Koliko ja znam, pravo da igra za CG bez spanske ispisnice je stekao nakon sto je FIBA otkrila nepravilnosti pri njegovoj registraciji kao spanskog reprezentativca. Spanci su vec platili novcanu kaznu za to a Mirotic dobio odrijesene ruke da moze da se vrati domu svom.
Evo i izjave direktora KSCG povodom toga:
"'Mi smo sve preduzeli da dođemo do Mirotića, koji je bio na svom i kampu Jadrana Vujačića u Čanju. Lično sam u nekoliko navrata kontaktirao Vujačića, i nijesam mogao da dobijem Nikolin broj telefona. On je izjavio da to ide teško, jer to treba da dozvoli španska federacija.
Kontaktirao sam FIBA i Zorana Radovića koji je zadužen za te poslove, koji mi je saopštio da je dovoljno da Mirotić pismeno izrazi želju da igra za Crnu Goru i da KSCG to zvanično zatraži, te da onda neće pitati špansku federaciju, pošto je svojevremeno kao dečkić otet i nepravilno registrovan. Tada je FIBA kaznila Španiju sa 220 hiljada franaka. Sve ovo što pričam vama ponovo sam prenio Vujačiću, ali od tada nemamo povratnu informaciju", rekao je Mitrović.