Nema mi druge nego da se apsolutno složim s tobom. Pokušaji knjiga poput ove su uvreda za književnost, a sam naslov u potpunosti otkriva suštinu piskaranja. Ja, Zlatan Ibrahimović, pun sam sebe do te mjere da to više ne mogu izdržat pa ću to podijeliti sa svima, tako da svi budu puni mene. Koga briga za tvoj džet-seterski život do te mjere da bi čit'o knjigu o tome? Ljudi čitaju ovu knjigu isključivo iz razloga da budu u trendu, nikog ozbiljnog ne interesuje sadržaj piskaranja ovog polupismenog preoptentnog čobana. Meni se ne da ni njegovu kraću biografiju pročitat'.High je napisao/la:
Koliko vidim, knjige ove vrste su itekako popularne kod nas. Koga vidim sa ovom knjigom u rukama, dođe mi da il' sebe objesim ili njega. Hej, pored toliko, ali stvarno toliko pisaca, umjetnika i intelektualaca sa prostora bivše zemlje oni čitaju ove gluposti. Čitaju najveće smeće koje se pojavljuje u ovom stoljeću, a idealan primjer je ovo. Bestseleri, pervo romani, krimići i te gluposti su najveće zlo književnosti generalno. Ne mogu nikako shvatiti kako se neko može ponositi kupovinom ove ili slične ''knjige''. A danas, hvala Bogu, svako piše i izdaje knjige isto kao i što svako ima mikrofon ispred sebe. U knjižare odavno ne ulazim jer znam da ću teško koju kvalitetnu knjigu naći. I ne bacam više pogled na police knjižare na koje stave najnovije i najtraženije romane ovog perioda jer znam o kakvim je kvaziknjigama riječ. Ono malo antikvarnica što ima u gradu vrijedi posjetiti i nešto izabrati. To je to. Knjižare su odavno postale preskupe i ne služe mnogo čemu. Koliko je samo književnika na ovom, ali i širem prostoru, izdalo knjiga i djela, da te glava zaboli i da ih čitaš po pet-šest mjeseci. Čisto da se diviš tom djelu, da uživaš i cijeniš nešto što danas malo ko zna prepoznati. Nevjerovatno kako veliki dio našeg društva zapostavlja velike pisce. Većini su mozak probili Selimovićem i Andrićem i tako su im se navedeni zgadili, ali ako im se oni ne sviđaju opet ima dobar broj kvalitetnih pisaca sa ovih prostora koji zaslužuju našu pažnju i poštivanje.(Ivo Andrić, Meša Selimović,) Skender Kulenović, Tvrtko Kulenović, Danilo Kiš, Izet Sarajlić, Branko Ćopić, Tin Ujević, Marko Vešović, Vlado Mrkić, Miljenko Jergović, Miroslav Krleža, Abdulah Sidran... Četrnaest odličnih pisaca navedoh, da te glava zaboli dok zapišeš koliko svaki ima svojih knjiga ukupno. A može ih se još barem ovoliko nabrojati. Naravno, da su sa ovih prostora a da su kvalitetni. Da ne pričamo o ruskoj književnosti i sličnom. Ne znam kako im nije žao potrošenog vremena na nečije biografije, dozlaboga jadne scenarije krimića ili erotskih romana.
[youtube][/youtube]
Ova knjiga nije za poturit' ni pod ormar jer je predebela za to, a nije ni za ubacit u vesu jer bi se uščulo u kući od odgorijevanja ovih gluposti. Dakle, ova knjiga nije ni za šta.
Svima koji nisu čitali preopručujem set kriminalističkih romana Agathe Christie, za mene je čitanje tih romana čisto uživanje, a pročitao sam ih preko 50.