Da je toliko dobar zar ne bi BVB rado iskesirao 15 miliona za njega ? Kad ga ne vide u LFC-u kao prvu opciju ne moramo ni pricati da nije dovoljno dobar za BVB .nesta13 je napisao/la:Puštate Eriksena iz ruku??? Mogli ste dovesti odličnu zamjenu za Getzea (izdajnika), a vi ga ispuštate. Mislim meni to odgovara jer ako ga vi ispustite jedino Milan vidim kao ozbiljnog kandidata za njegovo dovođenje. sto se minena tice mogu reci da su ispali pravi c***** uzevsi vam jednog od najboljih igraca i oslabivsi vas na taj nacin. Respekt za minhen ali na kakav nacin se probijaju na vrh je doista smiješno i zalosno....Jirgen Klop je pronašao zamenu za Marija Gecea, tvrdi nemački Bild. Pošto je evidentno da Milioneri ne mogu da plate prve želje, Iska i De Brujna, okrenuće se prvotimcu Rome Miralemu Pjaniću. Prema informacijama istog izvora za bosanskog reprezentativca Borusija je spremna da ponudi 14 miliona evra.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Izgleda da je De Bruyne otpao. U kadru zasad imamo samo 18 igrača (+ Piszczek), tako da se ne moramo brinuti hoće li biti transfera. Samo je pitanje hoćemo li dobiti igrače koji su bili prvi pickovi ili ćemo se morati zadovoljiti sa nekim rezervnim opcijama. Bild spominje Pjanića, što po meni ne bi bila dobra opcija, pošto mi se lik profilom jednostavno ne uklapa u sistem Borussije. Spominje se i njegov suigrač iz Rome Osvaldo kao potencijalna opcija za napad, a to mi se još manje sviđa, pošto je lik vjerovatno skup, a kvalitetom je rang Szalaija ili Mame Birama.
Što se tiče rasporeda, mislim da nije moglo bolje. Neophodno je startati žestoko, a onda je sve moguće.
Što se tiče rasporeda, mislim da nije moglo bolje. Neophodno je startati žestoko, a onda je sve moguće.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
"Danke DFL !
Eine Woche vor DFB-Pokal-Finale das letzte Spiel bei Hertha.
Dann bleiben wir doch gleich in Berlin"
Eine Woche vor DFB-Pokal-Finale das letzte Spiel bei Hertha.
Dann bleiben wir doch gleich in Berlin"

vidim doslo se do nakih para ,pa fol namisljate ovo hocu ovo necu ,uskoro ce te vi ponovo zakucati za pomoc. 

FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Evo maloprije citam, da smo zainteresovani za Adem Ljajic iz fiortina.Posto su nam preskupi KdB, Eriksen I Bernard, navodno smo oko bacili I na Miralema Pjanica.. daj boze da bilo tko dodje od ovih navedenih, svi su dobri igraci.Sacekajmo jos malo, pa vidjet cemo sto ce sve od toga biti ili su samo obicne spekulacije. 

Kakav ba Ljajic i Pjanic ba sta je ovo, od onakvih imena sto su spominjali s nama od dzeke, eriksena, kdb, martineza, izgleda da nikog necemo dovesti sta je ba ovo neki ljajici, i ovi iz uprave se**, fol govore imamo na raspolaganju 50-60mil ovog ljeta, a nikog nismo doveli, prodali smo gotzea 37 milki, i ne mogu da daju 15 miliona za eriksena? ne kontam sta se desava u upravi, pa ako hoce da se bore za trofeje moraju nesto kupiti vise, daj ba nista vise ne vjerujem, ne bih volio vidjeti pjanica jer se ne uklapa u igru dortmunda, a kamoli ljajica,, daj ba sta je ovo..

Željezničar
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Što manje Balkanaca, tim bolje. Već zamišljam neumornog Pjanića kako u 85. minuti vrši neizdrživi pritisak na Javija i Svinju. 

raaymoon je napisao/la:Kakav ba Ljajic i Pjanic ba sta je ovo, od onakvih imena sto su spominjali s nama od dzeke, eriksena, kdb, martineza, izgleda da nikog necemo dovesti sta je ba ovo neki ljajici, i ovi iz uprave se**, fol govore imamo na raspolaganju 50-60mil ovog ljeta, a nikog nismo doveli, prodali smo gotzea 37 milki, i ne mogu da daju 15 miliona za eriksena? ne kontam sta se desava u upravi, pa ako hoce da se bore za trofeje moraju nesto kupiti vise, daj ba nista vise ne vjerujem, ne bih volio vidjeti pjanica jer se ne uklapa u igru dortmunda, a kamoli ljajica,, daj ba sta je ovo..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Davno sam pisao da su Džeko,KVD i Martinez samo puste želje a neki su ovdje neumorno pisali kako je posao 90% završena stvar.

Evo ista stvar i oko Eriksena gotov mjesec dana se natežu oko 12-15 mil vjerovatno neće biti ništa ni od njega.Za Pjanića no comment.
Na Lewandowskom će takođe izgubiti 25-30 mil.Watzke zna.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Bio bi Pjanic dobro pojačanje ,zna igrati lopte još kad ga Klopp napuca treninzima i kondicijom ne moze da ne valja.
Problem je sto igra slicnu rolu kao Gundogan ali ako ce Ilkay dogodine u Real onda je vrlo izvjesno da ce Miralem na Westfalen.

Problem je sto igra slicnu rolu kao Gundogan ali ako ce Ilkay dogodine u Real onda je vrlo izvjesno da ce Miralem na Westfalen.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Bojim se da nama navijačima Dortmunda slijedi grubo sudaranje sa realnošću što se tiče igrača. Naime, očito je da Lewa neće biti jedini problematičan, već da sličan scenarij uskoro možemo očekivati i sa Gundom i Hummelsom, a možda i sa Reusom. S druge strane se predugo natežemo oko nekih igrača koje želimo da bi to slutilo na dobro. Dok se kod De Bruynea i Džeke mogu naći objektivni razlozi zbog kojih neće biti naši (želja Chelsea da zadrži Kevina, odnosno Edinova nespremnost da prihvati nižu plaću), ovo sa Eriksenom mi je totalno nejasno. Mislim, lik je izrazio jasnu želju da pređe u Dortmund, ugovor mu brzo istječe tako da Ajax ne bi trebao praviti prevelike probleme, a opet nikako da se to riješi.
Sobiech je pred prelaskom u HSV, tako da je očito da ćemo sigurno dobiti još neko pojačanje i u obrani (spominje se po najnovijem i Zouma iz St. Etiennea). Ugl, u kadru imamo puno premalo igrača i bar 4-5 igrača je pod mus (od toga bar 3 koja će biti pojačanje).
Sobiech je pred prelaskom u HSV, tako da je očito da ćemo sigurno dobiti još neko pojačanje i u obrani (spominje se po najnovijem i Zouma iz St. Etiennea). Ugl, u kadru imamo puno premalo igrača i bar 4-5 igrača je pod mus (od toga bar 3 koja će biti pojačanje).
**** ga, svabo je svabo, misli na svaki dinar, da im je da sto jeftinije prodju
.. Problem je sto odugovlacenje moze zainteresovati druge kupce. Pojavi se recimo Siti ili Monako i odmah pusiona
..
Nema skrtarenja ako zelis biti u vrhu.
I to je taj problem koji Dortmund ima.. Dovode se manje poznati i atraktivni igraci sto svakom daje utisak neizvjesne buducnosti. Zbog toga, zbog prestiza i velikih ambicija igraci kao Gundogan i Levandovski zele ici dalje... Prije njih su zeljeli Sahin, Kagava, Gece... Neko vrijeme mozes dovoditi priblizno kvalitetne igrace kao zamjene, ali takva klupska politika neminovno vodi do poniranja i u nekom trenutku kolapsa. To je neminovnost. Sa ovakvom politikom pitanje je vremena kada ce se Dortmund spustiti na nivo Salkea, Leverkuzena, a mozda i Hamburga, Stutgarta... Bajern ce biti apsolutno nedodirljiv.
Al jbg, mozda je to fakat realnost. Sta mi znamo o ekonomiji i poslovanju. Mozda je Dortmund u ovakvoj konstalaciji snaga prisiljen prodavati najbolje igrace...

Nema skrtarenja ako zelis biti u vrhu.
I to je taj problem koji Dortmund ima.. Dovode se manje poznati i atraktivni igraci sto svakom daje utisak neizvjesne buducnosti. Zbog toga, zbog prestiza i velikih ambicija igraci kao Gundogan i Levandovski zele ici dalje... Prije njih su zeljeli Sahin, Kagava, Gece... Neko vrijeme mozes dovoditi priblizno kvalitetne igrace kao zamjene, ali takva klupska politika neminovno vodi do poniranja i u nekom trenutku kolapsa. To je neminovnost. Sa ovakvom politikom pitanje je vremena kada ce se Dortmund spustiti na nivo Salkea, Leverkuzena, a mozda i Hamburga, Stutgarta... Bajern ce biti apsolutno nedodirljiv.
Al jbg, mozda je to fakat realnost. Sta mi znamo o ekonomiji i poslovanju. Mozda je Dortmund u ovakvoj konstalaciji snaga prisiljen prodavati najbolje igrace...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Taman da ode u Porto i za 3 godine ga mozda uzmete za 40 miliona.Der brasilianische Offensivmann Bernard, an dem auch Borussia Dortmund interessiert sein soll, hofft offenbar auf ein Engagement beim FC Porto. Wenn von Porto die Rede ist, kommt einem als erstes der Name Hulk in den Kopf, der dort sehr erfolgreich war", sagte der 20-Jährige bei "SkySports"

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
kme kme kme kme domuzari niko nece u prosjecan klub .
Polako momci polako, cemu panika? Prijelazni rok traje jos 2 mjeseca. Nema potrebe za nekim ishitrenim transferima pogotovo jer se radi o za nas velikim parama. Trojka ima plan od prvog dana i do sada je taj plan provođen govotovo bez greske. Ovo je prvi prijelazni rok u koji ulazimo s velikim novcima i u kojem se ocekuju velika imena. Ja sam ponosan na ono sto rade u BVB-u, ne podlijezu pritisku i ne zele preplatiti igraca iako svi navijaci na svim mogucim forumima vrse pritisak. Svi znaju da BVB ima love i svi zele uzeti sto vise novca. E tu sad treba biti mudar da te ne zavale. Watzke je rekao da transfere od 30 miliona treba zaboraviti, da to nije rang BVB-a.
BVB ima prepoznatljiv stil i Klopp na trzistu trazi igrace koji njemu najbolje odogovaraju. Svi zapeli za Eriksena a mozda nikad nismo ni bili zainteresovani za njeg. Sve sto znamo, znamo od tih portala. Ja jos nisam cuo ni jednog iz BVB da su poslali ponudu ua Eriksena. Hocu da kazem da niko ne zna s kim zapravo pregovaraju, mozda niko od tih do sad nabrojanih nije bio nasa meta. Je li mozete zamisliti koji je sad pritisak na Watzkeu, Zorcu i Kloppu? Znaci sad ne smije biti fule, sad moras dovesti igraca koji treba odmah da zamijeni Gotzea. Od prvog dana mora zaigrati onako kako se od tog igraca ocekuje. Svi su do sad imali vrijeme da se prilagode, Gotzeov nasljednik ga ne smije imati. Ne bio bio problem da se taj nasljednik dovodi za 5-6 miliona, nisu neke pare. Problem je sto taj nasljednik dolazi iz kategorije 15 mio +. To su velike pare za BVB i NE SMIJE se pogrijesiti. Jednostavno ne smije. Mozda su pronasli igraca koji je idealan za nas sistem ali preskup. Znaci moras paziti uklapa li se u sistem i plus na kraju kad prodje taj kriterij dolazi cijena. Nimalo lagan zadatak za vodstvo BVB-a.
Zbog svega ovoga Lewandowskog treba ostaviti i ovu sezonu. Po cijenu i da dzabe ode dogodine. Evo ode samo Gotze pa gledaj problema oko zamjene. Dva ponajbolja igraca zamijeniti u istom prelaznom roku bi bilo nemoguce. Dok bi se to uigralo prodje sezona. Znaci ja bih sad doveo jednog back up napadaca za nekih 8-9 miliona oko 21 godine i polako ga navikavati na sistem i dogodine kad Lewandowski ode probati s tim napadacem kao broj 1. Tako bi uprava imala uvid da li je on za BVB ili da traze novo rjesenje.
BVB je primjer kako treba da se radi i od tih principa oni ne odustaju. Mi nismo seici mi svaki euro moramo pametno uloziti inace ga popusismo. Stoga puna podrska Watzkeu, Zorcu i Kloppu jer su ostali hladne glave i ne divljaju na trzistu i ne bacaju pare koje su oni licno zaradili, nisu im dosle s neba. Zato i paze sad kako ih potrositi, jer znaju koliko je truda ulozeno da bi sad imali 100 miliona na raspolaganju.
BVB ima prepoznatljiv stil i Klopp na trzistu trazi igrace koji njemu najbolje odogovaraju. Svi zapeli za Eriksena a mozda nikad nismo ni bili zainteresovani za njeg. Sve sto znamo, znamo od tih portala. Ja jos nisam cuo ni jednog iz BVB da su poslali ponudu ua Eriksena. Hocu da kazem da niko ne zna s kim zapravo pregovaraju, mozda niko od tih do sad nabrojanih nije bio nasa meta. Je li mozete zamisliti koji je sad pritisak na Watzkeu, Zorcu i Kloppu? Znaci sad ne smije biti fule, sad moras dovesti igraca koji treba odmah da zamijeni Gotzea. Od prvog dana mora zaigrati onako kako se od tog igraca ocekuje. Svi su do sad imali vrijeme da se prilagode, Gotzeov nasljednik ga ne smije imati. Ne bio bio problem da se taj nasljednik dovodi za 5-6 miliona, nisu neke pare. Problem je sto taj nasljednik dolazi iz kategorije 15 mio +. To su velike pare za BVB i NE SMIJE se pogrijesiti. Jednostavno ne smije. Mozda su pronasli igraca koji je idealan za nas sistem ali preskup. Znaci moras paziti uklapa li se u sistem i plus na kraju kad prodje taj kriterij dolazi cijena. Nimalo lagan zadatak za vodstvo BVB-a.
Zbog svega ovoga Lewandowskog treba ostaviti i ovu sezonu. Po cijenu i da dzabe ode dogodine. Evo ode samo Gotze pa gledaj problema oko zamjene. Dva ponajbolja igraca zamijeniti u istom prelaznom roku bi bilo nemoguce. Dok bi se to uigralo prodje sezona. Znaci ja bih sad doveo jednog back up napadaca za nekih 8-9 miliona oko 21 godine i polako ga navikavati na sistem i dogodine kad Lewandowski ode probati s tim napadacem kao broj 1. Tako bi uprava imala uvid da li je on za BVB ili da traze novo rjesenje.
BVB je primjer kako treba da se radi i od tih principa oni ne odustaju. Mi nismo seici mi svaki euro moramo pametno uloziti inace ga popusismo. Stoga puna podrska Watzkeu, Zorcu i Kloppu jer su ostali hladne glave i ne divljaju na trzistu i ne bacaju pare koje su oni licno zaradili, nisu im dosle s neba. Zato i paze sad kako ih potrositi, jer znaju koliko je truda ulozeno da bi sad imali 100 miliona na raspolaganju.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Sve je to u redu sto pises Klop... Samo mala ispravka...
Potencijalna pojacanja se prate dok je sezona u jeku a ne kada zavrsi. Sta sada mozes odluciti kada se ne igraju utakmice? Dortmund je vec na kraju sezone trebao znati ko je dobar za njih i koga zele. Ja vjerujem da znaju, jer toliko neozbiljni sigurno nisu...
Vjerovatno sada pokusavaju oboriti cijenu igracima koje zele... To je mac sa dvije ostrice i na kraju mogu ispusiti. Igrace koje zeli Dortmund sasvim sigurno zele i drugi klubovi. Tesko je u takvim situacijama drasticno oboriti cijenu. Bolje dati milion - dva vise nego ostati bez igraca za kojeg mislis da je prva opcija i dovesti drugu koja se moze ispostaviti kao pogresna. Onda nisi donji milion - dva, donji si 15 mil. + minus koji te slijeduje ako ostvaris lose rezultate.. Dakle, nema tu previse vremena za taktiziranje posebno kada si Dortmund. Lako je Realu muljati kada igrac zeli samo u Real, kada ga niko drugi ne zanima. Oni mogu obarati, mada se na primjeru Modrica vidjelo da to ne ide bas lako sa ozbiljnim klubovima kakav je Totenhem.
Potencijalna pojacanja se prate dok je sezona u jeku a ne kada zavrsi. Sta sada mozes odluciti kada se ne igraju utakmice? Dortmund je vec na kraju sezone trebao znati ko je dobar za njih i koga zele. Ja vjerujem da znaju, jer toliko neozbiljni sigurno nisu...
Vjerovatno sada pokusavaju oboriti cijenu igracima koje zele... To je mac sa dvije ostrice i na kraju mogu ispusiti. Igrace koje zeli Dortmund sasvim sigurno zele i drugi klubovi. Tesko je u takvim situacijama drasticno oboriti cijenu. Bolje dati milion - dva vise nego ostati bez igraca za kojeg mislis da je prva opcija i dovesti drugu koja se moze ispostaviti kao pogresna. Onda nisi donji milion - dva, donji si 15 mil. + minus koji te slijeduje ako ostvaris lose rezultate.. Dakle, nema tu previse vremena za taktiziranje posebno kada si Dortmund. Lako je Realu muljati kada igrac zeli samo u Real, kada ga niko drugi ne zanima. Oni mogu obarati, mada se na primjeru Modrica vidjelo da to ne ide bas lako sa ozbiljnim klubovima kakav je Totenhem.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Opet ponavljam, doc.klopp je samo mehanizam, za dovodjenje mladih anonimusa za malu
lovu... od tih anonimusa napravi igracine za dvije godine, pa ih prodaju za deset puta vecu cijenu.To uprava kluba trazi od naseg doc.kloppa, znaci samo je lova u pitanju.. a mi navijaci se samo djaba lozimo kao bice zvucnih imena,od toga nista.A lova je tu od lige prvaka zaradjena, od prodaje izdajnika I ostalih.Lovu imamo
sada cirka negdje 80. milioncica, pa gdje su ta zvucna pojacanja.Logicno je odmah skontati ocemu se radi, a vec sam to naveo na samom startu ovog moga posta...cista logika.Ako borussiaovog prelaznog roka ne uradi dobar posao, sto se tice kvalitetnih pojacavanja, siguran sam da nam negine sredina
tabele u sledecoj sezoni..proklete pare!!
)
lovu... od tih anonimusa napravi igracine za dvije godine, pa ih prodaju za deset puta vecu cijenu.To uprava kluba trazi od naseg doc.kloppa, znaci samo je lova u pitanju.. a mi navijaci se samo djaba lozimo kao bice zvucnih imena,od toga nista.A lova je tu od lige prvaka zaradjena, od prodaje izdajnika I ostalih.Lovu imamo
sada cirka negdje 80. milioncica, pa gdje su ta zvucna pojacanja.Logicno je odmah skontati ocemu se radi, a vec sam to naveo na samom startu ovog moga posta...cista logika.Ako borussiaovog prelaznog roka ne uradi dobar posao, sto se tice kvalitetnih pojacavanja, siguran sam da nam negine sredina
tabele u sledecoj sezoni..proklete pare!!

Dok je Klopp na klupi zutalja drugo mjesto u Bundeski je najnizi moguci plasman.
Polahko.Ne znam sta zurite sa tim pojacanjima.Opustite se i uzivajte jer sam siguran da Klopp zna sta radi.Veliki je on izazov za igrace jer je nevjerovatno cjenjen kao strucnjak i osoba.
Siguran sam da naredne sezone gledamo ako nista preslikano jak BvB kao lani
Polahko.Ne znam sta zurite sa tim pojacanjima.Opustite se i uzivajte jer sam siguran da Klopp zna sta radi.Veliki je on izazov za igrace jer je nevjerovatno cjenjen kao strucnjak i osoba.
Siguran sam da naredne sezone gledamo ako nista preslikano jak BvB kao lani

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- kraljttbvb
- Kontakt:
+1Johny je napisao/la:Polahko.Ne znam sta zurite sa tim pojacanjima.Opustite se i uzivajte jer sam siguran da Klopp zna sta radi.Veliki je on izazov za igrace jer je nevjerovatno cjenjen kao strucnjak i osoba.
Mecini da ovdje raja misli da su kod nas levati u upravi i da ce pustiti Leitnera i Bitencourta na posudbu, a nece dovesti bolje od njih

Ja mislim da u upravi vec znaju imena igraca koji ce doci, a ovo sto mediji nagadjaju, pisu jer trebaju popuniti prazan prostor u novinama i tako samo loze raju

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Evo upravo sve dogovoreno sa romom, oko naseg pjanica .. dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.Mire je nas svakako, od naredne sezone ga gledamo u zuto .. crnom dresu.Dobro nam dosao Mire!! Transfer ce biti objavljen u toku noci ili sutra najkasnije...napokon fina vjest.
)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.