Evo odgovoriću ti u ime moRAje,neće se on ljutiti.
I malo ćemo otići u off ali mislim da neće biti razloga da nam se brišu postovi jer svi smo tu naši(Veležovci)i nema ružnih riječi,samo glasno razmišljamo u nedostatku zanimljivosti vezanih za Velež.
Mogu te nazvati i komšijom jer sam ti samo preko Neretve.
Iz kvarta koji je prije rata glasio za jedan od najopasnijih,najzloglasnijih.Uvijek je bio na margini.No,danas je taj kvart jedan od najmirnijih i najuređenijih u Mostaru.Tu se za razliku od 'urbanijih' dijelova grada koji su na meti 'novopečenih' ne lome stabla sadnica,naprotiv,tu se ne uništavaju igrališta,naprotiv,tu se ne skrnavi ništa što bi pokvarilo izgled grada.Zašto je to tako?Tu je stanovništvo velikim dijelom ostalo domicilno a oni koji su došli su prihvatili kodekse ponašanja.
Što se tiče 'došljaka',bože moj,migracije su posvuda,u nas su bile još i jače pa su brojni(ne svojom voljom)završili u gradu.Istu 'problematiku' ima i Sarajevo,i Zagreb,I Beograd.
Ti sami 'došljaci' nisu problem ako usvoje neke minimalne norme ponašanja u gradu.Znam mnoge koji su se savršeno adaptirali a ipak nisu(i ne trebaju)zaboravili svoj rodni kraj.Lijepo je cijeniti svoje.Ali ne možeš ti doći u jedan grad,Mostar npr. i omalovažavati sve vezano za njega,hvaliti na sva usta svoju rodnu grudu i kako je tamo najljepše.Ne možeš se ponašati kao da si na selu.Nema veze,možeš biti i iz najveće zabiti ali ako cijeniš grad koji te je primio,ako cijeniš svoj novi dom.Nije ni Bandić zagrepčanin pa ga ljudi u Zagrebu vole,zašto...zato što taj grad smatra svojim i sve radi da ga dodatno 'popravi'.Nažalost,kod nas je situacija da velika većina Mostar vidi samo kao izvor svoje zarade,kao nešto što ne valja ali eto,tu je.Ja da ne volim Mostar,iste sekunde bih otišao.Ali previše ga volim pa za razliku od Bebanića nisam mjenao dres iako sam mogao raditi za mnogo više novca negdje drugo.Neka,hvala.Meni je tu dobro,meni je srce na mjestu.
A Bebanić je taj seljak ako je usitinu u pitanju samo tih par stotina maraka.
Nemojte mi samo šuplje,da se danas ne živi od ljubavi nego od para,da je danas surovi kapitalizam.
Da je razlika u par 1.000 eura bio bi lud ne prihvatiti ponudu da ostane ali za par feslija,to je pravo jadno.
Oprostite na dugom postu