18:09

E je.bo sve, kad je Zola povrijeđen, sad je po meni prioritet zadnji vezni :? i amf. e jbg. Krpi, krpi i samo krpi :S

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 24 jun 2013, 18:13

Plzen je izuzetno tezak protivnik, ali mi nadu daju izjave da pripreme teku izvanredno da ce igraci biti dosta dobro fizicki spremni, a to nam najvise treba da mogu trcati i svojom trkom nadoknaditi neke druge nedostatke. Misljenja sam da ne treba biti pesimistican nego lagano se nadati. Cuda se desavaju nemojte da nas sputava to sto su napolia nabili ko zna koliko je napoli i igrao tu onoliko koliko moze i sve ostalo. Ljudi jesu jaki ali sve se moze desiti. Vjerujem da ce do tekme doci mozda jos jedan igrac i jedino sta nam predstavlja problem jesu povrijedjeni i kartonirani igraci ali opet sta je tu je imamo sta imamo, nadam se uvijek nada postoji i idemo SVI U CESKU pa da nas i Bog pogleda aBd da napravimo cudo i dostojno se predstavimo...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 24 jun 2013, 18:15

Šta vam je ljudi!? Amar nebi taktiku promjenio taman kad bi mu Ivica rekao, a i ne znam šta ste se ufatili bunkera, pa vi kao da ne gledate Želju u Evropi. Mi se ne znamo braniti niti imamo kvalitete i to je to, jednostavno halalite ove godine Evropu i ćao, nema nam dalje ni pomoću filmskih trikova a i da nam kojim slučajem dobro krene, tu su sudije da nas dokrajće. Mi moramo tri puta biti jaći da bi nekog takvog izbacili.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 24 jun 2013, 18:16

i da dodam jos. Treba igracima objasniti da je rezultat od 1-1 ili 2-1 za plzen strasno strasno dobar rezultat, a ne ko prosle godine kad su primili prvi gol od Maribora pa onda i drugi koda su izgubili sve nade u prolazak.. igrati jako i muski do samog kraja gristi koliok se moze
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 24 jun 2013, 18:18

tezak zrijeb ,ali mislim da se necete obruakt i da cete iznenadit pogotovo gore uz dobar pristup,pa i ostvarit nekakav aktivan rezultat koji ce bit i neki poraz minimalan,ne kazam da ce te proc,jer vjerovatno i necete ali ce te namucit Plzen,i to dobro,uz to ako se uspije pristojn popunit stadion,nek je sretno

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 24 jun 2013, 18:28

Danas kad sam saznao ime protivnika,znaci drama odmah mi kroz glavu prodje,o ne trpanje opet...
Ali sad kad se malo pogledaju izjave nije sve tako crno ljudi moji...
Nasa prednost je sto smo vec prezaljeni nema vise euforije pa onda duboko razocarenje,niko nista ne ocekuje od nas igraci rasterecani u miru se mogu pripremati,sad samo trening maksimalno se spremiti i u BOJ...
Samo neka dadnu sve od sebe,"neka se vrate sa stitom ili na njemu" :)
NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA
SLOBODA NAVIJAČIMA

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 24 jun 2013, 18:28

Pilzen je strasna ekipa, a to govore i njihovi rezultati. Pokusati skupo prodati kozu i to je to. Ako bude srece mozda se i nesta desi, ali ne ocekujem previse. Najvise sto ocekujem da trce, bore se i dostojno odigraju, tako da nas ne nabuse. Nadam se da Bekic ostaje i da ce s Tomicem igrati u sredini, a ispred njih Hodzic, pa Adilovic. Krila vjerovatno Selimovic, Colic, Eventualno Bucan i Stanic kad odradi crveni. Odbrana ispade najbolja, Urdinov, Skaljic, Kerla, Colic/ili ovaj novi iz Borca, s obzirom da Colic ima karton a mozda ga i prodamo.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 24 jun 2013, 18:30

Proći ćemo kao Tahiti.Sarajevo je od Sparte primilo 5 golova koja je slabija od Plzena, znači nama ne gine 10 golova u mreži. U ovom trenutku svaki poraz sa manje od 5 razlike je uspijeh.

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 24 jun 2013, 18:40

.ebo vas rezultat kad budemo imali budzet 20 miliona onda se nadajte nego ajde da odradimo to gostovanje kako treba a oni nek se bore koliko mogu i cao
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 24 jun 2013, 18:45

Zna li neko koliko ce karata dobiti nasi navijaci otprilike,obzirom da ocekujem jako gostovanje :D
SLOBODA NAVIJAČIMA

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 24 jun 2013, 18:45

Semper je napisao/la:Proći ćemo kao Tahiti.Sarajevo je od Sparte primilo 5 golova koja je slabija od Plzena, znači nama ne gine 10 golova u mreži. U ovom trenutku svaki poraz sa manje od 5 razlike je uspijeh.
:o sta reci ccc izjava ti nigdje veze.... cuj uspjeh ako izgubimo manje od 5 razlike sa ovakvim razmisljanjem ne mozemo daleko ;) ja sam ubijedjen da se obrukat necemom mozda cak i iznenadimo ;) NE SKIDAT GACE ODMAH
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 24 jun 2013, 18:48

Nas je Sparta na kraju dotukla, jer su se pickice predale. Najbolje je da se i vasi ne prepadnu i da napadnu, ali moraju postovati protivnika.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 24 jun 2013, 18:54

Da smo Barcelonu izvukli ja bi se opet nadao prolazu :D a ne Plzen xD
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 24 jun 2013, 18:54

fanatic1991 je napisao/la:Da smo Barcelonu izvukli ja bi se opet nadao prolazu :D a ne Plzen xD
Ta ce Plzen :lol: :lol:
SLOBODA NAVIJAČIMA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 34 gosta.