RiNo je napisao/la:
Nema potrebe da budeš arogantan, odmah stvaraš ružnu atmosferu za rad, neće te niko siliti da pričaš ako ih kulturno ignorišeš.
40-45 minuta i jeste za debele, i one što hoće skinuti salo, za ostale je dovoljno 10-20 minuta prije ili poslije tegova. Informiši se malo o katabolizmu.
Ako neko pokušava nabiti mišićne mase a trči ujutro na prazan stomak i ne jede naveče, neće ništa postići.
Znam masu ljudi koji dođu na trening mahmurni a razvijeni su vrhunski. Mislim ni ja ne pijem alkohol ali ne vjerujem da bi bio išta "slabiji" da pijem. To najviše izbjegavaju ljudi koji skidaju kile, zbog tzv. praznih kalorija.
No offense, al' to je klasično seljačko ponašanje... damu "narastu" nakon par mjeseci teretane i onda se takve stvari dešavaju
-Kao što rekoh, u teretani si da radiš, ne da pričaš. Dati nekome do znanja da je dosadan ne može na lijep način, jer će opet biti dosadan.
-Što se 40-45 minuta tiče, upravo sam govorio za "debele" i o sebi, onima koji su samo krenuli ili planiraju krenuti... Tijelo u dvadesetak minuta trčanja ne troši kalorije, i kao takvo iziskuje dodatno trčanje. Ko hoće da dostigne idealnu težinu, taj će se najviše bazirati upravo na kalorije.
-Za rano trčanje sam se dosta raspitao, a gledajući videoblog Greg Plitta dobio sam neke odgovore vezano za to. Jedno od pravila "5 am workouta" je da se trči bez ranijeg konzumiranja hrane. Dakle, prva stvar koja se uradi nakon ustajanja je odlazak na trčanje. To bi trebalo biti objašnjeno i na Bodybuldingu. I opet ponavljam, nisam još došao od idealne težine, tako da je mišićna masa na startu još uvijek van igre.
I da, slažem se i istina je, za razgradnju mišićne mase da je najbolje raditi kardio nakon obroka.
-Ne poznajem baš masu takvih ljudi koji na trening dolaze mahmurni, zapravo ne poznajem nijednog. Tako da sam sebi stvorio sliku da mi je bolje otići istrčati, nego napiti se. A onda ujutro ustati i bez problema raditi trening.
-Da, klasično seljačko ponašanje. Ali i samopouzdanje na vrhuncu zbog kojeg sebi jednostavno daješ za pravo da radiš ono što želiš, a ne ono što drugi žele.
I da se nadovežem na tvoje za spavanje. Također je istina da je kontinuirano spavanje, odnosno 8 sati u komadu puno bolje i zdravije za tijelo i razgradnju mišića. Ali neko ko radi "5 am run" uglavnom nije u stanju odspavati 8 sati, tako da su intervali jedino što preostaje.
Uostalom, kada shvatiš da si postigao ogromne rezultate na taj način rada, jednostavno ti ne preostaje ništa nego da kažeš kako si totalno u pravu što si sve radio po uputama jednog istinskog profesionalca.