Postao/la samir_tm87 » 02 dec 2009, 16:58
Predstavnik navijača sarajevskog Željezničara, popularnih Manijaka je za ostanak Ćire na klupi BiH ali i za smjene u NS BiH
Ćiro tu nije problem i smatram da su ova ova posljednja negativna dešavanja oko reprezentacije BiH zaista nepotrebna. Shvatamo da nam savez nije baš idealan, nigdje u svijetu nema da jedan savez ima tri predsjednika, to je zaista nevjerovatno.
Pogledajte, Ušanović i Kureš su osuđeni na po 5 godina zatvora i to je dokaz kakvi kriminalci rade u savezu a pored takvih ljudi, koliko god naša reprezentacija bila dobra, teško da može otići na neko veliko takmičenje. Ćiru ne treba dirati i mi smo za njegov ostanak, ne može se jedna navijačka skupina pitati oko ostanka Ćire Blaževića niti odlučivati o tome da li Ćiro treba ići ili ostati. Htio to neko priznati ili ne, Ćiro je napravio uspjeh kakav niko nije prije njega. Nikada atmosfera u reprezentaciji ranije nije bila kao u ovim kvalifikacijama, svi u državi su disali za reprezentaciju, Ćiru i igrače. Uspjeli smo doći u baraž i sada kada smo ispali od Portugala neko pokušava raditi protiv Ćire Blaževića.
Često imamo priliku razgovarati sa reprezentativcima koji su potekli iz Željezničara kao što su Džeko, Muratović, Jahić...i vjerujte mi, svi oni imaju visoko mišljenje o Ćiri, oni su oduševljeni njime. Moje lično mišljenje je da Ćiro treba ostati i takvo mišljenje treba da bude svakog normalnog čovjeka u ovoj državi jer je Ćiro sa reprezentacijom BiH mnogo toga napravio za ovu državu – rekao je Nail Kundo, predstavnik navijačke skupine Manijaci.