Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

RealMoudrid
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la RealMoudrid » 18 jun 2013, 03:51

I da se još samo nadovežem na "profesionalce". Gotovo svi ovdje su čuli za Greg Plitta, i on me dosta motivisao. Ima videozapise koji vas jednostavno tjeraju na rad i priču kakva daje puno motivacije. Obožavam njegovo ponašanje i njegov način rada. Na jednom od videozapisa čovjek ga je pitao zašto radi bez majice? On mu je odgovorio zato što on tako želi i onda je skinuo i šorc i radio u boksericama.

Ima predobrih stvari. Objašnjava vježbe i način na koji se radi, daje videoodgovore na naša pitanja (membera), pokazuje kako kuhati (da, i to sam dosta od njega naučio, nedavno sam pravio pizzu s mesom za koju je rekao da je vrhunska, i bila je fina iako mi nije dobro ispala i daje proteina dovoljno za 3 dana xD).

Dosta se osim bodybuildinga osvrne i na kardio vježbe, na spavanje i sve ostalo što ide uz ovako zdrav život.

Ukoliko je nekome skupo 10 dolara ili nema načina da plati, neka se javi meni u PP pa ću mu dati account.

Ovo su sekcije koje ima, pa ga iskreno preporučujem (i Marc Fitta također): http://oi41.tinypic.com/qxwgoi.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni za 45 minuta slijedi trening, drugima za par sati mahmurluk. I to je ono što također dodatno motiviše.

EDIT: Puno ljepše s mirom i tišinom, nigdje nikog, nigdje auta, nigdje buke, nigdje ljudi...

slika

slika
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 18 jun 2013, 14:44

RealMoudrid je napisao/la: Stvorio sam sebi naviku da ni s kim ne komuniciram, bio on poznanik, kolega ili pak neko treći. Ko god me nešto upita ja arogantno odgovaram da me pusti na miru da radim. Ne zanimaju me nikakvi likovi, niti oni kojima treba pomoć oko vježbanja niti oni koji bi me nešto pitali vezano za moj način rada.
Nema potrebe da budeš arogantan, odmah stvaraš ružnu atmosferu za rad, neće te niko siliti da pričaš ako ih kulturno ignorišeš.

RealMoudrid je napisao/la: Ako samo krenete u teretanu i mislite da su traka, bicikl ili steper ili šta već, samo za one "debele" kakav sam i ja bio kad sam samo startao, nemate vala ni šta ići. Ja prije svakog lifting treninga radim kardio od 40 do 45 minuta, osim ako kao uobičajeno ujutro ne odem na stadion, i trčim sve dok ne osjetim onaj grč u stomaku ili "šklecanje" koljenja i sl. Uvijek trčite bez obzira na sve.
40-45 minuta i jeste za debele, i one što hoće skinuti salo, za ostale je dovoljno 10-20 minuta prije ili poslije tegova. Informiši se malo o katabolizmu.

RealMoudrid je napisao/la: Ako nemate dovoljno vremena za trčanje i trening u istom terminu, onda se okrenite drukčijem načinu rada i shvatićete koliko je to bolje za vas. Ja spavam dnevno 8-9 sati, ali ne u komadu što bi se reklo, nego u "intervalima". Kao student e-nastave mogu sebi priuštiti da spavam u toku dana kada nemam nekog drugog posla. Znači, ustajem u 5 ujutro, ne jedem ništa, ponesem sebi flašu sa vodom i direktno na stadion. Taman u zoru kad je najljepše, ne čuju se auta, ljudi, ništa, imate osjećaj da ste sami. Trčim 45 minuta i kući.

Ovo mi je dosta promijenilo život jer se stvarno osjećam bolje u toku dana kada ujutro odem trčati.

Na trening u teretanu obično idem u 19 sati, jer poslije toga ne jedem, a puno se najedem (pet puta dnevno jedem u manjim količinama) i naravno da imate puno više snage za rad.
Tijelu je potrebno barem 8 sati spavanja u komadu, pogotovo ako dižeš tegove.

Ako neko pokušava nabiti mišićne mase a trči ujutro na prazan stomak i ne jede naveče, neće ništa postići.

RealMoudrid je napisao/la: Ja znam da se mnogima teško odreći sokova, alkohola ili čega sve ne, ali jednostavno bez toga nema uspjeha. Gdje god odete čitati, svi kažu nužno je unositi puno tekućine, puno vode, preko 2 litre dnevno, ali ja imam svoj način unošenja tekućine. Tokom dva dnevna treninga po jedna flaša vode. Prije svakog obroka po jedna čaša vode, poslije svakog obroka jedna čaša vode. Vodu ne pijem samo prije doručka jer tad pijem samo zeleni čaj.

Malo je glupo kada odeš vani subotom i kada te ljudi gledaju kako piješ Janu i mrtav hladan gledaš uokolo, ali i na to se navikneš s vremenom.
Znam masu ljudi koji dođu na trening mahmurni a razvijeni su vrhunski. Mislim ni ja ne pijem alkohol ali ne vjerujem da bi bio išta "slabiji" da pijem. To najviše izbjegavaju ljudi koji skidaju kile, zbog tzv. praznih kalorija.

RealMoudrid je napisao/la:Ne pušim, ne pijem i ne libim se nekome reći da **** od mene dok mu je cigara u ustima jer ne želim da smrdim na taj **** dim.

Imam tu neku ružnu naviku koje se ne želim odreći zbog drugih. Često se dešava da mi ljudi kažu kako nije u redu bacati disk sa šipke, onako gurnuti ga na pod pa neka "gruhne" što bi se reklo. Ja to radim namjerno, samo da bi me gledali ispod oka. Ako kome smeta, neka dođe i neka mi on skida polako. To je ono najbitnije. Nemojte se obazirati na druge što sam ja radio u startu.
No offense, al' to je klasično seljačko ponašanje... damu "narastu" nakon par mjeseci teretane i onda se takve stvari dešavaju
100% sportski i krajnje opušten potpis

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 18 jun 2013, 15:32

RiNo je napisao/la: Nema potrebe da budeš arogantan, odmah stvaraš ružnu atmosferu za rad, neće te niko siliti da pričaš ako ih kulturno ignorišeš.

40-45 minuta i jeste za debele, i one što hoće skinuti salo, za ostale je dovoljno 10-20 minuta prije ili poslije tegova. Informiši se malo o katabolizmu.

Ako neko pokušava nabiti mišićne mase a trči ujutro na prazan stomak i ne jede naveče, neće ništa postići.

Znam masu ljudi koji dođu na trening mahmurni a razvijeni su vrhunski. Mislim ni ja ne pijem alkohol ali ne vjerujem da bi bio išta "slabiji" da pijem. To najviše izbjegavaju ljudi koji skidaju kile, zbog tzv. praznih kalorija.

No offense, al' to je klasično seljačko ponašanje... damu "narastu" nakon par mjeseci teretane i onda se takve stvari dešavaju
-Kao što rekoh, u teretani si da radiš, ne da pričaš. Dati nekome do znanja da je dosadan ne može na lijep način, jer će opet biti dosadan.

-Što se 40-45 minuta tiče, upravo sam govorio za "debele" i o sebi, onima koji su samo krenuli ili planiraju krenuti... Tijelo u dvadesetak minuta trčanja ne troši kalorije, i kao takvo iziskuje dodatno trčanje. Ko hoće da dostigne idealnu težinu, taj će se najviše bazirati upravo na kalorije.

-Za rano trčanje sam se dosta raspitao, a gledajući videoblog Greg Plitta dobio sam neke odgovore vezano za to. Jedno od pravila "5 am workouta" je da se trči bez ranijeg konzumiranja hrane. Dakle, prva stvar koja se uradi nakon ustajanja je odlazak na trčanje. To bi trebalo biti objašnjeno i na Bodybuldingu. I opet ponavljam, nisam još došao od idealne težine, tako da je mišićna masa na startu još uvijek van igre.

I da, slažem se i istina je, za razgradnju mišićne mase da je najbolje raditi kardio nakon obroka.

-Ne poznajem baš masu takvih ljudi koji na trening dolaze mahmurni, zapravo ne poznajem nijednog. Tako da sam sebi stvorio sliku da mi je bolje otići istrčati, nego napiti se. A onda ujutro ustati i bez problema raditi trening.

-Da, klasično seljačko ponašanje. Ali i samopouzdanje na vrhuncu zbog kojeg sebi jednostavno daješ za pravo da radiš ono što želiš, a ne ono što drugi žele.

I da se nadovežem na tvoje za spavanje. Također je istina da je kontinuirano spavanje, odnosno 8 sati u komadu puno bolje i zdravije za tijelo i razgradnju mišića. Ali neko ko radi "5 am run" uglavnom nije u stanju odspavati 8 sati, tako da su intervali jedino što preostaje.

Uostalom, kada shvatiš da si postigao ogromne rezultate na taj način rada, jednostavno ti ne preostaje ništa nego da kažeš kako si totalno u pravu što si sve radio po uputama jednog istinskog profesionalca.
2012/2013

Barcelona - Real Madrid 1:3
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 18 jun 2013, 19:14

Jel može neko da mi napiše svoje obroke, koliko ih ima i da ih malo pojasni.

Evo ja u posljednje vrijeme pratim samo doručak,i tu pojedem jaje ( isprženo ili kuhano ) i popijem šolju mlijeka,ali mi to nije dovoljno, pa nekad namažem eurokremom. Je li to pametno raditi?
Samo na doručak pazim, a u ostalim obracima jedem šta se nađe preda mnom, pa me interesuje šta bi vi preporučili za ručak i nešto za večeru, naravno ako može nešto između toga, neka voćka i slično.

Hvala.
Ja te volim, volim Željo..

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 jun 2013, 19:25

5,6 manjih obroka i dobar si.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 jun 2013, 20:38

Bye bye teretana do Semptembra. :D
yebo ovo 6000 stepeni, ne vrijedi po ovoj vrucini.

Quassar
Kontakt:

Post Postao/la Quassar » 18 jun 2013, 22:20

Sheyi je napisao/la:Bye bye teretana do Semptembra. :D
yebo ovo 6000 stepeni, ne vrijedi po ovoj vrucini.
Sad je najbolje, iznosiš van tijela relativno loše i toksične materije znojenjem + što ćeš smršati, tj. povećana toplina utiče na to da se organizam privikava i hladi što iziskuje energiju, a time se troše masti.
Samo se hidriraj i treniraj. Ne bi uvijek vojni kampovi počinjali ljeti u julu, kad su vrućine...Samo kod nas pametnice u Bosni počnu zimi, da se smrznu. :roll:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 18 jun 2013, 22:30

Pa zato i kazem da necu, ne treba mi da mrsam jbg. :D

Quassar
Kontakt:

Post Postao/la Quassar » 19 jun 2013, 00:21

Ja hoću, vučem skroz, tešem salo sad, najbolje vrijeme :)

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 20 jun 2013, 12:03

drughi je napisao/la:visok 198 tezina 110 leđa normala rucka također al me malo hebe stomak imatel kakvih prijedloga da se to skine osim trcanja to znam da moram, il ako ima ko kakav pojas za mrsavljenje da mi preporuci inace oko 3 godine sam se kosarkom bavio pa sad kad sam prestao malo se stomaka dobilo hvvala unaprijed na odg.
:D eo me sad haman godina prođe na 92 kile eo i kako dođe do toga znam da se vi necete sloziti s ovim mojim nacinom rada, prvih nekoliko mjeseci samo da napomenem trčao sam svaku vecer tri serije po 5 krugova krug je 400 metara oko 3 min u prosjeku.Tako sam radio dok ono bas nije bilo hladno napolju znaci kad god kisa pada nisam isao znao sam i nekad onako fuliti od dosade u tih prvih nekoliko mjeseci.Ishrana, stara na meni zarađivala :mrgreen: kad sam tek poceo tesko bgm jednu noc ne veceram drugu se ubijem od hrane ali jbg valja naviku stvoriti.Ja sam jedini koji je u teretanu isao polugladan :lol: :oops: .Nego da se vratim na mrsavljanje uglavnom kakva ja dijeta bila dva obroka ono probam da jedem sto manje i navecer trcanje,kome je problem da tesko podnosi glad nije problem jedite vi koliko hocete al barem nek bude trcanje obavezno u toj dijeti pa kad dođete ko ja na trcanje punog stomaka pa onda vidite te muke pa ubrzo taj problem sa hranom ispari :mrgreen: Nezz sta bi vam rekao za slatko cokoladice i to ma probajte da ne unosite jer kad vidite kalorije na poleđini artikla ne isplati se nikako premalo je zadovoljstva a previse kalorija.A sad ako hocete da smrsavite nemojte ovo izgladnjivanje primjenjivati i pazite sta jedete da ne bi doslo do slabljenja imuniteta a onda ste ga popusili.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 26 jun 2013, 01:14

RealMoudrid je napisao/la:Imam tu neku ružnu naviku koje se ne želim odreći zbog drugih. Često se dešava da mi ljudi kažu kako nije u redu bacati disk sa šipke, onako gurnuti ga na pod pa neka "gruhne" što bi se reklo. Ja to radim namjerno, samo da bi me gledali ispod oka. Ako kome smeta, neka dođe i neka mi on skida polako. To je ono najbitnije. Nemojte se obazirati na druge što sam ja radio u startu.
Onda je čudno da treniraš, svaki iole normalan gazda bi te izbacio naglavačke, čovjeku inventar rušit

A sad, šta ću s ramenom, odem doktoru, na slikama nema ništa, kaže ništa, a ja ruke ne mogu podić, ko pukne nešto u ruci kad zamahnem, ko da je rotator otišo, al ja to nemam pojma, nisam za doktora čovjek.Znal kakav je problem u pitanju da ga riješim alternativnom medicinom ako ništa
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 26 jun 2013, 01:31

RealMoudrid je napisao/la:
Imam tu neku ružnu naviku koje se ne želim odreći zbog drugih. Često se dešava da mi ljudi kažu kako nije u redu bacati disk sa šipke, onako gurnuti ga na pod pa neka "gruhne" što bi se reklo. Ja to radim namjerno, samo da bi me gledali ispod oka. Ako kome smeta, neka dođe i neka mi on skida polako. To je ono najbitnije. Nemojte se obazirati na druge što sam ja radio u startu.

hahah ono standardno "ja bacam tegove,ja sam ljut,ne gledajte me jaci sam od vas",ja bi takve samo kulturno iz teretane izbacio,pa ti bacaj tegove u kuci.Naravno i ja se ne sagnem skroz i pustim fino tegove,al ih i ne bacim s visine od metar+.Cuvaj teretanu tu jbt.Mene najvise nervira kad dodju likovi i razbacaju bucice,mrsko im poslije vratit -.- , ja ispadnem fin uvijek pa ih vratim :S,al uvijek takvi se nadje,kao sto ovaj momak rece "narastu damu za dva mjeseca " pa oni neke face.
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

manutd89
Kontakt:

Post Postao/la manutd89 » 26 jun 2013, 19:41

Postovanje,
Zbog toga sto nisam neki poznavaoc teretane, proteina, kreatina, i ostalih stvari koje se spomunju , molio bih da neko strucan pomogne. Odlucio sam krenuti u teretanu, pa me sad interesuje, koji su prvi koraci, na sto trebam obratit paznju u pocetku.
Sta je dobro za pocetak, sto se tice nacina treninga, ishrane i sl.
Kako dobiti na masi, kako se udebljati ili povecati misicnu masu. Koliko su preporucljivi preparati u vidu proteina, sta je dobro za pocetnika? Svaka sugestija i prijedlog je dobrodosao.
Hvala!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 26 jun 2013, 19:45

Prestajem i ja trenirati kući,vrijeme je za teretanu :)
Ja te volim, volim Željo..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 26 jun 2013, 19:47

Na početku radit Full-body workout, to dok se navikneš, jedeš više puta, al manje količine, ono što možeš za 3 unesi za 5 obroka, sad ne znam baš za suplemente, al kreatin bi trebo ako kontaš mase nabit ;)
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

manutd89
Kontakt:

Post Postao/la manutd89 » 26 jun 2013, 20:11

hvala na odg, koji kreatin, tacan naziv, upotreba?

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 26 jun 2013, 20:53

Pa puno bolje mu je na početku uzeti protein nego kreatin.

Nema ti kreatin previse veze s masom. To je preparat za dobijanje snage. Naravno, dizanjem većih kilaža bi i mišić trebao biti veći, ali on ti neće nahraniti mišić. To će uraditi protein.

Mada, suplementi su nešto o čemu zadnjem treba razmišljati.
Na prvom mjestu je aposlutno ishrana, na drugom trening, na trećem odmor i na kraju dolaze suplementi. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 jun 2013, 22:54

JetSet_Hantraga je napisao/la: Na prvom mjestu je aposlutno ishrana, na drugom trening, na trećem odmor i na kraju dolaze suplementi. ;)
dobro, pametno moje. :)
a kad stigneš šta pomeziti? :?
ili si ti subotar (vikendaš)? :mrgreen:

i deder mi preporuči neke najdjelotvornije vježbe za prsa (kučna radinost, posjedujem benč, bučice...).

i ima li kod nas neki vid takmičenja obaranja ruku? nešto bih želio da se isprobam. :D
ps.
ljevak sam, ali mi je desnica samo tako očuvana. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 27 jun 2013, 17:14

geronimo je napisao/la: a kad stigneš šta pomeziti? :?
ili si ti subotar (vikendaš)? :mrgreen:
Teretana samo u slaučaju da nije dogovoreno nikakvo sijelo. Dakle, meza ne ispašta. :mrgreen:
i deder mi preporuči neke najdjelotvornije vježbe za prsa (kučna radinost, posjedujem benč, bučice...).
Gero bilder. Nijesam znao. :mrgreen:
A od vježbi, imaš standardne, benč press, potisak bučicama i razvlačenje bučicama. Normala, tu su i sklekovi, njih ubacis na kraju trejninga.
i ima li kod nas neki vid takmičenja obaranja ruku? nešto bih želio da se isprobam.
ps.
ljevak sam, ali mi je desnica samo tako očuvana.
Ne znam nešto za takmičenje, al' znam jedno: starog automehaničara ne moze pobijedit nijedan bilder. Podlaktice ko bukvići. Zavrtanje šarafa rulz. 8-)
Niste vi ljevaci niđe prispjeli. Jedino ako si baš toliko istrenir'o desanku. :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 30 jun 2013, 14:22

[quote="RealMoudrid"]I da se još samo nadovežem na "profesionalce". Gotovo svi ovdje su čuli za Greg Plitta, i on me dosta motivisao. Ima videozapise koji vas jednostavno tjeraju na rad i priču kakva daje puno motivacije. Obožavam njegovo ponašanje i njegov način rada. Na jednom od videozapisa čovjek ga je pitao zašto radi bez majice? On mu je odgovorio zato što on tako želi i onda je skinuo i šorc i radio u boksericama.

Nisam prije čuo za njega. Sad sam mu gledao klipove, prejak je, a radi čuda sa motivacijom ;) Hvala ti sto si ga spomenuo ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.