Pitanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Pitanja

Post Postao/la Dex » 28 apr 2013, 14:41

Ima na engleskom, al ako ti nije mrsko prevodit
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 apr 2013, 15:17

Dex je napisao/la:Ima na engleskom, al ako ti nije mrsko prevodit
hajd posalji mi molim te :)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 apr 2013, 15:36

Moj jasko, s cim se on zajebaje, a mogao si dati cvaju i da ti to neko odradi, jer to bas i nije tako jednostavno, al ako ces znati i sam, onda ok :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 28 apr 2013, 16:34

raja zna li neko koliko je dobra ova stranica ? http://www.diplomski-rad.com/2010072499 ... lates.html" onclick="window.open(this.href);return false; da li je iko placao i da li mogu bas sve bukvalno copy-paste ? :roll:

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 jun 2013, 00:29

Najednostavnije objasnjenje pojma "ponzijeva schema"?
Keep walking.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 jun 2013, 01:45

Cautinho je napisao/la:Najednostavnije objasnjenje pojma "ponzijeva schema"?
Shema koju je izmislio brat Ponzi
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

High

Post Postao/la High » 22 jun 2013, 01:53

Što oplakah u ove sitne sate. Kakva se sve pitanja vrte na ovoj temi. Hladni rat dominira. :mrgreen:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 22 jun 2013, 12:49

Johny je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Najednostavnije objasnjenje pojma "ponzijeva schema"?
Shema koju je izmislio brat Ponzi
Jel pokusavas biti smjesan ili si samo budala?
Keep walking.

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 22 jun 2013, 13:43

Freddy Krueger je napisao/la:Plocice(navlake) na zubima, kažu traju 25 godina, zubi se samo malo izbruse i stavi navlaka. Mogu da se prevlace i krivi zubi. da li je neko radio i kakvi su utisci? koliko kosta?
iskreno i ja to trebam uradit,nisu mi bas idealni zubi hehe..u nas je ¸150 KM po zubu

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 22 jun 2013, 14:01

Hajde genijalci, nemojte samo reći da siđe od tačke A na zemlju pa se popne do tačke B :lol: :lol: :lol:
slika
Pustiću sunce da topi ljubav!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 jun 2013, 00:17

Ja sam danas vidio pauka u zraku isto ko da ide po onoj niti, a niti nigdje :shock:
Isto ko da nekako leti :? , pa vjerovatno tako napravi nit od tacke A do tacke B ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 23 jun 2013, 00:20

Pauk je Spider-man pa je prebacio 8-)
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 jun 2013, 04:44

samocelik je napisao/la:Često razmišljam šta bi se desilo kad bi svi ljudi na svijetu u istom momentu(naravno kad bi bilo moguce) iz banaka povukli svoje pare i držali ih kod sebe?Da li bi se desilo da nestane novaca i da li bi bilo dovoljno za sve? i kolika je cifra sve ukupnog novca na svijetu? :D :D :D
Nema toliko novca u bankama, to bi bilo nemoguće ispoštovati. Naravno, dešavale su se situacije kada su ljudi hrlili u banke radi lažne propagande o nesolventnosti banaka, to se dešavalo u drugoj polovini XIX i početkom XX vijeka u SAD-u. Banke plasiraju lažnu priču da su nesolventne, ljudi brže-bolje krenu u banke da spase svoje ušteđevine, banke naravno ne mogu da to pokriju i onda naravno aktiviraju klauzule iz kredita po kojima u svakom momentu mogu potražiti kompletan iznos sve skupa sa pripadajućim kamatama. Ljudi koji su podigli kredite dakako nemaju taj novac kod sebe i prinuđeni su da prodaju imovinu. Tako banke budzašto dođu do vrlo vrijedne imovine i ljudi su nezadovoljni takvim raspletom. Eh onda se dakako taj sistem okrivi od strane onih koji su i napravili taj cirkus i oni naravno imaju i prijedlog za rješenje tog problema. U ovom konkretnom slučaju to su Federealne rezerve, jedan vid centralizacije bankarskog sistema, kojim je dakako lakše upravljati. Inače, sam čin formiranja Federalnih rezervi je jedna priča od koje se čovjek ježi. Postoji i način uništavanja štednih uloga inflacijom. Štampanjem novca bez pokrića smanjuje mu se vrijednost, a samim tim i štedni ulozi postaju manje vrijedni, a pri nekoj hiperinflaciji postaju bezvrijedni. Ako imaš na štednoj knjižici 5000 maraka i to si položio u vrijeme kad se za taj novac moglo kupiti auto, sasvim sigurno da si ostao bez ičega ako dođe vrijeme da za taj novac možeš kupiti vreću brašna.

Pitanje koliko novca ima u opticaju na svijetu i nije toliko bitno. Bitnije je to koliko bezvrijednog novca cirkuliše, a to su ogromne cifre. Dolar je uglavnom bezvrijedan jer nema nikakvu protuvrijednost u zlatu obzirom da su FR izgubile bitku sa kontrolom cijene zlata, zbog nedostatka zlata u odnosu na optimalni iznos novca koji je bio potreban u cirkulaciji. Danas vrijednost novca garantuje država, ali niko ne garantuje do kad će država da garantuje to. To znači da ljudi jedni druge konstantno varaju jer im ne daju ništa u zamjenu za nešto. Kupiš nešto za 10 dolara, tj. za bezvrijedan papir, a onda taj kojeg si ti prevario prevari nekog slijedećeg, itd. S druge strane novac koji ima protuvrijednost u zlatu zaista vrijedi jer ti uvijek možeš otići i za svoj SFr dobiti tačno određenu vrijednost zlata od izdavača. Dakle dolar je špekulativni odnosno dekretni novac, prevara koja dobro funkcioniše zasad.

hordass89
Kontakt:

Post Postao/la hordass89 » 25 jun 2013, 20:10

Pozdrav prijatelji.Trebao bih da se upisem na fax pa imam nekoliko pitanja vezano za isti. Zanima me Masinski fakultet .Prvo koliko tesko je upasti u Sarajevu na isti i ako neko slučajno zna koliko se plaćaju papiri za upis na istom.Drugo ako neko slučajno zna kakav je univerizitet u Istocnom Sarajevu i kakvo je stanje sa Masinskim fakultetom na njihovom univerizitetu.

Unaprijed zahvalan ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jun 2013, 20:22

hordass89 je napisao/la:Pozdrav prijatelji.Trebao bih da se upisem na fax pa imam nekoliko pitanja vezano za isti. Zanima me Masinski fakultet .Prvo koliko tesko je upasti u Sarajevu na isti i ako neko slučajno zna koliko se plaćaju papiri za upis na istom.Drugo ako neko slučajno zna kakav je univerizitet u Istocnom Sarajevu i kakvo je stanje sa Masinskim fakultetom na njihovom univerizitetu.

Unaprijed zahvalan ;)
http://mef.unsa.ba/" onclick="window.open(this.href);return false; u meniju gdje piše studij imaš "uslovi upisa" sve fino objašnjeno.
Ali bih ti preporučio da dobro razmisliš, treba ti jako ali fakat jako poznavanje matematike, osnova ti je za sve.

hordass89
Kontakt:

Post Postao/la hordass89 » 25 jun 2013, 20:31

hilmo je napisao/la:
hordass89 je napisao/la:Pozdrav prijatelji.Trebao bih da se upisem na fax pa imam nekoliko pitanja vezano za isti. Zanima me Masinski fakultet .Prvo koliko tesko je upasti u Sarajevu na isti i ako neko slučajno zna koliko se plaćaju papiri za upis na istom.Drugo ako neko slučajno zna kakav je univerizitet u Istocnom Sarajevu i kakvo je stanje sa Masinskim fakultetom na njihovom univerizitetu.

Unaprijed zahvalan ;)
http://mef.unsa.ba/" onclick="window.open(this.href);return false; u meniju gdje piše studij imaš "uslovi upisa" sve fino objašnjeno.
Ali bih ti preporučio da dobro razmisliš, treba ti jako ali fakat jako poznavanje matematike, osnova ti je za sve.
Hvala prijatelju, vec sam gledo tu i ne pise za upisni materijal koliko se placa. Sto se tice matematike ja se ne brinem toliko koliko me je strah fizike. Ali bolje upisati nesto sto volis i malo se vise potruditi nego upisati nesto sto ne volim i patit se cijeli zivot.

Pozdrav

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 25 jun 2013, 20:35

Oko 200 KM je kad se tek upisujes... Fizika nije ni blizu teska, koliko je matematika... Ne sikiraj se, zavrsit ces to ako se i malo budes trudio... ;)
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 jun 2013, 20:36

hordass89 je napisao/la: Hvala prijatelju, vec sam gledo tu i ne pise za upisni materijal koliko se placa. Sto se tice matematike ja se ne brinem toliko koliko me je strah fizike. Ali bolje upisati nesto sto volis i malo se vise potruditi nego upisati nesto sto ne volim i patit se cijeli zivot.

Pozdrav
Ja sam studirao mašinstvo i napustio zbog matematike (i posla koji mi nije sve dozvoljavao), ali sam fiziku položio bez problema čak i sedmicu dobio :D . Nek ti matematika bude glavna preokupacija i sve će ti biti lakše.

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 25 jun 2013, 20:41

Zašto svi likovi moraju biti badass pred djevojkama? Jel to neki prirodan poredak ili? :?
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

hordass89
Kontakt:

Post Postao/la hordass89 » 25 jun 2013, 20:43

hilmo je napisao/la:
hordass89 je napisao/la: Hvala prijatelju, vec sam gledo tu i ne pise za upisni materijal koliko se placa. Sto se tice matematike ja se ne brinem toliko koliko me je strah fizike. Ali bolje upisati nesto sto volis i malo se vise potruditi nego upisati nesto sto ne volim i patit se cijeli zivot.

Pozdrav
Ja sam studirao mašinstvo i napustio zbog matematike (i posla koji mi nije sve dozvoljavao), ali sam fiziku položio bez problema čak i sedmicu dobio :D . Nek ti matematika bude glavna preokupacija i sve će ti biti lakše.
Sve zavisi kakvo predznanje doneses iz srednje skole. Ne znam kakva je situacija bila tada kada si se ti upisivo posto sada nema prijemnog ispita, sta mislis kakva je meni sansa da upadnem u redovne studente sa zbirom bodova od odprilike 77 bodova?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: samoposmatram i 6 gostiju.